![]() |
אחריות לשיפוץ ראש מנוע
פיאט פונטו ספייס 03 - 60 כ"ס
בהמשך לבריחת הקומפרסיה, הצעת המחיר שהוצא לי במורשה פיאט: שיפוץ ראש + החלפת מים - 2000 ש"ח לפני מע"מ עם אחריות לחצי שנה (:eek:) עכשיו חצי שנה זה לא אחריות קצרה מידי? |
עליך לדעת שהאחריות לא כוללת תקלה בשל התחממות. התחממות יכולה להיגרם מצינור שניפרץ, משאבת מים לא תקינה, וונטה שכשלה ועוד.
נראה לי זול מידי, אתה צריך לשאול, אם המחיר כולל טיימינג, משאבת מים, פלגים, שמן, מחזירי שמן. ואם מדובר בחלקים מקוריים. דוד. |
דיברתי עכשיו עם המוסך, לא כולל טימנינג ופלגים
המחיר כולל: אטמים ראש מנוע חומר למים(?) עבודה אחריות חצי שנה 2360 אחרי מע"מ שווה? |
לא שווה.
כאשר לא עושים כמו שצריך זה מתכון לצרות. כאשר מנוע התחמם חייבים להחליף פלגים, טיימינג, משאבת מים, לבדוק וונטה בשני מהירויות, צינורות מים, וכו'. לפני מעל לשלוש שנים, הבן שלי עשה שיפוץ ראש מנוע לחבר פורום. כפי שדיווח החבר לאחרונה, אין שום בעיה של התחממות. אמרתי לבן שיפסיק לעשות עבודה בצורה כל כך מושלמת. כי אחרת ממה יתפרנס. :) (בסתם) הבן נידהם לרגע. :) תמתין אני מברר לך מחיר של מה שרוצים לעשות לך במוסך, במוסך מורשה ברחובות. אליו אני שולח עבודות כאשר אין לי חשק לעבוד. יחד עם זה אני לא מציע לך לעשות חצי עבודה. אלא אם אתה לא מתכונן להמשיך ולהחזיק את הרכב. דוד. |
ניראה לי שאחריות ל6 חודשים זה די ארוך על חלקים מפרוק נותנים 3 חודשי אחריות
אבל כמו שדוד אמר האחריות לא מכסה נזק שיגרם כתוצעה מצינור שיתפוצץ ויגרום להיתחממות או כל דבר אחר שיגרום להיתחממות שלא נובע מהעבודה עצמה שעשו לרכב |
דוד, אשמח עם תתן לי הצעה טובה יותר אך תבין שהמחיר שביקש המוסך אני עדיין מנסה לגייס (חסכונות ,הורים)
בכללי אני חושב שרכב ששווה בקושי 6.5 לא שווה טיפול במחיר כו רב אבוד עצות.. |
נכון תיקון יקר ברכב זול זה לא יושב כל כך טוב בראש אך מה הם האפשרויות שלך למכור ככה? הרי הרכב לא שווה הרבה במצבו וגם אם תימכור תיצתרך רכב אחר שכמובן תיצתרך להשקיע יותר מ6500 שח עבור רכב במצב סביר בטח ובטח אם מדובר על שנתון 2003 כך שאישית היתי מתקן את הרכב בעיקר שמדובר בדגם 60כ"ס שהוא בעל מנוע אמין יותר מה80כ"ס
|
אין קשר בין מחיר הרכב למחיר התיקון.
הסברתי לבעל המוסך מה עליו לעשות. ז.א ללא פלגים טיימינג וכו'. הסכום כולל מע"מ שביקש 1800 ₪, בתנאי שהראש לא סדוק ואין צורך להחליפו. בעל מוסך אחר ברחובות, שהוא חברי מנערות אמר, אל תשלח לי אותו, אני לא עושה חצי עבודה. עבור החלפת כל החלקים שיש להחליף, ביקש 3000 ₪ לפני מע"מ. ושלא יבלבלו אותך עם החלפת נוזל קירור. מה, הם חושבים להחזיר את הנוזל הקיים ?. :) לגבי השאלות ששאלת בה"פ, רחל המשוררת כתבה. "רק על עצמי לספר ידעתי..." אני עדיין לא ידעתי. דוד. |
דוד, אפשר לדעת באיזה מוסך מדובר? (זה עם חצי העבודה 1800)
עריכה: תגידו למה שאני לא אלך למוכן שיפוץ מנוע וישפץ שם? משהן בסביבות ה500 ש"ח (אם אני לא טועה) זה אופציה טובה? אני מזכיר מדובר בבריחת קומפרסיה (פקונג ראש,משטוח,השחזה) |
מדובר במוסך מורשה לרכב כללי.
לפי העריכה שלך, הבנתי שאתה לא מבין בכלל כיצד מבצעים שיפוץ ראש. מכון לשיפוץ מנוע (החרט)לא מבצע את העבודה. הוא מקבל את הראש מהמכונאי לשיפוץ בבית המלאכה. הפעולות המבוצעות ע"י החרט הם, ניקוי בחומצה, בדיקת לחץ, מילוי שטח בהלחמת אלומיניום (במידת הצורך), השחזה/יישור, החלפת גומיות שסתומים, השחזת שסתומים וזיצים. ובראשים מסויימים גם כיוון שסתומים. לפי מה שכתבת, יעשו רק יישור/השחזה ואולי גם מילוי במידת הצורך. כמה ק"מ עשה הרכב שלך ?. דוד. |
153,400
בסוף שלחתי ת'אוטו למוסך מורשה כללי בעיר 1700 לשיפוץ פלגים וטימינג לא כלולים במחיר, זה קריטי אם הם מקוריים/תחליפים? יעדכן. |
אם דילגת על הדברים הקריטיים באמת כפי שכתבתי, אז בטח הפלגים לא יהיו הבעיה אם הם מקוריים/תחליפים.
מקווה שתגמור במחיר שכתבת. שיהיה בהצלחה לא לשכוח לעדכן. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:45. |