מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   משאבת דלק - פונטו 03 ידני 60 כ"ס (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17425)

matangil 31-01-14 14:48

משאבת דלק - פונטו 03 ידני 60 כ"ס

שלום,

הסתבר שהמשאבה שלי על סף מוות , רציתי לדעת כמה היא עולה ? הבנתי שאצלי חייבים לקנות משאבה קומפלט ,נכון ? ועבודה מסובכת או שאפשר בבית ? כל תהליך ההרכבה מתבצע דרך המושבים האחוריים או שמצריך ליפט ?

תודה ושבת שלום ?

yair791 31-01-14 15:08

אם אינני טועה זה ממוקם מיתחת למושבים לdavidmzr יש משאבה כזו כומפלט עם מצוף נכון הוא מרחובות אבל הפריט הזה הוא די יקר ממה שיצא לי להיתקל
אבל לפני שאתה רץ לקנות חלקים מה התקלה אולי מדובר במשהוא אחר ולא במשאבה

matangil 31-01-14 15:24

הטורים נופלים לי במהלך נסיעה , בנוסף אם אני נוסע נסיעה לדוגמא אחרי לילה הוא מתניע בנגיעה ובסיום הנסיעה אני מכבה ומנסה להדליק שוב , אני שומע רק סטארטר ומניע לשניה ושוב מתכבה , הדרך היחידה להניע היא לחכות שהוא יתקרר ל0

הוחלפו מצתים חדשים , חוטי הצתה פחות משנה , רק בשבוע האחרון זה התחיל

נאמר לי שיכול ליהיות חיישן טמפ' החלפתי ועדין אותה תקלה , קרוב משפחה שהוא מוסכניק גם כן מרגיש ב99 אחוז שמדובר במשאבה

davidmzr 31-01-14 15:33

מוסכניק לא צריך להרגיש, אלא לבדוק לחץ דלק במנוע קר.
דוד.

matangil 31-01-14 15:40

אתה צודק , לא היה לו את כלים הוא בא אלי במיוחד , לעזור לי להחליף חיישן , בכל אופן מהנקודת מבט הזאת כל הדרכים מובילות למשאבה תקולה , היום קראתי ואפשר. לבצע בדיקה נוספת והיא , לנסות להניע כשאני מוציא את צינור הדלק מהמנוע ורואה אם יש לחץ בכלל

davidmzr 31-01-14 15:47

גם אפשרות, בתנאי שאתה מספיק מיומן לדעת, האם הלחץ מספיק.
דוד.

matangil 31-01-14 15:51

מה שאני כן אדע שאם המשאבה "תעשה טובה" בלשאוב דלק , אז התקלה טמונה שם, אבצע את הפעולה ואעדכן עוד היום ,

שוב רוצה לומר תודה !

davidmzr 31-01-14 15:56

צלם את הזרימה. אולי אפשר יהיה לומר לך אם תקין.
תיקון טעות, לבדוק כאשר המנוע חם, משום שאז לא מניע.
היה זהיר לא להתיז על המנוע.התיז לבקבוק קולה שקוף.
דוד.

matangil 31-01-14 18:27

חברים עכשיו אני בכלל אובד עצות , עשיתי את הבדיקה ויש לחץ בעיניי ניראה תקין , לקחתי בקבוק של ליטר ורק בשלב ההתנעה ועד לכיבוי האוטומטי , שליש בקבוק ,

שוב פעם נאמרת השאלה למה זה לא קורה כשהאוטו קר , כשהוא מניע בנגיעה וכשהאוטו חם , הוא לפעמים מניע לפעמים לא , איזה עוד אופציות יש לנו ?

matangil 31-01-14 18:28

עריכה - בדקתי על מנוע קר , צודק אני אניע , אצלם בווידאו על מנוע חם ואעלה היום או שבת בבוקר

m1011409 31-01-14 18:59

שמת לב אם המצב קורה כשאתה עם כמות דלק מסויימת?
כלומר, קורה רק כשהמיכל מתרוקן או כל הזמן?

כשהאוטו לא מניע, תנסה לתת סוויצ' שלוש ארבע פעמים ברצף (לסובב) ואז לנסות להתניע את
האוטו.

gibson9655 31-01-14 22:39

לא בטוח בכלל שזו משאבת דלק.
ההנעה הבעייתית במנוע חם זה מחלה מוכרת - חוטי ההולכה מהמצבר דקים מדי וכשהרכב חם ההתנגדות שלהם שגדלה לא מאפשרת מספיק זרם לסטרטר אז הוא מסתובב בקושי.

תתחיל בלהחליף אותם לחוטים רחבים יותר אם לא עשית את זה עד עכשיו.

לגבי נפילת הטורים - מתי נופלים ? בעמידה או תו"כ נסיעה ?
אם בעמידה - גם כן מחלה מוכרת - ניקוי מצערת יפתור אותה כנראה.

אם בנסיעה מה זאת נפילה ? המנוע חותך ?

matangil 01-02-14 14:31

חברים , עשיתי בדיקה על מנוע קר וחם , הוצאתי את צינור הדלק מהמנוע לבקבוק
הלחץ זהה בשני המיקרים , הנה סרטון :https://www.youtube.com/watch?v=q6JQ...e_gdata_player

בנוסף דיברתי היום עם מאור , והמליץ לי לנקות את חיישן הקראנק ואכן עשיתי זאת והאוטו מניע בנגיעה גם כשהמנוע חם כשעשיתי את בדיקת הלחץ , בנוסף הוא המליץ לי להוציא את כל המצערת ולנקות טוב עם ספריי קרבורטרים .

לגבי השאלה המנוע חותך בנסיעה ,לפעמים בהנעה חמה הוא נותן סטארטר והמנוע נדלק וישר נפילת טורים עד לכיבוי ? , מה זאת אומרת חוטים עבים ?

gibson9655 01-02-14 15:56

חוטים עבים יותר חוטים בקוטר גדול יותר שמייצרים התנגדות קטנה יותר.
אתה אומר שהבעיה נפתרה בהנעה ? אז אולי גם בנסיעה היא נפתרה ?

חיישן קראנק בעייתי יכול לגרום לבעיות הנעה ואיבודי ניצוץ שיגרמו לחיתוכים , לי עדיין לא עשה בעיות.

ד"א הבעיה שיש\שהיתה לך היא קלאסית לאיתור עם דיאגנוסטיקה יכול מאד שתחסוך הרבה זמן ותגיע ישר לבעיה - אם נדלקה נורת מנוע בוודאות נרשמה תקלה ואם לא אז בסבירות גבוהה.

matangil 01-02-14 16:59

לא נדלקה לי שום נורה , היום אני אבצע ניקוי מצערת יסודי , הכולל פירוק ואחזור לדווח , תוכל להסביר קצת יותר על החוטים , כלומר מה להחליף בידיוק במצבר , אשמח למחיר ומה להגיד למוכר שיבין אותי ,

תודה

davidmzr 01-02-14 17:53

מתן בוא נחזור להתחלה.
מה הביא אותך לכתוב, "הסתבר שהמשאבה שלי על סף מוות" ?.
אם התקלה לא הייתה לך מקודם, הבעיה לא בחוטים מהמצבר ולא בניקוי חיישן הקראנק. לדעתי גם ניקוי בית המצערת לא יפתור את הבעיה, אולי ישפר במעט (זכור שאני כותב זאת לפני העדכון על הניקוי, הלוואי שאני טועה :)) ראיתי את הסרטון שהעלית, לא ניתן לפי הבדיקה הנ"ל לקבוע אם הלחץ תקין. כן ניתן לקבוע כך שהדלק מגיע לחליל,
אתה חייב לבדוק את לחץ הדלק עם שעון כאשר הצינור מחובר. את הסיבה אכתוב לאחר שתעדכן.
חיבור למחשב דיאגנוסטיקה לא יצביע על הגורם להתקלה.
דוד.

matangil 01-02-14 18:28

עכשיו ביצעתי ניקוי מצערת לפי המדריך הנ"ל

http://www.fiatforum.com/punto-mk2-2...dy-1-2-8v.html

מה שהביא אותי לומר שהמשאבה על סף מוות הוא קרוב משפחה , אשר אמר לי " או חיישן טמפ' או משאבת דלק" הוא הגורם לתקלה של חוסר התנעה ,

לאחר התייעצות (כמובן שלא ארוץ להחליף אלא לברר כמה שיותר מידע) בפורום פה וCARS
ייעצו לי לעשות עוד דברים , בנתיים צירוף נדיר או שזה באמת פתר את התקלה ,

ניקיתי מצערת + קראנק - הנעתי את האוטו יצאתי לנסיעה של עשר דקות (המנוע הגיע לטמפ' עבודה) החנתי , כיביתי מנוע , הנעתי לאחר כמה דקות , כיביתי ושוב הנעה לאחר כבה דקות , המנוע הניע בנגיעה והתייצב מהר מבחינת הטורים.

מה אתה אומר דוד ? אני אבצע בעזרת מוסך את הלחץ של המשאבה בתחילת השבוע

נ.ב.

כשאני מנסה לזכור את הפעם הראשונה שזה קרה לי, זה היה לפני שבוע וקצת ביום בהיר , אשר החלטתי לנסוע פעם ראשונה עם האוטו במקום עם בורות (לאט מאוד כמובן) ושם פתאום שהאוטו ניכנס לבור(לא בור ,בור אלא מן בקע שכול החלק הקידמי ימיני נטע) האוטו ניכבה לי ובאתי להניע ולא נתן , בגלל זה בכלל חשבתי שמשהו זז מהמקום שלו !

davidmzr 01-02-14 18:33

אם הכול תקין, למה לבצע בדיקת לחץ ?.
דוד.

matangil 01-02-14 19:00

להגיד לך את האמת , לא יודע למה , פשוט רוצה להיות רגוע , אני כול כך מטפל באוטו , פשוט זה מתסכל שביום בהיר אחד הוא לא מניע .

תודה ושבוע טוב

matangil 07-02-14 19:22

חברים הנושא לא נפתר !!

למרות החלפת חיישן טמפ', ניקוי יסודי של המצערת , ניקוי חישן קראנק !

כול השבוע עבד מצוין , פתאום הסופ"ש , אתמול , הנפילות חזרו , וחוסר התנעה כשמהנוע חם ,

אני פשוט מתוסכל ממש ,

צירפתי סירטון של נסיעה מהירידות של נצרת לכיוון עפולה , יש נפילות מפחידות של הטורים!
https://www.youtube.com/watch?v=dA7fINwvgVs

אשמח לעצות , רעיונות ,
איך שבוע עובד מצויין , פתאום בסופש , הכל מתחרבש .

davidmzr 07-02-14 19:40

בטח לא תאמין שידעתי. :)
זה מאוד עניין אותי ועקבתי אחריך, כל פעם שנכנסת לאתר, הייתי בטוח שתעדכן.
זוכר מה כתבתי בתגובה למעלה ?. "אם התקלה לא הייתה לך מקודם, הבעיה לא בחוטים מהמצבר ולא בניקוי חיישן הקראנק. לדעתי גם ניקוי בית המצערת לא יפתור את הבעיה, אולי ישפר במעט (זכור שאני כותב זאת לפני העדכון על הניקוי, הלוואי שאני טועה :)) את הסיבה אכתוב לאחר שתעדכן."
דוד.

gibson9655 07-02-14 20:02

למה שלא תחבר דיאגנוסטיקה ?
אתה יכול לעשות את זה באמצעים ביתיים (אבל דרוש כבל ELM327 ותוכנה) ואתה יכול לגשת לבעל מקצוע לקבל את פלט התקלות, לא חייב לתקן אצלו.
עדיף בשני סבבים - סבב ראשון לאפס את התקלות הקיימות (שיכול להיות שמכילות הסטוריה ארוכה מדי של תקלות לא קשורות לנוכחית) וסבב שני אחרי שתיסע והחיתוכים האלה יקרו.

משחק הניחושים והניסויים יכול להמשך על חשבונך עוד הרבה זמן.

davidmzr - פשוט תגיד לבחור לבוא לתקן אצלך, לא חבל על כל הסיבובים ?

davidmzr 07-02-14 20:14

נכון, משחק הניחושים והניסויים יכול להמשך על חשבונו עוד הרבה זמן.
אבל זכור שאתה זה שהתחלת במשחק הניחושים כאשר כתבת, "תתחיל בלהחליף אותם לחוטים רחבים יותר אם לא עשית את זה עד עכשיו."
לא בכול התקלות מחשב הבדיקה מצביע על הסיבה לתקלה.
דוד.

matangil 07-02-14 20:15

*** חברים מה אתם אומרים ,

לפי דעתך , סופי זה משאבת דלק ?

לגבי ניתוח בדיאגנוסטיקה , הבנתי שזה לא יפתור לי את הבעיה ובכלל לא ניתן לאבחון ככה .

ממליצים לי משאבה חדשה , מפירוקייה (דיברתי עם איזה אחד שהפונטו שלו ירדה מתאונה )?
אפשר להוציא בקלות את המשאבה מהתא נוסעים ? או שמצריך ליפט ?
אפשר להרכיב לבד ?

אשמח לדעת מה עליי לעשות ?

שבת שלום

gibson9655 07-02-14 21:58

דוד עזוב אותך

לבחור יש בעיה בא שאל בפורום אתה עונה לו בהתחכמויות
ובנינו , אתה לא באמת יודע מה הבעיה , אתה רק יכול לנחש אז בוא אל תשחק אותה מי התחיל ראשון.

מתן, מי אמר לך שלא ניתן לאבחן עם דיאגנוסטיקה ?

כשהמנוע והמערכות סביבו חורגות ואצלך יש חריגה ברורה , זה מתורגם לקוד תקלה - לא בכל המקרים כן בכל המקרים, במקרה הזה כנראה שכן.
אתה מדלג על בדיקה זולה מאד שתאיר על הבעיה שלך ושכל בעל מקצוע רציני היה מתחיל ממנה ,כל השאר היו מתחכמים וממשיכים לנחש על חשבונך- הרבה פעמים הם צודקים אם ראו תקלה זהה ברכב אחר ופתרו אותה - אבל הרבה פעמים הם לא , אתה עדיין תשלם.
זה נכון שלפעמים קוד התקלה מצביע על סמפטום כללי מדי - אבל גם במקרים האילו מספר המקרים הרבה יותר מצומצם.

אתה מעדיף לשלם 1500 שקל למשאבה מקורית חדשה ? ואז להבין שזה לא משאבה ?

דיאגנוסטיקה (חיבור למחשב) זה בדיקה שעולה 150 שקל במוסך מורשה לא יבואן וקצת יותר במוסך מורשה יבואן.

עזוב אותך - לך תסתכל מה המחשב אומר אחרי זה יהיה הרבה יותר פשוט.

עריכה-
עוד משהו - לא בטוח שמדובר בתקלה אחת, בעיית ההנעה במנוע החם לאו דווקא קשורה לחיתוכים בנסיעה.

davidmzr 07-02-14 23:13

צטט:

במקור פורסם על ידי matangil (הודעה 126576)

לפי דעתך , סופי זה משאבת דלק ?

לגבי ניתוח בדיאגנוסטיקה , הבנתי שזה לא יפתור לי את הבעיה ובכלל לא ניתן לאבחון ככה .

ממליצים לי משאבה חדשה , מפירוקייה (דיברתי עם איזה אחד שהפונטו שלו ירדה מתאונה )?
אפשר להוציא בקלות את המשאבה מהתא נוסעים ? או שמצריך ליפט ?
אפשר להרכיב לבד ?

אשמח לדעת מה עליי לעשות ?

שבת שלום

מתן, לפי דעתי התקלה מצביעה לכיוון משאבת הדלק. לכיוון כתבתי, אבל לא בהכרח המשאבה עצמה. משום שבסרטון שהעלת, נראה שהספיקה בסדר. אבל עדיין אנחנו לא יודעים אם גם הלחץ תקין. לכן הצעתי לך לבדוק לחץ דלק עם שעון כאשר הצינור מורכב.
יש הבדל בין ספיקה ללחץ. את הלחץ קובע הרגולטור שנימצא מובנה במשאבת הדלק.
אם הוא תקול תעבור כמות דלק אבל לא יהיה לחץ. במקרה הזה מחליפים משאבה ולא ניתן לטפל רק ברגולטור כמו ברכבים אחרים, בהם הוא נימצא מורכב עם שני ברגים לחליל.
לא צריך ליפט, וקל להחליף. תיעזר בקרוב המשפחה שלך המכונאי, כדי לא לגרום נזק.
לגבי משאבה מרכב שעבר תאונה, זה עשוי להיות בסדר.
זכור שצריך/רצוי לבדוק לחץ דלק לפני ההחלפה. הלחץ עשוי להיות 3.5 BAR
ולאלה שמוכנים ללמוד, התקלה הנ"ל משוייכת בד"כ למשאבה או לרגולטור.
בהצלחה דוד.

yair791 07-02-14 23:28

צטט:

במקור פורסם על ידי gibson9655 (הודעה 126574)
למה שלא תחבר דיאגנוסטיקה ?
אתה יכול לעשות את זה באמצעים ביתיים (אבל דרוש כבל ELM327 ותוכנה) ואתה יכול לגשת לבעל מקצוע לקבל את פלט התקלות, לא חייב לתקן אצלו.
עדיף בשני סבבים - סבב ראשון לאפס את התקלות הקיימות (שיכול להיות שמכילות הסטוריה ארוכה מדי של תקלות לא קשורות לנוכחית) וסבב שני אחרי שתיסע והחיתוכים האלה יקרו.

משחק הניחושים והניסויים יכול להמשך על חשבונך עוד הרבה זמן.

davidmzr - פשוט תגיד לבחור לבוא לתקן אצלך, לא חבל על כל הסיבובים ?

אני לא מבין מה זו המיתקפה האישית הזו אין בהודעה שלו כל רצון למשוך אדם כזה או אחר לתקן אצלו בלי קשר שהוא תיקן להרבה חברי פורום כולל לי
צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 126575)
נכון, משחק הניחושים והניסויים יכול להמשך על חשבונו עוד הרבה זמן.
אבל זכור שאתה זה שהתחלת במשחק הניחושים כאשר כתבת, "תתחיל בלהחליף אותם לחוטים רחבים יותר אם לא עשית את זה עד עכשיו."
לא בכול התקלות מחשב הבדיקה מצביע על הסיבה לתקלה.
דוד.

אין כל קשר בין עובי החוטים שהולכים מהצבר לאלטרנור לבעיה הנ"ל כיוון שמדובר על מצב בו או יש בעיה באספקת הדלק שניתן לבדוק ע"י חיבור שעון לחץ ואם יש שינוי בלחץ בזמן שיש נפילה של הטורים אז זו הבעיה או בעיה של אובדן ניצוץ דבר שניתן לבדוק גם בלי סורק תקלות ע"י בדיקה של כל החיישנים הקשורים בעזרת רב מודד בהתאם למגבלות היצרן
צטט:

במקור פורסם על ידי gibson9655 (הודעה 126577)
דוד עזוב אותך

לבחור יש בעיה בא שאל בפורום אתה עונה לו בהתחכמויות
ובנינו , אתה לא באמת יודע מה הבעיה , אתה רק יכול לנחש אז בוא אל תשחק אותה מי התחיל ראשון.
.

אני לא רואה פה שום היתחקמויות של דוד הוא בסה"כ עונה תשובות בהתאם לשאלות שהבחור שואל פה ומספק את המידע הדרוש בהתאם לתאורים שניתנים אחרי הכל מאוד קשה לאבחן בעיה ולפתור אותה דרך המסך
הכי קל ישר להחליף חלקים ולבזבז כסף דבר שהרבה מוסכים בימנו עושים איך דוד הוא מאחרוני המכונאים בארץ שיש להם את היכולת לאבחן תקלה בין אם מדובר ברכב ישן או חדש מדובר באדם עם נסיון רב בתחום המכונאות זה לא סתם עוד ילד שיושב וזורק תשובות על סמך נסיונו הדל בתחום כי התקלה דומה למשהוא שהוא סבל ממנה
אני בתור טכנאי מזגנים ומקררים לא הולך ומחליף סתם חלקים וזורק השארות סתם באוויר אם יש בעיה אצל לקוח במזגן או במקרר יש צורת עבודה מסודרת לאיתור ופתרון תקלות שניתן לעשות גם אם הלקוח מיתקשר ואומר שהמקרר לא עובד ורק המנורה בפנים דולקת או המזגן לא מקרר או מחמם ולאיטים גם ניתן לפתור את הבעיה מבלי להגיע לבית הלקוח

gibson9655 08-02-14 20:12

יאיר, לא אני ולא דוד הם הבעיה בשרשור
אז אין טעם להגיב בהתייחס אלינו

(ד"א אני לא מזלזל באף אחד כן עצבן אותי הסגנון האיטי והמלא מעצמו) , ממה שקראתי פה גם לך וגם לדוד יש ידע רב במכונאות , ועדיין אני לא מבין את התשובות שלכם.

למה אתם לא שולחים את הבחור מיד לסורק תקלות?

אתה מעדיף לעבור חיישן חיישן עם רב מודד ולמדוד התנגדות חיישן ומתח בקונקטור לפי מפרט ? אשריך אני לא מבין את זה זאת גם בדיקה חלקית.

דוד מכיר תקלה דומה מרכב אחר שהוא טיפל ופתר עם החלפת משאבת דלק אז מה ? (אני לא אומר את זה בקנטרנות, אני באמת שואל)
אני חוויתי בעצמי תקלה דומה בעצימות נמוכה יותר בגלל חוט הצתה בלוי (קראתי שהבחור החליף חוטי הצתה) אבל חיתוכים ואיבודי סלד במהירות גבוהה יכולים להיות מאלף ואחת סיבות.

אם נרשמה תקלה - קל יותר יהיה למצוא את הבעיה.
אם לא נרשמה תקלה - אלף סיבות חשמליות כבר נשללו.

בדיקה שעולה מאה ש"ח וקצת לעומת משאבה (לי עלתה 1500 ש"ח).

ד"א להחליף חוטים מהמצבר להארקה ולאלטרנטור קשורים רק לבעיות ההנעה במנוע חם , זה שונה לחלוטין מלהחליף משאבה תקינה במשאבה תקינה.
העלות מזערית וזה שיפור לעומת הקיים , זה למה הצעתי בלי לחשוב פעמיים ובלי קשר לכלום.

matangil 08-02-14 20:36

חברים , קודם כל תודה על ההתעניינות בבעיה ,

לגבי החוטים העבים , יכול ליהיות שביום בהיר אחד פיתאום זה יהווה בעיה ?, כלומר שנה שלמה הכל טוב עד לפני שבועיים ?

הועלה פיתרון אחר ויכול ליהיות שהוא נובע מסלילי הצתה שהוא תקול ? הייתכן ? שהמנוע במהלך תנועה מגיע למצב שפיתאום הוא נוסע על 2 צילינדרים וזה מה שגורם לטורים ליפול בזמן שהמנוע בטמפ' ?

gibson9655 08-02-14 20:46

בסליל פגום ונסיעה על שני צלינדרים (דיי באופן עקבי) אתה אמור להרגיש רעידות וקירטועים ולא רק חיתוכים ונפילות סל"ד.

ד"א סליל פגום ימופה כאיבוד ניצוץ בסורק תקלות.

gibson9655 08-02-14 20:50

בסליל פגום ונסיעה על שני צלינדרים (דיי באופן עקבי) אתה אמור להרגיש רעידות וקירטועים ולא רק חיתוכים ונפילות סל"ד.

ד"א סליל פגום ימופה כאיבוד ניצוץ בסורק תקלות.

לגבי השאלה השניה- שוב בלי להתייחס לבעיה שלך התשובה היא כן.

כשהחוט דק ומורכב ממספר קטן של מוליכים העומס עליהם גדול הם מתבלים והמוליכות שלהם קטנה עם הזמן.
אז עם הזמן החוט הופך להיות פחות מוליך והבעיה מופיעה. טעות של היצרן.

davidmzr 08-02-14 22:26

gibson9655, מאחר שירדת מהעץ הגבוה עליו טיפסת, עכשיו אני יכול להמשיך ולהגיב להודעות שלך.
אשתדל "ללכת על חבל דק" כדי לא להכעיס אותך שוב. :)
מאחר שלא נראה לי שאתה קשור למקצוע המכונאות, אתה צריך להבין שבעל מקצוע חייב לדעת דרך המסך את כל הפרטים על הבעיה. דבר שבחלק מהמקרים בעל הרכב לא מספק מספיק פרטים, מתוך חוסר ידע.
לכן כדי לעזור צריך לשאול הרבה שאלות עד "שהמרצע ייצא מהשק". למצב הזה קראת "התחכמות".
לא ידידי זאת אינה התחכמות. האלטרנטיבה היא שבעל המקצוע יצא "בצל". לשלוף סתם עצות, זה מתאים למי שלא עוסק במקצוע, ששואב את הידע מתוך האתרים ולא מתוך הניסיון.
כתבת, "דוד מכיר תקלה דומה מרכב אחר שהוא טיפל ופתר עם החלפת משאבת דלק אז מה" ?
לא ברור לי מאין לקחת את זה, מי כתב את זה ?.
לא ברור לי איך שילמת 1500 ₪ על משאבה חדשה. שאל את חבר הפורום TOMERZHR, בכמה כסף ארגנתי לו משאבה חדשה לספייס 2004. רוצה רמז ?. חלק את הסכום ששילמת ל-4 והחסיר עוד 25 ₪. :)
"למה אתם לא שולחים את הבחור מיד לסורק תקלות?"
קרא כאן (בדף 3) מה כתב בן עירך matansab ויש עוד מקרים רבים אחרים, זה למה.
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...t=17363&page=3
היית מציע לו לגרור למוסך ?.
שיהיה לך סוף שבוע טוב.
דוד.

matangil 08-02-14 22:47

דיוויד לפי דעתך איזה בדיקה אפשר לעשות באופן בייתי , כדי לדעת מה לקנות על מנת לפתור את הבעיה ,
סלילי הצתה או שבכלל באמת המשאבה אשמה ?

אם לבסוף המשאבה תקולה , אוכל לעזר בך כדי לקנות משאבה ?

gibson9655 08-02-14 22:54

משאבה מקורית? (ד"א ברור שאפשר להשיג יותר זול מ1500, לא מוצא את הקבלה - שולם אצל שמשון בזמנו כולל עבודה ומע"מ)

ד"א לא הבנתי את השרשור ולא השתכנעתי.
חוץ מזה שיצאת תותח ואם מבטיחים לך גלידה הביצועים\ניחושים שלך משתפרים.:lol:

כל בעיה חשמלית ומכאנית, וכמה שחיים ממוסך שמשון באמת מקצוען ולרוב ידע מראש מה סביר שהבעיה - הוא מעולם לא ניחש. תמיד חיבר למחשב ולפי הסורק ("ללא חיוב..") התכנס לפתרון - פגיעות בול של 100%.
מעניין כמה פעמים אתה החטאת,
אבל אם אתה תפספס פה אתה תצא בצל ירוק חתוך דקדק , קח מקדמי ביטחון חבל על הגלידה.

לא אישית , הסיפור והזחיחות פה מזכירים לי מכונאי מבוגר ואחד הכי מוערכים (אם לא המוערך ביותר) שלא אציין את שמו , מקארספורום. הוא היה ועדיין (אך מאז קצת פחות) מזכיר את המילה ניסיון השכם וערב וטופח לעצמו על השכם ומטיף לכולם אבל מה העניין עם מוסכים אחרים שאתה לא ממליץ לגרור אליהם ?

הוא הראשון שטיפל ברכב שלי בסוף 2007, כגודל הציפייה גודל האכזבה. ההבדל פה כנראה הוא ההיכרות והניסיון שלך עם פיאט ספציפית, ועדיין הייתי ממליץ לך לקחת מקדמי ביטחון.
ועוד דבר, יש מוסכים מצויינים בארץ (אחד ביהוד ואחד ברעננה לפחות).

ד"א אני רוצה לחזור להנחתי הראשונה -
"davidmzr - פשוט תגיד לבחור לבוא לתקן אצלך, לא חבל על כל הסיבובים ?"
אנחנו מתקרבים לשם , בסיבוב כזה או אחר כצפוי (אין לי בעיה חס וחלילה , אתה משקיע מזמנך ונשמעים מחירים מעולים רק הטכניקה צפויה ומיותרת)

davidmzr 09-02-14 10:07

gibson, לא הבנתי את פשר העריכה בהודעה האחרונה שלך. סברתי שגמרנו את הדיון.
אם אני לא טועה, אני יודע על איזה מכונאי עלום אתה מדבר. בני ל. נכון ?.
אני מכיר אותו היטב ולא רק מקרספורום. בעבר השאלתי לו מכשיר לניקוי חול.
זה שאתה התאכזבת ממנו, לא אומר שהוא לא מקצוען.
אם בעתיד תעבוד במקצוע ותהיה עצמאי, תבין שאין דבר כזה שכול הלקוחות יהיו מרוצים ממך.
תמיד יהיו מעטים שלא יהיו מרוצים.
לגבי המוסך שהיללת, אני מנוע מלהגיב. אבל ברשותך אספר לך קוריוז.
חבר הפורום דוד אברג'יל מירושלים, כתב בחתימה שלו "גם אני מתקן בש----ן"
היה אצלי מס' פעמים, באחד מהפעמים צלצל וביקש לבוא, אמרתי לו שאם הוא מתקן שם, אז שייסע ישר לשם."אני מוחק" אמר ומחק. זה לא היה תנאי, אלה רגע של פרפראות. לא אכתוב את התלונות שהתלונן על המוסך לאחר מכן.
davidmzr –" פשוט תגיד לבחור לבוא לתקן אצלך, לא חבל על כל הסיבובים" ?"
שכחתי להודות לך על ההצעה. matansab מב"ש ועוד רבים, יכולים לספר לך עד כמה ההנחה שלך שגויה.
"מה העניין עם מוסכים אחרים שאתה לא ממליץ לגרור אליהם" ?
שוב שאלה שאין לה בסיס. היכן ראית שאני לא ממליץ לגרור למוסכים ?.

מתן קיבלתי את הה"פ שלך. אני לא חושב שכדאי לך לבוא מעפולה לרחובות בשל התקלה.
אבל אם תחליט בכול זאת, תאם עם יאיר, תקבל בדיקת מחשב ולחץ דלק חינם.
ואם אכן הבעיה במשאבה, תקבל במחיר מצחיק.
דוד.

matangil 09-02-14 11:15

קודם כל תודה על התייחסות ,

יש לי כמה שאלות , אני אבצע את בדיקת לחץ המשאבה בעפולה , אני אמור לקבל לחץ של 3.5 באר ? בידיוק ? או שפחות או יותר ?

שאלה שנייה , נגיד ויוצא תקין יש מצב שעדין היא לא תקינה כלומר הרי אני נוסע באוטו , רק במצבים של התנעות מרובות זה קורה ? מה עושים במצב כזה ?

לפי דעתך אני שואל שוב, יש מצב שמדובר בסליל הצתה תקול , שפתאום נוצר בתוכו חוסר מגע והסל"ד מתחיל לרצד ? ואף לפעמים לא להניע ויהיה לי רק סטארטר ? או לפעמים המנוע מצליח להניע ותק נופל נכבה !

המון תודה שוב !

davidmzr 09-02-14 11:33

פחות או יותר בערכים כ-10-15% פלוס מינוס זה בסדר.
יותר קרוב לך לחדרה. צור קשר עם מאור, לדעתי הוא יכול לבצע את הבדיקה.
דוד.

matangil 09-02-14 11:51

הוא הראשון שיצרתי עימו קשר, הוא בתקופה עמוסה כרגע , אני מחפש עוד אלטרנטיבות

matangil 09-02-14 12:25

ושוב אני שואל ,אם התוצאות יראו לחץ תקין ועדיין אני ממשיך לחוות את התקלה , אז זה אומר שהמשאבה עובדת לפעמים כן לפעמים לא ? או , שאין באמצע , 100 אחוז עבודה או 0 אחוז עבודה ?

gibson9655 09-02-14 13:01

דוד בוא נסיים את הדיון כדי לא לחרבן את השרשור.
אפשר להמשיך בפרטי אם אתה רוצה.

אחרונים חביבים -
לגבי :
"מה העניין עם מוסכים אחרים שאתה לא ממליץ לגרור אליהם" ?
שוב שאלה שאין לה בסיס. היכן ראית שאני לא ממליץ לגרור למוסכים ?.

פה :
"
קרא כאן (בדף 3) מה כתב בן עירך matansab ויש עוד מקרים רבים אחרים, זה למה.
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...t=17363&page=3
היית מציע לו לגרור למוסך ?.
שיהיה לך סוף שבוע טוב.
"

לגבי אותו מכונאי מוכשר שיכול וכנראה הוא באמת כזה והאמת זה מעניין את התחת כי בפועל עשה חרא של עבודה מלאה בסיפורים וניפוחים שלא היו ולא נבראו.
לא אמרתי שזה בני ל. , גם לא אמרתי שזה לא בני ל.
מי שזה היה, זה לא היה רק עניין של מקצוענות ברכבים חדשים, זה היה עניין של יושרה בסיסית שהתחרבנה כל הדרך מהתחלה ועד הסוף. בזה אני מסיים כפי שהבטחתי לו כשהוא שילם טיפול מלא ,ישירות לחשבון הבנק שלי. (טיפול שנעשה מחדש אצל שמשון על כל החלקים בהם לא דיבר אמת - וכשפורקו החלקים והנוזלים והוחלפו - לא ידענו אם לצחוק או לבכות)

הסגנון של מי שזה היה כשאני חושב בדיעבד היה מאד ייחודי לא היה הוגן להשוות אותו אליך, טעות שלי, לפחות כך אני מקווה בשבילך.
היה עוד מקרה של מוסכניק מפורום שהתגלה כחצי בדיחה - אבל הוא ידע לקחת אחריות מעצמו.
והיו המלצות שהתגלו כהמלצות טובות, שמשון בהחלט נכנס לקטגוריה למרות שגם אצלו היו תקופות שהעסיק בחורים צעירים שעשו חרא עבודה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:49.