![]() |
טורים עולים אחרי נסיעה ארוכה.
הי חברים
מדובר בפונטו ספייס 2001 8v אתמול אחרי נסיעה אחידה במהירות של כ 85 קמ״ש במשך כחצי שעה ללא עצירות או האטות התחילה לי הרגשה שיש משהו מוזר בהתנהגות הרכב. אחרי שנכנסתי לעיר שמתי לב שאחרי לחיצה על דוושת הגז ועזיבתה הטורים לא יורדים אלא נשארים באותו מקום ואפילו עולים. בעבר נתקלתי בתופעה דומה, הוחלף כבל גז ומאז עברה יותר משנה ושכחתי מזה. היום נסעתי את אותה נסיעה רק בכיוון ההפוך (יותר עליות) ולא הייתה שום בעיה. בערב אחזור בתקווה שלא אתקל בתופעה זאת שוב. לפני שיצאתי לדרך הוזזתי את המצערת עם היד, לא הרגשתי משהו מוזר - תנועה אחידה עם התנגדות רגילה. אשמח לשמוע את דעתכם ממה זה נובע ומה עלי לעשות. בתודה מראש, מארק. |
נראה כבעיה בשסתום קניסטר תפוס במצב פתוח.
זאת משום שכתבת שבעליות זה לא קורה. בירידות טנק הדלק גבוה יותר מהקניסטר ועוברים יותר אדי דלק או אפילו טיפות דלק לסעפת יניקה. שווה לבדוק. דוד. |
הי דוד
חזרתי חזרה באותה דרך כמו אתמול, כל היום הרכב התנהג רגיל. עיקר הבעיה עם הטורים שעלו וסרבו לרדת אתמול הייתה דווקא במישור בעיר. יכול להיות שמידי פעם עלי ״לשחק״ עם המצערת ידנית (כפי שעשיתי בתחילת היום)? אולי צריך לשמן אותה? תודה! |
האם בפעם הראשונה שזה קרה, הייתה אותה כמות דלק בטנק, כמו בפעם השנייה ?.
דוד. |
התופעה הייתה חוזרת על עצמה די הרבה לפני כשנה וחצי,
הוחלף כבל גז ומאז התופעה נעלמה. לצערי אני לא זוכר את כמות הדלק שייתה לפני תקופה כה ארוכה, למרות שלמיטב זיכרוני לא הייתה תלות בכמות הדלק במיכל. האם יתכן שהמצערת נתפסה קצת בגלל שהרבה זמן לחצתי על הדוושה בלי להוזיז אותה (כלומר באותה נקודה)? תודה |
הכול ייתכן.
תמשיך לנסוע ותעדכן. דוד. |
אוקיי
בראשון, שלישי ורביעי הקרובים יש לי את אותה הנסיעה הלוך חזור. אני מקווה שהתופעה לא תחזור על עצמה, אעדכן. תודה דוד. |
עידכון:
בנסיעות הארוכות לא חזרה התקלה. למרות זאת, בנסיעותיי בעיר המצב חוזר על עצמו, הטורים עולים גבוה ולעיתים לא יורדים מיד לאחר עזיבת הדוושה. לעיתים אחרי כמה שניות ולעיתים אני משלב הילוך גבוה יותר. סובבתי את הפרפר של המצערת ידנית ולא הורגשה בעיה בתנועה. ייתכן והוא זקוק לשימון? מה יכולה להיות הסיבה לדעתכם? תודה |
מקפיץ כדי לנסות לקבל תשובה...
הבעיה חזרה כעת גם ישר אחרי התנעה. ניסיון לסובב את הפרפר של המצערת ידנית לא פתר את הבעיה. הדבר חוזר על עצמו לסירוגין כשלעיתים הכל תקין לחלוטין ולעיתים זה ממש בלתי נסבל. אשמח לשמוע מה אתם חושבים לגבי זה ודרכים לפתרון. תודה (-: |
האם בדקת את שסתום הקניסטר ?.
דוד. |
היי דוד, תודה על תגובתך.
איך בודקים את שסתום הקניסטר? מסתבר שאין קשר בין העליות/ירידות לבין התופעה, הדבר קורה לאחרונה בעיקר בנסיעה עירונית במישור. האם זה משנה איכשהו את השערתך? תודה. |
השסתום בתמונה.
http://i58.tinypic.com/24ph43o.jpg א. נתק את הקונקטור, הניע מנוע ובדוק מתח כ-12V בין רגל אחד בקונקטור לגוף. תן מעט גז לסרוגין, המתח יהיה למשך שנייה. ב. תן זרם ישיר מהמצבר לשסתום בנגיעות קצרות, כאשר הפלוס לרגל מס' 1. אתה אמור לשמוע נקישות כאשר השסתום ניפתח וניסגר. בדוק ועדכן. דוד. |
היי דוד, תודה רבה על ההסבר המפורט!
לצערי אין לי כלים לבדוק מתח... בעוד כשבוע צריך להתפנות לי קצת זמן אז אקפוץ למוסך לבדיקה כניראה. מה שעלה לי כעת לראש זה שאני שומע נקישות כאלו כאשר הסוויץ' פתוח, ייתכן שהרעש משם? |
במדינה ששר אוצר גונב מקופת המדינה הכול ייתכן. :)
פתח מכסה מנוע, הדליק הסוויץ' ונסה לאתר/להקשיב מהיכן הרעש. דוד. |
מחר אבצע זאת ואחזור לעדכן. תודה על העזרה דוד!
|
עידכון -
לאחר שהתקלה החלה להופיע כל הזמן, ניגשתי ביום חמישי למוסך שאבחן כי התקלה נובעת ממנוע הצעדים. הוצעה החלפה והוצע לי לחפש את כל בית המצערת בפירוקיה ולהביא להרכבה. פיתרון זה לא כל כך מוצא חן בעיני שכן מעין לי לדעת שבית המצערת שאקנה בפירוקיה במצב טוב יותר מזה שנמצא אצלי? שיפוץ בית המצערת עולה כ 600 ש"ח וחדש כמה אלפים. הוצע לי ניקוי של בית המצערת כניסיון לפתור את הבעיה - בוצע פירוק וניקוי ומאז התופעה לא חזרה. עם זאת, אחרי הנעה הטורים גבוהים יותר מאשר היו טרם התקלה וגם הטורים לא חוזרים מהר למטה, כפי שהיה פעם. כעת אני נוסע ככה ומקווה שהתקלה לא תחזור. בנוסף, לבקשתי חובר הרכב למחשב ואכן הופיעה תקלה של מנוע צעדים. בנוסף הופיע גם רישום לגבי חיישן לחץ (כניראה הוצאתי אותו בחיפוש אחרי החיישן בתמונה שדוד העלה ולכן נירשמה תקלה. בכל מקרה כל מה שהוצאתי חזר למקומו). על ניקוי מנוע הצעדים שילמתי 180 ש"ח. |
צטט:
לדעתי היא כבר חזרה, אבל פחות ממה שהייתה. דוד. |
כאשר מנקים מנוע צעדים יש לשמן אותו כדי שלא יתפס שנית ובכדי לוודא שהפעולה שלו תיהיה חלקה
בנוסף במקרה שלך היתי מנסה לפרק את קטבי המצבר וכך אמור להיתאפס המחשב יתכן שבגלל שרשומות תקלות הרכב מיתנהג קצת לא בסדר זה לא סביר שיקרה אבל הכל אפשרי וניתן לנסות בעיקר שזה לא עולה כסף |
1 צירוף קובץ(ים)
לא בכול מקרה של נורת תקלה דולקת, יש לזה השפעה על תפקוד המנוע.
יש מצב שהתקלה תוקנה, אבל לא מחקו אותה מהזיכרון. לדוגמה במקרה של יוסי בטנדר איסוזו נפה 3100 טורבו דיזל, לפני שנה נקרעה רצועת טיימינג. אמר שיגרור אלי את הרכב. כרגיל לא היה לי חשק לעבוד, הפניתי אותו למוסך. המוסך אמר לו שיש לשפץ את הראש, והעריך את התיקון בקרוב ל-K10 ₪. מה שהמוסך לא ידע זה שברכב הנ"ל יש מערכת הגנה, שכאשר נקרעת הרצועה השסתומים לא מתעקמים. ההגנה היא שהמרימים (שבתמונה) עשויים מחומר רך יותר מהשסתומים. לכן הם מתעקמים והראש לא נפגע. החלפתי לו גם את כל שמונת המרימים למרות שרק שניים התעקמו. סט הטיימינג ומרימים עלו לא מעט כסף. בסיום העבודה דלקה נורת אזהרה שהצביעה לכיוון הטיימינג. היה צורך להתחבר למחשב ולמחוק אותה. יוסי הוא כמו יוסי, לא הלך למחוק. הוא נוסע כבר שנה עם הנורה דולקת ואין שום בעיה במנוע. דוד. |
דוד אתה צודק ב100 % לכן רשמתי שיתכן ותקלות שרשומות בזיכרון עלולות להשפיע בא לא נישכך שמדובר בפונטו
|
חברים, יתכן שהובנתי לא נכון. לאחר הניקוי הרכב חובר למחשב ואופסו התקלות.
לגבי תהליך ניקוי מנוע הצעדים - אני לא יודע איך בדיוק ניקו אותו, אבל אני יודע שפורקה כל הבית מצערת לצורך כך. ההתלבטות כעת היא אם לנסוע ככה או להתחיל לחפש בית מצערת משופצת/מפירוק. אם אני קונה את החלק מפירוקיה, כמה אני אמור לשלם? כנ״ל אשמח לשמוע האם אתם מכירים בעל מקצוע טוב שמשפץ אותם ומה המחירים. תודה. |
בית מצערת
בדוק האפשרויות עם דודי שכאן: www.musach.co.il/details.asp?id=508
בהצלחה ובברכה - רפי לין |
צטט:
הצעתי לך לבדוק תחילה את שסתום הקניסטר מה יותר זול מיזה ?. כתבת, "לצערי אין לי כלים לבדוק מתח... בעוד זמן אז אקפוץ למוסך לבדיקה כניראה." למה לא ביקשת מהמוסך לבדוק ?. ידוע לי שהמכונאי עלום השם "החבר" של גיבסון, :) לקח מבעל רכב עבור בית מצערת מפירוקיה 1000 ש"ח ועוד 300 ש"ח עבור עבודה. נכון מה ששאלת, "מאין לי לדעת שבית המצערת שאקנה בפירוקיה במצב טוב יותר מזה שנמצא אצלי ?" טוב, לא אלך סחור סחור, כדי לא להכעיס שוב את גיבסון. (אצתרך אותו לתידרוך כאשר יגיע הסקנר שהזמנתי כמו שלו) :) בהזדמנות זו אני רוצה להודות ל-matangil ששלח לי את גירסת FIAT ECU המלאה. עכשיו לעניין. יש ברשותי ספייס לחלקים נוסע עם בית מצערת לא תקולה. ניתן להניע ולבדוק. אם תחליט (כמובן לאחר בדיקת הקניסטר) אפשר להרכיב אותה אצלך ולבדוק אם אכן היא הבעיה. בדוק כמה רוצים בפירוקיה, ותקבל בחצי מחיר. דוד. |
צטט:
ביקשתי במוסך לבדוק את זה וגם אמרתי שייעצו לי שייתכן שזהו הגורם לבעיה (שסתום הקניסטר). בעל המוסך אמר כי חד משמעית הבעיה מהמנוע צעדים ולכן לא בדק. כמו כן, הרכב חובר למחשב והועלו ואופסו התקלות עליהן רשמתי קודם. בינתיים האוטו נוסע בסדר, כלומר אני לא מרגיש בעיה מיוחדת. כשהמנוע קר הטורים קצת יותר גבוהים (כמו שזה אמור להיות, להבנתי) ובטמפ' עבודה המצב כמעט כמו שהיה טרם הופעת התקלה. מעל ל 80% מנסיעותי כעת הן בינעירוניות (אך הרריות). תודה על הצעתך. אשמח לקפוץ אליך בהזדמנות לבדוק את הנושא וגם שתאמר לי מה דעתך על המצב המכאני של האוטו. ניראה לי שבינתייים, לאור כך שעכשיו אני קצר בכסף וגם בזמן, אנסה להמשיך לנסוע כך בתקווה שהתקלה לא תחזור על עצמה. תודה. |
הלו דוד אין קשר
אפשר להתווכח ולריב מכות עד מחר ובדיוק באותה מידה להיות סולידרי אני בשמחה אעזור עם הסקנר הסיני מאיביי תרגיש חופשי להתקוטט בשביל זה יש פורום, ד"א אני חושב שמריבות ברמה גבוהה תורמות לרמה ולידע |
זה לא בדיוק להתקוטט. לדעתי זה מוסיף מעט "תבלינים" לפורום. :)
תודה על ההצעה ידעתי שאתה 10. אדבר איתך כאשר הסקנר יגיע. דוד. |
10 זה אליניב ברדה :)
שאגב חבר מהתיכון באותה הכיתה, אחלה עונה מרביץ. |
מה גם אתה צופה בכדורגל בטלויזיה ?.
אני צופה מחוסר ברירה, משום שאישתי חולה על בית'ר ים. ואומרת שאשב איתה לצפות. :) גם בפועל ב"ש אני צופה, ובמחציות רץ למחשב. :) דוד. |
טוב, לצערי התופעה חזרה להופיע היום כשבאופן פיתאומי הטורים עלו לאזור ה 3,000 סל״ד.
רק הכנסת הילוך נמוך ועזיבה איטית של הקלאץ׳ הורידה את הטורים. יש לציין, דוד, שלצערי אכן כפי שטענת הניקוי היה רק עזרה ראשונה שלא מחזיקה להרבה זמן. אשמח אם תשלח לי את הנייד שלך בפרטי על מנת שנוכל לנסות לתאם כפי שהצעת. בתודה, מארק. |
רק שתי הערות קטנות לחברי, החבר של ברדה מהפועל ב"ש. :)
1. זה לא קונץ לנצח את אשדוד 3-1. נראה אותכם במשחק הבא. :) 2. בשרשור אחר כתבת: "דוד - אפשר לומר ובלי לפגוע - יצאת בצל חתוך לפרוסות. החטאת בגדול. דיאגנוסטיקה שכל כך עמדת על שלך ועל של יאיר שלא לעשות - הייתה סוגרת לבחור את הסיפור בתוך כמה שעות ושלום על ישראל." אני מוכן ללמוד. אבל אני יכול לספר לך על כמה תקלות שנתקלתי בהם במכוניות שונות, מאזדה, ג'יפ קורולה, פולו ועוד שתי מכוניות האחת של מפיונר והשנייה של החבר של עידן. מתוך עצלנות לא היה לי חשק להתעסק איתם, אז לקחתי את הרכב למוסך של חבר שלי לחיבור למחשב. המחשב הראה תקלה שלא הייתה קיימת. קניתי סתם חיישנים. כך שמחשב הבדיקה לא "כל יכול". ראה מה כתב מארק, "לאחר ניקוי (בית המצערת) הרכב חובר למחשב ואופסו התקלות." ניגשתי ביום חמישי למוסך שאבחן כי התקלה נובעת ממנוע הצעדים. הוצעה החלפה והוצע לי לחפש את כל בית המצערת בפירוקיה ולהביא להרכבה." אז המסקנה: לא בכול מקרה הדיאגנוסטיקה פותרת את הבעיות. כמו שנעזרים בחקירה פלילית במכונת אמת, אבל היא לא קבילה בביהמ"ש. :) אני מקווה שסגרנו את הפינה הזאת, ולא נמשיך "להתקוטט". :) מארק שלחתי. דוד. |
דוד לא קיבלתי הודעה ממך.
לגבי מה שכתבת על דיאגנוסטיקה אתה צודק אך לא ב 100%. התקלה אופסה אך אני מניח שאם הרכב יחובר כעת למחשב התקלה תופיע פעם נוספת - כמובן שניתן לאפס עד הפעם הבאה. כך או כך, אין ספק שאין על בעל ניסיון. ברכב שום דיאגנוסטיקה ממוחשבת לא תחליף ניסיון של שנים. המוסכניק שלי למשל תוך פחות מדקה אמר כי התקלה ממנוע הצעדים, לאחר הניקוי חובר הרכב למחשב ואכן הופיעה תקלה של מנוע צעדים. מצד שני, עכשיו כשאני חושב על זה - האם יכול להיות שהתקלה הופיעה כי נותק כל בית המצערת יחד עם מנוע הצעדים בתהליך הניקוי? בכל מקרה התקלה מוזרה לחלוטין, בנסיעה ממנה חזרתי עכשיו ונסעתי כחצי שעה בתנועה עירונית די פקוקה לא היה כל רמז לתקלה :confused: למרות כל הפקקים ונסיעה עם ובלי מזגן. |
צטט:
|
צטט:
בדיקת תקלות תמיד כדאי לעשות בשני סבבים - סבב איפוס וניקוי וסבב בדיקה. עכשיו זו דעתי - אם המחשב מדווח על תקלה שלא קיימת זה תכנון של היצרן שמיפה תקלות בצורה לא חד חד ערכית. בא יצרן ושם זהב על השולחן - יכולת להסתכל פנימה ולהבין מה המחשב מרגיש לא תקין. לא תמיד מה שהמחשב מרגיש זה הסיבה לפעמים זה רק הסמפטום - אבל אם יש אפשרות לאסוף עוד מידע על התקלה חוץ מהתנהגות שהנהג והמוסכניק רואים כלא תקינה זה אדיר ואני לא מבין איך אפשר לוותר על זה מראש. אבחון תקלות יהיה הרבה יותר חד ומצומצם אם תהיה הצלבה גם עם המידע מדיאגנוסיקה (וכן הוא יכול גם לבלבל בהתחלה למי שחסר ניסיון ובגלל זה גם פה שם המשחק הוא ניסיון והצלבה עם המון מקרים קודמים) אחרי שרואים אלפי תקלות בסורק כבר יודעים מה רלוונטי ומה פחות וגם שם הניסיון והשכל ישחקו. ביחד עם ניסיון במכונאות זה יוצר בעל מקצוע מעולה - וחיסכון זמן ללקוח. בדוגמא שלנו אובדן ניצוץ זה אובדן ניצוץ. הוא לא יכול להגיע ממשאבה אבל יכול להיות מהמון סיבות אחרות. חבל היה להתעסק בכלל עם המשאבה. |
אין ספק שתגובתך נכונה. יש אפשרות לאסוף עוד מידע ממחשב הבדיקה, אבל היא רק כלי עזר, בדיוק כמו הדוגמה שכתבתי על מכונת אמת שנעזרים בחקירה פלילית. אבל עם הממצאים שלה לא ניתן להרשיע. כמו שמכונת האמת לא תמיד מדייקת משום שיש אנשים שמסוגלים לבלבל אותה. כך מחשב הבדיקה לא תמיר מצביע בדיוק לנקודת הכשל. ראה מקרה חבר הפורום מפיונר (יש שרשור גדול על זה בפורום). בעל HGT שניכנס למוסך מומלץ פיאט ברחובות לבדיקת מחשב, המחשב הראה שהבעיה במזרקים.
שילם עבור 4 מזרקים והבעיה לא נפתרה. לאחר מכן חיבר למחשב אצל שימשון. נקבע שהמזרקים לא מתאימים. הוזמנו מזרקים חדשים הורכבו, ושוב הבעיה לא נפתרה. לא זוכר בדיוק מה היה בסוף. מפיונר אם לא דייקתי, אתה מוזמן להגיב. "בדוגמא שלנו" מכונאי מיומן לא צריך מחשב, כדי לדעת שאין ניצוץ בצילינדרים. דוד. |
מי זה מפיונר ?
המחשב צדק - רק שהחליפו את המזרקים הלא נכונים :smile: אני אשמח ללינק לשרשור של מפיונר אולי אפשר יהיה להפיק ממנו עוד לקחים לא בא להמציא את הגלגל , אם באמת המחשב דיווח על תקלה שהמשמעות שלה זה רק מזרקים (ולא - - בדוק מזרקים וגם עוד אלף דברים אחרים) אז זו באמת בעית תכנון של הלוגיקה שמנתחת את הכניסות מכל מה שממופה. אבל זה מה יש ולא הכל מושלם. להבא חיים משמשון צבר עוד ניסיון .. הטענה שלי היא שלא מוותרים על מידע ממקור מוסמך גם אם הוא מזייף מדי פעם אבל לרוב הוא דיי צודק לפחות בכיוון. דוד בוודאי שמוסכנק יזהה איבוד ניצוץ בצ'יק - כשהוא יחפש אחריו אחרי כמה ניחושים בדרך זו הנקודה, המטרה היא לצמצם אפשרויות וכנראה שדיאגנוסטיקה זאת דרך טובה בעיקר לשלול אפשרויות. |
המחשב צדק ?. נעשו מעל 6 בדיקות מחשב בשני המוסכים, וכול פעם נאמרו דברים אחרים.
הנה הלינק, הוא ארוך מציע לך לקרוא רק את התגובות שלו ושלי. :) http://www.fiatclub.co.il/forum/show...5%F0%F8&page=4 צא מיזה שאני חושב שלבדוק עם מחשב, לא צריך. אל תכניס מילים לפי. :) דוד. |
המחשב צדק - החליפו את המזרקים הלא נכונים
כוונתי היתה למזרקים לא במנוע של מפיונר מה אני צריך להסביר פה בדיחות :lol: כל השרשור הזה והבחור המשיך לנסוע עם אוטו מקרטע ונכבה בסוף או שיש עוד שרשורי המשך ? בהחלט מאכזב מה שהלך שם אין מה להגיד. |
מארק היקר.
מצטער שלא יכולתי להמשיך ולדבר איתך בנייד לפני שעה. פשוט כאשר צלצלת, הייתי בנסיעה. הדיבורית שלי הייתה בתא הכפפות. מתנצל מראש על מה שאכתוב. משום שאמרת שלא אסתלבט עליך בפורום. אשתדל להיות עדין. :) א. לא יאמן כיצד המוסך (אותו היללת) לא הסכים לבדוק לך את הקניסטר. "לא צריך" אמר. יכולת לבקש במוסך אחר. לדבריך, התלוננת שם גם על זה, שבפניה חדה הגלגל הקדמי ניתפס. בדק ואמר לך "לא כדאי לתקן, סע ככה" כמעט עשיתי תאונה כאשר שמעתי את זה. :) לגבי ההצעה שלי, "אף פעם לא להגיד למכונאי שאתה קצר בכסף" שאלת למה. ברשותך אספר לך על מקרה אמיתי שקרה בחברה שלי. בין יתר החברים, יש גם יועץ נישואים וכמה זוגות נשואים. באחד הימים אחד הזוגות פנו ליועץ וביקשו לקבל טיפול לפני גירושין. בפגישה הראשונה שאל אותם היועץ "למה להתגרש ספרו מה הבעיה שלכם". "הבעיה שלנו היא חוסר בכסף" אמרו הזוג. "מצטער שאני לא יכול לייעץ לכם" אמר וסיים את הפגישה. פעם שאלתי אותו "למה לא עזר להם" "אם אין להם כסף, מי ישלם את שכרי" ענה לי. לגבי בית המצערת, לדבריך המוסך הציע לך כ-500-600 ₪ עבור משופצת כולל עבודה ואחריות. לדעתי לך על זה. דוד. |
ראשית כניראה שעם בעיות הקליטה לא הבנת אותי כראוי.
הגלגל לא נתפס לי בשום פנייה, במצב כזה לא הייתי ממשיך לנסוע בשום אופן וגם המוסך שלי לא היה מאפשר זאת. המצב הקיים שאם הרכב על ליפט ואתה מנסה לסובב את הגלגל (הצמיג) עם היד הוא לא ממשיך להסתובב. כך או כך, אין שום בעיה עם זה שאתה מעדכן את הפורום בכל פרט, אנחנו כאן כדי ללמוד ולעזור במה שאנו כבר יודעים. המשפט של ה"הסתלבטות" היה בצחוק כמובן. לגבי בית המצערת - מה שנאמר במוסך שחלק משופץ יעלה כ 500-600 ש"ח לפני מע"מ. לא אמרתי בשום שלב שזה כולל עבודה (שהייתה מסתכמת ככל הניראה בכ 100-150 ש"ח לפני מע"מ גם כן). לגבי אחריות לא שאלתי, אך אני מניח שישנה כזאת לתקופה קצרה (חודש או שלושה חודשים). ולגבי המוסך - הגעתי עם תקלה מסויימת ובעל המוסך טען שהוא רואה חד משמעית שהבעיה נובעת ממנוע הצעדים. הזכרתי כמה פעמים שייעצו לי לבדוק את הקניסטר כי ייתכן והבעיה נובעת ממנו. הוא אמר כי לא משם נובעת הבעיה ןהציע החלפה של בית המצערת אך אמר כי ניתן לנסות לנקות ולקוות שזה יפתור את הבעיה (הפיתרון הזול) ובמקרה הגרוע לפנות לפיתרון של החלפה (הפיתרון היקר יותר). הוא הסכים איתי שמפירוק אין לדעת מה המצב של החלק ולכן אולי כדאי להימנע (בכל זאת חלק בן 13 שנה שעבר כמות ק"מ לא מבוטלת) למרות שבהתחלה רצה לשלוח אותי לפירוקיה. בכל מקרה, אני ממש לא ממהר לכתוב נגד המוסך. תמיד תיקן מה שצריך בצורה עיניינית ואף פעם לא החליף חלקים סתם כך. למרות כל זאת, מחירי הטיפולים אצלו מאוד יקרים. בכל מקרה, דוד, אם זה מתאים לך אז כפי שאמרתי לך בשיחתנו - באפשרותי להגיע אליך ביום ראשון. ייתכן ובכלל המוסך טעה ואכן החלק הסורר הוא באמת חיישן הקניסטר. הדבר המוזר בתקלה הזאת זה שאני יכול לנסוע 150 ק"מ ללא שום תקלה ואז פיתאום היא מופיעה. האוטו מתנהג כאילו מישהו לוחץ על הגז. הכנסת הילוך נמוך ועזיבה איטית של המצמד מאזנת את הטורים. תודה, מארק. |
מארק. בוא נעשה סדר בדברים.
כתבת "בעיות הקליטה" צריך היית לכתוב "בנייד". אחרת גיפסון יחשוב שבעיית הקליטה אצלי בראש. :) אמרת (ואני זוכר טוב) שהמוסך אמר לך שהקליפר ניתפס. נכון ?. הזכרת קליפר ניתפס ?. אם הקליפר לא ניתפס ורק כאשר אתה מנסה לסובב את הגלגל (הצמיג), עם היד והוא לא ממשיך להסתובב, המצב תקין, משום שיש התנגדות של הסיטוליטים, הקרונה והפיניום. ואם כך, למה המוסך אמר לך "לא כדאי לתקן סע ככה" ?. יכול היה להגיד שאין בעיה. כתבת " ייתכן ובכלל המוסך טעה ואכן החלק הסורר הוא באמת חיישן הקניסטר." אני לא יכול לקבוע אם המוסך טעה. האם עשו בדיקת מחשב ?. לגבי יום ראשון, כבר אמרתי לך שאחזור אליך. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:06. |