![]() |
סקר מדוע אנו אוהבים את הרכב
עניין אותי הסיבה מדוע אנו אוהבים את הרכב שלנו(פיאט) ומוכנים להשקיע בו הרבה כסף.
האם חיבור של כל ההוצאות שווה את ההשקעה והמחיר שאנו משלמים. האם לא כדאי לקנות למשל רכב יפני ולא להרים יותר את מכסה המנוע . דבר אחד יצא לי טוב מזה שנהייתי מכונאי מדרכה . מצד שני אני משקיע הרבה שעות על טיפול הרכב . תגובות רציניות יתקבלו בברכה |
בוא נתחיל מזה שיפניות כן עושות בעיות לא פחות מפיאט. אצלי אחרי חצי שנה כל תקלה שהייתה קרתה נטו בגלל שטויות שאני עשיתי. ככה בשוטף היא אמינה מאוד, וכל פעם שמתחיל להימאס ממנה ומתחילים מחשבות על מכירה, מספיק מבט אחד לחניה ולראות את הסיויק והלנסר למיניהם כדי להיזכר מחדש איזה רכב יש לי :D
|
מי אמר שארץ יצור הרכב משפיעה על אמינותו?
חלק נכבד מהרכבים ה"יפניים" שאתה רואה על הכבישים היום, בפועל מיוצרים למשל בטורקיה, קוריאה, ספרד... רכב שמטופל כמו שצריך יפגין אמינות טובה. למה אני אוהב את הפיאט שלי? כי היא לא הקופסא האפורה האוטומטית המשעממת שיש לשכן שלי, ולשכן שלו, ולאחיו, ולזו שעכשיו עושה קניות בסופר, ולעובד ההייטק עם המדבקה המרובעת מאחור שחושב לפעמים שהוא נהג מרוצים, ולהוא שמשלם המון כסף בגלל שיש את האות H מקדימה למשל, אבל בפועל יכול היה לקנות רכב צ'כי זול יותר, מרווח יותר, איכותי יותר וכדאי יותר. מספיק להגיע כל בוקר לרכב ולחייך, או שיש כביש נחמד שאפשר קצת יותר להנות בו, זה שווה את כל המאמץ שכביכול צריך להשקיע ברכב |
אני אישית אוהב מאד את המושבים. הישיבה זקופה וגבוהה, לא ישיבת בית-שימוש כמו שיש בהונדה וסוזוקי בלנו לדוגמה.
אני גם מאד אוהב את האנרגטיות של האוטו. הוא מאד מפתיע לטובה יחסית למנוע הקטן שלו. וכמובן אני אוהב את צריכת הדלק המעולה. |
כי היא פשוט יפה!!:D
ומהנה מאוד לנהיגה! |
כי אני מכיר כל חלק בה והחלקים זולים ופשוטים .
כי קשה להיתרגל לבחורה חדשה . וכי האוטו צריך להוכיח את עצמו והיא כבר הוכיחה. אני אוהב אותה כי היא קטנה וקלילה ומביישת גם צעירות ממנה ברמזור (כמובן אחרי כמה שינויים) בקיצור היא אולי כבר לא כל כך יפה . אבל אני אוהב אותה מאד!. |
האמת שבנסיעה בדרך הבית חשבתי על זה והגעתי למסקנה כמו שכתב אסף.
מוח האדם רגיל לדבר מסויים ויתכן שהפונטואים קצת יפות לטעמי (יעני כמו בלונדינית והפונטו של גדעון ויוסי לא עשו צבע הם אורגנליות אז אתם על הבוקר עוד יותר נהנים או כמו שבלונדינית פותחת לכם את הדלת בבואכם מהעבודה). הנקודה שמרגיזה בסיפור זה שצריך לטפל בה ולפנק למה אני צריך לקנות פרה בשביל כוס חלב. דא"ג היפניות לא אוהבות פינוקים גם אם לא תפתח את מכסה המנוע שנה שלמה |
הוא חתיך! עוד יותר בקיץ אם גג פתוח :D
זול לתחזוקה! צריכת דלק מצחיקה! |
יש הרבה פעמים שאני נכנס לסרטים, אולי לשדרג
כל מחשבה כזאת נעלמת ברגע שאני רואה את הרכב, ופשוט נהנה לנהוג בו כן לרכב יש דברים מבאסים, הצבע המטאלי של האוטו דוהה מהר, וכל מיני בלאי של זמן (הרי הרכב לא חדש ואני דיי פדאנט) אבל המנוע מצויין! חסכוני ועם זאת לא פראייר ואני אישית לא רואה רכב ששווה לשדרג אליו במידה ואמכור את הרכב (בתקציב שלי), אלה אם זה יהיה ספייס mk2b. |
צטט:
ומחירי החלקים ממש זולים. |
הכול טוב ויפה אבל איזה חיוך יכול לעלות לכם בנסיעה ברכב הזה ?
באמת. תעשו טובה. חוץ מהצריכת דלק שהיא נחמדה הסוזוקי בלאנו שהייתה לי צרכה הרבה פחות מהפונטו. והייתה פי כמה מונים יותר חזקה ממנה. אולי טיפה פחות יפה בפנים הרבה יותר מרווחת. לא נוחה בדיוק כמו הפיאט ההגה היה מתקשר הרבה יותר טוב ועם להגיד שהגה של בלאנו מתקשר יותר טוב מאיזשהו רכב. זה ממש בושה. חוץ מזה שהאוטו זול. צורך דלק יחסית נחמד. אני לא רואה בו אפילו לא פלוס אחד. הפלוס הנוסף כמו שיאיר אמר אתה ניהיה מכונאי מדרכות. קונים רכב ב8 אלף בשנה משקיעים עליו 10 . מי שקונה פיאט שלא יצפה לא לפתוח מכסה מנוע לפחות 10 פעם בשנה. זאת דעתי אחרי חצי שנה עם פיאט ושנה וחצי עם בלאנו. |
אי אפשר להשוות את "פיאט" כחברה לרכבים אחרים. הכל עניין של דגמים ספציפיים. קח דוגמא את פיאט קופה, מה תגיד עליה?! שהבלנו אוכלת פחות? נו באמת!
|
הועלה על הגל פה סוזוקי בלאנו ומכוניות יפניות.
אז מנסיון עם שתי הרכבים העלתי את הנושא. פיאט קופה זה לא פיאט פונטו. כמו שטיוטה סופרה זה לא טיוטה קורולה. אם כבר כאן צריך להגיד נו באמת.! בכול מקרה פיאט פונטו זה רכב לעשירים זאת דעתי. מי שאוהב את הרכב ומרגיש עליו חיבה מסוימת ויש לו כיס עמוק שירכוש. אישית לא אוהב את הפיאט אבל הולך לרכוש פיאט פונטו gt. למה? אל תשאל אותי לא יודע. אוהב צרות. |
גבי, שאלת איזה חיוך יכול לעלות לכם מנסיעה על הרכב הזה?
הגיבו פה לא רק בעלי פונטו s60, אלה מגוון רכבים אחרים גם כן, נסח את הפנייה שלך אחרת. ככל הנראה כפי שניתן לראות מההודעות האחרות שלך, קנית רכב במצב לא מזהיר, וגם לעשות לו ראש מנוע שלושה פעמים בשנה = הטיפולים לא נעשים במקום מקצועי. אז באמת, לפני שאתה יוצא בהצהרה כל שהיא על הרכב בכללי, קודם כל תנהג על אחת שנוסעת כמו שצריך. |
גבי קבל קונטרה;)
בן דוד שלי נוסע על ניסן אלמרה 96, הרכב עם נזילות שמן ומים מכל עבר, בתוך הפי מילוי מים יש פאקינג בוץ בכמויות, אבל מה היא נוסעת, אני מתכוון נוסעת מהבית למוסך ורק אז לעבודה. הוא מקלל אותה כל יום ומצטער שקנה אותה וכל זה על רכב יפני, היית מאמין על דבר כזה. מה שאני רוצה לומר שכל רכב שלא מטופל כהלכה יגרום לסבל וצער, ולא תפיל את זה רק על פיאט. ובוא תעשה סיבוב על הרכב שלי ותראה איך יוצאים עם חיוך מטופש. |
כן גם אני מוכן שתעשה סיבוב על פונטו כמו שלי ואז נראה עם בכלל תוכל להגיד משהוא לכיוון של יפנית בשנים האלה.
וסלח לי אבל עם כל הכבוד רכב ישן בן 10 15 ובמחיר זול גם אם הוא מרצדס הוא יעשה בעיות והרבה. |
לא מדבר על פונטו hgt.
מדבר על פונטו הפשוטות. הרכב במצב תקין נוסע רגיל. לא מתחמם לא כלום זה שאני פדנט ורעש לא תקין משתגע. זה לא אומר כלום. פשוט הרכב חלוש קופצני לא יציב כמו עגלה קטנה של סופר. אבל אני אוהב אותו בגלל זה אני משקיע בו. וברור שרכב שהוא לא שמור גם עם הוא סופר רכב לא יסע כמו שצריך. ודרך אגב רוב הבעלים פה של הרכבים הם בעלי פונטו רגילה. מי שהגיב מי שנוסע על פונטו gt וכדומה hgt אין פה בכלל מקום להשוואה כי הרכב זה פשוט רכב שונה. |
התנהגות בכביש טובה מאוד - בהשוואה לרכבים זהים שנהגתי. למשל ביונדאי גטס ושברולט אוואו אם נוסעים יותר מ100 קמ''ש מרגישים שעוד קצת רוח מעיפה את האוטו. בפונטו שלי עד 110 קמ''ש לא מרגישים כלום.
נכנס לסיבובים כמעט בלי להאט. גיר מצוין - מאיץ מהר , נוסע בלי קפיצות, התנהגות טובה בפקקים וסביבה אורבנית. דברים אחרים שהוזכרו - זול לתחזוקה (אפילו במוסך מורשה), חיסכוני, אמין אם מטפלים כמו שצריך, ישיבה נוחה. (מדובר בפונטו elx עם גיר רציף - mk2b) |
הפונטו היא כייפית לנהיגה , יש בה משהו מיוחד בסנכרון של כול המכלולים
אבל הרכב מרגיש כאילו הוא מתפורר לגבי רכבים יפנים , הם באמת אמינים יותר ברוב המקרים , פשוט הנדסה טובה יותר ההונדה סיויק של הורים שלי לא יודעת שיש מושג כזה תקלות אולי זה כי מהנדס ביפן מרוויח פי 3 מחברו באירופה מה שכן רוב הרכבים היפנים לדעתי מכוערים , ובסוזוקי בלנו לא הייתי נוגע , הנייר כסף במטבח יותר חזק ממנה, ואני רציני, סכנת נפשות, לצערי מניסיון |
סטס צודק עם קיסם אפשר לחורר את הבלאנו.
|
צטט:
לגבי אמינות של מכוניות יפניות - יכול להיות שאוטו יפנית אחרי 10 שנים יותר אמין מאוטו אירופיית, אבל אני לא מתככוון להחזיק אוטו בת יותר מ8 שנים. ופיאט מאפשר לי לנסוע באוטו חדיש יחסית בכסף קטן במקום לקנות גרוטאה יפנית עם שנתון גבוה ולא בטוח בכלל שהיא תהיה יותר אמינה. |
אני אמרתי שהרכב רק מרגיש מתפורר , לא באמת נופלים ממנו חלקים :)
כמובן שאני מדבר על הרכבים הרגילים של היצרן , HGT , קופה וכו... זה סיפור אחר |
למה אני אוהב את הרכב?
אני לא אוהב את הרכב. הוא רכב. צריכת דלק טובה, אחזקה כללית זולה מאוד, אפס תקלות בחמש שנים. והפונטו שלי שנת 98' עם עבר צבאי. את האונו הישנה שלי אני אוהב. בעיקר בגלל שזה הרכב הראשון שקניתי. |
אני אוהב את הרכב שלי כי הוא יחודי בנוף הדובלואים,כולם כמעט לבנים,כמה כתומים יש??
אפילו במוסך מורשה אמרו אמרו שיש רכב יפה ואין הרבה כאלו. ;) אני אוהב הצורה שלה,הישיבה הגבוהה,פנים הרכב ומת על הטורבו שלה8-) |
אני אוהב את הרכב שלי מאוד ביגלל שהוא רכב אמין מצוין אני פשוט נהנה לטפל בו ולנקות אותו עלות חלקים זולה הרכב יפה מאוד ניראה שמור חיצוני ופנימי אני פשוט מאוהב ברכב שלי
|
אני אוהב את הרכב שלי מאוד ביגלל שהוא רכב אמין מצוין אני פשוט נהנה לטפל בו ולנקות אותו עלות חלקים זולה הרכב יפה מאוד ניראה שמור חיצוני ופנימי אני פשוט מאוהב ברכב שלי פיאט מומץ לכול אדם שכיר אבל הכי חשוב שהנשמה תיתחבר לרכב
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:06. |