![]() |
מיואשת מהפונטו שלי
שלום לכולם~
הפונטו שלי התחממה לפני כשבוע עד לחצי הסקאלה, מה שמאוד לא אופייני לה... המים נעלמו והתאדו בשניות, תקלה שהובילה לגילוי המסעיר שהלך הראש מנוע.. שיפצתי ראש מנו, האוטו היה מושבת יותר משבוע לצורך שיפוצים והיום- כשהוצאתי אותו מהמוסך ועשיתי נסיעת מבחן הוא התחמם עד אמצע הסקאלה שוב!!!! אני כ"כ מיואשת כבר, גם מבחינה כספית וגם מחוסר בטחון לצאת לכביש עם הרכב הזה האם ההתחממות היא נורמאלית? מה יכולה להיות מקור הבעיה כעת כשראש המנוע משופץ לחלוטין ? ומה הגבול הנורמאלי של התחממות הפונטו? אציין שהיא מודל 96, שמורה וכאמור- יצאה היום מהמוסך מחכה לתשובות תודה |
היי הילה
המוסך בדק משאבת מים? ובאמת שאלה לכולם איך לעזאזל יודעים שהלך ראש מנוע? למה לעבוד על אנשים |
התחממות מנוע
מצב של מד חום מנוע שמחוגו נמצא באמצע הנו תקין וזה לא התחממות מנוע.
באיזה מוסך והיכן היית?. בברכה - רפי לין |
הי רפי-
הייתי במוסך לא מוכר בראשל"צ...
בכל אופן- אילו בעיות יכולות לגרום למנוע להתחמם..? יש לי את הרכב מעל 3 שנים והוא אף פעם לא התחמם לרמה כזאת אני ממש מודאגת |
אז ככה
מה שיכול לגרום למנוע להתחמם, זה אי שימוש במי קירור מתאמים. (למשל מי ברז) בסופו של דבר זה יוביל לפגיעה בראש מנוע ועקב כך יתחמם.
עוד דבר יכול לגרום זה איבוד של מים, אולי היתה נזילה מאיפשהו, יכול להיות שהרדיאטור חימום הפנימי נזל והמים נשפכו בצד ימין מתחת לשטיח ועקב כך שלא היו מים הרכב התחמם יתר על המידה. או כתוצאה של שני הדברים יחד. כמובן שיכול להיות נזילה ממקום אחר, אולי צינור קרוע?, משאבת מים נוזלת, יכולות להיות הרבה סיבות. אלו הדברים שאני חושב עליהם כרגע. יש פה מומחים יותר גדולים ממני, נחכה שהם ייתנו את דעתם... |
היי הילה
כמה קילומטרים האוטו עבר? כמה יצא לך עלות כספית של ההשבתה לשבוע של האוטו? |
צטט:
|
כן, גיא אתה רואה מזה
מומחה גדול..
אכלתי עם המנוע של האוטו שלי כ"כ הרבה, שאני כבר יודע מה הולך שם |
בגלל שצויין מוסך לא מוכר, יתכן שמדובר במוסך חאפר...
האם הוחלף טרמוסטט? (יתכן ונתפס במצב סגור ולכן נוזל הקירור בכלל לא מגיע למנוע על מנת לקרר אותו). נבדקה/הוחלפה משאבת מים? נבדק רדיאטור? מאוור הרדיאטור? נגד המהירות באם המזגן המותקן ברכב מקורי? יש דיי הרבה פרמטרים וחלקים שעשויים לגרום לרכב להתחמם מעל לנדרש. |
הכיטוב שתעשי זה ככה:
אני רואה שכתבת שהרכב טופל במוסך לא מוכר (יש היגידו חאפר?) בראשון לציון.
כמה ק"מ משם צפונה, ביהוד, יש את מוסך שמשון, מוסך פיאט מקצועי ואמין (לפחות ככה מספרים פה החברים ומוזכר לטובה). תיכנסי אליהם, תספרי מה הבעיות ברכב והם יבדקו ויתקנו מה שצריך. מה שכן, קחי בחשבון שתשלמי בהתאם למוסך שמתמחה בפיאט ולא כמו אצל סתם מוסך של מכונאות כללית. מקווה שפה יפתרו הבעיות ברכב. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:07. |