![]() |
נורה שמן נדלקת
מדי פעם בנסיעה בפונטו ספייס sx שלי שנת 2002 בזמן שאני לוחץ ברקס והאוטו נבלם הנורה של השמן נדלקת למספר שניות ונחבת כאשר האוטו כבר במצב עמידה חשבתי אולי חסר שמן ולאחר בדיקה לא חסר שמן מה לדעתכם הבעיה?
|
דרוש בדיקה
דרושה בדיקה מיידית, יכול להיות יוניט שמן, יכול להיות ספיקת שמן נמוכה של משאבת שמן נמוכה.
יכול להיות רשת סתומה חלקית. מתי הוחלף שמן מנוע, האם הרכב מטופל? |
שמן מנעו הוחלף לפני חודשיים בערך ביצעתי טיפול גדול שכלל ברקסים טיימניג מזרק דלק אחד שלא היה תקין כמובן החלפת שמן פילטרים ביצעתי את הטיפול אצל שמשון ביהוד.
|
תבדוק
קודם כל תבדוק גם את שמן הברקס ליתר בטיחות, אולי אתה מתבלבל, בדוק את שמן הברקס, ושמן הגה. אם הכל תקין, והבעיה היא קבועה, זאת אומרת כל פעם זה קורה באופן קבוע, אז סע לחיים שיטפל לך בזה. כי חבל שאדריך אותך פה ולא תבין כלום.
יכול להיות שיוניט של שמן מנוע (מגעים רופפים) או מזייפת (יוניט עסק פשוט וזול תיהיה רגוע). יכול להיות שפלאשינג יפתור את הבעיה (בצע חיפוש ותבין מה זה). יכול להיות משאבת שמן. זה לא יהיה אחראי מצידי לומר לך זה בסדר סע ככה, אל תסע ככה! מנורת שמן מנוע היא מנורת חירום ויש להיתייחס אליה בהתאם (לא סתם היא בצבע אדום ולא צהוב). גש לחיים משמשון יהוד, שיבדוק את הבעיה. רק תעשה לנו טובה, תחזור לפה עם ממצאים. |
סער (ב ע' נכון?! :D), בספייס אין מיכל שמן להגה היות וההגה הוא חשמלי.
בכל מקרה, מצטרף להמלצות של סער ועדיף לבצען בהקדם, לחץ שמן נמוך הוא לא דבר שבריא למנוע (בלשון המעטה). |
יכול להיות שבאמת חסר שמן ואני לא בדקתי טוב?יש עוד אפשריות פרט לחוסר בשמן מנוע שביגלל זה נדלקת נורת השמן?
|
מה יהיה?!
ידידי מה יהיה?
כתבתי לך כבר למעלה מה האפשרויות חוץ מחוסר שמן במנוע! תקרא היטב |
משאבת שמן דפוקה, סתימה ברשתית בקרטר (או דפיקה שלו לפעמים) ובמקרה הכי גרוע הגיע הזמן להחליף מיסבי קראנק.
|
לאחר בדיקה של אבי שהוא אדם יותר מיקוצעי הוא בדק את מדיד השמן ואמר לי שהמדיד יבש לגמרי אז נגשתי לאוטו דיפו ורכשתי שמן 10w40 מילתי משהו כמו ליטר וחצי של שמן והמתנתי שעה בערך לאחר המתנה של שעה בדקתי שוב את המדיד ושוב הוא יבש כמובן שהבדיקה נעשתה במקום ישיר אני לא יודע מה לעשות?מישהו יודע כמה שמן יכול להכנס בפיאט פונטו ספייס?
|
בערך 4.5 ליטר אם אני זוכר נכון.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:05. |