![]() |
פיאט פונטו s55 מודל 99 נורת הזרקה ועליית/ירידת טורים
שלום
שבוע שעבר רכשתי את הרכב..ואני כבר מצטער. הבעיה: בהילוך סרק אחרי נסיעה קצרה המנוע מעלה טורים ומוריד למצב רגיל (אין מד סלד) שוב מעלה ומוריד. נורת הזרקה בדרך כלל נכבית אחרי 3 שניות של סוויץ' פתוח, אז אני מניע.לפעמים היא לא נכבית כלל אלא אחרי 2 דקות של נסיעה. לפעמים היא נדלקת באמצע נסיעה ונכבית אחרי דקה. יש ריח של דלק כשאני פותח חלון. ישנו גם ריח של גזים שרופים כשאני יורד מהרכב (ריח חריף מהנורמלי אפילו לרכב ישן). אני אציין שהרכב נמצא ב256 אלף קילומטר, אך אין שום רעש מהמנוע והוא סוחב יפה מאד. אין פליטה של עשן כלשהו. (הבעלים אמר שהחליף ממיר קטליטי לפני ששה חודשים אחרי שהכשילו אותו בטסט על זיהום אויר). אין גימגומים בזמן הנסיעה, אמנם אפשר לומר שבהילוך סרק מחוץ לעליית הטורים הנ"ל המנוע לא עובד חלק והוא קצת מגמגם אבל לא עושה רושם שעומד להכבות. אציין עוד שקרה לי פעם או פעמיים בהילוך סרק שהוא כבה אבל לא יותר מפעם או פעמיים. יש לי ידע טכני במידה מסוימת ואני מקווה לתקן בעצמי עד כמה שזה ניתן. מצטער על האריכות, אשמח לתשובה. http://www.musach.co.il/forum/images...er_offline.gif http://www.musach.co.il/forum/images/buttons/quote.gif |
ראשית כל אל תצטער על הקנייה כי אחרי שתסדר את הבעיה אתה תיהנה מכל רגע. שנית, צריך לראות מה מצב משאבת הדלק יכול להיות שהיא נוזלת ולא נותנת לחץ תקין ובגלל זה הריח הנורא. לגבי הטורים אני ממליץ לבצע ניקוי מצערת יסןדי זה לרוב פותר את הבעיה. כמו כן לבדוק את מצב חוטי ההצתה יכול להיות שהם ישנים וקיימת דרכם בריחת ניצוץ. האם קנית ככה את הרכב? או שזה התחיל לפתע? ידוע לך מתי נעשה טיימינג? כי יכול גם להיות שרצועת הטיימינג לא יושבת נכון ואז היא כבר תגרום לכל התופעות יחדיו.
|
מאור בוא נעשה סדר. :)
אין קשר בין משאבת דלק נוזלת לבין ריח דלק וגזים מחוץ לרכב. הרי כתב , "יש ריח של דלק כשאני פותח חלון. ישנו גם ריח של גזים שרופים כשאני יורד מהרכב". הוא אינו מתלונן על ריח דלק בתוך הרכב. אם כבלי הצתה לא היו בסדר, המנוע לא היה עולה בטורים ויורד למצב הרגיל. אלא היה עובד מתחת למצב הרגיל. לדעתי יש לבדוק את שסתום הקניסר, שמא הוא תפוס במצב פתוח. אפשר לתת לו מתח 12V חיצוני לסרוגין , ולשמוע אם הוא מתקתק. גם חיישן (ECT) תקול, יכול לגרום לריח דלק ולבעיה המתוארת. דוד. |
ממש תודה על התשובות המהירות.
עשו טיימינג לפני כמה חודשים. הריח הוא חיצוני לרכב וכשאני פותח חלון נכנס לתוכו. תוכלו להסביר מהם והיכן נמצאים חיישני הקניסר וect ? יש לי עוד שאלה בבקשה ממכם: האם הסורקי מחשבים שמוכרים באיביי (מה שעולה בערך 50 דולר ) מתאימים לבדיקת הרכב שלי? הבנתי שאם אני מחליף חיישן זה לא שווה אם אני לא מכייל אותו דרך מחשב הרכב. תודה לכם |
לא קראתי שהריח מגיע אל מחוץ לרכב....אכן טעות שלי בהבנת ההודעה. סליחה.
|
1 צירוף קובץ(ים)
צטט:
הם נמצאים בעיגול האדום בסרטוט המצורף. דוד. |
תבדוק שצינור הנשם הגדול שמסומן פה לא קרוע אצלך
יתכן ומשם נובע ריח הגזים http://img177.imageshack.us/img177/6413/081p.jpg |
נכון chesh. אבל אין לזה קשר למנוע שמעלה טורים ומוריד למצב רגיל.
זאת לא הסיבה לבעיה. דוד. |
אם המנוע עדין עולה ויורד בטורים למרות שהחישנים תקינים היתי הולך לכיוון בריחת וואקום מאיזה מקום
|
בתמונה שצירפתי, בנוסף לצינור נשם המנוע ישנה צינורית וואקום שמחזירה אדי דלק למצערת.
אני חושב שבדגם שלו 55S אין אותה אבל שיסתכל אם באזור אין צינורות מנותקים. הוא רק רכש את הרכב לפני שבוע, אני מאמין גם שכל אזור מכסה השסתומים מפוצץ בשמן אם לא החליפו אטם שם ויש מצב גם משם הריח של השמן/גזים שרופים. פותח השרשור, צלם את אזור המנוע והמצערת אם תוכל האם הם נקיים יחסית? אני חושב שניקוי טוב של המצערת + מנוע הצעדים יפתור את בעיית הטורים לפני שהוא מתחיל לגעת בחיישנים. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:03. |