מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   פיאט פונטו HGT - היתרונות - חסרונות (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9435)

oren1 25-05-10 12:54

יש בעיקרון חלקים שהמחיר שלהם גבוה במיוחד ביחד לפיאט פונטו רגילה ?
יענו הבדלים של 500-600 שקל בין הHGT לELX ?

כי הבעיה שלי היא כזאת:
אני כיתה יא' ואין לי זמן לעבוד, אני בכללי עובד דרך האינטרנט ויש לי סכום קבוע של 600 ש"ח בחודש...
מנהסתם החזקה [דלק,שמנים,תוספים,טיפולים חיצוניים ] אני יכול לשלם ולהחזיק

הבעיה זה הטיפולים במקרה וחלק הלך או משהו התקלקל מנהסתם ההורים שלי הצתרכו לתקן[לשלם] את זה
השאלה היא בעיקרון האם החלקים של הפיאט הזאת זולים יחסית וניתן יהיה לעמוד במחיר שלהם [ בכל זאת אוטו ספורט] סך הכל זה עניין זה מזל כי מנוע הגה..גם בHGT וגם בELX יעלו במחיר זהה של 1000+ שקל..

אני בעקרון נוהג יפה ולא נוטה לעשות שטיות עם הרכב או ממהר לעלות את הסל"ד עד שהמנוע נחנק..
מה גם שאני לא מתכוון לנסוע הרבה[בתוך העיר בעיקר]

לפי דעתכם אם נתונים כמו שלי כדי ללכת על הHGT?

בעיקרון מבחינת ביטוח החובה עולה - 3000 שקל - המקיף עולה 3500 שקל
\-> אגב מחיר הביטוח של הHGT זהה למחיר ביטוח של פונטו ELX !![ הפתיע אותי דווקא לשמוע את זה]

Caveman 25-05-10 13:30

לא הייתי ממליץ לך להחזיק רכב ספורטיבי לפי מה שאתה מתאר.
יישור הקו הראשוני יכול להיות יקר יותר מהתקציב שציינת.
בהנחה שהרכב טופל כמו שצריך, זה גבולי, אם לא, תצטרך להוציא לא מעט (בהשוואה לרכב שאינו ספורטיבי), כדי להביא אותו למצב תקין. שוב, תלוי באיך טופל הרכב עד כה.

oren1 25-05-10 13:54

תודה רבה, בנוסף דיברתי עם אחד מהפורום בשם עידן
אני די בהתלבטות קשה לגבי הרכב.

בכל מקרה מצאתי מודעה נוספת של רכב שיכול אולי להתאים לי מדובה בפיאט בראבו שנת 2000 עם 130 אלף ק"מ ,לרכב יש 3 דלתות , ללא מכות שילדה או בעיות בשאסי גיר ובמנוע..
הרכב נראה במצב טוב אשמח לדעתכם המנומקת :
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDet...562f9481cb215d

המחירון שלה 17900 הבנאדם רוצה 17500 :
http://www.yad2.co.il/Cars/hotPicDet...562f9481cb215d

אשמח לעזרה

idango 25-05-10 14:55

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 70845)
לא הייתי ממליץ לך להחזיק רכב ספורטיבי לפי מה שאתה מתאר.
יישור הקו הראשוני יכול להיות יקר יותר מהתקציב שציינת.
בהנחה שהרכב טופל כמו שצריך, זה גבולי, אם לא, תצטרך להוציא לא מעט (בהשוואה לרכב שאינו ספורטיבי), כדי להביא אותו למצב תקין. שוב, תלוי באיך טופל הרכב עד כה.

מחזק +

oren1 25-05-10 15:10

לבנתיים אני מחפש אלנטרנטיבה לרכב אחר בעל נתונים נחמדים כמו של ה HGT ,במידה ואני ימצא כנראה אני יתפוס טרמפ עליה במידה ולא הHGT עדיין כאופציה..

אשמח אם תעזרו לי לגבי השאלה שלי על הבראבו [ מבחינת אמינות וכו'] עד עכשיו יצא לי לקרוא שלרכב יש בעיה בקירור המנוע אבל לצערי לא מצאתי יותר מידי מידע [ כנראה רכב לא נפוץ]..

תודה

danielkochin 25-05-10 17:36

אי אפשר להשוות ביניהם הבראבו בכלל לא אוטו ספורט וגם זה אוטו בחצי ממחיר הפיאט ...
תחשוב על מה אתה רוצה מהאוטו ומה אתה מחפש ואז תחליט ..
אם אתה רוצה אוטו ספורט תקנה ספורט אם אוטו פוזה כאילו ספורט תקנה בראבו
ויש את האפשרות של אוטו פשוט והגיוני שזה הפיאט ספייס הרגילה

oren1 25-05-10 19:13

הבעיה בספייס הרגילה[ELX] היא שסוחרים אותה מעל המחירון [מעל מחירון יד 2 !!].
לשלם אלפיים או שלושת אלפים שקל רק בגלל שלאוטו יש 70-100 KM זה די חוצפה אל סף המעליב...

אני מחפש בעיקרון רכב חסכוני[לא מנוע 2000..] עדיפות לאוטומט ,בתקציב של עד 30 אלף ש"ח,אני לא מחפש רכב יפה או כזה של פוזה אני מחפש רכב בעל מראה צעיר ואקטיבי[לדוגמא ספייס,גטס]

אני כנראה מחר אולי הלך לראות את הפיאט בראבו למרות שהסיפור שלה נראה מוזר : נקנתה לפני שנה,הייתה פאשלה[לדברי המוכר,שלא ציין מהי הפשלה],והרכב נישאר רק בחנייה במצב תקין וכנראה נסעו אנשים אחרים[כי לרכב יש טסט לשנה וג'נאטים לא מקוריים ]

לפי דעתכם יש סיכוי שזה רכב משועבד\מעוכל ?

dodihob 25-05-10 19:28

אורן, עם כל הכבוד, המחירון הוא מה שמעליב. הרכב מאבד מערכו יותר מידי (הודות ללוי יצחק) ואילו ע"פ אינטרסים (שלא ידועים לי) מכוניות כמו טויוטה יאריס שומרים את ערכם בצורה מוגזמת. יש מלא רכבי פונטו ספייס מהשכרה ובעלי קילומטראז' ויד גבוהים, לכן בעל פונטו ספייס שמורה, המטופלת כמו שצריך ובעלת יד/קילומטראז נמוך מרשה לעצמו לבקש יותר על הרכב (כך הוא גם שווה את זה).
ויש כמובן אנשים שמעדיפים לקנות רכב ביותר זול ומתפשרים, ומה שהם לא יודעים שרכב שלא טופל כמו שצריך, כבר יעלה להם הרבה יותר במוסך - וזה לא רק כסף, אלה גם הרבה כאב ראש.
בעל הרכב רשאי וזכותו המלאה לבקש מחיר מסויים עבור רכבו, גם אם זה מעל המחירון. ובדיוק באותה זכות אתה (הקונה) רשאי לא לקנות את הרכב במחיר שהוא דורש.
אבל מנסיון, הוא גם יצליח למכור אותו ב-2,3K מעל המחירון, אתמול חבר שלי איבד רכב שרצה לקנות, מאזדה 323 לאנטיס שנמכרה 4k מעל המחירון.
אני אישית, הייתי משלם 2k מעל המחירון עבור ספייס elx שמורה 70-100 ק"מ שטופלה רק במורשה ובעלת יד נמוכה ובלי תאונות.

oren1 25-05-10 19:43

הבעיה שחלק רוצים 2-3K מעל המחירון בלי להתייחס לירידת ערך בבדיקה...
סך הכל זה כמו לרמות את עצמי ,אני ישלם למשל 4 אלף מעל המחירון יגיע לבדיקה יתגלו לי לקוים בשווי 4 אלף...
לא עשיתי כאן יותר מידי.

אני מחזק אותם בנושא המחירים המופרזים ובעיקר הלא הגיוניים של הטויוטה יריס ובפרט כל היפניות ...
אלוהים יודע למה אני צריך לשלם 30 אלף שקל על טויוטה קורולה שנת 98 גמורה מבחינה מכנית ומכוניות שלא מפנקת...

מנסיון של 2 סוזוקים, הרכבים היפנים לא מתקלקלים כמעט אבל זה לא סיבה לסחור אותם במחירים לא שפויים..
אגב טויוטה יריס שנת 2003 נסחרת מעל 50 אלף ! לפי דעתי כאשר קונים את הרכב משלמים על המותג ולא על הרכב עצמו [ בדומה לחולצות וכל בגד...]
קח לדוגמה את רובר,אוטו בעל נוחות מלכותית איבזור הכי מפנק שניתן למצוא במכוניות פאר.. והמחיר? סך הכל בין 10-20 אלף שקל !! לשנת 2003!..

אני למשל בתחילת הדרך מצאתי פיאט פונטו ELX שנת 03 עם 70 אלף ק"מ.. יד 4 וטסט לעוד חודשיים....
המוכר דרש אלפים שקל מעל המחירון ! במקום 26 אלף הוא רצה 28 אלף...

היה אחד שרצה 1500 שקל מעל המחירון רק בגלל שהעביר לפני מס' ימים את הרכב טסט...

או כזה שרצה 1000 שקל מעל המחירון רק בגלל שהחליף לרכב צמיגים חדשים.

ועוד סיפורים שונים ומשונים

נכון לרגע זה אני חושב אולי לזנוח את נושא הHGT ולנסות לעבור לפיאט זולה יותר מבחינת חלקים והחזקה
לכן אשמח אם תוכלו לתת לי את המידע שאתם אולי יודעים בנושא הפיאטה בראבו [ שלפי קראיה נקראת במרכב הסאדן שלה גם ברבה ]

ליאור23 25-05-10 20:10

:confused:

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:43.