![]() |
צטט:
תן לאחיך שיתן גז עד 2000 סל"ד קבוע, ובדוק באגזוז אם התופעה נעלמה. דוד. |
ניסיתי עכשיו את מה שאמרת, כשמניעים את הרכב הבעיה מופיעה בדיוק לאחר 30 שניות כשנותנים קצת גז.
כשמחזיקים את הסל"ד על 2000 עדיין נשמעים פיצוצים קטנים מהאגזוז, יצא ממנו גם ממש טיפה פיח שחור על היד שלי. |
מאחר שקודם הרכב נסע זמן רב עם לחץ דלק לא תקין, התערובת לא הייתה כמו שצריך, לכן האגזוז ניסתם, והוא מנסה לזרוק החוצה את שאריות חלקיקי הפיח.
כמו שאמרתי לך לגבי הרעש בשסתומים שהוא יחלוף, יש מצב שגם האגזוז יתנקה. סע ובדוק. דוד. |
צטט:
|
יאיר נראה אם תדע למה עידן כתב "לפני החלפת המשאבה דוד ביקש לעשות בדיקה נוספת ולא רצה לספר לי למה." רמז, הדבר מתחלק לשני פעולות. פעולה אחת היא כדי לבדוק את הווסת בדרך נוספת לצורה שבדקנו איתך, בהוצאת צינורית הווקום. למה ואיך ?. :)
והפעולה השניה לנקות את המזרקים. כאן יש לי באמת בעיה לגלות. נראה אולי בהמשך. נכון שלא היה זמן להיכנס להסברים עם עידן, לכן אמרתי לו שאני לא מגלה. :) דוד. |
רצית לראות אם יש תזוזה בשעון בהתאם למצב המצערת ?
|
לא נגעתי במצערת.
ישנם שני סוגי וסתים. בספייס הוסת נימצא יחד עם משאבת הדלק בטנק. הוא מכוון ע"י קפיץ שמחזיק לחץ כמעט קבוע. בפונטו 1.6 ובעוד סוגי מכוניות, הוא נימצא בתא המנוע בקצה החליל שעליו מורכבים המזרקים. ושם הוא מופעל ע"י וקום מהסעפת. בתוכו יש דיאפרגמה שפותחת וסוגרת "ברז" בהתאם לתת לחץ שנוצר בסעפת היניקה. ברגע שנותנים יותר גז, נוצר יותר תת לחץ בסעפת. הדבר גורם לדיאפרגמה של הוסת להימשך ולסגור יותר את המעבר. הדבר גורם ללחץ דלק גדול יותר בחליל. זאת כדי לספק יותר דלק למזרקים בשל המהירות הגודלת של הסל"ד. השלב הראשון שרציתי לבדוק לפני החלפת המשאבה הוא, האם הוסט תקין במאה אחוז. ולא רציתי להסתמך רק על הוצאת צינור הוקום כפי שעשינו יחד. יש מצב שהדיאפרגמה אכן עובדת, אבל "הברז" נישאר פתוח ומחזיר את לחץ הדלק לטנק. לכן לחצתי עם פלייר פטנט על הצינור חזרה לטנק למשך 3 שניות, כדי לנטרל בכלל את השפעת הוסט. כמובן שהפעולה נעשה במנוע דלוק. הלחץ בשעון הבדיקה שחיברתי, לא השתנה. המסקנה, שלא הוסת הוא זה שגרם ללחץ להיות נמוך, אלא המשאבה. ביחס לפעולה השנייה "ניקוי המזרקים" אכתוב אולי בפעם אחרת. דוד. |
לא צריך לספר לכולם על הסודות המקצועיים שלך כלומר איך לנקות את המזרקים אני רק יכול לשאר שמדובר בשימוש של המתאם שיש לך לשעון הלחץ ולא צריך להרחיב מעבר לזה
אני בטוח שעכשיו גיבסון יתעצבן כי אני לא נותן לך לגלות סודות של המקצוע |
יאיר, הרבה ממה שדוד רושם אני בכלל לא מבין בסיבוב ראשון ולרוב גם לא בסיבוב שני
דיאפרגמות, חליל, מה אתם מנסים להכניס את הקבריו להריון ? חרא של כלה לא כדאי לכם. יצא לכם ילד מפגר, חוץ מגג נפתח כל האוטו תחת :razz: לרוב הדברים אין לי מספיק ידע איך בגלל לגשת ואם כבר ניגשתי והגעתי אין לי את הציוד המתאים. אבל אני קורא כי יש לי זכרון טוב ולרוב אני נזכר בדברים בדיעבד ומשייך אותם. אז כן תן לו לדבר אוטוסטראדה אל תשים רמזור באמצע כביש 6 |
צטט:
טוב שכתבת את המילה "לפעמים". ההסבר לכך פשוט. ברכב הזה משאבת הדלק לא פועלת כאשר מדליקים את הסוויץ. היא מתחילה לפעול רק כאשר נותנים סטרטר. לכן לפעמים לאחר חניה ארוכה הלחץ בחליל יורד ולוקח לה 2-3 שניות לבנות לחץ . קיימים שני סוגי מערכות שמפעילות את המשאבה. 1. בהדלקת הסוויץ המשאבה מופעלת למשך 2-3 שניות ובונה לחץ בחליל. כאשר יש בעיה עם המערכת הזאת, מחברים את המשאבה לזרם סוויץ קבוע.(קרי קומבינה) 2. בהדלקת הסוויץ (כמו אצלך) המשאבה לא מופעלת, ואין מספיק לחץ להניע. לכן לפעמים ההנעה אורכת מעט יותר זמן. המדובר במס' שניות בודדות. ובכלל תפסיק בבקשה להשוות כל הזמן, בין הרכב הנ"ל לפונטו השנייה שלך. הוא לעולם לא יגיע לרמה של הפנטו השנייה שלך. :) דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 08:38. |