מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פלאג רטוב וצריכת שמן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16995)

matansab 02-10-13 10:51

אוקיי, אז הפלאג התפייח בגלל דטונציה, ולא בגלל שהצילינדר מרים שמן.
עכשיו מעניין איך התרחשה הדטונציה.
בגלל שכבלי ההצתה והפלאגים יחסית חדשים, בטח הם לא האשמים. אני חושב שהקויל החדש הוא גם של אותו צילינדר. שלושת הרכיבים הנל בני פחות משנה.
אולי שווה לבדוק את שאר הדברים כדי שלא נגיע שוב למצב שפלאג ניתך.

מה אתה אומר?

davidmzr 02-10-13 12:10

בוא נעמיד דברים על דיוקם.
הפלאג לא התפייח בגלל דטונציה, אלא ניתך בגללה. לאחר שהפלג ניתך הפסיק לתת ניצוץ. הצילינר עבד בלי בערה. התאסף שמן עד שסתם את הפלג.
אפשר לומר שהפלג התייפח כפועל יוצא של הדטונציה, שגרמה להיתוך ולהפסקת הניצוץ. ההתחממות בלבד לא תגרום לפלג להתפייח.
לא אמרתי שהפלאג התפייח בגלל דטונציה, וגם לא קבעתי חד משמעית שהבוכנה לא מרימה שמן.
צריך לבצע מס' דברים ובדיקות, והראשונה בינהם להחליף דחוף כבלי הצתה ופלגים.
יש ברשותי מצלמה עם פנס לד, שאפשר להכניס אותה במקום הפלג, ולראות מה קורה בצילינדר על המחשב הביתי.
ועוד דבר, כמה זמן או ק"מ עברו מאז החלפת הקוייל, עד להיתוך הפלג ?.
דוד.

matansab 02-10-13 12:18

דוד תודה על ההסברים המקצועיים. אני נהנה לקרוא וללמוד.
לפי הרישומים שלי הקויל הוחלף ב 188 אלף קמ.
עכשיו הרכב עם 196 אלף.

davidmzr 02-10-13 12:24

ז.א שהרכב נסע 8K ק"מ בלי לזייף.
אם כך לא נראה לי שהבעיה בקוייל.
דוד.

מאור30 02-10-13 13:36

תגיד דויד, ייתכן ולא מדובר בכלל בעיית דטונציה בצילינדר ופשוט מה שקרה לאותו פלאג יכול לקרות סתם כך? עייפות החומר או בעייה בייצור? ואני מיתכוון שזה סתם מקרה חריג שיכול לקרות אחד למליון וקרה אצל מתן? כי לגבי הירטבות הפלאג אני מאמין שקיימת בוודאות זליגה של שמן לצילינדר אם זה דרך גומיות השסתומים או טבעות בוכנה תפוסות וכל פלאג נוסף שהוא ישים התופעה פשוט תימשך של ההירטבות שמן עליו.

davidmzr 02-10-13 15:13

מאור.
יש להבדיל בין תקלה של פלג סתום משמן, לבין פלג שהותך בשל התארכות זמן הבערה.
עשה את הניסיון הבא. קח חוט הלחמה, חמם אותו בקצה עם ברנר למשך שתי שניות, החוט לא יותך.
אבל אם תחמם אותו ליותר זמן הוא יותך. זה בדיוק מה שקורה לפלג. פלג לא עשוי להתמודד עם להבה לאורך זמן לפני היניקה הבאה. במחזור הבא של הינקה האוויר והדלק הנכנסים לצילינר מקררים אותו ואת הפלג. אז נשאלת השאלה, אם האוויר שנכנס מקרר, למה הפלג ניתך ?. והתשובה, ככל שהסל"ד עולה, עולה גם זמן/תדירות הבערה . במקרים חמורים גם הבוכנה יכולה לקבל עיוות. כן, יצא לי לפרק מנוע שבבוכנה היה חור משום שהותכה.
לא סביר שהרינגים תפוסים. בדקנו קומפרסיה קיבלנו 160.
אם הייתה זליגת שמן מרינגים תפוסים, הרכב היה מעשן. גומיות שסתומים מדליפים, לא גורמים לפלג להינתך ולא סותמים פלגים. במקרה כזה, העשן יופיע בבוקר באגזוז לזמן קצר, עד שהשסתומים יתחממו. הרכב לא מעשן.
אני חוזר בפעם המי יודע כמה, להחליף כבלי הצתה ופלגים.
דוד.

matansab 02-10-13 15:22

נחליף בזמן הקרוב. לא להתעצבן :)

מאור30 02-10-13 18:19

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 124058)
מאור.
יש להבדיל בין תקלה של פלג סתום משמן, לבין פלג שהותך בשל התארכות זמן הבערה.
עשה את הניסיון הבא. קח חוט הלחמה, חמם אותו בקצה עם ברנר למשך שתי שניות, החוט לא יותך.
אבל אם תחמם אותו ליותר זמן הוא יותך. זה בדיוק מה שקורה לפלג. פלג לא עשוי להתמודד עם להבה לאורך זמן לפני היניקה הבאה. במחזור הבא של הינקה האוויר והדלק הנכנסים לצילינר מקררים אותו ואת הפלג. אז נשאלת השאלה, אם האוויר שנכנס מקרר, למה הפלג ניתך ?. והתשובה, ככל שהסל"ד עולה, עולה גם זמן/תדירות הבערה . במקרים חמורים גם הבוכנה יכולה לקבל עיוות. כן, יצא לי לפרק מנוע שבבוכנה היה חור משום שהותכה.
לא סביר שהרינגים תפוסים. בדקנו קומפרסיה קיבלנו 160.
אם הייתה זליגת שמן מרינגים תפוסים, הרכב היה מעשן. גומיות שסתומים מדליפים, לא גורמים לפלג להינתך ולא סותמים פלגים. במקרה כזה, העשן יופיע בבוקר באגזוז לזמן קצר, עד שהשסתומים יתחממו. הרכב לא מעשן.
אני חוזר בפעם המי יודע כמה, להחליף כבלי הצתה ופלגים.
דוד.

אולי בכל מיקרה כדאי לבצע בדיקת לחץ הפוך לצילינדר?

matansab 06-10-13 18:20

1 צירוף קובץ(ים)
הרגע הורדתי את המאריך של הפלאג.
מצורפת תמונה שלו.
הפלאג עצמו יבש.

המנוע עדיין עובד טוב גם בלי המאריך.
אבל המאריך רטוב בשמן, הפעם הפלאג כנראה לא ניתך עדיין.
אז מאין מגיע השמן?

davidmzr 06-10-13 19:04

מה הסיבה שהיום הורדת את המאריך ?.
לא נראה לי בתמונה שהמאריך רטוב בשמן.
בתגובה קודמת כתבתי שהמאריך הוא קוני ואינו צריך שייבה. כתבתי כך משום שהמאריכים שברשותי הם אכן כך. וגם בגלל שמזמן לא השתמשתי במאריך. בתמונה שהעלת לא נראה שהמאריך ששמת קוני, אולי באמת כמו שכתבת, הוא כן צריך שייבה.
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:11.