מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   שיפוץ ראש מנוע פונטו S60 מודל 2000 עשה זאת בעצמך (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14088)

Lexxxa 08-02-12 00:04

צטט:

במקור פורסם על ידי yair068 (הודעה 103853)
טמפ' החום לא תקינה ז"א יתכן שלקחת טרמוסטט שנפתח ב-87 מעלות ולא מתאים
יתכן שמתאים ל-TD
בימים אלה בנסיעה בינעירונית צריך להיות מעל הרבע בטיפה ,בעיר מתחת לחצי ברבע קו
האם הוחלפה יוניט למאוורר שנמצאת על הרדיאטור
לא מבין את מי אתה מהלל פה שהרי במזל החלפתה את הראש ז"א מאוכזב ממיכאל ,סומך ועוד .
לגבי מחזיר שמן קאמשפט לא יודע אם זה תקין אני בכל אופן הוצאתי את הקאפה הכנסתי את המחזיר בדיוק למקומו כמו כן כל הרכבות של מערכת היניקה ,פלגים,חוטי הצתה נעשים כשהראש בחוץ
הייתי מצפה לאחר כל הפרוייקט שתעשה סדר בכל המגילות תמצת את העיקר

היי יאיר, אז איזה טרמוסטט מתאים ?
יוניט מאוורר נכנסת לפעולה ב87 מעלות.
דוד/יאיר, הסבירו בבקשה למה לא תקין, כי זה באמת חשוב.

mechtech 08-02-12 09:17

2 צירוף קובץ(ים)
*התרמוסטט המתאים לפונטו דגמי בנזין 8 שסתומים הוא:
- מתחיל להפתח ב- 85-89 מעלות.
- פתיחה מלאה ב- 100 מעלות.

*התרמוסטט המתאים לפונטו דגמי בנזין 16 שסתומים הוא:
- מתחיל להפתח ב- 81-85 מעלות.
- פתיחה מלאה ב- 103 מעלות.

*התרמוסטט המתאים לפונטו דגמי דיזל הוא:
- מתחיל להפתח ב- 78-82 מעלות.
- פתיחה מלאה ב- 88 מעלות.

*פתיחת השסתום 7.5מ"מ בקירוב.

אגב, למי שחושש שהוא הרכיב בטעות תרמוסטט לא מתאים השייך לדגמי טורבו דיזל TD..

הנה תמונה של תרמוסטט המתאים לפונטו דגמי בנזין 8 שסתומים
קובץ מצורף 6292

ותמונה של תרמוסטט המתאים לפונטו לדגמי טורבו דיזל TD
קובץ מצורף 6293

הדימיון ביניהם קצת עלול להטעות, אך קשה להתבלבל לדעתי.. :wink:

mechtech 21-02-12 22:00

2 צירוף קובץ(ים)
שמתי לב שיש התעניינות בנוגע לשיפוץ ראש מנוע ועולות כל מיני שאלות בנושא.
תרשו לי לסכם את העניין בתובנות שלי לאחר ניסיון עם "תיק" שנקרא ראש מנוע בפונטו S60 (קצת פלילי במקרה שלי).
כש"הולך" ראש המנוע ברכב עולות כמובן שאלות כמו- כמה זה עולה? כמה זמן השיפוץ יחזיק? מה מתקנים? איך נביא את הילד מהגן? הלך הדייט עם הכוסית בערב? וה"חפירות" ממשיכות...

מה קורה כשהולך ראש מנוע.
ראש המנוע זהו חלק אלומיניום (בד"כ) בו יש את מכלול השסתומים ותאי השריפה, הראש מחובר מעל לבלוק המנוע כשאטם מפריד ביניהם. בלוק המנוע עשוי יציקת ברזל בו יש את הצילינדרים והבוכנות.

תמונה של ראש מנוע.
קובץ מצורף 6336

עם השנים והק"מ שהרכב עובר, נוצר בלאי נורמלי לאטם שבין ראש המנוע לבלוק המנוע העלול להביא בסופו של דבר לכשל באטם בשלב כלשהו בחיי המנוע.
הבלאי גדל במידה רבה מאוד כאשר המנוע לא מטופל כנדרש, מילוי מים רגילים במער' הקירור (רדיאטור) במקום נוזל מתאים יגרום לאבנית וחלודה. משקעים אלו "רצים" במחזוריות במערכת "ואוכלים" במשך הזמן את האטם ואת האלומיניום באזור של מעברי ראש המנוע לבלוק.
נזק נוסף עלול להסב לראש המנוע בעקבות בעיה במער' הקירור הגורמת להתחממות רבה של המנוע (כשמד החום מגיע לתחום המסוכן), והדבר מביא לכשל באטם, עיוות הראש, סדקים ועוד..

תמונה של ראש מנוע אכול.
קובץ מצורף 6337

התופעות השכיחות לבעיה בראש המנוע.
- נוזל קירור הנכנס למער' השמן - בבדיקה של מדיד השמן ניתן לראות שהשמן נראה כמו טחינה או מעדן מוקה וניל אם תרצו (הטעם קצת שונה).
- שמן הנכנס למער' הקירור - פתיחה של פקק הרדיאטור ובדיקה של נוזל הקירור אפשר לראות סימנים של שמן.
- נוזל קירור הנכנס לתאי השריפה - חום המנוע ברכב צונח מעט והמנוע מתחיל לקרטע (כמו בעיה בהזרקת דלק), בנוסף עשן לבן של אדי מים היוצא מהאגזוז (העשן מתפוגג מיד להבדיל משריפת שמן).
- לחץ אוויר מהצילינדרים ותאי השריפה הנכנס למער' הקירור - נוזל קירור פורץ מפקק הרדיאטור, מהצינורות או מפקקי הראש/הבלוק. צינורות מער' הקירור נפוחים, איבוד נוזל קירור במידה רבה, בועות במכל העיבוי.
*בכל מקרה, יש לאבחן כל מקרה לגופו ע"מ לאשש או לשלול האם אכן מדובר "בתופעה" הגורמת להרגשת חררה אצל רובנו.

מחירים.
עלות ממוצעת של שיפוץ ראש מנוע במוסכים כ-2500ש"ח, אך זה נע בין 1500ש"ח במוסכים שבשטחים ועד הצעת מחיר שנתקבלה על-ידי בסכום של לא פחות מ-3900ש"ח בסבב המוסכים שביקרתי (לגיטימי לדרוש, גם לגיטימי לפרסס).
עלות השיפוץ אכן יכולה לשנות כיוון במקרה שראש המנוע הקיים חסר תקנה ונדרש ראש אחר או שהתגלה נזק נוסף למנוע, אך הצעת מחיר כזו עוד לפני פתיחת המנוע נראה לי קצת פלצני, אבל תמיד אפשר לדחוף את זה לקלארשו מהגשש ("לכל סיר יש מכסה").
טיב העבודה ואיכות החלפים שונה כמובן בין המוסכים, אך לא תמיד ביחס ישר למחיר (מניסיון של שנים עם המוסכים המטפלים ברכבי החברה). צריך לבקש הצעת מחיר רצוי בכתב ולוודא מהי העבודה שתבוצע והחלפים שאמורים להחליף, לבדוק ולהשוות מחיר פלוס מע"מ ולבדוק מהי תקופת האחריות ומה היא כוללת.
לברר במוסכים מומלצים, עם זאת, לדעתי לא צריכים להיות "מקובעים" בראש ותמיד צריך להפעיל שיקול דעת, כי גם במשפחות הכי טובות נתקלים בפאשלות (בלשון המעטה), אך רצוי לטפל במקום מוכר (שיהיה לאן לחזור) ולא פחות חשוב שתהיה לבעל המקצוע הבנה וסבלנות.
המטרה בסופו של דבר, להשיג את הטוב ביותר וזאת כמובן במסגרת היכולות הכלכליות, הזמן, הטרחה וההשקעה האישית שכל אחד מוכן להקדיש (אפשר גם "להתחרע" ולהזמין ראש טיטניום מנאס"א).
במוסכים בהם אין גישה לראות את הרכב או שאין לכל הפחות חלון מהקבלה שניתן להשגיח ולראות איך הרכב מטופל, לבקש לראות את פני ראש המנוע לפני ההרכבה.

במוסך
מפרקים את רכיבי ראש המנוע, בודקים שאין דליפה, סדקים או נזקים שאינם ברי תיקון ושולחים למכון לשיפוץ ראשים. שם עושים מילוי למעברים אכולים וכו' ואח"כ יישור פני הראש בכרסומת (מכונה לעיבוד שבבי) וחזרה למוסך.
במוסך בודקים ומשחיזים שסתומים עם משחת קרבורנדום, מחליפים את גומיות השסתומים ומכוונים שסתומים (החלפת שימסים), מחליפים מחזיר שמן בקאמשפט וביחידת סלילי ההצתה. אם יש חופשים במובילים או הפרשים במידות השסתומים או השימסים, מחליפים בהתאם.
בנוסף לשיפוץ ראש המנוע, מבצעים בדיקה מקיפה למנוע עצמו- לבלוק ולצילינדרים ודגש מיוחד ניתן לרכיבי מערכת הקירור (הסיבה לכשל)- בדיקת משאבת המים, תרמוסטט, הרדיאטור והצינורות. המער' עוברת שטיפה וניקוי והחלפת רכיבים לפי צורך (לרוב תרמוסטט מחליפים בכל מקרה).
מרכיבים את ראש המנוע כולל סט אטמים חדש, מחליפים פלגים, שמן ופילטר ונוזל קירור מתאים. מבצעים בדיקה לפני מסירת הרכב.
כל הנכתב לעיל עלול להיות שונה מן הסתם ותלוי במוסך המטפל, אך זה בגדול.
משך התיקון במוסך לוקח כיום יומיים עבודה תלוי מתי מכניסים את הרכב, כמו כן בפעילות המוסך (יש מצב שהלך הדייט).
המוסכים בהם אנחנו מטפלים משאירים ברכב בסיום העבודה את החלקים הישנים בתוך שקית או קופסה, כמו כן מקבלים הסבר מקיף על העבודה שבוצעה והחלפים שהוחלפו.

כמה זמן זה מחזיק
מפידבקים של אנשים ברחבי האינטרנט, שיפוץ ראש מנוע יכול להחזיק ממספר חודשים במקרים של "חפריות" עילאית בה העבודה בוצעה בהתאם, ועד לרכבים שעברו 100K ואף הרבה יותר.
כמובן שטיב שיפוץ ראש המנוע במכון, טיב העבודה במוסך בדגש על מומנט חיזוק ברגי ראש המנוע (ולא רק) והקפדה על החלפת החלפים הנחוצים, הם פרמטרים חשובים כדי למנוע ו"לעכב" ככל האפשר את הכשל הבא של ראש המנוע.

שיפוץ עצמי
לאנשי ה-DIY, לתפרנים, ל"פרסים" ולכל מי שמעוניין לבצע את העבודה בעצמו ורק לשלוח את ראש המנוע למכון ראשים:
עלות מילוי ויישור בלבד- 150ש"ח.
עלות ניקוי בחומצה, מילוי מעברים, יישור פני ראש בכרסומת, השחזת שסתומים, החלפת גומיות שסתומים, החלפת מחז"ש וכיוון שסתומים- 450ש"ח בד"כ, אך זה נע בין 300-700ש"ח תלוי במצב של ראש המנוע ובעבודה הנדרשת לתקנו.
צריך לקחת בחשבון שיש מצב שראש המנוע יפסל בבדיקה במכון ויהיה חסר תקנה, מה שמצריך קנייה של ראש נוסף מפירוק בעלות של 500-600ש"ח ולשלוח לשיפוץ, כי לרוב הראשים במצב די "חרטטה" במקרה הטוב.
אפשרות שנייה, לחפש מכון ראשים שיש לו ראש מתאים אחרי שיפוץ למכירה. העלות כ-900ש"ח מאחר והראש הישן פסול ולכן נשאר אצלך, אך כמו כל דבר בחיים המחיר ניתן לשינוי ותלוי בהתמקחות, במזל ואם התגלחת בבוקר.
מנסיוני, לא קל להשיג ראש מנוע "מושלם" וזה כרוך בלא מעט ריצות, אך הכל תלוי בטרחה, בזמן, ובכסף שמעוניינים להשקיע וכל אחד מגיע בשלב כלשהו לנקודה שבה הוא צריך להתפשר.

מכונים לשיפוץ ראשים
אפשר למצוא בקלות בדפי זהב או בחיפוש בגוגל.
אין המלצות היכן לשפץ, המלצתי לגשת למכון ולראות עבודות דומות לשאול ולדרוש כרצונכם.

מקווה שהדברים יתנו קצה חוט במה זה כרוך ולהמשיך משם.
נ.ב אעדכן בנוגע לשיפוץ שעשיתי אם תהיה תפנית לרעה (שום..בצל..אורגנו).
יום טוב..

zfima 14-05-13 08:52

אחלה עבודה!!!!

לא ראיתי עבודה כל כך קפדנית

נרשמתי לאתר רק בשביל להודות לך

mechtech 26-09-16 19:56

אהלן חברים וחברות..

עבר הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שנכנסתי לפורום :eek:
שוטטתי קצת בפורומים אחרים ברחבי הרשת ואח"כ לא נותר לי זמן גם לזה.
היו לי במחשב לא מעט מדריכים מפורטים עם תמונות שכתבתי ורציתי לפרסם, אך הכל התעופף לו יחד עם המחשב הישן.

תחילה אפתח במילות תודה ל- zfima, מתן ולשאר החברים להם לא החזרתי תגובה.

בקיצור.. אני רוצה לסגור מעגל, "שיפוץ ראש מנוע" היה הפוסט הראשון שפתחתי בפורום ולכן רציתי לעדכן מה נסגר עם השיפוץ ועם הרכב בכלל.

אז ככה, בחודש שעבר עמדתי עם הרכב ברמזור, ממתין לאור הירוק ואז רכב שהיה מאחור פגע בי בעוצמה אדירה.
מבדיקת שמאי הרכב הוגדר טוטאלוס בגלל מכה בשלדה והוא הסביר לי שאין מצב שהרכב עובר את הטסט שאמור היה להיות בעוד חודשיים (אם לא מתייחסים להיבט הבטיחותי כמובן).

הרכב הזה היה אצלי כ-9 שנים ואני חייב להודות שהוא שירת אותי נאמנה גם כשבועיים אחרי התאונה.
מלבד טיפולים רגילים של החלפת פלגים, שמן ופילטרים, לא הייתה לי בעיה אחת מאז השיפוץ ראש מנוע, אפילו את נוזל הקירור לא החלפתי.

הייתה לי בעיה עם צינור האגזוז שהיה רקוב לכל אורכו בנוסף לחור בדוד האחורי. הייתי מגיע לרמזור עם רעש של הארלי דוידסון. ניגשתי למוסך אגזוזים בפלד בחולון, שם הותאם ורותך צינור חדש וטלאי בדוד.
דבר נוסף שאני רוצה לשתף אתכם זה הבעיה של דליפת גז של המזגן. במקרה שלי הדליפה נבעה מהפרסוסטט של המזגן שיושב סמוך לרדיאטור.
החלפתי אותו פעמיים. את הראשון לפני כשנתיים ושוב לפני כחודשיים ביקרתי אצל נחום סודאי כדי לקנות ווסת נוסף.
הדליפה בווסת קורית תמיד באזור של הקונקטור. גיליתי אותה רק בעזרת גלאי גז מזגנים.

זהו זה!
כך הסתיימה לה הסאגה והחוויה שלי עם הפונטו S60 שנת 2000 שלי.

התלבטתי לא מעט האם להחליף את הרכב, אבל אף פעם לא מצאתי סיבה מספיק טובה מדוע.

אנ'לא יודע איך להסביר את זה אבל היה לי קשה למסור את הרכב.
כשפיניתי את כל החפצים האישיים שלי והשארתי את הרכב במגרש, הרגשתי ממש כאילו שאני אנטוש את הכלבה שלי (איתי 12 שנה) ואשאיר אותה בכלביה של צער בעלי חיים.

התלבטתי האם לקנות את הפונטו גרנדה, אך ביום חמישי האחרון נפלה החלטה וקניתי רכב בן 4 ממוצא אחר מסיבה שלא ברורה לי עדיין. אולי מהרצון להתנסות במשהו שונה, אנ'לא יודע..

ביי :wink:

רפי לין 26-09-16 20:46

תיקון האגזוסט

נראה לי שתיקון האגזוסט בוצע אצל האחים איציק וברוך שכאן:
http://www.musach.co.il/details.asp?id=605
שהם באמת מקצוענים וגם אנשים חביבים והכרתי עוד את אביהם (ז"ל)
והמוסך בו עבדתי היה לידם.
בהצלחה עם המכונית החדשה (איזה?).
בברכה - רפי לין

eli_h1 27-09-16 23:09

גם אני לצערי עקב לחץ מהאישה עברתי לפאביה 2012 לאחר 7 שנים טובות מאוד עם הפונטו.
הפונטו נוסע עד היום במצב מעולה ועקב חוסר כדאיות למכירה יעבור הסבה לג'יפונטו.

mechtech, לאיזה רכב השתדרגת?

mechtech 30-09-16 20:24

רפי, זהו בדיוק המקום שבו תיקנתי את הצינור והדוד. הבחור המבוגר (יחסית) ביצע את התאמת ריתוך הצינור והבחור הצעיר יותר ריתך טלאי בדוד.
עבודה סופר מקצועית, יפה ונקייה והמחיר היה סביר בהחלט.

רפי/אלי לשאלתכם, התלבטתי רבות בין גרנדה, יאריס או סוויפט. בסופו של דבר קניתי סוזוקי.

Loski 03-02-17 15:33

כל הכבוד על השיתוף, בטוח שזה עזר, עוזר ויעזור להרבה אנשים.
נראית עבודה יסודית מאוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:45.