![]() |
מאוד יכול להיות שהבעיה היא בשסתום התפשטות.
שסתום ההתפשטות מוריד את הלחץ וכתוצאה מכך נוצר אפקט הקירור. אם אתה אומר שגם הלחץ עולה וגם אין קירור אז מאוד יכול להיות שהשסתום לא עובד טוב. דוד לא בוער לי, כיהיה לך זמן אני אשמח לראות את התמונות. |
2 צירוף קובץ(ים)
נמצאה הבעיה ברוך השם.
לא להאמין. החלפתי כבלי הצתה מהמנוע של הפונטו שפירקנו, והמנוע עובד כמו שעון שויצרי. מחר אקנה חדשים, במילא גם הוא לא יכול לצאת. עידן, אמרתי לך שאני לא סומך ב-100% על בדיקת הסכנר. מוזר איך הסקנר לא הצביע על בעיה בהצתה. לא האמנתי לארז כשסיפר לי שהציע לך לנסוע הביתה עם ההונדה שלו, ולא הסכמת. זה נכון ?. :) הוא פדנט לגבי ההונדה כמו שאתה לגבי הקבריולט. אם היה אומר לי שהציע לך את הוולוו או את החיפושית אספנות, היה מקום להאמין לו. יאיר אמרתי לארז שכבד לי לנסוע בוולוו בעיר, אמר אולי תעשה החלפה עם יאיר על האונו. מה אתה אומר ?. אלי הנה התמונות. דוד. *בטעות העלתי שתי תמונות דומות. צילמתי את המשאבה גם מהצד השני. |
צטט:
אם המדחס חלש אז הוא לא דוחס ולא יונק אז הלחץ ביניקה ויהיה נמוך כי הוא לא יונק אך גם בדחיסה יהיה לחץ נמוך כי הוא לא מסוגל לדחוס ביקצור יש דרכים לבדוק את המדחס מבלי לבזבז גז דוד כמה אני אצתרך להוסיף בשביל הוולבו ? |
ממסרים בתא הכפפות בפונטו דור 1
1 צירוף קובץ(ים)
ממסרים ונתיכים בתא הכפפות, בפונטו דור 1, אינם שייכים כלל למע' המזגן (מקורית או ישראלית).
שם זה המקום למע' העזר כחלונות חשמל, נעילת דלתות חשמלית, גג שמש חשמלי, פנסי ערפל קדמיים ועוד (מצורפת תמונה). בברכה - רפי לין |
1 צירוף קובץ(ים)
אלי, כך נראת התמונה השנייה.
חבל שלא דיברת קודם שאתה צריך. בפסח ניקתי את הסככה וזרקתי 5 מדחסים כאלה. בניתי שתי משאבות כאלה, אחד נתתי במתנה לאיציק המנהל הראשי בקרספורום. שעזב את המוסך בו עבד והתחיל לעבוד במיזוג אוויר. גם את זה עזב, ועכשיו הוא עובד בשיפוץ דירות. כפי שכתב יאיר מנוע של מקרר לא יהיה יעיל, יעבוד, אבל תצטרך לעשות ווקום במשך חצי שעה. בשני כ"ס שבניתי, אני עושה ווקום בפחות מ-5 דקות. כפי שראית ברכב של אחיך. בניתי גם משאבה של 5 כ"ס, כדי לדחוס גז בבלון, שיהפוך ממאוייד לנוזלי. לא אגלה למה בדיוק, יאיר הזהיר אותי לא לגלות הכול. :) דוד. |
אי אפשר לומר כל הזמן איפו דלפוק עם הפטיש אחרת לא תיהיה לנו פרנסה:D
|
אני מאוד אהבתי את הרעיון. חיפשתי קצת באינטרנט ואפילו ראיתי כמה רכבים(ג'יפים שמשתמשים במדחס נוסף למילוי אוויר בצמיגים).
הדבר היחידי שלא ברור לי עדין זה עיניין השמן, במדחס יש שמן וכרגע מה מונע מהשמן לצאת החוצה ולגרום למדחס להתחמם ולהרס? אולי בעתיד אני אבנה כזה סתם בשביל פרוייקט קטן, אבל בהחלט המחשבה יפה. |
1 צירוף קובץ(ים)
אין בעיה עם השמן, כל כמה חודשים אני מוסיף לה כ-100 גרם שמן מדחסים. שהרי בכול תיקון מזגן היא עובדת פחות מ-5 דקות. היתרון שלה על המשאבה היעודית, שאפשר לדחוס למערכת לחץ של 300 PSI ויותר לצרכי בדיקת דליפה. אם אינני טועה ברכב של matansab הכנסת הלחץ עזרה לנו מאוד. הווינטיל היה תפוס מג'יפה, והלחץ ניקה ןהחזיר אותו למקום.
הפרוייקט הבא שלי הוא, מכשיר שיסובב גלגל אחורי כדי לבדוק מסב. המהירות שמסובבים ביד לא גורמת למסב להמהם. כבר מצאתי את הבסיס עליו יורכב מנוע של מכונת כביסה עם גלגלת גומי. יאיר אמרת שיש לך מנוע, תביא לי אותו בהזדמנות יחד עם הקבל שלו. עידן, הצלחנו להוציא את הפונטו עם הראש המשופץ לרחוב אחר. לא הסכמת שנוציא גם את שלך. נסעתי בשלך אחורה כדי לפנות דרך ללבנה. משענת הכיסא שוב ברחה אחורה. מהסיבה שאני כנראה שמן, או שעשינו עבודה גרועה. :) חלון הנהג בקושי יורד ועולה. בקבוק קולה קרה גרם לטרקטוריסט למלא עפר מול השער ולפתוח לי את הדרך. תהיה בקשר, אחרת הרכב עלול להיתקע כאן שבועיים. דוד. |
אני מסיים לעבוד רק בערב, לגבי החלונות הם לא יעלו עד הסוף עד שלא תפתח קצת את החלון האחורי, ורק אז תסגור את הקדמי ואחר כך שוב לסגור את האחורי. הגומיה של האחוריים נועלת את הקדמיים במסילה.
|
דוד המנוע של המכונה עדין אצלי אבל אין לי את הקבל שלו פירקתי את זה לפני שנים ממכונה ולא זכור לי שהיה קבל אבל אני בטוח שזו לא בעיה לחבר לזה קבל
עוד דבר לא תאמין מה קרה לי היום בדרך לנתניה עם הטנדר עמוס עם הקומפרסור שלי ג'ק ושאר ירקות בדרך ליד גלילות הרכב התחיל לרעוד והשמיע רעשים והסחיבה ניפגמה בהמשך הדרך הרעידות פסקו במעט והסחיבה הישתפרה קצת ואז שוב הידרדרה אצלי בבית התחלתי לפרק וראיתי שהאלטרנטור בזווית פירקתי אותו והמחזיק שלו גמור והוא מחובר עם ברגים למנוע מאחורי הטימינג גיליתי שגם הרצועה של צירי האיזון ניקרעה בקיצור איזה כיף לי :mad: |
2 צירוף קובץ(ים)
יאיר אין מה לעשות, המצב לפעמים מקשה על החיים.
הצרה שלך קטנה לעומת שלי, הרכב של עידן והרכבים שלי תקועים כאן בלי אפשרות לצאת. מספרים שזה יקח שבועיים. חפרו את הרחוב כחצי מ' מתחת לאבני השפה, כהכנה לסלילת האספלט. ראה כיצד כוני החתולה יצאה איתי לרחוב, כאשר יצאתי לצלם הבוקר. :) ביחס למנוע אל תביא אותו. משום שאני צריך גם את הקבל והצמה של מכונת הכביסה, ואולי גם את המפסק. חייבים לבנות את זה בצורה בטוחה, משום שהמכשיר יעבוד על 220V. תראה איך לפעמים החיים לא בטיימינג הנכון. לפני חודש הייתה לי בחצר מכונת כביסה תקינה, הצעתי אותה לך ולא לקחת. אז נתתי אותה ליוסי לברזל. :) ארז קנה אתמול את כבלי ההצתה החדשים לפונטו שהוצאנו לרחוב אחר. (זה הסוג היחיד שהיה בחנות) . אתה מכיר את הסוג ?. דוד. |
המכשיר שאתה רוצה לבנות יהיה חייב תושבת קצת יותר כבדה וחזקה ממה שצילמת בתמונה אם אני יראה מכונת כביסה זרוקה אני יוצאי לה את המנוע וכל שאר הדברים
לגבי הכבלים קניתי פעם משהוא כזה גם אם זה חברה לא ידוע כל עוד זה לא סיני אז הכל טוב שבועיים לסלול את הכביש הם ממש עושים צחוק חלם זה כאן אני מאמין שאחרי שיסללו הם יזכרו שצריך לפתוח שוב ממול הבית שלך ;) |
הרעיון הוא לסובב את הגלגל מחתך/שטח הצמיג שנאחז בכביש (מאחורי הרכב). המכשיר של הפנצ'רמכר מסובב מדופן הצמיג כדי לעשות איזון.
לדעתי זה פוגע בצמיג, משום שהדופן רכה יותר משטח החיכוך בכביש. לא נראה לי שהסלילה תיקח שבועיים, כפי שאמר הקבלן לנו התושבים. אמר זאת כי קיבל הערה ממפקח העירייה, שהעבודה לא מתקדמת. ידוע לי שלראש העיר הגיעו תלונות רבות של השכנים. כבר הבוקר הגיעו 4 משאיות ושפכו את השיכבה הראשונה, ו-4 טרקטורים מפזרים אותה. עידן יש סיכוי גדול שהערב אפשר יהיה להוציא את האוטו שלך. בלה עשתה כוס קפה לטרקטוריסט, אמר שלקראת סוף היום ימלא חומר ליד הכניסה, את התיקון החוזר של הכיסא נידחה לזמן אחר. אני יודע שתיכנס לפורום סביב השעה 10. :) דוד. |
עדכון בקשר לפונטו עם שיפוץ הראש.
החלפנו את כבלי ההצתה החדשים. בהאצה המנוע מצלצל מעט. תקלה שהייתה גם לפני. ההנעה מצויינת וגם הסחיבה, המנוע עובד יפה ושקט. עברנו על כל המכוללים שניתן כולל בדיקת מחשב לא חסכנו בשום חלק. לא נותר לי אלא לקבוע, שהדלק מהול. מאחר שכמעט אין דלק בטנק,לא ניתן לשאוב החוצה כדי לבדוק. אמרתי לבעל הרכב שימלא וייסע כמה ימים. יאיר, ככה זה כאשר מתקנים רכב מוזנח. תמיד יש עוד ועוד. אם תדע כמה עלו כבלי ההצתה, תקבל סט אחד מתנה לאונו שלך, קנינו שני סטים . טעות בההערכה של 10% לא תיחשב :) דוד. |
אני מנחש ש85 ש"ח, אם אני לא טועה רשום שהם תוצרת ארה"ב אך הם מורכבים בארץ.
|
פעם ראשונה שראיתי את דוד כמעט הולך מכות
קבענו שאקח את האוטו היום לפני 4 כי היתה אפשרות לנסות לעבור. הגעתי במונית שירות אז אמרתי לדוד שלא אספיק ויכול להיות שאאחר בכמה דקות אחרי 4. ב 3:55 דוד התקשר ושאל איפה אתה? הבן שלו הספיק בדיוק לצאת עם הרכב שלו ושאבוא מהר. הגעתי ב 4 וכמה דקות, הנתיבים היו חסומים. הפועל הערבי שעובד ברחוב התחיל לצעוק על דוד שלא יוציא אותי. דוד התחיל להתעצבן ונתן מטר קללות בערבית יחד עם כל הסובבים אותו (הבן ועוד פועלים ערבים שניסו להרגיע את המצב). בקיצור הצלחתי לצאת בסופו של דבר אחרי איומים בערבית שדוד נתן לפועל ^^ אם דוד ירצה, ירחיב אך נראה לי שהוא הלך להירגע לכמה שעות. לא הספיק החום מבחוץ, גם העצבים העלו את הרמה. |
1 צירוף קובץ(ים)
זה לא היה הטרקטוריסט שהכנתי אותו כבר מהבוקר.הוא הבטיח שלפני שיסגור את הטרקטור, יאפשר לי לצאת. סגר וברח. אי אפשר לסמוך על בני הדודים.
השני עם הטרקטור הקטן, כשיצאת מהחצר רוורס, אמר לי "לאן אתה הולך, סגור שב בבית". המילה "שב בבית" הדליקה אותי. עניתי לו "מי אתה שתגיד לי שב בבית, יותר טוב לך שתשתוק". (בערבית המשפט הנ"ל נישמע כאיום רציני). לאחר שהמשיך, אמרתי לו שישתוק, כי אם לא, הוא לא יחזור היום הביתה. אני אקרא לבן הגדול שלי שעובד במשטרה. הערבים שהיו לידו סימנו לו עם האצבע על השפתיים כדי שישתוק. לאחר ששמע שאקרא לבני, הפך את עורו, עלה לטרקטור ופתח לעידן את הדרך, לא נאמרו קללות, משני הצדדים במשך כל העימות. עידן לא כל מילה בערבית, היא קללה. האמת שהוא צודק ביחס לזה שהעירייה הודיעה לתושבים להוציא את המכונית לרחובות סמוכים. יאיר, לא תוכל להגיע עד אלי היום, כדי לקחת את הג'רניק. עמוד ליד המחסום וגרור אותו ביד יש לו גלגלים. דוד. |
צטט:
|
יאיר, תבוא מוקדם. בשעה 21.00 יש תוכנית "יצאת צדיק" בערוץ 2 על מוסכים גנבים.
דוד. |
צטט:
ניראה שלא קראת את השרשור הבא: http://www.fiatclub.co.il/forum/show...light=davidmzr דוד. |
צטט:
|
העניין הוא לא רק לקח 1040 ש"ח על המצבר, אלא לקח גם את המצבר החדש שהיה ברכב.
נבדקו 10 בעלי מקצוע, מתוכם יצאו 70% גנבים. דוד. |
"יצאת צדיק" ומצברי רכב
מצורף קישור לתוכנית הטלביזיה "יצאת צדיק" ששודרה ביום 26.6.14 ועוסקת במצברי רכב.
מומלץ ומרגש מאוד לראותה עד הסוף: http://tinyurl.com/nrhz5ss חבל מאוד שהיו כל כך מעט "צדיקים" כשללא כל ספק לא צריך היה להחליף מצבר בתשלום של בעל הרכב. במקרה הגרוע ביותר של טעות בהבנה למה המצבר פרוק, צריך היה להגיד ללקוחה שהמצבר שלה חדש ויש לו עדיין אחריות וזה לא נעשה ע"י ה"לא צדיקים". בברכה - רפי לין |
2 צירוף קובץ(ים)
כאמור בפונטו עם השיפוץ ראש התקלה חזרה. קיטועים בסרק, חוסר סחיבה וצילצולים בהאצה.
הרכב חזר אלי היום והתחלנו שוב בבדיקות שונות. נבדק לחץ הדלק ונימצא תקין, הוחלף הקוייל לא הועיל. המוח נידפק, משום שהחלפנו את כל מה שצריך, והבעיה לא חלפה. צלצלתי ל-yair068 כדי לרענן את המוח. ואכן יאיר נתן לי כיוון שבסופו של עניין פתרנו את הבעיה. הבעיה כלל לא קשורה לשיפוץ הראש. לאחר נסיעת מבחן של כשעה, הרכב נוסע כמו חדש, והמנוע עובד כמו שעון. ברצוני להודות ליאיר התותח. חבל רק שאתה לא מופיע בפורום יותר. :) דוד. |
חבל שלא מציינים בסוף התוכנית את הרשימה המלאה של המוסכים שפנו אליהם.
|
כל פעם שהגיע בעל מקצוע רשמו את שם העסק בצד,למרות שדילגו על כמה,
ממש שיטת מצליח 8 מתוך 10 מצברים הוחלפו..,אלה שלא הגזימו במחירים (עד 650) מה זה עד כדי כך משתלם להחליף? (בלי לקחת את הישן) קח 200 וסגור תבאסטה 2 דקות עבודה מה לא מספיק?,ואלה שלקחו 1050 ש"ח ממש גועל נפש.. הכי מצחיק איך כל אחד מפיל אשמה על השני. אני מאמין שפרנסה בצורה כזאת היא אולי משתלמת לרגע הנתון בסוף הדלת תסתובב ותקבל בעיטה.. זאת גניבה לכל דבר ניצול תמימות וחוסר ידע. נ.ב דוד, זה לא תורם אם לא משתפים את הסיבה\פתרון לבעיה, הייתה תקלה ו... פתרנו. זה כמו לראות סרט ולהפסיק לצפות לקראת הסוף, אין מוסר השכל, אין תובנות. |
1 צירוף קובץ(ים)
צטט:
במקום לסגור אותם מפרסמים רשימה. Nuker כתבת: עד כדי כך משתלם להחליף? (בלי לקחת את הישן) קח 200 וסגור תבאסטה 2 דקות עבודה מה לא מספיק?, אל תשווה בין לקבל מצבר חדש שעדיין לא היה בשימוש, ולימכור מצבר חדש במחיר מופקע, לבין 200 ש"ח. אני מאמין שפרנסה בצורה כזאת היא אולי משתלמת לרגע הנתון בסוף הדלת תסתובב ותקבל בעיטה.. לא מסכים איתך, זה לא עובד כך. זאת יותר משאלה ממה שקורה במציאות. זאת גניבה לכל דבר ניצול תמימות וחוסר ידע. נכון. נ.ב דוד, זה לא תורם אם לא משתפים את הסיבה\פתרון לבעיה, הייתה תקלה ו... פתרנו. זה כמו לראות סרט ולהפסיק לצפות לקראת הסוף, אין מוסר השכל, אין תובנות.[/quote] yair791 אסר עלי לכתוב את כל הסודות. בפרט כאשר יש פשלה. הפעם לא אשמע לו. :) הרכב חזר אלי משום ששוב ניגזר הגלגל החדש התחתון של הטיימינג. ולכן הרכב קירטע וצלצל. החלפתי שוב לגלגל משומש תקין שהיה ברשותי, לאחר נסיעת מבחן של שעה כאשרבעל הרכב נוהג, הרכב נסע כמו חדש. הבחור התפעל מאוד מהנסיעה והתאוצה. הצלצולים חדלו והמנוע עובד בסרק כמו חדש. בשעת נסיעת המבחן התלונן שההגה רועד. אמרתי לו שיעשה איזון גלגלים. כשהגיע לאשקלון צלצל ואמר שעשה איזון והרעידות נימשכות. ניראה שיש בעיה בתושבות. דוד. |
לא יאמן שהחדש גם ניגזר איזה איכות גרוע של חומר וזה עוד הוכחה שמקורי לא אומר שזה חזק יותר או טוב יותר
דוד תאמין לי לא היתי מנחש שזה היה הגורם המכשיר שטיפה שלך פשוט פגז לא יאמן איך הוא קילף את כל הרפש מהמנוע והשילדה היסתקלתי וראיתי מה הלחץ שהוא עובד ולא תאמין הוא עובד לא יותר מ120 BAR |
יאיר, אם גם הגלגל השלישי יגזר, לא יהיה מנוס מלהחליף מנוע. קצה הקרנק נראה משופשף והחריץ התרחב. שווה היה לעזור לבחור, ולנסות פעם נוספת. במקום להחליף מנוע.
דוד |
דוד אחרי כל מה שאתה עושה אני עוקב אז תהיה רגוע
איך אתה מצליח לפתוח את הבורג המרכזי של הגלגל אצלי צריך ברנר כדי לפתוח. יש לי גם שאלה חצי בלוק של ספייס משנה מתקדמת יתאים לפונטו דור 1 כולל דינמו ויש תושבת או ברגים להגה כח ומזגן |
אני פותח עם הפטיש אוויר. במקרה שלא ניפתח, יש לי גם פטיש חשמלי שהוא חזק הרבה יותר.
מבחינת הראש הבלוק יתאים. מבחינת התושבות לא. בנוסף תהיה בעיה לרשום את מס' המנוע ברישיון. הם לא אותו דגם. חשבתי שניגמלת מהשטויות הללו. :) דוד. |
אני חושב שמצאתי קשר לבעיית החשמל במיזוג שחיפשנו דוד.
לאחר הסתכלות על הריליים שקשורים למזגן (אלה שבתא המנוע) היה יחד איתם פיוז 30 אמפר. מצאתי שהוא שרוף ושבור: http://i62.tinypic.com/33erc6a.jpg האם הוא אחראי על מתן מתח לכל ארבעת הריליים? אחליף אותו ואבדוק אם מגיע מתח לונטה או דרך הכפתור. |
רפי התותח כתב שדרך הכפתור מגיע מינוס, לכן בדוק בבסיס הפיוס אם מגיע מינוס לאחד המגעים.
בדוק כנ"ל אם מגיע מינוס לכפתור לאחר החלפת הפיוז. דוד. |
דוד אני לא אספיק להגיע היום עם הממכונה אני אביא אותה מחר
לא יאמן כמה עבודה זה בטנדרים האלה יצא לי הנשמה היתי מסים היום אם לא היתי מבטיח ללכת לים עם האישה |
הנתיך (פיוז) השרוף
אכן כן, הנתיך השרוף מזין את כל הממסרים ומעביר דרכו + (ראה בשרטוט שצירפתי קודם).
בברכה - רפי לין |
אוקי החלפתי את הפיוז, עכשיו בלחיצה על הכפתור והעלת המהירות ל 1, הונטה שעל המעבה עובדת.
עד לכאן בעיית החשמל. בבדיקה שעשינו אצל דוד, גילינו שיש מספיק גז במדחס אבל הצנרת היתה חמה לפי מה שאני זוכר. חיברנו את המדחס במתח ישיר למצבר כי לא ידענו אם הוא מקבל מתח. מתחת לרדיאטור יוצאים שני חוטים, סגול וירוק. החוט הירוק היה חשוף והקונקטור של המדחס היה מנותק. מניח שזהו ה + שמזין אותו. דוד איזה בדיקה לעשות עכשיו? לחבר את המדחס בחזרה עם הכבל הירוק ולבדוק אם המזגן מתחיל לקרר? רפי האם ידוע לך בעת מתן סוויץ' ולחיצה על כפתור המדחס הוא אמור לקבל מתח/להפעיל את הקלאץ' של המדחס או רק כשהרכב מונע? |
כן לחבר. אבל לפני החיבור תמיד צריך לבדוק בחוט אם מגיע אליו פלוס או מינוס. בעזרת נורת ביקורת או רב מודד.
אתה צריך פלוס למדחס. דוד. |
צטט:
השאלה לרפי מיותרת. אתה יכול לבדוק את זה בשנייה. דוד. |
אז מה זה היה שהשעון היה על 700?
אני בשוק, חיברתי עכשיו והמזגן מקרר! נתתי לו לעבוד איזה 10 דקות בעמידה והקירור ממש סבבה (חם רצח בחוץ). אבדוק בהמשך עם מודד טמפ', היה לי כזה איפהשהוא. צריך לחפש. |
אין מצב שהשעון היה על 700 PSI אפילו אם הוונטה לא תעבוד, הלחץ לא יגיע לרמה כזאת.
הרמה הנכונה בצינור הדחיסה יגיע לכ- 350 בעומס קיצוני. התחברנו לצינור היניקה והלחץ היה 350. הוא אמור להיות ביניקה סביב ה-30 PSI. יש שוני בלחץ במערכות שונות. בדוק את רמת הקירור, כאשר מהירות המאוורר על דרגה 2. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 09:37. |