![]() |
את לא יכולה להסכים עם זה כי לא ראית מקרוב את ההשלכות של זה כנראה.
אני כמעט עשיתי תאונה לפני שנתיים כאשר הצמיגים הקדמיים איבדו אחיזה עם הכביש במהלך ניסיון בלימה בירידה בכביש רטוב, הגלגלים ננעלו והרכב שט כמו סירה בירידה. (למי שמכיר, עשיתי חצי מהירידה של יוקנעם עם גלגלים נעולים) ומצאתי את עצמי ס"מ אחד לפני יונדאי מסחרית שעמדה באור אדום. על הסרן הקדמי היו מורכבים צמיגים יחסית חדשים של חברה סינית זולה ומאחורה צמיגים של אליאנס. מה שעשיתי זה הרמתי בלם יד בהדרגה וזה נעל את הגלגלים האחוריים, שלהם היתה אחיזה וזה מה שעצר את הרכב. כמובן שאם היה לי ABS כל זה היה נמנע אבל זה כבר סיפור אחר. |
צמיג טוב [דהיינו איכותי, עמיד, בעל אחיזה, ויכולת דינמית טובה] לא צריך לעלות פחות מ 400.
|
אני אבידתי אחיזה (לפני שהרכב הנוכחי היה בבעלותי אפילו :P) על צמיגים שאני אפילו לא זוכר את שמם.
היוקו שיש לי כבר כמעט שנתיים עושים את העבודה בצורה נהדרת ! איכות היא לא מילה גסה. בכל מקרה, אני חושב שבמידה המקורית של הרכב ניתן למצוא A.drive של יוקוהמה. צמיג נהדר לדעתי. חשוב לבדוק את תאריך יצור הצמיג ולא להתפשר על צמיג בן יותר ממספר חודשים ספורים. לגבי מה שניר רשם, אין כזה דבר "חיסכון" כאשר זה נוגע לנושא הצמיגים. יש מחיר תמורת שימוש. אני מניח שהשימוש שלך ברכב לא מצדיק צמיג של שעולה 500 ש"ח (לצורך דוגמא). |
אני חושב שהצמיג שיש לך בSX לא שונה מהצמיגים שיש אצלי 165/70R14. לכן אמליץ לך בחום על צמיגים של kleber שם הדגם dynomaxer hp2. הצמיג הוא צמיג מעולה במיוחד בכביש רטוב האחזיה מצויינת גם במהירות גבוהה ובבלימה. עלות של רביעיה כ1200 ש"ח.
אם את לא רוצה לחסוך בחיים שלך אל תחסכי על צמיגים. לא סתם צמיגים לא תקינים לא עוברים טסט. |
קראתם אותי לא נכון, כתבתי "אני לא יכולה יותר להסכים עם זה"
משמע, אני מסכימה מאד :-) אין לי ספק במה שגלגלים יכולים לעשות, וזו הסיבה שלפני הקנייה בדקתי תמיד את התאריך על הגלגלים (לדעת אם אצטרך להחליף) אלה שיש לי ברכב הם בני שנתיים וחצי ואני רוצה להחליף אותם למרות שכולם מסביבי אומרים שאני מקצינה מאד את עניין בטיחות הגלגלים. הייתי כזאת לפני התאונה והיום אחריה אני הרבה יותר. יש סיכוי שאם לא היו לי גלגלים טובים, הרכב שלי גם היה עף קיבינמט מהבלימה של לפני התאונה, ועל ההשלכות של זה אני באמת לא רוצה לחשוב. לגבי השימושים, אני באמת לא חושבת שיש צורך ב-500 ש"ח לצמיג, הרכב מסיע אותו מחולון לעבודה בהרצליה. אני די מופתעת לפי דברי ניר שצמיג איכותי יעלה יותר מ-400 ש"ח. כשחיפשתי צמיגים לא מזמן כולם אמרו לי שהמחירים הממוצעים הם בין 200 ל-350 וש-250 ש"ח לצמיג זה די והותר ובטיחותי בהחלט. |
יכול להיות שבמקרה שלך אפשר למצוא צמיג טוב באיזור ה 350 שיספק אותך. בכל מקרה ללכת על חברות מוכרות : Falken, yokohama, toyo, bridgestone, goodyear
כפי שגדעון ציין - סדרות ה DRIVE של yokohama בהחלט צריכות להכנס לך לתקציב ולתת מענה יותר מהולם לכבישים המטולאים פה. |
1 צירוף קובץ(ים)
ואם כבר, תנו לי "להשוויץ" בתמונה של האונו שלי אחרי התאונה לפני חודש :-(
ולמרות שקניתי פונטו חדשה אני עדיין מתגעגעת נורא לאונו היפה שלי :-( (ולימים שלא פחדתי לנהוג :-() |
לא רואים את התמונה, היא ברחה לצד ימין.
עריכה: "תפסתי" את התמונה ושמרתי אותה על המחשב... איך הגעת למצב כזה, והאם הרכב היה מבוטח? |
1 צירוף קובץ(ים)
להלן
|
ובכן,
הרכב היה מבוטח רק צד ג', בהתחשב בעובדה שאני נהגת צעירה עדיין ומקיף של שנה וחצי היה עולה כמו האוטו... (שבכלל נמצא בבעלותו של [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] היקר שטס לחו"ל והשאיר לי אותו) בבוקר שמשי נסעתי לי באיילון צפון, בנתיב הימני ביותר, שהיה פתוח בנתיב שמשמאלי היה פקק והרכבים עמדו (לא זזו, עמדו). האטתי כי אני כבר מכירה את המטומטמים שנוהגים להכנס בלי התראה... זה לא היה מספיק מישהו משמאלי עם ג'יפ משוריין של קרייזלר נכנס לנתיב בלי אזהרה, בלי לאותת ובלי להסתכל. כשהוא נכנס לנתיב הייתי במרחק מטרים ספורים ממנו. הספקתי לבלום, ואם לא הייתי בולמת אני משוכנעת שלא הייתי פה היום. אם הכביש היה רטוב, או אם לא הייתי מחזקת את הבלמים שלי חודש קודם, אני באמת חושבת שהיו אוספים את החלקים שלי מהכביש, כי להכנס בעצם עומד בכביש מהיר עם רכב כזה ישן זה סוג של התאבדות. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:21. |