מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   דעה על הצעת מחיר לתיקון ראש מנוע בפיאט פונטו ספייס 2001 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17449)

davidmzr 13-02-14 20:52

לא הייתי צריך לקרוא את התגובה האחרונה שלך, משום שיאיר צלצל אלי עכשיו והקריא לי אותה בנייד.
בכול זאת קראתי אותה, כדי לדעת עד כמה יאיר מדייק. :)
יאיר למה אתה לא עונה לה"פ של חבר הפורום, שרוצה טיפול 180K.
נראה לך שאני תיבת הדואר שלך ?. :)
"נראה לי שבסוף האוטו שלי ישאר למזכרת בידי המוסך..."
רק שתדע שגם עם זה עלולה להיות בעיה. המוסך יתבע אותך על הסכום שמגיע לו. לא נראה לי שהוא כאילו יקנה את הרכב במחיר שמגיע לו.
"אמרתי היום למוסך" במצב שנוצר לא משנה מה אתה אומר. השאלה מה ענה לך המוסך.
דוד.

loki2d 13-02-14 21:30

רשמתי מה ענה המוסך ...שהם שמו לב לזה רק אחרי שהרכיבו את הראש המשופץ חזרה והבחינו שהמאוורר לא נכנס לפעולה במהירות 1 ושלפעמים יש בלתמ"ים לא צפויים ואין מה לעשות - וזו תשובה שאני לא מקבל. בלת"ם ראשון עם החגורת מנוע והמותחן שלה קיבלתי ואישרתי , אבל בלת"ם נוסף של כאלף שקל ואולי יותר אני לא מוכן לקבל - שהרי זו אבחנה שהם היו חייבים לאבחן לפני שהתחילו לעבוד ושהייתי אמור לקבל כבר בהצעת המחיר הראשונית , בדיוק כמו שהם רשמו שיש להחליף טרמוסטט ורדיאטור וכו' , אז ככה היו אמורים לבדוק את המאוורר ולאבחן את מחשב המנוע כי זה משהו שקשור ישירות לבעיית ההתחממות.

ולגבי זה שהאוטו ישאר אצלם ... שיפחיתו מחיר התיקון שביצעו ממחיר מחירון ואפשר לסיים את הסאגה.

davidmzr 13-02-14 21:48

צודק. רשמת מה ענה המוסך לגבי הנקודה הספציפית. ואני התכוונתי בכללי.
האם העלית למוסך את הדרישה, "שיפחיתו מחיר התיקון שביצעו ממחיר מחירון ואפשר לסיים את הסאגה."
או שרק כתבת את זה בפורום ?.
דוד.

loki2d 13-02-14 21:55

כשהייתי במוסך אמרתי להם אם הם רוצים להשאיר את האוטו אצלם אם זה ימשך ככה אבל אמרתי את זה חצי בצחוק חצי ברצינות ככה שאני לא יודע עד כמה הם לקחו אותי ברצינות כשאמרתי את זה.

אם הם אכן יסכימו לבצע את זה - להפחית מחיר תיקון ממחיר מחירון ולהשאיר את האוטו אצלם - ללכת על זה ? כי אני באמת כבר אובד עצות. הרי אם אני אשלם את מחיר התיקון אני בעצם מתחייב לאוטו הזה לשנים הקרובות ופה טמונה הבעייה האמיתית - לא משנה מהי התקלה הבאה וכמה תעלה , אני כבר אתקן ואשאר עם האוטו בגלל שהשקעתי כ"כ הרבה.

davidmzr 13-02-14 21:59

תעזוב את מה שהם לקחו ברצינות או לא, מה ענו לך ?.
דוד.

loki2d 13-02-14 22:02

אמר שהוא בודק את עניין המחשב ויראה אם אפשר לעשות משהו לגבי זה (אני מניח שהוא מתכוון להנחה) ויבדוק גם לגבי טריידאין אם זה אפשרי. לגבי להשאיר את האוטו אצלם הוא לא אמר כלום.

davidmzr 13-02-14 22:11

תשמע חבר עם כל הכבוד לך, לא נראה לי שאתה יכול להתמודד עם המצב לבד.
שקול לפנות לעזרה. שמעתי פעם שיש גוף של עורכי דין, שמגישים עזרה חינם.
אולי matansab יכול להעלות קישור.
דוד.

gibson9655 14-02-14 01:12

קראתי עכשיו את הסיפור הזה,

לפותח השרשור - אני חושב שאתה לא מבין את המצב שאליו נקלעת, אתה עלול לצאת בנזק מאד גדול אם לא תסיים את הסיפור הזה מהר. המטרה שלך עכשיו היא לא למשוך זמן, להיפך.

היות ומהרגע והמוסך סיים את הטיפול האחרון שהוא ביצע בהסכמתך ואתה בהחלט הסכמת והרכב עדיין יושב במחיצתו - הוא יכול לגבות דמי אכסנה יומיים ואתה יכול לבכות עד מחרתיים, החשבון יוגש לבית משפט ואתה תשלם את הטיפול ואת האכסנה - תחת מידתיות. (השופט כנראה יקזז בגלל שלא הוזהרת מראש על דמי אכסנה אבל אתה תשלם כי המוסך זה לא חניון)

הסיכוי (לא רוצה לומר היחידי אבל העיקרי) שלך בסיפור הזה הוא להתיישב על טענת המוסך על המחשב ולבדוק אותה מכל הכיוונים היות והיא נשמעת מופרכת לגמרי, דיי סביר שהם עשו את הנזק בעצמם.
הנה תתחיל מזה :
1. פינים לא מתעקמים או נעלמים בעצמם זה כבר אמרו
2. לא בטוח שהמחשב יכול לעבוד עם חוסר בחיבוריות של שני הפינים, אבל הוא עבד כשאתה הבאת את הרכב.
3. לא אמרת איזה פינים - צריך לראות אם אילו הפינים שאחראים על יחידת האוורור.
4. אם באמת הפינים האילו מחוברים לממסר של המאוורר - האם הם אחראיים למהירות הראשונה או לשניה (נגד משתנה דיי מנהל את המהירות הראשונה שם אבל אני לא באמת בקיא בפרטים)
5. נסה להשיג מרפי לין את הסכימה החשמלית מלאה של המערכת איוורור ולמצוא חורים בגרסא שלהם.

ברגע שתמצא חור רציני בגרסתם יהיה לך הרבה יותר קל.

וכלל חשוב - לא מכניסים רכב למוסך ומשאירים אותו לבד אלא אם מכירים את המוסך היטב ללא ספק או שבעלי המוסך מוכר למספיק אנשים בשביל שלא ירצה לשחק משחקי קקי ו\או לדפוק לך את הרכב.
לא להאמין אבל יש כאלה שמנסים כי הם קטנים מספיק שהשקל יהיה בשבילם אלוהים, אבל אם שומרים על שני הכללים האלה זה תמיד מסתיים לטובת הלקוח.

עוד אפשרות (אין לי מושג אבל אינטואיטיבית נראה לי קשקוש) נסה להתייעץ עם איגוד המוסכים.
http://www.iga.org.il/drivers/public_claims.asp

בהצלחה

Nuker 14-02-14 01:53

קראתי בפורום אחר על מקרה זהה בו בעל הרכב ניתק את מחבר מחשב המנוע ונשבר לו אחד הפינים הוא שיער שזה כנראה מאותה סיבה כמו שאמרו לך במוסך.. למרות שאני סקפטי ייתכן ויש אמת בדבר.

נראה שדילגת על ההצעה שלי אבל שווה לך לבדוק זה יכול להסתכם בהרבה פחות כסף
בדוק איתם אין לך מה להפסיד, גם רצוי לבדוק עם כל מעבדת אלקטרוניקה לוו דווקא שמתמחה במחשבי רכב אין פה משהו מיוחד שמעבדה רגילה לא יכולה לטפל בו...,

מן הסתם שהמורשה לא ירצה לעשות את זה כי הוא לא ירצה לתת אחריות על מחשב רכב שהולחמו לו פינים מחדש\שופץ אצל צד ג'

אם אכן יש מישהו שיכול לשחזר לך את הפינים בצע את העבודה ומבחינת המוסך שלא ישא באחריות על המחשב רכב וגם אל תדבר איתם בכלל מה קורה עם המחשב למניעת התנערויות ותרוצים
שיתנו אחריות על חלקים ששיפצו \החליפו וזהו.

loki2d 14-02-14 02:04

חברה , תודה רבה על כל העצות והעזרה. ניוקר , אני אצור קשר על הבוקר עם המעבדה שהמלצת עליה ואשאל לגבי הלחמה של פינים האם זה בכלל אפשרי והאם יכול להיות שהפינים יכלו להשבר כתוצאה מקורוזיה או התחממות. המעבדה עצמה רחוקה לי כי אני מנשר אבל אבדוק אם זה בכלל אפשרי העניין של ההלחמה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:14.