מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   טורים עולים אחרי נסיעה ארוכה. (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=17390)

m1011409 08-03-14 12:49

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 127372)
מארק היקר. שאלת שאלה מאוד ישירה, לא אתחמק מלענות עליה.
הסיבה שאני לא רוצה להיכנס לעסק הזה היא:

א. שאלת "איך בודקים את שסתום הקניסטר". לאחר שהסברתי לך וטרחתי להעלות תמונה, השבת, " לצערי אין לי כלים לבדוק.בעוד כשבוע צריך להתפנות לי קצת זמן אז אקפוץ למוסך לבדיקה". לא בדקת.
ב. כתבת. "אשמח לשמוע האם אתם מכירים בעל מקצוע טוב שמשפץ אותם ומה המחירים." כתבתי לך " אם תחליט (כמובן לאחר בדיקת הקניסטר) אפשר להרכיב אותה אצלך ולבדוק אם אכן היא הבעיה. בדוק כמה רוצים בפירוקיה, ותקבל בחצי מחיר." לא בדקת. ענית, " לאור כך שעכשיו אני קצר בכסף וגם בזמן, אנסה להמשיך לנסוע כך בתקווה שהתקלה לא תחזור על עצמה".
ג, "לגבי בית המצערת - מה שנאמר במוסך שחלק משופץ יעלה כ 500-600 ש"ח לפני מע"מ."
הצעתי לך ללכת על זה ולא הקשבת.
כתבת, " אני ממש לא ממהר לכתוב נגד המוסך. תמיד תיקן מה שצריך בצורה עניינית
ואף פעם לא החליף חלקים סתם כך." מי ביקש ממך לכתוב נגד המוסך ?. אם אכן כפי שכתבת, זאת סיבה טובה לתת לו לטפל בבעיות.
ד. ניסיון פשוט שהצעתי לך לעשות, לא עשית. "עשה את הניסיון הבא, לאחר נסיעה ארוכה עצור וגע במרכז הטסה. אם היא חמה יותר מהגלגל הנגדי אז יש בעיה."
בשום שלב לא הצעתי לך שאבצע את העבודה. בכול מקרה, אם תרצה לקנות את הבית מצערת, אין בעיה.
מקווה שתבין גם את הצד שלי.
דוד.

.

הי דוד.

א. כפי שכבר אמרתי, ניסיתי לבדוק לבד וזה לא הלך. כהמלצתך, אמרתי מספר פעמים במוסך
לגבי שסתום הקניסטר וקיבלתי תשובה כי לא צריך לבדוק כי לא משם נובעת הבעיה. אני לא יכול
להכריח את המוסכניק שלי לעשות את זה מה גם שאם באת לבעל מקצוע אתה צריך לתת בו אמון כלשהו.

ב. אחרי הניקוי לא היה כל זכר לתקלה במשך כשבוע. אז החלטתי להמשיך לנסוע ככה, כי קיוויתי
שהניקוי פתר את התקלה. כשחזרה על עצמה התקלה שוב, החלטתי כי עלי לטפל בנושא סופית.
לגבי בדיקת מחירים, דווקא חיפשתי פירוקיה בפ"ת ולא מצאתי. מה שכן, חיפשתי באינטרנט
ומצאתי ב"ג'אנק יארד" החל ממחירים של 250 ש"ח. כפי שאמרתי, אני לא מתלהב מלקנות מפירוקייה
שכן ייתכן מאוד ומצב החלק גרוע יותר מאשר החלק שנמצא אצלי. ראיתי גם באיביי עם התחייבות
לתקינות ומשלוח מבריטניה בסביבות ה 300 ש"ח (השאלה רק איך זה עובר במכס ועלויות נלוות).

ג. אם קיים רכב מפורק שיש לו חלפים תקינים
חשבתי שנוכל לסגור בינינו על מחיר יותר טוב (מה גם שאם אני מקבל חלק תקין, אין לי בעיה
בעיקרון להשאיר את החלק שלי כך שהרכב לפירוק עדיין יכול להתנייד ממקום למקום. אם אני יכול
לנסוע עם החלק הנוכחי כ 500 ק"מ בשבוע אז אני מאמין שהוא מספיק תקין למשימה. כמו כן יוכל להימכר אחר כך לשיפוץ...). יש פה מצב של ווין-ווין, אלא אם כן קנית רכב לפירוק לצרכים אחרים.

בנוסף, ייתכן שאתה מכיר בעל מקצוע שמשפץ במחיר זול יותר?

לגבי הגלגל, אבצע את הבדיקה.
חשבתי שאם אגיע היינו יכולים "להרוג שתי ציפורים במכה" ואם הקליפר בפונטו שלך תקין אז הייתי קונה גם אותו.

בשום שלב לא ביקשתי שמישהו יעשה משהו בהתנדבות. יש לך רכב לפירוק ואתה מכונאי, לי יש רכב
שקיימות בו מספר תקלות ואני זקוק לחלפים ומוכן לשלם עליהם.

כפי שאמרתי לך בטלפון, אני לא מכונאי. אני מבצע את הטיפולים הרגילים לבד ובצורה טובה מאוד לעניות דעתי. כשאני לא יודע לעשות משהו אני שואל ו/או פונה לבעל מקצוע. - ניראה לי הגיוני, לא?

-----

יאיר, תודה על תגובתך.
האמת שמידת הדחיפות בטיפול בתקלה תלויה באם התקלה תחזור על עצמה. אם יהיה
לי שקט ממנה אז אין לי בעיה להמתין כמה שצריך... תודה על ההצעה בכל מקרה.

מאור30 08-03-14 14:25

יש ברשותי קאליפר אם אתה רוצה מרכב של גיסתי (פונטו 96) שעשה תאונה לפני בערך כשנה. הורדתי ממנו חלקים למיקרה שאצטרך. בכל מיקרה אני יכול לבדוק את מצבו אם תגיד לי שאתה מגיע ותבוא ותיקח אותו בחינם ואם תבוא בזמן פנוי שיהיה לי גם ארכיב לך אותו ועל הדרך אבדוק לך את שאר הבעיות בשימחה.

m1011409 08-03-14 14:29

ראשית תודה רבה על הצעתך הנדיבה! כמובן שאם תבוצע עבודה אז אני אשלם ;)

האם מדובר באותו קליפר בין הדורות של הפונטו? (שלי ספייס שנת 2001)

מאור30 08-03-14 14:41

אם אינני טועה זהו אותו קאליפר אך לא בעיה לבדוק זאת. לצערך אני לא גובה כסף בכלל גם לא על עבודה! ויהיה חבל להיתעקש על זה!

m1011409 08-03-14 15:32

אם זה אותו קליפר בהחלט אשמח אם זה יסתדר לך.

אם תתעקש לא לקבל תשלום, לפחות שישיית בירה עלי! ;-)

מאור30 08-03-14 15:36

שדר לי את הפלאפון שלך בפרטי וניתעדכן כבר אחד מול השני.

m1011409 08-03-14 15:40

בוצע :)

davidmzr 08-03-14 15:58

טוב נעזוב את ההיסטוריה, ונלך לדברים יותר מעשיים.
מאור/מארק, גם אני חושב שקליפר של דור ראשון יתאים. יש לי את שניהם. מחר אשוווה בין שניהם ואעדכן אותכם.
אז נראה שנפתרה הבעיה, עם כניסתו של מאור לפורום. כל הכבוד מאור.
לגבי המחיר שאתה חושב לשלם לי עבור בית המצערת, שלח לי בפרטי.
לא, אני לא יודע מי משפץ בית מצערת. היה בטוח שאם הייתי יודע, הייתי כותב זאת בלי שתבקש.

דוד.

מאור30 08-03-14 16:04

תודה דויד. :)

davidmzr 08-03-14 18:01

מארק, המחיר שהצעת בה"פ סביר. דיברתי עם הבן, אמר שצריכים לבוא שני אנשים שונים לקנות את המנוע.
אני חושש שברגע שאניע להם עם הבית מצערת שלך, הטורים יעלו, ואז תהיה בעיה להסביר להם שפירקתי את המצערת.
נראה לי שבמחיר שכתבת להזמין מאנגליה, זה הדבר הנכון לעשות.
אעדכן אותכם מחר בקשר לקליפר.
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:02.