![]() |
צטט:
אמרת בעמוד הקודם שבפעם אחרת יהיה הסבר מדוע צילינדר מרים שמן כשהפלאג ניתך. אני מחכה ל"פעם אחרת" ומדוע ניתך פלאג סתם כך? אם נסכם, אצלך ביצענו החלפה של פלאג בצילינדר מס' 1. וזהו. הרי בצילינדר 4 הוחלף פלאג תקין בפלאג תקין אחר (חשדת שבגלל הפלאג בורח הניצוץ, אבל גילינו שזה לא נכון) וחוט ההצתה שיש עכשיו בצילינדר 4, זה אותו חוט התצה שהיה שם בחודשים האחרונים. אתה שמעת איך היה נשמע המנוע שלי כשהגעתי, ועוד לפני שהרמנו את המכסה כבר התחלת לרדת עליו. אחרי שסיימנו, לא הפסקת לשבח את המנוע. איך יכול להיות שהחלפת הפלאג בלבד גרמה לשינוי כזה גדול? ואיך יכול להיות שבאותו מוסך, כשהחליפו את הפלאג הרטוב בפלאג חדש, היה שינוי לרעה? אני לא מצליח להבין את ההיגיון שמאחורי מה שהתרחש. אשמח אם תאיר את עיניי. מחר על הבוקר אני נוסע לחנות חלפים לקחת את הגומיה ואצלם לך, אני יודע שאתה במתח :) |
בעני מה שקרה זה שבמוסך הכניסו לך פלאג אחר שהוא לא היה במצב כל כך טוב ועשה המון ק"מ ולכן היתפרק הפלאג אל תישכך איפו הפלאגים עובדים מנסיון שלי הפלאג לא חייב להיראות מפוצץ בשביל לא לתת ניצוץ או לתת ניצוץ מכיוון לא רצוי היתה לי בעיה בספארי של אבא שלי ושם יש 6 צילינדרים והגישה פשוט אוימה והיתי צריך כל פעם לפרק כל פלאג ולבדוק את ההצתה שלו אם הוא נותן או לא עד שהגעתי לאחד שנתן ניצוץ מהצד של החרסינה בתוך תא הבעירה ואחרי שהחלפתי אותו הרכב היה בסדר גמור
לגבי החוט יכול להיות שפשוט לא היכנסת אותו כמו שצריך וזה קורה |
כמו שכבר אמרתי, הפלאג היה חדש והוציאו אותו מהאריזה מול העיניים שלי.
הפלאג שהתפרק זה הפלאג הקודם (המקורי) שהחזרתי כדי לבדוק אם הרעידות נגרמות מהפלאג החדש. החוט הצתה יושב טוב וגם ישב טוב קודם. עדיין בורח, זה לא קשור. |
1 צירוף קובץ(ים)
הפלג לא התפרק אלא ניתך. יש סיבה שהוא ניתך.
מתן, אומנם יש לי היום נידודי שינה, אבל אין לי כוח כרגע לענות מקצועית על כל השאלות שלך. מבטיח לענות בזמן הקרוב. קודם אטפל בשרשור של dennis. בינתיים ראה תמונה כיצד גם בוכנות עלולות להינתך. דוד. |
1 צירוף קובץ(ים)
מצורפת תמונה של החלק שהגיע :(
כתוב עליו שנועד לפונטו ואונו. הראתי שוב את התמונה למוכר. הוא הסכים שזה לא ממש דומה. איש הקשר מהמחסן חלפים ביקש שנשלח לו את התמונה לפלאפון שלו. שלחתי לו גם את התרשים וגם תמונה אמיתית של המתלה. הוא אמר שאין לו את החלק המתאים. כנראה זה יהיה או מפירוק או להזמין מהחברה. דוד, תוכל לבדוק עם חנות החלפים אצלכם כשתהיה שם שוב? |
רשום על זה תושבת בולם אחורי עליונה פיאט אונו +פונטו עד 99
אבל אכן זה לא החלק המדובר בתמונה ככה שאם החלק הזה אצלך גם דפוק אז אתה יכול להרכיב את זה אצלך |
החזירו לי את הכסף בחנות. החלק לא אצלי.
ואני חושד שזה בכלל בטעות כתוב שמתאים גם פונטו. |
מתן, לא בכדי כתבתי בתגובה למעלה, " צלם בבקשה והעלה. נשמע לי מוזר השם שאמרו בחנות."
האמת שידעתי שההזמנה עומדת להתפקשש. לפני כשבועיים בדקתי עם הסוכן שלי, עבור עידן, וכתבתי את זה בפורום. הסוכן אמר שאין להשיג, ואף פעם לא ביקשו לו גומיה כזאת. נחכה לתקלה הבאה שתהיה לי במחשב, אולי נוציא מהפונטו שבחצר את הגומיות. :) אה, אולי יש לי בפונטו החתוכה שם קל יותר לפרק. לדעתי עזוב את זה בינתיים, טפל בבעיה במנוע. מיד תקבל תשובות לשאלות ששאלת אתמול. דוד. |
עכשיו התקשרתי לסודאי.
הוא אמר שאין לו את הגומיה וגם אין להזמין אצלו. |
פלג שניתך נגרם בשל חום יתר בצילינדר, עקב דטונציה.
דטונציה היא, כאשר התערובת ניצתת לפני שהבוכנה הגיעה לנ.מ.ע. משך הבערה ארוך יותר וגורם להתחממות. הסיבות, כבלי הצתה ופלגים תקולים. חיישן קידום הצתה( KS) תקול, פיח בצילינדר. חימום יתר של הצילינדר יכול להיגרם גם בשל תערובת דלק ענייה, כאשר מזרק סתום חלקית. הוא משנה את יחס התערובת לענייה. בדקו ומצאו שיחס תערובת של 1-14 היא הטובה ביותר להצתת התערובת ולקירור הצילינדר. מדוע הבוכנה מרימה שמן כאשר הפלג ניתך ?. בכול מנוע מעט שחוק, רינג השמן לא אוטם ב-100% ומשאיר מעט שמן בצילינדר. כאשר נוצרת בערה , השמן ניצת יחד עם התערובת ויוצא מהאגזוז יחד עם גזי הפליטה. כשהמצב מחמיר תקבל עשן באגזוז. אם אין ניצוץ/בערה, השמן נאסף וסותם את הפלג. "אתה שמעת איך היה נשמע המנוע שלי כשהגעתי, ועוד לפני שהרמנו את המכסה כבר התחלת לרדת עליו." האמת שרציתי לרדת עליך, אבל לא היה לי נעים, כי עדיין לא הכרתי אותך. :) לא הבנתי איך נסעת מב"ש לרחובות עם שלושה פלגים. "ואיך יכול להיות שבאותו מוסך, כשהחליפו את הפלאג הרטוב בפלאג חדש, היה שינוי לרעה?" לא ראיתי מה עשו במוסך, והנבואה ניתנה לטיפשים. :) דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:34. |