![]() |
אתה לא בנוי לפרק בלוק מנוע אל תעשה את זה.
כמו שביקשתי תבדוק באצבעות אם הקרנק חלק כמו מראה או שזה שמן עליו בתצלום האחרון . אל תגע בפקקים כי הבלוק לא בחוץ וקשה להכניס אותם אצלי פקק אחד דלף החלפתי אותו ועדיין דולף טיפה כי לא הצלחתי לדפוק עליו אצטרך לפרק את כונס אויר רדיאטור בכדי להכניס אותו למקום. הקיצר קנה מברשת שמתחברת למקדחה ועשה הונינג לצילינדרים בדוק את הרינגים בבוכנות האחרות לאחר ההרכבה בדוק שנית את נושא החילחול וסיבובי הקרנק ביד להרגשה טובה. כמובן שתבול את המיסבים לפני ההרכבה בשמן כדי שלא יהרסו חובה כן ראיתי את ניקוי המנוע יפה רק אל תמהר |
יאיר ברשותך מס' הערות.
כדאי לפרק את הבלוק. ולקחת לבדיקה אצל החרט. נראה לי שבן עומד "לאכול אותה" שוב. את הקרנק והצילינרים לא בודקים עם האצבעות, בבדיקה לא תדע אם הם אובלים. הונינג לא עושים עם מברשת פלדה, אלא עם מכשיר כמו בתמונה המצורפת. ברכב שלך אם היית מקפיא את הפקק בפריזר, היה נכנס לך בקלות. אני מקפיא את הפקקים החדשים עם בלון גז מזגן נוזלי. "גיליתי ששתי רינגים איטום לא ממש אוהבים לשבת במקום." זה מצביע על טלטל עקום, ספייסרים בקרנק שחוקים או שחיקה מעבר למותר בצילינדר. צריך לבדוק אם הקרנק לא זז קדימה אחורה. ע"י הזזת גלגל התנופה או הפולי. באם הוא זז או הטלטל עקום, הקרנק לא ידחף את הטלטל למכז הצילינדר, יבצר לחץ על הבוכבה והרינגים לא יעבדו בזווית נכונה. יש מצב שהקרנק זז, והתזוזה לא תשפיע/תעיף על רצועת האביזרים. לא מספיק שהטלטלים זזים מצד לצד. במנוע טנדר c-15, החרט ביצע לי חריטה בצילינדרים(לא הונינג). למחרת קניתי בוכנות חדשות לפי המידה שהוא חרט. בזמן הרכבת הטלטלים לבוכנות בחום. בעל העסק לא היה, העובד לא חימם מספיק את אחד הטלטלים, דפק על הפין ועיקם טלטל. לא ניתן היה לראות שהטלטל עקום. לאחר חודש נסיעה נאלצתי לפתוח שוב את המנוע. במצב רגיל יכול להתעקם טלטל, מחדירת מים לצילינדר. דוד. |
אוקיי אז קודם כל קצת הסבר אחרי שחקרתי כל אחת מין הבוכנות, כל הבוכנות בסדר הרינגים יושבים כמו שצריך מה שגילית שבבורמה הרביעית להזכיר שהיא הבוכנה עם האום היא קצת עקומה ובגלל זה קינג איטום וכינס משימון יצאו החוצה אפילו יותר מידי בקלות אך הרינה אים העליון יצא רק בחלקו שגילית שהא דפק את הבוכנה ממש עיקם את החלק העליון שלה אני ייעלה תמונה להמחשה. לגביי בוכנות איפה ניתן לקנות לפי מידות,אני מתפתה להוציא את הבלוק, למרות שיאיר יודע מה הוא אומר כי הוא עשה הכל על בשר.ו,כנראה שהאום הוא הנזק המרכזי אם לא היחידי בכל הבעיה. דופן הצילינדר של בוכנה ארבע קצת חום צילמתי את זה וצריך לבדוק אם נגרם נזק לבלוק באיסלנד זה,למי מבט עין ממש לא נראה לי, אני חושב שאני ייפנה לדרך של יאיר אבל בכל זאת הייתי שמח אן תגיד לי איפה ניתן לקנות את ההכנות ליפני מידה
|
עכשיו אתה אומר לי להכניס לפריז את הפקק רעיון מעולה.
לגבי בן אני בבעיה איתו מכיוון שאם הוא יפרק והוא כבר פירק חצי מנוע איך הוא ירכיב בחזרה. לכן מה שהוא עושה זה במינימום אני נותן לו כיוונים גם למינימום . או לקחת לברזני וירכיב לו וישחיז את כל החלקים יעלה כמו חצי רכב ולא כדאי. הונינג עושים במוסכים גם עם מברשת עגולה לתוך הצילינדר ומחליקים אנשי המדרכות עושים עם נייר שיוף דק. הכל טוב ויפה מה שאתה אומר אבל צריך המון ידע ניסיון וחשוב מהכל כלים יעודים היכן הקובץ המצו"ב תודה דוד תגובותיך מועילות מאוד |
עם כלים בכלל אין לי בעיה,אולי רק מלפרק אני יילמד...אבל עוד זמן שהרכב עומד ואני אוכל את הלב שאני רואה אותו בחצר.
עלות זה חסר טעם ,זה יכול להיגמר גג ב-2000-2500 שקל אם אני ייפרק את הבלוק זה לא הרבה לעשות מנוע במצב חדש |
1 צירוף קובץ(ים)
משום מה הקובץ המצורף לא עלה. אנסה שוב.
מעולם לא עשיתי או ראיתי מכונאי שעושה הונינג, עם מברשת עגולה או נייר שיוף דק. יש לי גם מכשיר קטן יותר להוניג במשאבות ברקס מרכזיות. יש לכם חרט מנועים וותיק בעירכם בשם "סמוך". עבדתי איתו שנים רבות. הוא גם מיבא מנועים.בעל העסק שמו אברהם. בהיותי צעיר במקצוע, ברזני חרט לי בלוק מנוע. כשבאתי להכניס את הבוכנה נשברו שני רינגים, חזרתי לישראל שובל וקניתי סט רינגים חדש. בהרכבה שוב נשברו הרינגים, צילצלתי לברזני כדי להתייעץ. אמר "תביא את הבלוק חזרה כנראה הבן שלי שכח לחרוט פזה." חרט פזה, לא הסכים לשלם את מחיר הרינגים. קניתי שוב רינגים, זה היה מחיר הלימוד, שבקצה הצילינדרים צריך להיות פזה. אני מציע לפחות לבדוק או להחליף את הטלטל בבוכנה עם האום. לא ניתן לבדוק את הטלטל כאשר הבוכנה מורכבת. "סמוך" בודק את הטלטלים במחרטה. כאשר מסרתי מנועים לחריטה אצל סמוך, תמיד בקשתי גם בדיקה ויישור טלטלים. בן, בוכנות אפשר לקנות אצל "מימקס" ברחוב יצחק שדה הטל' 03-6889944. וגם ברחוב סלמה 89, אצל "ג'נרל פיאט". הטל' 03-6826502. אצלו קניתי סט לשיפוץ ראש של פיאט מריאה כולל שסתומים. מסור לג'ימי ד"ש ממני. |
בן בוכנות יש אם תרצה תגיד עמית יביא לך מחר 3
|
דוד אני יברר לגביי זה,אני יילך עם כל הבוכנות לשם
דיברתי עם עמית אתמול הוא אמר שרק יום ראשון הוא יוכל להביא לי,הוא עסוק |
יאיר בוקר טוב.
בוכנה 4 (משמאל לימין) הכי חשובה כל הבוכנות ניתנות לשימוש התלתלים שלהם בסדר,פשוט בוכנה 4 קיבבלה מכה מהאוום שטיפה עיקם אותו ובגלל זה 2 רינגים השתחררו והרינג איטום העליון היה מאוד קשה להוציא.חוץ מזה שלטלטל קשה מאוד לזוז צריך להזיז אותו בכוח. שאר הבוכנות טובות אבל יש קצת נקודות שריטות וכאלה פאקים קטנים. אם לעמית יש רק שלוש בוכנות אני מקווה שלא יהיה שאת בוכנה 4 דווקא לא יהיה לו,ואיך אני יידע מהבוכנות שהוא יביא לי איזה בוכנה מתאימה לכל צילינדר? |
מאחר שיאיר עדיין לא התעורר, אני אשיב לך. :mad:
כל אחת מהבוכנות שעמית יביא לך תתאים לכל צילינדר, רק צריך לבדוק שהקוטר מתאים. לפני שאתה מרכיב את הרינגים החדשים על הבוכנות,אחורי ההונינג הכנס רינג חדש לצילינדר, דחף אותו מעט עם בוכנה ובדוק את המרווח בקצותיו. אם הרווח עבר את המותר, חבל לך להמשיך. המנוע יעביר קומפרסייה ויצרוך שמן. את זה בודק החרט עם אינדיקטור. במנוע חדש הרווח הוא עובי של עיתון. דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 06:45. |