![]() |
צטט:
|
צטט:
|
צטט:
דוד. |
צטט:
יש לי תמונות של החיישן. עכשיו אתה יודע ממי למדתי לתת לאחרים לעבוד. :) הוא היה יושב שותה בירה, ואחרים עבדו במוסך. בעבר הוא העסיק שתי עובדות רוסיות צעירות שפירקו והרכיבו לרכב את הגירים. הוא היה כמו גם היום משפץ בחלק המקצועי של העבודה. אין ספק שהוא בעל מקצוע מיומן. 40 שנה עצמאי במקצוע. מזל שתפסנו אותו במצב רוח טוב. דוד. |
עליתי על בעיית הכסא שיש לי שמתעקם כשאני יושב ולא תומך את הגב:
https://www.youtube.com/watch?v=66v2qKCA1jw נראה כי חסר לי החלק הזה מהסתכלות על מנגנון הכסא השני: http://i58.tinypic.com/bfmg6e.jpg מין קפיץ עם פלח שמונע מהכסא לזוז ויוצר התנגדות. הפלח זז רק כשמקפלים את הכסא (מנגנון ב 3 דלתות). דוד יש לך כאלה דברים או יודע לסדר את זה? |
אחרי שיטוטים באינטרנט מצאתי איך הכסא בנוי ואין באיור את החלק הנ"ל.
http://i62.tinypic.com/2ykmmtt.jpg קפיץ מס' 28 בתמונה לא שייך לבעיה והוא קיים אצלי. נראה כי הקפיץ הספציפי הזה מורכב עם ניט, או מולבש על בורג שפשוט יושב על עיגול פלסטיק שהוא חלק אינטגרלי מהכסא (מס' 25 בתמונה). בעיגול הצהוב, הפלח סה"כ עוצר את הפין מלזוז יותר כלפי מטה. אני מאמין שאפילו סתם פלח עם בורג קודח לכסא יתאים, רק כדי לעצור את הפין הזה. כשמקפלים את הכסא בעזרת הידית הפין הזה עולה למעלה והפלח לא מהווה תפקיד. |
עידן לא בעיה לתקן את זה.
תשמע סיפור שקשור לשיטוטים שלך באינטרנט. אתמול בשעה 21.00 הגיעו אלי שני אחים עם מכוניות פונטו. אחד שנת 2000 והשני 1998. הסתבר שאחד האחים נחת שעה לפני בשדה התעופה, חזר מכנס בלטביה, ואחיו נסע ללוות אותו. צריכים היו להגיע לאשקלון. הפונטו 98 של האח הצעיר יותר, נסעה מרשל"צ עד אליי, עם נורת חום דולקת והמנוע רתח. לא היה עשן באגזוז, לא מים בשמן ולא שמן במים. כשארז בדק מה הבעיה, גילה שהוונטה לא עבדה. בינתיים אני והאח הגדול שוחחנו. סיפר שעשה טיימינג בפונטו שלו ועבד על זה יום שלם. לאחר ששוטט באינטרנט. אמרתי לו שלא מספיק לשוטט באיטרנט וצריך גם ניסיון. ענה, עובדה שכמה חודשים אני נוסע ואין בעיה עם זה. לאיזה מידה מתחת את הרצועה, שאלתי. לא ידעתי שצריך למתוח לפי מידה, איך יודעים כמה למתוח שאל. יש שתי אפשרויות לדעת, או שתשלם לי 1000 דולר להסבר, או שתירשם לפורום פונטו טכני ותשאל שם :) הוציא את הנייד שלו ומיד נרשם לפורום. אמר שהוא לא יכול לשאול בפורום משום שעליו לחכות לאישור אבטחה, משום שהוא בעל אתר רפואי. לא בדיוק הבנתי את הקשר. ארז החליף את יונית החום, מילא נוזל קירור, הוציא אוויר והוונטה החלה לעבוד. התחיל וויכוח בין האחים, אם להמשיך לנסוע עם הרכב עד אשקלון, או להשאיר את הרכב למחר לבדיקה נוספת ולנסיעת מבחן. אני אמרתי שהוא יכול לנסוע. ארז אמר שלא. 10 דקות לאחר שנסעו חזרו, הנורה שוב דלקה. ניראה אם תכתוב את זה בפורום, ולא רק את ההצלחות שלך, אמר הבן. :) דוד. |
2 צירוף קובץ(ים)
עדכון.
ארז פירק את הראש תוך 34 דקות (מדוד על השעון). הוא כבר אצל החרט. עדכון נוסף בהמשך. דוד. |
מקווה בשבילו שלא יהיו עוד הפתעות
מי המשוגע שנוסע עם מנורת חום דולקת, עוד מראשון לרחובות איך הרכב החזיק בכלל |
אחח איזה קל זה לפרק בדור ראשון את הראש לא כמו בקבריולט שלך עידן
|
כבר הייתי מודאג לגביך. מיום שישי ראיתי שאתה רשום בפורום ולא מגיב. :)
דוד. |
1 צירוף קובץ(ים)
מי שחשב שבני הדודים לא למדו לעבוד, אז חשב.
יאיר, ראה איזה עבודה. הראש הגיע עטוף בניילון כדי שלא יכנס אבק. שים לב לניקיון על ההברגות. עידן את הראש שלך לא לקחנו לחרט מבני הדודים, כי חשבתי שזה לא ימצא חן בעינך. :) בעוד רבע שעה ארז ירכיב לבד. אקח לו זמן ניראה בכמה זמן יניע. תמיד הוא צוחק עלי על משך הזמן שאני מבצע. :) דוד. |
אם רק מרכיבים את הראש בלי להחליף משאבה וטיימינג אז תוך חצי שעה אם זה כולל טימינג ושאר ירקות אז תוך שעה גג ארז עובד כמו שד :)
|
העבודה כוללת קיט טיימינג, יונית וונטה חדשה(אתמול בלילה הרכבנו משומשת), יונית נורת חום. שמן ומסנן שמן, פלגים, מסנן אוויר.
יאיר, ארז אמר לי ששלחת לו הודעה בנייד שהוולוו אספנות נוסעת 10. :) נסעתי בה היום לא מעט, ההגה ניראה לי מעט קשה. והחניה בעיר לא נוחה. אין מצב, אני חוזר לפונטו דור ראשון, מחכה להזדמנות. :) דוד. *כמובן שגם משאבת מים, אפילו שהישנה לא נזלה. |
כמה תלונות על הוולבו (-;
ההגה אכן קצת קשה אבל זה בגלל שאין הגה כוח אז כמה זמן לקח לארז להרכיב הכל? |
טרם הוחל בהרכבה. לארז היה אתמול אירוע אצל חבר שלו במלוא שנה לנישואין.
יאיר הייתי קונה ממך את האונו. אבל מה שמפריע לי זה, שכול חצי שנה טסט. :) אני לא מבין איך ברכב מיושן צריך לעשות טסט כל חצי שנה, ובאספנות כל שנה. דוד. |
התשובה לשאלה היא חלמאות
|
לדעתי לרוב תפרן מחזיק רכב מיושן
וחובב רכב משקיען מחזיק רכב אספנות |
אגב, אם הטסט של רכב האספנות בקיץ אז יש גם לעשות עוד איזה רישוי קטן לפני החורף.
דוד, בשבילך בעייתי לעשות שני טסטים בשנה? "אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר" |
כן זה מבעס לעשות שני טסטים בשנה.
דיברתי עם הבן שהוא בעל 3 רכבי אספנות בנוסף להונדה שיש לו. אמר שטסט עושים פעם בשנה בלבד. דוד. |
בעל רכב אספנות אמר לי שאם הטסט חל בחודשים מסוימים, יש לבצע בדיקת חורף בנוסף.
חיפשתי איזכור באינטרנט ומצאתי באתר של רפי לין: http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=3464 |
1 צירוף קובץ(ים)
עדכון.
יאיר קשה לקחת זמן משום שיש עיקוב בעבודה. הבוקר ארז החליף את את מחזירי השמן של הקרנק ושל הקמשפאט. התגלה שגלגל השיניים התחתון של הטיימינג גזור. לאחר בירור, נודע שיש להזמין גלגל חליפי ב- 120 ש"ח כולל מע"מ. המקורי כ-300 ש"ח. בד"כ כאשר עושים טיימינג, המכונאי לא מפרק את הגלגל וזה מתכון לבעיות. בספייס הלך מנוע בשל גלגל שניגזר וגמר/אכל את קצה הקרנק. יש ברשותי כמב כאלה במצב טוב, אבל ארז החליט רק חדש מקורי. "רוצה לישון בשקט בלילה" אמר. ראה כמה חשוב בעבודה לרדת לפרטים הקטנים ולא לדלג. דוד. |
מתן תודה על המידע. בכול אופן ידוע לי שאת התקנה הזאת לא אוכפים.
בהזדמנות אבדוק את זה שוב, עם הרב בוחן החבר שלי. דוד. |
צטט:
|
אז כמה זמן בסוף לקח לארז להרכיב ?
|
מוזר.
מה זה מחלה בספייס הגלגל הפולי עם הקייל שנגזר ? גם פה הוא נגזר http://www.fiatclub.co.il/forum/show...73&postcount=9 ואפילו היה חשד לקראנק שהתעקם |
צטט:
|
2 צירוף קובץ(ים)
יאיר עשית לי עין רעה כאשר שאלת, "אז כמה זמן בסוף לקח לארז להרכיב ?" :)
גמר את העבודה אתמול בערב. הגלגל המקורי הגיע במחיר של 200 ש"ח כולל מע"מ עד אליי. בחנות ביקשו כ- 300 ש"ח. על האריזה יש מדבקה "סודאי". צלצלתי לסודאי כדי להבין את פער המחיר, אמר 195 ש"ח לפני מע"מ. עשינו נסיעת מבחן. הרכב מגמם בסרק ומוציא ג'פה מהאגזוז. בדקנו שוב את הטיימינג הבוקר, היה במקום. נראה שיש בעיות נוספות לרכב, חיישן או אגזוז סתום. מחכה שיתקרר ואבצע לו בדיקת מחשב ווקום בסעפת היניקה. ברור שאם אגיד לבחור שיש עוד בעיה, התשובה תהיה כמו שעידן זרק לי לפני שפתרתי לו את הבעיה. "אולי שיפוץ הראש לא בסדר". :) עדכון בהמשך. דוד. |
1 צירוף קובץ(ים)
בבדיקת מחשב שביצעתי לא נימצאה תקלה. עכשיו נתחיל בבדיקות שונות.
עידן אומר שאולי הלפטופ שלי לא בסדר. הוא בדרך לכאן עם שלו. דוד. |
המחשב שלך לא אומר שאין תקלות, אלא שאין חיבור למחשב רכב.
|
סוף סוף קצת מעיין שאתה עושה לי חוזרת אליך ;):D
איך הסחיבה של הרכב וההתנעה שלו ? |
צטט:
חיברתי קבל אחר ולא את ה VAG. עידן בא עם הלפטופ שלו והכבל המתאים. כשחיברנו היו תקלות שמורות: http://i58.tinypic.com/1q2wp2.jpg מחקנו אותם ולא עלו מחדש. בדקנו גם את ערך הלמבדה ונמצא תקין: http://i57.tinypic.com/35mif5d.jpg התחלנו להוציא חיישנים בבית המצערת. חיישן מצב המצערת הקפיץ תקלה ברגע ניתקנו אותו, אבל חיישן מנוע הצעדים לא. עברנו לבדיקת מתח בחיישנים, חיישן מצב המצערת נמצא תקין. החשוד העיקרי הוא חיישן מנוע הצעדים שלא היה בכבל שלו אפילו מתח ואי אפשר היה לעשות לו קלברציה/איפוס בתוכנה (נתקל בשגיעה). כשהנענו את הרכב, הוצאנו את הקונקטור שלו ולא היה שינוי בפעולת המנוע. עוד דבר שגיליתי שהמזרק זורק יותר מדי דלק לתוך הפרפר של המצערת. יש ממש בריכה שם. הוחלט שנחליף את כל ראש המצערת עם החיישנים ממנוע שיש ברשותי שנבדק בזמנו ונמצא תקין. |
תוקן הכסא היום אצל דוד התותח. נאלצנו לעשות מעצור בקומבינה ע"י בורג כי חסרים חלקים.
הכסא פורק מהמסילה ושופץ על השולחן :D http://i62.tinypic.com/nyfi8z.jpg סוף סוף הכסא ישר ותופס כמו שצריך. הבעיה שהאוטו נשאר לנוח כאן אצל דוד לכמה ימים אודות לפועלים ברחוב. הצלחתי להיכנס אבל אי אפשר לצאת... התחלנו לעבוד גם קצת על המזגן. המדחס כן עובד אך לא מקבל מתח מהחיווט הקיים. גם הכפתור שמפעיל את המדחס לא עובד ואין מתח שם בחוטים, וגם הוונטה הנוספת שיושבת על המעבה לא עובדת. בקיצור צריך לעבוד על זה עוד בעתיד. |
דוד תוכל בבקשה לצלם את הכניסה והיציאה מהמדחס שלך, מאוד אהבתי את הרעיון להשתמש במדחס של מקרר ולהפוך אותו למשאבת ואקום.
אני לא כל כך זוכר את אופן החיבור של המאניפולד למדחס/משאבת ואקום, האם הלחמת ונטיל שרות בכניסה וביציאה? |
צטט:
יש צורך להלחים פיית ביקורת לפתח הרצוי על מנת לחבר את המניפולד בפתח הכי עליון זה של היניקה ויש 2 כאלה כי אחד מחובר לצנרת של המקרר והשני שנימצא באותו הגובה הולך עם פצח ביקרות למניפולד והשלישי זה קו דחיסה אה כן עוד דבר אחד אתה תיהיה חייב קבל ולא ממסר התנעה כי להישתמש במדחס כזה לדברים כאלה מצריך התנעה חזקה שמיתאפשרת רק עם קבל |
דוד היה לי ויכוח עם אחד הסטודנטים, הוא טען שזה בלתי אפשרי לבנות את המשאבת ואקום שלך, ואני אמרתי שראיתי בעיני שזה עובד, שאל על עיניין השמן במדחס וגם על הכוח שלו.
יאיר למיטב זכרוני זה היה מדחס מקרר. דבר שני הפתח העליון לרוב הוא פתח היציאה בו הלחץ גבוה יותר. אני גם חושב שיש צורך בקבל התנעה, למרות שיש חלק מהמדחסים שכבר מגעים עם קבל כזה. כמו כן איך עובד כל העיניין עם השמן במדחס ? |
2 צירוף קובץ(ים)
החלפת בית המצערת עם החשיינים (בתמונה) לא הועילה. התקלה נמשכת.
עכשיו בודקים קומפרסיה. יש מצב שהרינגים נדפקו. יאיר, הרכב סוחב טוב אבל מעט מצלצל בתאוצה. כבר אמרתי לך שתמיד בעל הרכב בא לתקן תקלה מסויימת, ולאחר מכן אומר, תקן לי גם את זה וזה. :) עידן בא לתקן את הכיסא ולאחר מכן דחף לי תיקון מזגן. את העונש שלו קיבל, האוטו שלו נישאר כאן היום. לא ניתן לצאת. אלי אני עסוק עכשיו בברוך, עוד מעט אצלם לך. דוד. |
המזגן בפונטו 90
1 צירוף קובץ(ים)
מצ"ב השרטוט החשמלי (המסובך והמטופש) של מזגן "רסקור" שכנראה הוא שמותקן במכוניתך.
לחצן המזגן מוציא אות מינוס להפעלת מאורר המעבה (דרך ממסר 2) שפועל קבוע כל זמן שהמזגן פועל (הלחצן לחוץ). ממסר 2 מזין בפלוס את מאורר המעבה שפועל וגם את ממסר 3 למדחס וגם את מחשב ניהול המנוע. מחשב ניהול המנוע מוציא אות מינוס לממסר המדחס (3) להפעלתו. בקיצור אם יש תקלה בהפעלת המדחס אז גם לא יפעל מאורר המעבה. אני מקווה שהשרטוט יסייע למצוא התקלה (אני משער שנבדק ואין חוסר בגז). בברכה - רפי לין |
זה שהרכ מצלצל במעט זה מזכיר לי משהוא מהוולבו של אמא שלי של לא משנה מה היתי עושה כלום לא עזר והרכב היה מצלצל במעמץ והמנוע תקין (אחרי שיפוץ )
תערובת תקינה חיישן נקישות תקין בסוף זה היה המחשב הראשי שלא תיפקד כמו שצריך וגרם לכך שלא יהיה קידום / איחור הצתה תקין למרות שהמפלג תקין ומכוון נכון אולי יש איזה רכיב חשמלי שלא עושה את העבודה שלו כמו שצריך אלי לגבי זה שאתה אומר שזה מדחס של מקרר אצל דוד אתה מיתבלבל כיוון שהוא דומה במראה החיצוני ולגבי מיקום הפתחים(מה למעלה ומה למטה) אולי טעיתי אבל בכל אופן ליניקה יש שתי פתחים ולדחיסה אחד |
צטט:
חיברנו את המדחס ישירות למצבר והקלץ' פעל אך הלחץ במערכת עלה אחרי כמה זמן ולא קירר. לפי מה שראינו, אכן יוצא מהונטה של המעבה חוט סגול וחוט שחור שהולך למינוס. מצאנו את קופסת הריליים בתא המנוע אך יש גם קופסא של ריליים בתוך תא הכפפות ברכב (שמה חסר ריליי אחד). החוט הירוק שהוא כויכול ה + של המדחס לפי השרטוט שלך אצלי הולך עם החוט הסגול ביחד לריליי בתא המנוע. פירקנו את הריליי ושמנו אחר ועדיין לא היה מתח. בדקנו אם מגיע מתח בכפתור וגם לא. שמתי לב שמחוברים שם חוט אחד בצבע צהוב ו2 חוטים בצבע אפור שהולכים אחד לכיוון המחשב ואחד לכיוון תא הכפפות. בטח לאחד מהריליים שם אך איני יודע איזה. בתא הכפפות חסר ריליי. יש ריליי בצבע צהוב וירוק ועוד כמה פיוזים. הריליי שליד הפיוזים חסר. ניסינו גם שם לשים ריליי ולא היתה שום תגובה. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:55. |