![]() |
נתי היקר - מים מזוקקים אכן לרכב, למצבר. למצבר יש לשים אותם.
לגבי רכבך - היצרן ממליץ על תרכיז קירור של חברת פראפלו. אם תשיג את המהול משמע שהוא כבר מגיע כגלון מוכן לשימוש as is, אז אחלה. אם רכשת את התרכיז פראפלו שאינו מגיע מוכן, והוא מיועד למהילה, אזי יש למהול אותו באחוזים שכתוב לך שם ( תרכיז, ל 50% מים). (ראה את הקישור ששמתי פה בשרשור, למעלה, זה קישור לאותו יצרן של פראפלו, ושם כתוב אחוזי המהילה שלו וכו). הנה הקישור שלא תצטרך לעבוד קשה http://sfk.ibk.se/forum/attachment.php?postid=109542 לא רשמת את מודל רכבך, ולכן שאל במוסך מורשה אם אתה צריך להשתמש בפראפלו אדום או הרגיל. מים מהולים זה לא שם מותג, זה לא מים בפניי עצמם. זה מים. מהולים בנוזל קירור. לשאלתך איזה מים? אני שם מים מבקבוק (כמו שקונים שישייה), שכן שם ריכוז האבנית הוא הנמוך ביותר, והם עדיין לא מים מזוקקים. איש הישר והטוב בעיניו יעשה. |
תודה סער, אבל הרבה מהאנשים ששאלתי, לא משתמשים במים למצבר, אלא כמים לרדיאטור, כנוזל קירור לכל דבר.
האם לא מודעים למצב? אני עוד מנסה להבין את עניין המהילה (אגב, אני אישית אף פעם לא קניתי שום נוזל קירור, תמיד נתתי למוסך להתעסק עם העניין-מוסך מורשה-) אשמח עוד לדעת מה משמעות מים מהולים, האם אלו אותם מים שהתחממו והתקררו? |
מי ששם מים מזוקקים ברדיאטור - אשריו ואשרי חלקו, אני מאחל לו רק טוב.
אני שם את מה שכתבתי. תרכיז קירור של פראפלו, מהול במים מבקבוק (מי הברז מלאי מתכות ואבנית). מי שנאה בעיניו, מה טוב. מי שלא, מה טוב. אני בטוח שאם נוזל הקירור פראפלו היה צריך להיות מהול במים מזוקקים, היצרן שלו היה יודע על זה, קצת יותר טוב מהאנשים שקונים את זה אצלכם בסופר פארם. |
מסכים איתך, אז מים מינרליים יספיקו?(לעניות דעתך?) , דוגמא: מי עדן, נביעות?, מצטער שקצת חפרתי פה, אני רוצה להיות סגור על זה :)
|
לעניות דעתי (ניסיון של 10 שנים) כן.
כמובן לא לשכוח לבצע רענוני נוזל קירור על פי הזמנים שקבע היצרן. ארילו כתב גם את דעתו המכובדת - שגם היא אומרת שאין לשים מים מזוקקים ברדיאטור (קרא אותה למעלה, היא לפנייך). כל אחד שיעשה מה שמתאים לו. אני יודע שכאשר אני מרתיח בבית בקומקום החשמלי מים מהברז, אז צריך לנקות את הגוף חימום אחת לחודשיים בשל אבנית. וכאשר מרתיחים את הקומקום על מים מינרלים, אז צריך לנקות את הגוף חימום אחת לחצי שנה מאבנית. הבדל מהותי, אגב נתי, זה גם מנהג של הישראלים - היום בקבוקיי המים המינרלים שאנשים קונים, הם בדרך כלל לקומקום החשמלי, ופחות לשתיה או לפחות ממה שאני שומע ורואה. |
צודק לגמריי! זה קורה מלא, קונים מיי שתיה, ובכלל משתמשים בהם לקומקום. אגב, אז מה לדעתך הקטע של המים הרותחים-קרים? הם לא יוכלו לעזור ?
|
שאלה יפה - אני לא יודע את התשובה לה.
אם תרצה, אשמח לשאול מחר במקום (בתקווה שיגיעו ל 3.5 שעות, בכל זאת ערב חג מחר) העבודה ובטוחני שתקבל את התשובה המדוייקת ביותר מאנשי עבודתי. |
אשמח לתשובה, אולי גם הם יוכלו לעזור, (ואולי הם אפילו טובים יותר). אני אשאל את הצוות אצלינו לסיבה. ובינתיים על פי גוגל , נראה כי מדובר ב- מים סטריליים. (למרות שאני לא בטוח)
|
שלום סער, לידיעתך, יצא לי לקרוא באחד הפורומים שפארפלו מוכן מיוצר בארץ, זאת אומרת מקבלים מחו"ל פראפלו מרוכז ומערבבים אותו פה בישראל (נראה לי ע"י חברת פז). אז לך תדע עם מה מערבבים אותו :).
אני אישית לא כלכך סומך על חברות שלנו. לסיכום: לדעתי עדיף פראפלו מרוכז, ואז לערבב אותו עם מי שתיה מבקבוקים. וכמו שאתה אומר, איש הישר והטוב בעיניו יעשה, או שכל אחד יעשה מה שטוב לו ;). אצלי באוטו כרגע יש פרסטון שלדעתי גם נוזל קירור מאוד טוב (הוחלף לפני חודשיים עקב פיצוץ של בורג ניקוז אויר באחד הצינורות ולא היה מספיק פראפלו כדי להחליף), ברענון נוזלים הבא יחליף לפראפלו. |
תגידו לי,ויקיפדיה זה מספיק?http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%...A8%D7%9B%D7%91)
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:41. |