![]() |
כדי לא לטעות קראתי שוב את הקישור. לא מצאתי שם שום המלצה גורפת שלי "לא לגרור למוסכים".
במקרים מסוימים כמו במקרה של מתן מב"ש ובעוד מקרים, לא היה צריך לגרור למוסך. ב-90% מהמקרים היו אומרים לו במוסך שיש להחליף קלאץ. אז אנא ממך תבדיל בין מוסך (ביחיד) לבין מוסכים (ברבים). נראה שהחיסכון לא מדבר אליך. לגבי אותו מכונאי עלום שם. אני מקווה שאתה מכיר את האמרה, "שתיקה כהודאה". וגם אם לא תודה אין בכלל ספק שעליו מדובר. לא הבנתי ממה אתה פוחד. להמשיך בה"פ, לא מתאים. נמתין לעדכון של מתן. דוד. |
דוד,
אני לא אוהב להכליל ובל להעליב תקרא שוב את מה שרשמתי תפעיל תהליך מחשבתי של הסקת מסקנות. מי מחזיק פונטו 2002 ? מי שהבזבוז זה חלק מחייו לפי תהליך הסקת מסקנות של מכונאים. אני מוכן לשלם טוב למי שפותר בפעם אחת - בלי חזרות. יום עבודה שלי שווה יותר מניסיונות חוזרים. למה אני לא מציין את שם המוסכניק ? אולי כי היה הסכם שאני לא אפרסם ? ולמה אתה חושב שהוא הכניס כסף לחשבון שלי , כי אני זה שחושש ? האמת אחרי ההודעה האחרונה שלך , אם ידעתי שזאת הרמה המחשבתית הייתי מוותר מראש. שתיקה שבהודעה הודעה שבשתיקה, עזוב אותך שטויות , ריחמתי על הבחור והוא יצא בזיל הזול למרות ששילם על הטיפול. |
אין מה לעשות רוב החבר'ה פה שמחזיקים בפונטואים אלו סטודנטים תפרנים או צעירים :)
מן הסתם שכל דבר הכי טוב ללכת למוסכניק מקצועי שיעשה ויפתור אבל אם הכל היה מושלם לא היינו פה.. מחפשים לעשות לבד, להיעזר באחרים ולהוזיל עלויות.. לדעתי אין שום דבר פסול במידה והכל נעשה כמו שצריך אין טעם עם רכב ישן ללכת למורשה ולשפוך כסף יותר מערך הרכב. הרבה פעמים אבל הולכים סחור סחור כמו בשרשור הזה.. אולי היה עדיף ללכת לבעל מקצוע ולסגור פינה.. מצד שני גם במוסך יכולים לתפור אותך ככה שלא תדע מאיפה זה בא לך (לא חסר סיפורים) |
אני לתומי חשבתי שהיית רציני כשביקשת. "דוד בוא נסיים את הדיון" מה קרה ?.
נראה שאתה רוצה לסיים את הדיון עם תגובה אחרונה שלך. אז קדימה הבמה שלך, אני סיימתי. לגבי, "האמת אחרי ההודעה האחרונה שלך , אם ידעתי שזאת הרמה המחשבתית הייתי מוותר מראש." תסיק את המסקנות, אף פעם לא מאוחר לוותר. בבקשה להבא דבר איתי רק על עניינים טכנים. דוד. |
מתן, קיבלתי את הה"פ שלך מהיום.
לי אין בעיה שתבוא אפילו היום. כדאי לך ?. לא מבין למה אתה לא ניכנס למוסך בעפולה. אבל אם אתה בא, תכין הרבה כסף.... לדלק :) דוד. |
קודם כל תודה על ההזמנה !
עכשיו שאני בקשר טלפוני די קבוע חח עם מאור , התמונה מתחילה להתבהר ולקבל תפנית שונה לגמרי , שדרך אגב פונה דווקא לכיוון החשמלי ברכב . לניסוי - קניתי פלאג כדי לבדוק ניצוץ , נסעתי ונסעתי , החנתי וקיוותי שהוא לא יניע כדי לתפוס "אותו על חם", באתי לבדוק ניצוץ בפלאג האחרון והראשון (שבדיעבד אחרי שדיברתי עם מאור הבנתי שהם יושבים על אותו סליל הצתה) באף אחד מהם לא קיבלתי ניצוץ , לאחר כמה רגעים ניסיתי שוב להניע ולראות אם יש ניצוץ ולפתע כן יש ניצוץ , מנסה להניע ואכן מניע, (פעם כן פעם לא ). כשדיברנו הוא המליץ לי לבדוק באמצעות רב מודד את המתח כשזה קורה בסלילים ולבדוק את תקינותם לפני שאני מחליף ! (אעשה זאת מחר ב"ה שהרב מודד יהיה אצלי) לגבי שאלתי השנייה , קראתי רבות על חיישן הקראנק ומסתבר שיש לו הרבה "כוח" יכול ליהיות שהוא לא "מכוון" טוב על הבורג ? אני פשוט הוצאתי אותו וניקיתי אותו עם נייר (את כל הפיח) והחזרתי למקום והידקתי את הבורג לפי הרגשה (לא חזק מידי ולא חלש מידי) אשמח פירוט לגביי החיישן קראנק ואיזה בדיקות עליי לעשות כדי להוציא אותו מהתמונה ? בנוסף על הדרך ניקיתי את חיישן גל הזיזים מפיח גם כן ! תודה לכולם ! |
טוב זה הולך להיות משעשע הסיפור הזה כשיסתיים.
אני בינתיים שותק. |
חישין קראנק ניתן לבדוק לתקינות ע"י רב מודד כי יש לו טווח של היתנגדות בנוגע לכיוון חישן לא מכוון כלומר המרחק לא נכון יגרום לכך שהרכב לא מניע בנוסף החישן חייב להיות במרחק הנכון מהגלגל אין פה תחום אפור או שהוא במרחק הנכון וזה עובד או שלא
|
יאיר , זה בהנחה והחיישן והממתח אליו תקינים.
לא מספיק התנגדות חיישן ,לא יודע מה ערכי המתח אליו אבל צריך לבדוק גם ממתח נכון בקונקטורים. |
מתן אתה יכול להעזר בשני אילו :
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...26&postcount=3 http://www.autoshow.co.il/default.aspx?pageid=93 |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:01. |