מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   HGT VS Ibiza 1.2 TSI (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=11908)

vRS 24-03-11 09:42

צטט:

במקור פורסם על ידי ליאור23 (הודעה 89221)
כמובן שהיא עדיפה על hgt, כל רכב כמעט משנתון 2011 והלאה יהיה עדיף, מבחינת גימור, אמינות, בטיחות.
אני התכוונתי לאופציות בשוק המשומשות מאשר החדשות, למשל באותן 110 אלף שתעלה האיביזה החדשה אני הייתי קונה wrx 2006 או אפילו את הגרנדה אבארט 2008, אבל זה רק אני:)

ה-WRX של אותן השנים הן צרות צרורות. לא חסר תקלות עם מנועי ה-2.5T, אותן תקלות שקיימות גם ב-B3 STI, למשל.
מה גם שה-WRX היא לא GT או STI.

האבארת' בהחלט מעניינת.
רק קח בחשבון שיש רק א-ח-ת כזאת ולך תדע איך ומי בעתיד.

Caveman 24-03-11 13:12

זה אותו מנוע כמו במיטו 155, לא חושב שיהיו בעיות עם טיפולים וכד'

stas203 25-03-11 09:52

צטט:

במקור פורסם על ידי vRS (הודעה 89178)
סטס, אתה מדבר שטויות. אני מאמין שלא נהגת כל VAGית שהיא עם 1.2TSI.
מבחינת זמינות כוח ותחושות ה-1.2T הקטנטן מתעלה על ה-1.8 של ה-HGT. יש המון כוח זמין שמתחיל עוד ב-1550 סל"ד. כמובן שצריכת הדלק עדיפה באלפי מונים.
אם 105 כ"ס לא מספיקים, תמיד יש צ'יפים מוכחים (SKN, ABT, B&B) שיעלו את ההספק למעל 140כ"ס ואת המומנט מעל 22 קג"מ.
(בפועל - על פי בדיקות דיינו בבריטניה וגרמניה - ההספק המקורי נע בין 116 ל-120 כ"ס, כאשר במנועי ה-TSI הגדולים יותר הסיפור דומה. לפחות 10% יותר הספק בפועל מאשר במוצהר)

אני אישית מאוד סולד מהאיביזות (בעיקר אחרי שסבלתי קשות מאחת, עוד מהיום שבו עלתה לכביש ומיררה את חיינו עד יומה האחרון בחנייתנו).
האיביזות אינן מבריקות בכל תחום שהוא, המחיר גבוה מידי ביחס לתמורה (ותעשו לי טובה, שאף אחד לא יתלהב מגג פנורמי שעולה ב-2 מ"מ ובקושי מכניס אוויר, ויתרה מכך, יש לו רק רשת וזה הופך כל נסיעה בקיץ לחממה) וישנן יותר מידי תלונות כאלה ואחרות בארץ ובחו"ל.
בניגוד לכל השטויות שסיאט טוענים על "ספורטיביות" או "חמימות" ביחס לאחיותיה, האיביזה היא הפחות טובה בעניין. לא מוצא כל טעם להשקיע 10K (ומעלה) עליה יותר. ולא, לטעמי היא מכוערת במיוחד, גם ב-3 דלתות. הדור היוצא (6L) היה - משמעותית - טוב למראה.

ועוד לא נגענו בשמירת ערך ההזויה שלה וכמות הרכבים המוצעים למכירה. אין סיכוי בעולם למכור את הרכב הזה - בעתיד - במחיר שפוי.
השוק מוצף בישראלים שחשבו שיקנו בזול (מבצע) וימכרו ביוקר. אז זהו, שלא... אבל ממש לא. מוכרים יורדים 5K+ מתחת למחירון וגם אז אין יותר מידי קופצים על זה.

נראה לי שמזמן לא נהגת בפונטו HGT , יש לי לקוח שלבן שלו היתה HGT ועכשיו הוא קנה POLO TSI 1.2 מה שאני יכול לומר שיש לו יופי של כוח למנוע 1.2 אבל לבוא ולהשוות לHGT :confused:

המומנט אומנם זמין קצת יותר אבל המנוע לא מייצר מספיק ממנו , הרגשתי שהרכב קצת יותר חזק מהונדה סיביק של ההורים שלי!

ומה זה הקישקוש על רצועת כח ? לHGT יש רצועת כוח סבירה לגמרי שמתחילה מ 3500 ועד 6500 סל"ד, אין שום בעיה להיות בטווח הסל"ד הזה בזמן נהיגה אגרסיבית

vRS 25-03-11 10:01

צטט:

במקור פורסם על ידי stas203 (הודעה 89289)
נראה לי שמזמן לא נהגת בפונטו HGT , יש לי לקוח שלבן שלו היתה HGT ועכשיו הוא קנה POLO TSI 1.2 מה שאני יכול לומר שיש לו יופי של כוח למנוע 1.2 אבל לבוא ולהשוות לHGT :confused:

המומנט אומנם זמין קצת יותר אבל המנוע לא מייצר מספיק ממנו , הרגשתי שהרכב קצת יותר חזק מהונדה סיביק של ההורים שלי!

ומה זה הקישקוש על רצועת כח ? לHGT יש רצועת כוח סבירה לגמרי שמתחילה מ 3500 ועד 6500 סל"ד, אין שום בעיה להיות בטווח הסל"ד הזה בזמן נהיגה אגרסיבית

עזוב, סטס. אני לא אתווכח איתך בכלל.

idango 28-03-11 10:09

דיבורים כמו חול ואין מה לאכול !

הפונטו אבראט 2008 היא האופציה המנצחת פה.

vRS 30-03-11 22:23

עידן, חזרת מחו"ל לפני כמה ימים או שפשוט ראיתי מישהו שמאוד דומה לך? :)

אני משאיר את הבמה לפבל, הוא יעדכן אתכם בדעתו, וזאת לאחר נהיגה על 1.2T בפולו (DSG) ובפביה (ידנית).

Bumblebee 31-03-11 12:00

קודם כל תודה רבה לאוראל על נסיעת מבחן על האוטו שלו.לאחר נסיעה על פולו DSG ו על פאביה ידנית שלשתיהן יש מנוע 1.2TSI אין מה לדבר על השוואה בין ה 1.2TSI ידנית ל HGT.לאחר הנסיעה אתמול על הכביש סביב סופרלאנד....המנוע,הצליל של הטורבו והרעש של ה Dump-pipe(אוראל יודע למה אני מתכוון :) כבשו את ליבי! זה משהו שקשה להסביר אבל זה פשוט אחרת מ HGT.אין ספק שהמנוע 1.2TSI מרגיש הרבה יותר חי על הכביש נשמע יותר טוב.
ההחלטה סופית:

2011 Seat Ibiza SC 1.2 TSI
צבע צהוב
פנסי קסנון
חיישני רברס
גג פנורמי
ג'נטים 16
מראות עם קיפול אוטומטי
מערכת עם יציאת AUX

Caveman 31-03-11 14:52

הזנון זו התקנה מקומית?

Bumblebee 31-03-11 15:00

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 89703)
הזנון זו התקנה מקומית?

לא,כך יגיע מספרד

stas203 31-03-11 15:09

תראה על הצליל אין מה לדבר, גם אני היתמכרתי לרכב טורבו זו חוויה אחרת לגמרי.

אבל המנוע רק מרגיש חי יותר כי אתה מקבל את כול הכח בסל"ד נמוך ומכאן תחושת הביצועים.

ה- HGT צריך לסחוט בשביל לקבל ביצועים בדיוק כמו CLIO B SPORT ,HONDA TYPE R

עכשיו תגיד לי שהאיביזה הזאת יכולה להיתחרות בהם , לא.

מה כן, זה רכב חדש, איכותי יותר , בטוח יותר , והרבה הרבה יותר חסכוני אז בגדול הוא עדיף. אבל לא בגלל הביצועים.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:59.