![]() |
סוף דבר...(או שלא)
:rolleyes:היום הלכתי לקבל חוות דעת שניה ולחבר את האוטו שוב לבדיקת מחשב במוסך רגיל (לא של פיאט) והמחשב שוב הראה בעיה בE.G.R. אבל המוסכניק התעקש שזה לא נראה לו נכון , חיפש וחיפש ומצא נזילה מהמשאבת דלק (באמת היה ריח של דלק מדי פעם) . בקיצור לפי דעתו גם זה יכול לגרום לאור של האינג'קטור להדלק בלוח שעונים אז הוא החליף משאבה וניקה את האינג'קטורים ונפרדתי מעוד 750 שקל כולל עבודה. נסעתי מירושלים לבית שמש והאוטו לא נכבה בינתיים אבל!!!!!! עד היום כשהכנסתי את המפתח לסוויץ , נדלקו 4 מנורות ועכשיו נידלקים רק 3 כי האור של האינג'קטור לא נידלק עכשיו בכלל! מה לעזאזל האוטו מנסה להגיד לי? אני כבר על הקצה. בבקשה עזרה:( נ.ב. המוסכניק שטיפל באוטו עבד בצמוד למחשב וגם עשה ריסט למחשב של האוטו,או משהוא כזה
|
משהו כאן מריח לי לא טוב , וזה לא יכול להיות אני כי זה עתה שמתי ספיד סטיק (לגברים).
במתן סוייץ' בלבד, נורות לוח השעונים צריכות להידלק וזאת על מנת לבצע דבר הנקרא בשפה המקצועית self test שבעברית זה כאילו בדיקה עצמית. אם אתה טוען שלאחר שהמוסכניק שם עשה מה שעשה לפתע המנורה לא נדלקת גם בסוייץ', הרי שלעניות דעתי (חולקים עלי מוזמנים לכתוב את דעתם), הדבר יכול להצביע על אחד משני דברים: 1 . מנורת האינג'קטור נשרפה לה פתאום (סיכוי קלוש) 2. מישהו ואני לא מפנה אצבע ניתק אותה לחלוטין (משמע ניטרל אותה). --------- אם אכן היה ריח של דלק (על פי עדותך), משמע היה נדרש תיקון היכן שבוצע. (אני מתאר לעצמי שבדרך צינור דלק פשוט, או אטם בית משאבה). משאבה תקולה לא תגרום לריח של דלק. רק נזילה. כך שהמחיר הוא יקר - ושוב לעניות דעתי. הדבר החיובי הוא שהרכב הפסיק להיכבות - התקלה הראשית והראשונית. אך כעת ניצבת בפנינו השאלה האם תקין שהנורה לא נדלקת כלל, או שלא. חברים? |
במקרה אתמול בערב פירקתי את הדש בורד להנאתי והחלפתי את כל הנוריות שעבדו יופי טופי כך שהכל אמור לעבוד או לפחות כך זה היה היום בבוקר. יכול להיות שהמחשב עדיין מחפש את עצמו? ודרך אגב אם זיכרוני אינו מטעני המוסכניק הקבוע שלי פעם עשה לי קומבינה בגלל נזילת דלק ויש מקום להאמין שהקומבינה נגמרה. וSAAR אם תוכל להסביר על הדרך איך יודעים מאיפה הנזילהשל הדלק ולמה נראה לך שזה לא קשור למשאבה , אני יותר מאשמח;)
|
אוי אלביס אלביס אתה פשוט הורג אותי.
תעשה לי טובה אישית יקירי, אם יש לך בעיה כלשהי ברכב, אנא ציין את כל האינפורמציה הרלוונטית מלכתחילה ובכך תחסוך לי לכתוב הרבה דברים שהם בסוף לא בכיוון. אם הנורה היום לא דולקת בסוייץ', ואתמול היא כן דלקה. ובין לבין אתה אדוני מכובדי לדידי יקירי החלטת לפרק את הדש בורד ולעשות טיפול למנורות , הייתי מהמר שאתה גרמת לכך. אין צורך להיות שרלוק הולמס. ככל הנראה מדובר על נורות נעץ ושהכנסת אותה או סובבת אותה על מטריצת הלוח, המגע שם לא מאה אחוז, ולכן לפתע היא כבתה (בכל זאת יש ויברציות מינוריות שהרכב בתנועה ו/או מונע). אז כנראה שאתה גרמת לכך. לא להיבהל חזור על מה שעשית ובדוק בשנית. לגבי הנזילה - משאבת דלק תקולה לא תגרום לריח דלק חי נקודה. (ושוב חולקים עלי מוזמנים לכתוב). נזילת דלק יכולה להיות באזור המשאבה, היות ונכנסים אליה שני צינורות (צינור מוליך וצינור מחזיר) שבדרך כלל הם בקוטר של 8 מ"מ עשויים גומי, והם לא ארוכים. בחיבור בינם למשאבה יכול להיווצר עם הזמן יובש על הצינור ואז סדק ואז נזילה, מה שיורגש כריח של דלק בתוך הרכב באזור המושב האחורי. לא מן הנמנע שיכולה להיות גם נזילת דלק מהצינורות גומי הנמצאים בתא המנוע. אם הוא נגע לך מאחורה מתחת למושב האחורי אזי נמצא שמדובר בצינורות שכתבתי עליהם. מעבר לזה, יש אטם עגול גדול (לא יודע לומר לך קוטרו המדוייק) שהוא בצורת שייבה, שהוא חוצץ בין בית המשאבה לפתח הטנק דלק, עליו מתלבשת שייבה פלסטיק גדולה המתברגת על הפח ונועלת בלחץ את בית המשאבה על האטם על הטנק. איך יודעים מאיפה? אז קודם כל אתה תראה טיפות של דלק (תלוי ברמת הנזילה טיפות יכולות להיות גם זרם) או מאחורי הרכב או מקידמת הרכב. אני תמיד מסתמך על חוש הריח, ועולה על זה טיק טק. זו לא בעיה אתה וכל אחד אחר יכולים לעשות זאת. כמובן כל עוד הרכב דלוק זאת אומרת משאבת דלק מקבלת מתח ואז יוצרת לחץ, כי אם היא כבויה אז לא תראה בהכרח את הנזילה כי אין לחץ במערכת והמשאבה לא מזרימה דלק. ושוב בעיניין המנורה אם עדיין לא כל כך הבנת אותי, אז שאל את עצמך שאלה פשוטה. האם שיצאת מהמוסכניק היא דלקה לך בסוייץ', אם כן אז נגמר הסיפור - זה באחריותך וכנראה הדברים שעשית אחר כך הם שגרמו לה כרגע להיכבות. אם שיצאת מהמוסכניק המנורה לא דלקה לך בסוייץ', אז זה סיפור אחר שדורש בדיקה. |
לי יש כבר שאלה אחרת.
סער, איזו אפשרות יכולה להיות שרכב כבה והבעיה היא לא בחיישן סל"ד? אלביס, האם הגעת אל המוסכניק כשמנורת האנג'קטור הייתה דלוקה? ועל איזה קומבינה דיברת שעשו לך במשאבת הדלק? הכי מעניין זה שסוף סוף אפשר לראות כאן דיונים על הרכב הלא כ"כ נפוץ הזה :) |
אין ספק , אתה תותח אבל לאחר recheck גיליתי שכל המנורות תקינות ומחוברות היטב ,וכן בבוקר אחרי נסיעה בין עירונית עצבנית עדיין דלק האור הסורר של האינג'קטור גם כשלא היה אמור לדלוק ומיד אחרי התיקון הוא לא דלק בכלל גם כשהוא כן היה אמור לדלוק, בקיצור משהוא כאן חסר:confused:
|
מוטי היקר לשאלתך איזו אפשרות יכולה להיות שרכב כבה והבעיה היא לא בחיישן סל"ד?
יש המון תשובות יקירי, אם הייתי מסכם אותן ל2 אז זה או כשל במערכת ההצתה (חשמל) או כשל במערכת הדלק. כמובן בהסתמך על זה שהמנוע תקין. לאלביס - בוא נצא מנקודת הנחה שאני מטומטם, אוקי , אני מודה שאני מפגר בקליטה, אז בוא תעשה לי טובה אישית, וכתוב לי בסדר סעיפים מתחיל ב 1 שזה מצב ההתחלה, ועד היום מה קרה באוטו. לדוגמא: 1. לפני X זמן הופיע מנורת האינג'קטור והרכב החלה להיכבות. 2. בתאריך X הלכתי למוסך X בבדיקה נמצא X 3. בתאריך X הלכתי למוסך אחר ובבדיקה נמצא ... והמוסך עשה ... 4. בתאריך X נגעתי במנורות בלוח שעונים 5. בתאריך X המנורה הופסקה (אלא דוגמאות סתם, אתה תכתוב את המצב המציאותי). בפירוט, לאט לאט בשביל שאני אבין, ובסדר מסודר. |
מוטי שלום
:)אין לי מוסג מה הקומבינה שעשו לי , שוב בגלל המבטא הרוסי הכבד של המוסכניק. אתה מבין , כמה פעמים אפשר לשאול מה?! לגבי המנורה , כמובן שהיא דלקה כל הזמן וזה מה שהביא אותי לחפש את הבעיה שהלכה והחמירה ר"ע המנוע שנכבה לי בהאטה לעיתים קרובות מדי... מה שבנתיים לא קרה היום:lol:
|
אני מודה שהשרשור הזה התיש אותי.
בוא נעשה סדר - לא צריך להיות שום קשר בין העיניין עם נזילת הדלק לחיישן. לגבי מנורת האינג'קטור כבויה במתן סוייץ', תבדוק טוב טוב בלוח שעונים שאתה בודק את המנורה הנכונה, תבדוק טוב טוב שהמנורה בכלל תקינה ואולי החלפת במנורה אחרת תקולה (ואני לא מבין מה גרם לך לגעת שם מלכתחילה). כי אם המנורה תקינה לחלוטין והיא עדיין לא מקבלת זרם להידלק בעת מתן סוייץ' אז יש פה ריח של קומבינה ולא יעזור בית דין, תבדוק אולי הסתירו לך אותה. אצלך ברכבך אם אני לא טועה שני ברגי אלן תופסים את הלוח שעונים אחד מצד ימין והשני בצד שמאל של הלוח. תיזהר לא לכסח את הכבל ספידומטר עם כל ההוצאות וההחזרות של הלוח. |
SAAR שוב שלום
:)טוב אני מודה שיש לי בעיה בהבעה בכתב , בפרט במדיה הנוכחית אז בוא נתחיל מההתחלה:
1 בשנה שעברה כשבוע לפני פורים נדלק לי בלוח השעונים האור של האינג'קטור וכבה במשך מספר פעמים בכל נסיעה . כך כל יום. בד בבד לעיתים מאד רחוקות נכבה לי האוטו ברמזורים או בפקקים ולא יחסתי לכך חשיבות . חשבתי שאולי קפץ לי הקלץ או משהוא כגון זה. בכל מקרה נכנסתי למוסך "מוטי ויוני" בבית שמש שעד אותו יום עשקו אותי ממש (לא ללכת לשם) וחיברו אותי למחשב ואמרו שצריך להחליף משהוא שעולה הרבה והם צריכים לבדוק והתיחסו מאד לא יפה ולכן הלתתי לא לחזור לשם יותר לעולם. נדמה לי שגם הם דיברו על EGR 2 ואז בפסח שנה שעברה הלך לי ראש מנוע והמליצו לי על המוסכניק הנוכחי שלי שטיפל יופי באוטו וגם בדק רצועת טימינג ובסוף חיבר את האוטו למחשב ואמר :EGR אבל "אם לא מפריע לא צריך לגעת עד שילך לגמרי" אז לא נגעתי. 3 לפני חודשיים זה קרה : איך שהתנעתי האוטו נכבה. בקושי הצלחתי להגיע הביתה. וכמו שזה החמיר ככה זה פתאום הסתדר למרות שתדירות ההכבות של המנוע גדלה מאד . חשוב לציין שבכל התקופה הזו, מפורים , האור של האינג'קטור דולק בנסיעה לעיתים יותר ויותר קרובות ולפרקי זמן יותר ויותר ארוכים. 4 היום , ה22/4/2010 מוסכניק אחר מירושלים החליף משאבת דלק באוטו +שטיפת אינג'קטורים+שטיפת מערכת דלק+ריסט למחשב ומאז האור של האינג'קטור לא דולק בכלל , גם לא כשמתניעים (מה שבמצב תקין לא אמור לקרות). אז מה עכשיו:confused: |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:04. |