![]() |
היום היה לי ולרכב הרבה שעות ביחד, וקס, שאיבה וכו
אני חוקר את הריעדות והזיופים כל הזמן. לאחר ההתנעה, 10 דקות המנוע עבד ללא זיוף ולא היו רעידות. ככל שהמנוע התחמם הוא התחיל לזייף ואיתו הרעידות. חיים, נעשתה בדיקת 4 גזים בקומפ בראשון: CO 0.00 VOL CO2 14.60 VOL 0.00 CO מתוקן VOL HC 12 PPM O2 0.50 VOL למבדא 1.023 למבדה, CO2, CO נעקפו בעיגול ע"י הבוחן. מצורף גם דף עם כל מני דיאגרמות. בחלק מהשורות אני חושב שמציון פעילות המצבר. השורה הראשונה זה קומפרסיה ואני אעתיק אותה: 46 44 45 45 MAXIMUM 46 MINIMUM 44 DIFF 2 ATTENTON - NO CYLINDER ALLOCATION ENGINE REVOLUTIONS 325 RPM אשמח לעזרה. אני מבין שלא כל הצילנדרים מעמיסים באופן זהה, מכאן שהדחיסה לא אחידה. יכול להיות זה מקור הבעיה ? מזה אומר אין זיהוי של הצילינדר ? סיבובי מנוע נראים תקינים ? עריכה: שחכתי לציין, אחרי K44 הרכב ממש התחיל לסחוב, כאילו המנוע נפתח או משהו. בקיצור שווה את ה 90 ש"ח אבל לצערי לא פתר את הרעידות. |
לדעתי חובה לנקות את בית המצערת ומנוע צעדים ללא קשר.
מכיר את הבעייה שגם אצלי וחוקר לאט יותר היכן עשיתה את הבדיקה? השלב השני לדעתי מזרקים מזייפים כשהם חמים. מוכן להזמינך אליי לביתי גר ברשל"צ ונטפל בניקויי בית המצערת ומנוע צעדים. יכול להיות שאכניס את הרכב לאיל נוימן להערכה וטיפול כך שאדווח על שינויים |
המון תודה על העזרה יאיר.
כתבתי בתחילת ההודעה על מיקום הבדיקה. צטט:
|
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.
שלום מישל. אני מזמין אותך אלי למכון ההזרקות לבדיקה ואבחון , נבודד את הבעייה ודרכי הטיפול בה ואז תחליט מה לעשות . על פניו בדיקת 4 גזים תקינה לגמרי גם נתון הלמד"א גבולי למעלה (יכול להיות גם מחור קטן באגזוז אך גם מצוקת דלק למנוע). לגבי נתוני הדחיסה - הבדיקה היא חשמלית באמפר ולא מייצגת - יש לבדוק עם שעון דחיסה . נתוני סורק יעזרו באבחון. בברכה. חיים יוד. משה זר - הזרקות דלק וקארבורטורים. רח הרכב 5 סגולה פ"ת. |
בשעה טובה הבעיה נפתרה. לא סמכתי על אף אחד חוץ ממוסך שמשון שיגע לי ברכב, חיכיתי שחיים יתפנה אליי, קבעתי יום והגעתי לשמשון.
הגעתי לחיים בשעה 7:45 ומ 8 בבוקר פריד התחיל לבצע בדיקות על הרכב. אחרי אין ספור בדיקות, החלפת מחשב, החלפת סלילי הצתה ומה לא, הוחלט לנסות לשים מזרקים מפירוק. אחרי ההרכבה, אני ניגש לסויטץ, מתניעה והופ, אין זיופים !! הרכב עובד חלק ועגול. מזרקים מפירוק לא זולים בכלל, חיים ניגש אליי והסביר לי שלהחליף את כל 4 יהיה לי מאוד יקר והוא ינסה קודם לנקות את המזרקים הישנים. ניקוי המזרקים הישנים לא עזר, חיים החליט שהוא הולך לחפש את המזרק הבעיתי ולהחליפו. עבודת נמלים מעצבנת במיוחד ועוד אני היתי בתור צופה. מחליפים את הראשון, מזייף. מחליפים את השני, מזייף וכך הלאה.. מסתבר שארבעתם לא פועלים היטב חלקם סתומים וחלקם סתומים פחות. הוחלט להחליף את כל הארבעה ולצאת לנסיעת מבחן. איך שיצאתי מהמוסך הרגשתי בשינוי האדיר, הרכב סוף סוף סוחב. חזרתי למוסך לשלם וחיים לא מיהר לשמוח ואמר שצריך לחכות ולנסוע עוד קצת ושלח אותי הביתה. בכמה ימים האלו יצאה לי לנסוע די הרבה, היתי בשוק מצריכת הדלק שהשתפרה לטובה. הגעתי אפילו 1:18. חזרתי לחיים לאחר שבוע מרוצה מאוד. החברה עבדו על הרכב מ 8 בבוקר עד 5 רצוף, בתשלום באו לקראתי ועוד ביצעו לי כמה דברים ככה על הדרך. אין ספק שמוסך שמשון הוא אחד המוסכים האמינים והישרים שיש. את המקצועיות שלהם הם מוכחים פעם אחר פעם. אני מאוד מודה לכל צוות העובדים: אהרון, שמואל, נאיף ובעיקר לפריד ולחיים שלא הרפו מהרכב 9 שעות והצליחו לאתר את התקלה. |
המוסך הבאמת באמת מיקצועי ביותר שקיים.
אנשים מקסימים ויחס חם. אני שמח שהכול הסתדר לטובה אצלך. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:18. |