מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   מנוע נכבה פתאום ללא סיבה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=6491)

ארילו 20-05-09 21:56

איפה זה יקרה? בחניה של הבית שלי (הרצליה)
מתי? באחד מימי השבת של חודש יוני ככל הנראה. כל מי שרוצה מוזמן מבחינתי. קפה ועוגיות עלי :)

לגבי האזעקה - הניתוק שלה באמצעות המפתח לא אמור לשחזר את הבעיה.

האימובילייזר שלך הוא לא המקורי?

snufkin 21-05-09 20:27

ארילו, אשמח אם תעדכן מתי הטיפול יתבצע.
עד כמה שידוע לי האימוביליזר הוא המקורי. הוא מובנה בתוך המפתח של הרכב.
לגבי מנורת ה-CODE, הרבה פעמים היא לא נכבית ואני נוסע עם המנורה דלוקה. זה לא משהו חדש, זה קיים כבר שנים.
מה שכן קרה היום בפעם הראשונה, 10 מטר לפני שהגעתי הביתה נדלקה לי נורת הזרקת הדלק. היא נדלקה ולאחר כ 2-3 שניות כבתה. הרכב לא נכבה כשזה קרה, אבל יכול להיות שאנחנו מתקדמים לפתרון החידה. אולי יש בעיה בהזרקת הדלק?

saar 22-05-09 13:50

סנופקין היקר, תקשיב לעצה ידידותית. כבר מזמן עברנו את השלב של עשה זאת בעצמך.
עליך להגיע עם רכבך למוסך מורשה פיאט, ולומר להם שיחברו את האקזימינר לרכבך ויראו מה התקלות של הרכב.
מנורת הזרקה נדלקת לך, אתה נוסע כבר המון זמן עם מנורת CODE מהבהבת דבר שהוא ממש ממש לא תקין, אתה חייב לגשת למוסך מורשה על מנת שיאבחנו את התקלות שלא מן הנמנע קשורות אחת בשניה.

mgoldst 22-05-09 18:47

בפונטו ספייס יש קשר בין המחשב ECU להצתה וסלילים ולאימובילייזר

כשהמחשב גסס אצלי היו לי בעיות שהאוטו לא הניע, הניע וגמגם ובסוף עבד על שני שסתומים

יכול להיות שגם אצלך יש קשר למחשב הזה

snufkin 23-05-09 15:57

שלום לכולם.
אני רוצה לקחת את הפיאט למוסך מורשה. עד עכשיו טיפלתי במוסך אגוז בעמק חפר, אבל בעקרון אני גר בחיפה וזה יוצא קצת רחוק וקצת קשה למצוא את הזמן לסוע לעמק חפר כל פעם שיש בעיה. אז רציתי לשאול אם למישהו יש המלצות על מוסך אגוז או על מוסך קרוב יותר לחיפה. אם המוסך בעמק חפר מומלץ אני מעדיף להישאר איתו אבל אם אתם אומרים שיש מוסך טוב גם באזור חיפה אני אשמח לשמוע.
כמו כן לפני כשבועיים או שלושה שבועות עשיתי טיפול גדול בעמק חפר ויכול להיות שהם עשו משהו לא טוב כי הבעיה שאני מדבר עליה לא היתה לפני הטיפול, לכן אולי עדיף את הבדיקה הנוכחית לעשות בכל זאת שם.
לגבי נורת ההזרקה שנדלקה וכבתה מיד, קראתי בספר הרכב שאם זה קורה ניתן להתעלם מזה ומומלץ לא לסוע ברכב כשהנורה דולקת באופן רציף. אני יודע שיש לי בעיה ברכב ואני רוצה לטפל אבל השאלה היא האם זה יכול לחכות כשבוע או שזה משהו שנראה דחוף ויכול לגרום יותר נזק.
אני רוצה לציין שאתמול (שישי) הייתי צריך לסוע בבוקר מחיפה לאזור טיבעון (כחצי שעה נסיעה לכל כיוון) והרכב נסע חלק. בערב נסעתי עם הרכב מחיפה לתל אביב וחזרה לחדרה ובכל הנסיעה נזאת הרכב נסע חלק ולא נכבה. נורת ההזרקה נדלקה באזור תל אביב פעם אחת למשך כ-2 שניות וישר כבתה. מחדרה בחזרה לחיפה לא היה שום דבר חריג במהלך הנסיעה.
יש לי בעיה להגיע מחר למוסך אגוז בעמק חפר כי אני חייב להיות בחיפה כל היום, לכן שאלתי על המלצות למוסכים. אני יודע שיש מוסך בחיפה שמאוד לא מומלץ ולכן נשארתי עד עכשיו בעמק חפר.
שבת שלום לכולם!

נ.ב.
נורת ה-CODE לא מהבהבת. או שהיא דלוקה מרגע הפעלת הסוויץ עד סוף הנסיעה או שהיא כבויה לאורך כל הנסיעה. בכל אופן זה באמת משהו שיש ברכב כבר לפחות שנתיים ובינתיים הייתי הרבה פעמים במוסך מורשה (אני מטפל תמיד שם בעמק חפר) ואף פעם לא אמרו לי שום דבר לגבי זה.

snufkin 24-05-09 23:30

יש המלצות לגבי מוסכים באזור חיפה?
לפי מה שראיתי מחיפוש בפורום יש באזור חיפה 2 מוסכים מורשים. אחד "פ.י.א צפון" שממש אינו מומלץ והשני - מוסך "הכוכב" - שלא ממש הצלחתי להבין אם הם בסדר שם או לא. כמו כן רציתי בכל זאת לדעת אם למישהו היה או יש נסיון עם המוסך המורשה "אגוז" בעמק חפר, שם אני מטפל עד עכשיו. אני מעדיף להישאר שם אם אתם אומרים שהם מטפלים טוב, פשוט אין לי נסיון במוסך אחר והרכב מתחיל לדרוש יותר טיפולים עם הזמן (לצערי אבל זה טבעי) ולכן גם עניין המרחק מתחיל לשחק פה תפקיד.
תודה מראש!

snufkin 28-05-09 17:12

פתרון החידה

שלום לכולם
לאחר שבוע שלא היו בעיות כבר הייתי בספק מאוד אם ללכת למוסך, אבל אתמול, לאחר שברצלונה לקחו את הגביע, חזרתי כולי מאושר ושמח לבב כאשר נכבה לי הרכב פתאום. היום בבוקר כבר הייתי במוסך (עמק חפר). חיברו את המחשב והמחשב הראה על חיישן סל"ד (קראנק) פגום.
הזמינו לי חלק לא מקורי (בהמלצת המוסך) תוצרת אנגליה והחליפו תוך 10 דקות בערך. החיישן דומה מאוד לצינור לפי מה שראיתי.
התגובות הראשונות שלכם היו בהחלט על חיישן קראנק תקול (או מלוכלך) ולכן אני מאוד מצטער שלא ידעתי מה זה, איפה זה ואיך לנקות את זה...
הנזק: 290 שח ללא מעמ עבור החלק, סך הכל כולל מעמ ועבודה 380 שח. האם זה הגיוני?
רציתי גם לשאול אם יכול להיות שבטיפול שעשיתי לפני 3-4 שבועות עשו נזק לחיישן כי התופעה הופיעה מייד לאחר ביצוע הטיפול. שאלתי את זה גם במוסך אבל כמובן שהם אמרו שלא יכול להיות.
כמו כן אני מאוד אשמח אם מישהו יתייחס ל - 2 ההודעות הקודמות שפרסמתי לגבי מוסכים.
שבת שלום!

ארילו 28-05-09 17:43

אני שמח שהסאגה נגמרה :)

המחיר ששילמת הגיוני לחלוטין.

לגבי מוסכים בצפון (או בעמק חפר) אני לא מכיר אותם בכלל.

לא יודע אם בטיפול פגעו איכשהו בחיישן קראנק, אבל לא אמורים לגעת בכלל באזור הזה (אלא אם החליפו רצועות או טיימינג).

stio 28-05-09 18:32

צטט:

במקור פורסם על ידי snufkin (הודעה 47501)
יש המלצות לגבי מוסכים באזור חיפה?
לפי מה שראיתי מחיפוש בפורום יש באזור חיפה 2 מוסכים מורשים. אחד "פ.י.א צפון" שממש אינו מומלץ והשני - מוסך "הכוכב" - שלא ממש הצלחתי להבין אם הם בסדר שם או לא.

אין שום המלצות למוסכים מורשים בחיפה. לא להתקרב!
הסיפורים ממשיכים גם לאתר מועדון אלפא.

את אותו אחד שגורש "בבושת פנים" אני ראיתי בעצמי ב- LIVE. הוא לא ראה אותי- אני ראיתי אותו (אלא אם הם מגרשים עוד הרבה לקוחות בבושת פנים+ צעקות וכמעט דחיפות).

http://www.iaroc.org.il/modules.php?...%EB%E1&start=0

תישאר במוסך בעמק חפר. אני הסתדרתי בכל אופן...

Ron_Dadon 28-05-09 19:54

לפי כל הסיפורים על המוסכים בחיפה הייתי אומר שנראה לי שמי שיהוד רחוק לו :) אזי המוסך בעכו הוא האופציה הנורמלית ביותר, ביינתים בכל אופן.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:53.