מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   יעוץ ברכישת רכב (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=40)
-   -   על סף רכישה : התלבטות בין מאזדה 3 שלי, לפוקוס שצריך לחפש, אשמח לעיצה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5616)

stio 13-02-09 18:32

1. 15% מתחת למחירון זה נשמע סביר לחלוטין לטעמי.
2-ב: ייתכן מאוד. אני הלכתי לחברת "שלמה סיקסט" לראות רכב לפני שקניתי את הפאביה, והתברר שהם עשו לו בדיקה כבר במכון רישוי שנקרא "מכון השרון"- איפשהוא במרכז. אני מסתכל על הטופס, הכל תקין!
לאיפה נעלם הכסת"ח הרגיל? מה, אין נזילות שמן, המנוע לא שורף שמן, אין רעשים, לא צריך לנקות מערכת קירור, אין נקישות בהעברת ההילוכים?!
רק בסעיף המרכב היה רשום "תיקוני צבע במרכב". בקיצור- ברור שזה היה בלוף אחד גדול. לא לקחת למכון שלהם!

3. הסיכוי שלרכב בן 3 שנים יתקלקל מנוע וגיר לתקופה של עוד 3 שנים- לא גבוה, אבל קיים. לא ניתן לדעת מה יהיה הלאה. בכל אופן האמינות של הרכב הנ"ל מצויינת, ואם לא יהיו בעיות התחממות ואם תקפיד על טיפולים בזמן ובדיקות של שמן ונוזל קירור- המכלולים יאריכו ימים.

4. בקש 2 צרורות מפתחות; בקש העברת בעלות מיידית; הוצא היסטוריה מהמוסך; בקש הצהרה בכתב שהרכב היה בבעלותך בתקופת הליסינג- יעזור משמעותית למכירת הרכב בעתיד. שים לב שאתה תהיה יד שנייה.

Certificate 13-02-09 18:51

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 40267)
1. 15% מתחת למחירון זה נשמע סביר לחלוטין לטעמי.
2-ב: ייתכן מאוד. אני הלכתי לחברת "שלמה סיקסט" לראות רכב לפני שקניתי את הפאביה, והתברר שהם עשו לו בדיקה כבר במכון רישוי שנקרא "מכון השרון"- איפשהוא במרכז. אני מסתכל על הטופס, הכל תקין!
לאיפה נעלם הכסת"ח הרגיל? מה, אין נזילות שמן, המנוע לא שורף שמן, אין רעשים, לא צריך לנקות מערכת קירור, אין נקישות בהעברת ההילוכים?!
רק בסעיף המרכב היה רשום "תיקוני צבע במרכב". בקיצור- ברור שזה היה בלוף אחד גדול. לא לקחת למכון שלהם!

3. הסיכוי שלרכב בן 3 שנים יתקלקל מנוע וגיר לתקופה של עוד 3 שנים- לא גבוה, אבל קיים. לא ניתן לדעת מה יהיה הלאה. בכל אופן האמינות של הרכב הנ"ל מצויינת, ואם לא יהיו בעיות התחממות ואם תקפיד על טיפולים בזמן ובדיקות של שמן ונוזל קירור- המכלולים יאריכו ימים.

4. בקש 2 צרורות מפתחות; בקש העברת בעלות מיידית; הוצא היסטוריה מהמוסך; בקש הצהרה בכתב שהרכב היה בבעלותך בתקופת הליסינג- יעזור משמעותית למכירת הרכב בעתיד. שים לב שאתה תהיה יד שנייה.

2.ב. למיטב זכרוני הנציג אמר שמדובר בחברת קומפיוטסט,
היתכן שחברת ליסינג גדולה תשתף פעולה עם מכון בדיקה כה מוכר ?

4. 2 צרורות מפתחות - אכן, תודה.
(לדעתי הצרור השני הוא אצלנו אצל קצין הרכב)

העברת בעלות מיידית - במועד התשלום, לא ?

היסטוריה מהמוסך - נציג הליסינג הדפיס ומסר לרשותי טופס שבו מתועדות כל הבדיקות (15 אלף, 30 אלף וכו') שעשו לרכב + תאור של תיקונים שונים שעשו לו במשך השנים (פגיעת פח קלה, טמבון וכו')
האם לזה אתה מתכוון, או למשהו אחר ?

הצהרה בכתב שהרכב היה בבעלותי בתקופת הליסינג - את זה אני צריך לבקש ממקום העבודה, לא?
הרי חברת הליסינג לא יודעת מי נהג ברכב...
יתרה מכך, אין באמת מסמך רישמי מקובל ובטוח שמבטיח זאת לרוכש העתידי שלי...

אני אהיה יד שניה, כלומר 01, הרכב היה אצלי מאז שעלה על הכביש...

stio 13-02-09 19:02

לגבי המכון: לך תדע. היום אי אפשר לסמוך על אף אחד.

לגבי המפתחות: בד"כ הקונים מליסינג מקבלים את הרכב עם צרור אחד בלבד. אולי זה טריק קטן של חברות הליסינג כדי לקבל את הרכב מהיבואן תמורת הנחה.

העברת בעלות: יש חברות ליסינג שמושכות את זה לתקופה של שבועות ואף חודשים. אם חלילה החברה תרכיז על פשיטת רגל- אתה תישאר בלי רכב. יש לדרוש העברת בעלות במעמד התשלום.

היסטוריה- לזה אני מתכוון- שמור את זה אצלך בקלסר.

הצהרה- אינני יודע ממי אתה צריך לבקש- נסה קודם מקצין הרכב שעובד בחברה שבה אתה עובד. שיכתוב שאתה נהגת (מס ת"ז) ברכב מסוג מאזדה 3, מס רישוי X, מתאריך X ועד תאריך Y (תקופת הליסינג) ושהיית נהג יחיד.

פשוט אם תרצה למכור את הרכב עוד 3 שנים, והקונה ישמע שהיד הראשונה היתה ליסינג- הוא ישר עובר לרכב הבא, במיוחד ברכב כמו מאזדה 3 (יש הרבה יחידות ממנו). אם יהיה לך את המסמך אתה תקל עליך במציאת קונה, זה הכל.

Certificate 13-02-09 19:06

תודה !

Certificate 13-02-09 19:10

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 40271)
לגבי המכון: לך תדע. היום אי אפשר לסמוך על אף אחד.

לגבי המפתחות: בד"כ הקונים מליסינג מקבלים את הרכב עם צרור אחד בלבד. אולי זה טריק קטן של חברות הליסינג כדי לקבל את הרכב מהיבואן תמורת הנחה.

העברת בעלות: יש חברות ליסינג שמושכות את זה לתקופה של שבועות ואף חודשים. אם חלילה החברה תרכיז על פשיטת רגל- אתה תישאר בלי רכב. יש לדרוש העברת בעלות במעמד התשלום.

היסטוריה- לזה אני מתכוון- שמור את זה אצלך בקלסר.

הצהרה- אינני יודע ממי אתה צריך לבקש- נסה קודם מקצין הרכב שעובד בחברה שבה אתה עובד. שיכתוב שאתה נהגת (מס ת"ז) ברכב מסוג מאזדה 3, מס רישוי X, מתאריך X ועד תאריך Y (תקופת הליסינג) ושהיית נהג יחיד.

פשוט אם תרצה למכור את הרכב עוד 3 שנים, והקונה ישמע שהיד הראשונה היתה ליסינג- הוא ישר עובר לרכב הבא, במיוחד ברכב כמו מאזדה 3 (יש הרבה יחידות ממנו). אם יהיה לך את המסמך אתה תקל עליך במציאת קונה, זה הכל.

אגב, כיצד מתבצעת העברת בעלות כשרוכשים את הרכב מחברת ליסינג ?
אני מניח שאני לא נוסע עם נציג של חברת הליסינג לסניף דואר קרוב..

בנוסף, איזה תירוץ יכולה להיות לחברת הליסינג לא להעביר בעלות במועד התשלום ?

stio 13-02-09 19:15

או שהם שולחים נציג המצוייד ביפוי כוח מחברת הליסינג לדואר ביחד איתך ואז מתבצעת העברת הבעלות, או שהם מציידים אותך בטופס ייפוח כוח ואתה ניגש לדואר לבדך להעביר את הרכב על שמך.

Certificate 13-02-09 19:31

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 40274)
או שהם שולחים נציג המצוייד ביפוי כוח מחברת הליסינג לדואר ביחד איתך ואז מתבצעת העברת הבעלות, או שהם מציידים אותך בטופס ייפוח כוח ואתה ניגש לדואר לבדך להעביר את הרכב על שמך.

הבנתי, תודה רבה.

אגב, מי משלם על הבדיקה ?

stio 13-02-09 19:47

בדיקה? איזו בדיקה?
אם כוונתך לדמי העברת הבעלות (187 ש"ח) זה בעיקרון נהוג לחלק חצי חצי בין הקונה והמוכר. ככה לפחות עשיתי תמיד.

Certificate 13-02-09 19:56

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 40279)
בדיקה? איזו בדיקה?
אם כוונתך לדמי העברת הבעלות (187 ש"ח) זה בעיקרון נהוג לחלק חצי חצי בין הקונה והמוכר. ככה לפחות עשיתי תמיד.

סליחה, אכן התכוונתי להעברת בעלות :-)
אכן, כך נהוג בין אנשים פרטיים, חשבתי שיש משהו קבוע מול גורמים ממוסדים..

stio 13-02-09 20:09

אתה תמיד יכול לבקש השתתפות מצידם- השאלה היא האם תקבל. לבקש לא עולה כסף.

אגב, על איזו חברת ליסינג מדובר?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 23:23.