![]() |
אם אתה אומר אתה יודע, אך אצלי 4 צמיגים שהותקנו יחדיו נשחקו בצורה זהה.
בגלל זה רשמתי "לא בהכרח". |
מבקש חוות דעת על תוצאות בדיקה של פיאט פונטו 2005 ELX רציף 38K ק"מ.
הבדיקה נערכה בקומפיוטסט ראשל"צ והנה הממצאים (לא תקין): 1. מנוע 2. מערכת קירור 3. מערכת דלק 4. מערכת הצתה רעש מערכת תזמון ושסתומים, להחליף רצועה/שרשרת תזמון לפי הוראת יצרן, ניקוי ותיקון מערכת קירור. 9. מערכת בלמים לפרק גלגלים לבדיקה. 12. העברת כח יש לבדוק מצב שמן וגיר במוסך מורשה, אין אחריות לתיבת הילוכים אוטומטית. לפי מה שאני מבין, על רעשים כותבים אפילו ברכב מהניילון. את רצועת התזמון אמרו לי שהחליפו בשנה האחרונה. גם על הגלגלים הם כותבים תמיד, ואין מה לדאוג. אני מתכוון להכניס את האוטו למוסך מורשה ישר אחרי הרכישה ושם יבדקו. מה כבר יכול להיות? (נכון? :confused:). מה שמטריד זה רק הסעיף של ניקוי ותיקון מערכת קירור. זה גם כסת"ח או שזה משמעותי? זה טיפול חובה או המלצה? כמה זה יכול לעלות ומה יכולות להיות ההשלכות אם זה באמת לא תקין. לסיכום: הוא אמר על ההתחלה שלא היה הרבה מה לכתוב (הכוונה שהאוטו במצב טוב), ורק הדגיש לי שהם לא אחראים על הגיר הרציף כי יכולה לצוץ תקלה משום מקום כבר מחר, וכדאי לי לבדוק. לקנות במחיר מחירון ולישון בשקט? |
על פניו נראה כמו רכב שמור.
לדעתי כסת"חים. גש ליישור קו לאחר הקניה. |
וודא שיש לרכב ספר טיפולים, אם הכל כשורה קנה את הרכב, מדובר ברכב שמור מאוד.
כמו שציינו מעליי, כנס למוסך ליישור קו ובדיקה של מערכת הקירור. |
הרכב אומנם עם ק"מ נמוך אבל השאלה האם טופל בזמן ולא רק לפי קילומטראז' ?
- האם הוחלף שמן גיר (מקורי בלבד!) כל 2-3 שנים ? אם זה לא בוצע אז צריך לבדוק כל כמה זמן כן הוחלף שמן גיר (אם בכלל). יכולות להיות לזה השלכות בעתיד. - כנ"ל נוזל קירור ? - כנ"ל נוזל בלמים ? - האם הוחלפה רצועת טיימינג ? רצועת מנוע ? - כל כמה זמן החליפו שמן ? זה בינתיים מה שעולה לי בראש. |
עושה רושם שהוא טופל יותר טוב מהממוצע. הם הצליחו למצוא רק שתי קבלות בבית, כשהאחרונה היא לפני חודשיים ממוסך מורשה, ושם הוחלף שמן, נוזל קירור ועוד טיפולים, והכל מקורי של פיאט.
בכל מקרה, הסתכנתי וקפצתי על המציאה (בתקווה שתישאר כזאת גם בעוד כמה חודשים), והבעלות תועבר ביום ראשון או שני. אוכל להצטרף למועדון פיאט באופן רשמי :P. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:23. |