מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   רכב נכבה בעצירה ולא מניע (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16990)

matansab 16-09-13 19:40

מוסר ההשכל מהסיפור שבשרשור הזה ובשרשור של יגאל,
הוא שאין להגיע עם גרר למוסך שלא מכירים היטב/עם מישהו מבין עניין.

הרי בסוף מה שמאפשר את השחיטה הכשרה כאן זה שלבעל הרכב אין הרבה אלטרנטיבות חוץ מהמוסך אליו הגיע בגרר.

snufkin 17-09-13 18:59

2 צירוף קובץ(ים)
שלום.
צרפתי תמונה של החלק המדובר. לדעתי זה הגלגל שיניים התחתון בשרטוט שדוד שלח ולא מה שמסומן. מה שנטען במוסך זה שהגלגל הזה לא היה מחוזק כמו שצריך או שהוא פשוט השתחרר קצת ומה שבתוכו (מצטער, אני מעביר בשפה של אשתי את הפרטים), שלדעתי זה כנראה לאגר, בכלל לא היה וכנראה השתחרר ונפל. כתוצאה מזה, המוט שמחובר לכל הסיפור הזה התעוות קצת והיה צריך ליישר אותו. הוא אמר שכרגע זה בסדר אבל כדאי להחליף את כל המוט בהקדם ובנוסף הוא גם ציין שהגלגלים האחרים בטיימינג מסתובבים לא בצורה חלקה אבל לבינתיים זה בסדר (הוא לא החליף הכל כדי שלא יצא יקר יותר אבל יידע אותי בבעיות הנוספות, שלדעתי - אם הכל נכון כמובן - זה די בסדר מצידו).

עכשיו שהתמונה יותר מלאה, האם הכל הגיוני? העובדה היא שהוא לא נגע בסטרטר והרכב מניע רגיל כנראה מצביעה על זה שאני טעיתי ולא הסברתי נכון את הבעיה בהתחלה וזה לא היה בעיה של סטרטר, ואם בגלל זה התחיל כל הבלאגן אז אני מאוד מצטער. אני רק מעוניין לדעת, בהנחה שלא הצלחתי להסביר את הבעיה בהתחלה ואכן הגלגל השתחרר, האם הגיוני שזה בכלל קרה? האם הגיוני שזה יגרום לנזק כזה (מוט עקום וכו')? והאם הגיוני לשלם על הסיפור הזה אלפייה?

תודה

davidmzr 17-09-13 20:10

2 צירוף קובץ(ים)
רואים בתמונה שצירפת שהקייל ניגזר.
אני לא בטוח שזה גלגל מהרכב שלך. אולי אני טועה משום שבתמונה שלך הוא נראה לי גדול.
מדוד את קוטר הגלגל, ועדכן. מה, לא החליפו את המותן והרצועה ?.
הגלגל הנ"ל מתחבר על הקרנק (לו קראת ציר) הקייל בתוכו יותר רך מהקרנק, כך בנה היצרן , שאם מאיזו שהיא סיבה יגזר הקייל לא יגרם נזק לקרנק. המצב חמור מאוד, משום שאם ריתכו והשחיזו את הקרנק, זה יגרום לטיימינג לעבוד בצורה לא ישרה/חלקה. זה רק שאלה של זמן עד ששוב תהיה שם סבתוכה. ולדעתי זמן קצר. אסור היה למכונאי להוציא את הרכב בצורה כזאת. זה מתכון בטוח לבעיות.
לא אתייחס למה שאמר לך המכונאי. הוא יודע שהמכה תבוא, וניסה להבטיח את עצמו.
אין מצב שרצועת טיימינג תסתובב בזיגזגים והטיימינג יחזיק מעמד.
מדוד וצלם גם את הצד השני של הגלגל ואת הכתוב עליו.
לא נעים לי לעשות לך רע בערב החג, קח בקלות, אין יותר טוב מהאמת.
לפי עובי השיניים בגלגל שצילמת, הוא שייך לפונטו 75.
דוד.

מאור30 17-09-13 20:27

דויד, יש הבדל במיספר השיניים. הפולי ששמת ההוא בעל 23 שיניים ומה שאצלו הוא בעל 19 שיניים. הייתכן?!

davidmzr 17-09-13 20:37

הגלגל ששמתי שייך לפנטו S60.
אגב הוא לא תקול. יש שני סוגים של גלגלים, ואפשר להרכיב את שניהם, בתנאי שמחליפים גם את גלגל הקאמשפט, וגם הרצועה מעט שונה.
דוד.

מאור30 17-09-13 20:58

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 123700)
הגלגל ששמתי שייך לפנטו S60.
אגב הוא לא תקול. יש שני סוגים של גלגלים, ואפשר להרכיב את שניהם, בתנאי שמחליפים גם את גלגל הקאמשפט, וגם הרצועה מעט שונה.
דוד.

הבנתי..

snufkin 17-09-13 21:40

1 צירוף קובץ(ים)
קוטר הגלגל הוא 55 מ"מ.
כתוב עליו FIAT ו A481.

davidmzr 17-09-13 21:49

הקוטר בדיוק כמו אצלי (מדדתי). לא מבין למה בתמונה הראשונה הוא נראה לי גדול. :)
דוד.

snufkin 17-09-13 22:00

אז מה המסקנה שורה תחתונה? בואו נתחיל כאילו פוסט חדש. הרכב לא הניע. גררתי לחשמלאי. הוא בדק מצבר, בדק הנעה עם מצבר חיצוני ואמר שלדעתו משהו לא תקין עם הטיימינג. הוא הזמין מכונאי, המכונאי בדק ואמר שחסר מה שחסר מהגלגל. התחילו לטפל וראו תוך כדי שהקרנק התעוות קצת אז הזמינו בעל מקצוע ליישר את זה, החליפו את הגלגל, סגרו הכל, הרכב מניע, אלף שח הועברו ממני אליהם, כולם מאושרים (או שלא...). האם הסיפור הזה, בלי קשר לכל מה שנכתב ושואר לפני כן, הגיוני? האם סיפור כזה יכול להתרחש? האם המחיר הגיוני לסוג כזה של עבודה? ואיך אני ממשיך מפה (האם ממליצים לשים את הרכב לבדיקה במוסך שלי בחדרה לבדיקה של מערכת הטיימינג? משהו אחר? כמה דבר כזה יכול לעלות???)
תודה

yair791 17-09-13 22:55

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 123704)
הקוטר בדיוק כמו אצלי (מדדתי). לא מבין למה בתמונה הראשונה הוא נראה לי גדול. :)
דוד.

המצלמה מוסיפה 10 ס"מ בקוטר :D:D

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:05.