![]() |
יאיר בדיוק נכנסתי עכשיו לפורום לשלוח לך הודעה, זה נראה לי מאוחר מידי ל-SMS.
היום הקפיצו אותי לעבודה בהפתעה, אז כל היום התחרבש לי. מחר אני מסיים לעבוד בשעה 3 וחצי. אז אני אהיה פנוי. אם מחר נוח לך רק תגיד באיזה שעה. |
מ6 בערב נוח לי
|
היום יאיר היה אצלי, ניסינו לאבחן להיכן השמן הולך.
להלן הממצאים: בהנעה קרה ישנו עשן לבן, מאוד בהיר וכמעט לא נראה. אם לוחצים קצת על הגז, העשן לפעמים מתגבר ולפעמים הופך לשחור. אבל עדיין לא מייצר ענן, ולא עשן סמיך. כשהמנוע חם, יש עשן שחור לסירוגין, שניה אחת עשן שחור, שניה אחת ללא עשן וחוזר חלילה. גם הפעם לא מדובר בעשן סמיך וגם לא בענן רציני. אם במנוע חם נותנים גז, אפשר לראות שהעשן מתגבר, ועפות טיפות של נוזל מוכתם בשחור. מבחינת נזילות לא מצאנו דבר מלבד הקרטר שמזיע, יאיר אומר שייתכן והבורג לא סגור היטב. לפני שאנחנו קופצים להחליף גומיות שסתומים, רצינו לשמוע את דעתו של ידידינו היקר דוד. |
אם בהנעה קרה ישנו עשן לבן, וכמעט לא נראה. הסיבה מהצתברות לחות באגזוז בלילה.
מיזה לא ניתן להסיק דבר. אם לוחצים קצת על הגז, והעשן הופך לשחור. יש בעיה במערכת ההזרקה. מאחר והעשן השחור יוצא לסרוגין, יש מצב שדלק באחד הצילינדרים לא ניצת כראוי. אם במנוע חם נותנים גז, ועפות טיפות של נוזל מוכתם בשחור מהאגזוז. הבעיה בממיר שלא מתפקד, כתוצאה מיחס תערובת לא נכון. (יותר דלק ביחס לאוויר). אני הייתי מתחיל בבדיקת קומפרסיה וניתוח הממצאים. אם יתברר שבאחד הצילינדרים יש קומפרסיה גבוהה או נמוכה משמעותית, שם יש לחפש את הבעיה. לא נראה שהחלפת גומיות שסתומים יפתרו את הבעיה. משום שאין קשר בין הגומיות לעשן השחור. דוד. |
ההנעה לא הייתה אחרי לילה, אלא אחרי שעתיים וחצי בערך שהרכב לא נסע.
יאיר גם אמר שיש ריח של דלק מהאגזוז ושאל לגבי הצריכה. אמרתי לו שעושה 1 ל 10-11 בתוך העיר, אז הוא אמר שלא נראה לו שהבעיה משם. וגם אם כן יש בעיה בהזרקה, זה עדיין לא מספר לנו לאן הולך השמן. |
בכול מה שקשור להעלמות שמן, אין אוקוס פוקוס.
הסיבות שהשמן הולך הם. רינגים /צילינדרים שחוקים, גומיות שסתומים (ללא קשר עם עשן שחור). חדירת שמן לתא השריפה עקב רינג שמן שחוק, או חדירת קומפרסיה לקרטר שמרימה אדי שמן לנשם. בקש מיאיר לבדוק קומפרסיה. יש לו שעון. בנוסף ניתן להכניס פקק שמן לכול צילינדר. אם הקומפרסיה תעלה משמעותית לאחר הכנסת השמן הבעיה ברינגים. דוד. |
בדקתי אתמול לראות אם המנוע מנפח באופן שממש רואים ע"י שליפת מדיד השמן בזמן שהמנוע מונע ואין אדים מהמדיד אבל א י אבדוק קומפרסיה בכל מקרה בנוגע עשן מתן אמר שבבוקר יש לו גון כחןל קצת אם הבנתי הנכון אבל בכל מקרה כשהנענו לא הרחתי שמן מהאגזוז
|
מתן לא כתב שיש עשן כחול, אלא "בהנעה קרה ישנו עשן לבן, מאוד בהיר וכמעט לא נראה".
דוד. |
העשן לבן בלבד.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:59. |