מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   בעיות בבלם יד(אמברקס) (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=15437)

davidmzr 30-08-12 21:59

מצטער הקיט שלי נמצא בעין יהב, אצל החתן שלי.
דוד.

yair791 30-08-12 23:55

לא נורה החלפתי בכל אופן את המשאבה כי חשדתי שמשהוא לא ממש בסדר והרכב עובד יותר חלק המשאבה היתה רועשת מידי והחדשה שקטה והגימגום כמעט ניפתר לגמרי
אבל הרכב עדין נכבה אחרי חפירה באינטרנט מצאתי שרשום שהממסרים נוטים לפתח בעיות כמו נק' רופפות ואכן נימצאו מספר נק' רופפות מחר אני יתקן אותם וירכיב ביום ראשון כמעט 100% זה יפתור את זה

davidmzr 31-08-12 08:32

כן נורא. למה להחליף סתם משאבה ?.
אם מוסך היה מחליף לך משאבה ומחייב אותך ואותה הבעיה הייתה נשארת, והיה מספר לך שיש שיפור והגימגום כמעט פסק והרכב ממשיך להכבות, בטוח שהיית כועס עליו.
אמרתי מראש שלא בטוח שהבעיה במשאבה, ושצריך לבדוק.
לא נשמע לי הגיוני, הסיפור של הממסרים. כתבו באינטרנט, אז כתבו.
לא כתבת ביחס להנעה הקשה. יש לבדוק לאחר מס' שעות של דימום מנוע.
מנהלים, אנא לא לנעול, נראה שהשרשור הולך להתארך. :)
נמתין לעדכון.
דוד.

yair791 31-08-12 10:44

בנוגע למשאבה היתה לי הרגשה לא בטובה בקשר למצב שלה היא היתה מיתחממת אבל ממש באופן שהדליק לי נורה אדומה המשאבות האלה לא אמורות להיתחמם כל כך והממסר היה מלא בנק' רופפות שניפתחות יותר גרוע כשהוא מתחמם והוא מיתחמם המון
הרכב כשהוא קר מניע בנגיע ולאחר שהוא נכבה הוא לפעמים מניע בנגיע ואז אחרי כמה זמן לא מניע בכלל אחרי מספר דקות הוא שוב מניע בזמן הזה שהוא לא הניע הספקתי לבדוק הצתה ויש הצתה
פתחתי את הקו של הדלק ואין דלק ובאחד הפעמים שזה קרה אני גם הקשבתי למשאבה ושמעתי שהיא עובדת ומפסיקה בהתאם לאיך שהמנוע מיתנהג
בנוסף הצלחתי לשמוע את הממסר מתקתק כשרכב מתחיל להחנק
דוד רשמת אז רשמו באינטרנט אז רשמו זה נכון להזכירכך גם אתה רושם באינטרנט :) (הכל ברוח טובה כמובן)

davidmzr 31-08-12 11:35

ברור שהכול ברוח טובה. הרי סיכעמנו שלא כועסים. :)
לגבי ההערה שגם אני כותב באינטרנט, לימדתי את הבן שלי את דברי המשורר. "לא חשוב מה כתב, חשוב מי כתב". :)
ובנוסף צריך להבין, שלא לכל תקלה יש פתרון אחד. אז כתבו, שימשיכו לכתוב.
הכול טוב ויפה, כדברי הרופאים "הניתוח הצליח, והחולה מת".
למרות כל ההסבר היפה שלך, מה הלאה ?.
דוד.

yair791 31-08-12 11:46

יום ראשון אני ירכיב אותו ואני גם יכין כבל עוקף למשאבה למקרה ויהיו הפתאות חבל של חשבתי על כבל עוקף מוקדם יותר

GreaseDonkey 01-09-12 12:17

צטט:

במקור פורסם על ידי BoyRamXD (הודעה 113513)
תודה לעזורים ועשיתי בדיקה של בלם היד וגיליתי שיש לי 13 קליקים כאלו שאני מרים ורק באחרונים הבלם יד עובד והרכב לא זז.

זה אומר שמערכת רגולאז' ברקס תקועה ולא מתכווננת אוטומטית, נעלי הבלם נשחקים ונוצר מרווח בין התוף לנעליים ואז יש דוושת בלם נמוכה ובלם יד ארוך מאוד כמו אצלך.
אפשר רק לכוון את הברקסים מאחורה אבל התופעה תקרה שוב תוך זמן קצר ולכן יש לטפל יסודית במנגנון רגולאז' ואז זהו.
תקלות מוכרות ברגולאז' הן: בלם יד מתוח מידי, חוסר שימון, הרכבה לא נכונה של בלמים אחוריים או חוסר חלק.

davidmzr 01-09-12 14:57

תיאור יפה ונכון.
רק הערה קטנה, "אפשר רק לכוון את הברקסים מאחורה" בפונטו מכוונים מקדימה. יש חור נוסף בדרם.

GreaseDonkey 01-09-12 20:35

מקדימה זה קליפרים אז אין ממש מה לכוון.

davidmzr 02-09-12 07:52

טעות שלי בניסוח , הכוונה הייתה אחרת. ברור שמקדימה זה קליפרים, ואין מה לכוון.
כשכתבת "אפשר רק לכוון את הברקסים מאחורה" חשבתי שהתכוונת לאחורה של הדרם. היכן שמוציאים אוויר. יש מכוניות שחור הכיוון נמצא שם ומשם מכוונים.
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 01:37.