מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   תקלה בHGT גמגום וזיהום אוויר (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14700)

מאפיונר 22-04-12 19:33

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 107773)
את דעתי באותו נושא כתבתי כאן: http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=14595
ביחס להמלצה למוסך. מפייונר כבר קיבל המלצה (לא ממני), והסתבך.
החליפו לו, וכנראה גם שילם על שני חיישני חמצן ללא צורך.
דוד.

היה צריך להחליף חיישני חמצן הייתה תקלה נדלקה מנורה ולפי בדיקה ממוחשבת זה הראה על חיישני למדות לא תקינות אז הם הוחלפו אבל מה שכן כנריאה הוחלפו החיישנים ללא מקורים וזה משגע את התערובת של הדלק לפי מה שחיים משמשון אמר בכול מקרה נבדק גם לחץ דלק והוא תקין אצלי מחר אני משאיר לחיים את הרכב שיבדוק לעומק את בעיית נפילת הטורים ובעיית זיהום האוויר.
מה שאני שואל אם באמת חיישני חמצן לא מקוריים יכולים לגרום לזיהום האוויר הזה נעשתה בדיקה 4 גזים ונמצא זיהום גבוה ואולי יש קשר בין הזיהום אוויר לנפילות טורים?
דרך אגב הצריכת דלק שלי היא 8.5 בנסיעה רגוע לא עובר את 2700 סיבובי מנוע וזה לא היה ככה ליפני כמה חודשים...

davidmzr 22-04-12 20:06

מה זה, "כנראה הוחלפו החיישנים ללא מקורים". טלפון קטן לאיציק והוא יגיד לך מה החליף.
בד"כ המוסך שואל את הלקוח, "רוצה חליפי או מקורי".
היית נוכח במוסך, כאשר הוחלפו החיישנים ?.
וטיפ' אחרון. לא כדאי כל פעם לרוץ ממוסך למוסך. מוזר לי שלא חזרת לאיציק, וביקשת לפתור את הבעיה. לא חלילה שאני מביע עמדה מי יותר טוב. אני מכיר את שני המוסכים, רק משמועות.
אל תשכח לעדכן בתום התיקון.
בהצלחה דוד.

מאפיונר 22-04-12 20:24

זה הדבר האחרון שרציתי לעשות לרוץ ממוסך למוסך אבל איציק לא הצליח לפתור לי את בעיית נפילות הטורים אז אני מנסה אצל חיים ועל הדרך שיבדוק לי את הזיהום אוויר אני לא מצליח להנות מהרכב בגלל הנפילות טורים האלה זה מחרפן אותי
אני לא הייתי נוכח כאשר החליפו את החיישנים אבל אני חושב שלפי המחיר הם לא מקוריים 450 שלק כול אחד.

davidmzr 23-04-12 19:16

כתבת שהיום אתה משאיר את הרכב במוסך.
מה עם העדכון ?.
דוד.

מאפיונר 23-04-12 19:19

עדכון... הרכב היה אצל חיים ממוסך שמשון מ8 בבוקר עד 16.00 הוא עבד על הרכב כול היום וראה שהבעיה היא באמת בחיישני חמצן כי הם לא מקוריים בארץ לא היו מקוריים אז הוא הזמין לי מאיטליה במחיר חיישן ראשון 512 שקל חיישן שני 1200 שקל בערך האם המחיר הגיוני?
כרגע אני נוסע עם חיישני חמצן מנותקים לפי כול הבדיקות שהוא עשה אין כמעט זיהום אוויר ככה והגמגום של הרכב עבר אבל הוא מופיע כאשר המאוורר נכנס לפעולה וגם כאשר המאוור נכנס לפעולה הזיהום אוויר עולה טיפה לפי האינדיקציה שחיים קיבל לכן חיים אמר שיכול להיות שהמחשב גם לא תקין אבל הוא אמר שצריך להחליף את חיישני החמצן קודם ואז לראות ולא בטוח שהמחשב לא תקין אלה רק מתבלבל מחיישני חמצן תקולים מקווה שהסברתי את עצמי טוב כי אני בקושי זוכר כבר מה הוא אמר לי...
מה אתם אומרים?:confused:

laptawp 23-04-12 19:22

רכב רגיש )))

laptawp 23-04-12 19:23

ולעשות מיפוי למחשב ולהעיף אותם לגמרי זה אפשרי ?

מאפיונר 23-04-12 19:33

צטט:

במקור פורסם על ידי laptawp (הודעה 107874)
ולעשות מיפוי למחשב ולהעיף אותם לגמרי זה אפשרי ?

לא הבנתי?

davidmzr 23-04-12 20:32

מסיבות מובנות אנסה "להלך על חבל דק".
סיפור תיקון התקלה ברכב שלך נשמע תמוהה ביותר, ואסביר.
כתבת, על מוסך איציק, "הוא עשה לי כבר איזה חמש פעמים בדיקות דיאגנוזה בשביל למצוא למה לרכב יש נפילות טורים ולא מצא דבר." אני מאמין שגם חיים עשה.
על חיים כתבת, "לפי האינדיקציה שחיים קיבל אמר שיכול להיות שהמחשב גם לא תקין אבל הוא אמר שצריך להחליף את חיישני החמצן קודם."
אם בבדיקות אגזימר בשני המוסכים, אין תיעוד לתקלה, יש לכך סיבה, צריך קודם לטפל בסיבה.
מחשב הבדיקה, צריך לעלות על תקלות בחיישני חמצן ותקלה במחשב בקלות. ואם לא עלה אז הם לא רשומות בזיכרון מחשב הרכב. חוסר התיעוד בד"כ אינו בעיה במחשב הרכב. ולא אפרט.
כבר כתבתי שאיני מכיר את שני המוסכים הנ"ל. אבל רפי לין סיפר לי שאיציק חזר לפני כשלושה חודשים מקורס רציני נוסף באיטליה.
החלפתי עשרות חיישני חמצן לא מקורים, ולא רק בפיאט. ולא הייתה בעיה.
אם אתה מעוניין בדעתי, צור קשר בה"פ.
דוד.

מאפיונר 23-04-12 20:49

באינדקציה במחשב אצל חיים נמצא שהחיישני חמצן על תערובת גבוה כול הזמן ולא על מאוזנת..

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:09.