![]() |
צטט:
שלום דוד, כמובן אני לא העברתי את זה ישירות לתביעות קטנות,זה היה מורכב והנה אספר לך\לכם מה שהתרחש. לפני תקופה הייתי בחנייה יחד עם אח שלי וחכיתי לאבא שלי שהיה אצל הרופא,בקיצר מישהו מאחורה נסה לחנות ואז הוא פגע בפגוש האחורי ושפשף אותו,ירדתי מהאוטו לבדוק מה קרה פה ושם וראיתי שגרם לנזק למרות שנחשב נזק קטן אבל נשאר נזק "האוטו לבן אז רואים כל שריטה הכי קטנה". בקשתי מהבן אדם שהיה ביחד עם הנהג את הפרטים אמר אין בעיה ושהוא מוכן לשלם על הנזק שנגרם. בינתיים אני צלמתי את את הרכב שלי ושלהם "האוטו שלו לא נפגע כי יש לו VOLVO נראת לי 88 הארוכות הללו. אני בינתיים התחלתי לרשום את מספר הרכב צבע,אז אחד מהם התחיל לשוחח בפון ולהתקדם והשני נעל את האוטו והלך לצד השני ואז שניהם פשוט נעלמו. אני נשארתי אדישה וחכיתי בסבלנות,שהגיע אבא שלי ספרתי לו מה שקרה,וחכינו שוב איזה 20 דקות בתקווה שיבואו השני אנשים "לא לשכוח שאבא שלי היה אצל הרופא והוא מתפתל מכאבים" אז אני לא יכלתי לראות את אבא שלי סובל אז רשמתי את המספר שלי ושל אבא שלי הנייד ושמתי לבן אדם על הפיישר. אני חכיתי יומיים שאולי הוא יתקשר ואז הלכתי לתחנת המשטרה והגשתי תלונה,אחרי יום נתנתו לי את הפרטים של הבן אדם כולל מספרי טלפונים שלו. אבא שלי התקשר לבן אדם והזכיר לו על התאונה,בהתחלה הבן אדם הכחיש אך שאבא שלי אמר לו שיש כבר תמונות ויש תלונה במשטרה אז חזר מדבריו ואמר שהוא מצטער ומוכן לשלם על הנזק,וביקשר מאבא שלי שיביא לו הצעת מחיר,אכן אחרי יומיים שלוש אבא שלי הביא לו הצעת מחיר והתקשר אליו ואמר לו על הצעת המחיר. ומאז הבן אדם התחיל לסנן את השיחות של אבא שלי,ובמידה שהיה עונה היה מבטיח לו שיבוא לשלם והמשיך עם התירוצים שלו,מחר-בשבוע הבא וכו' וכך נמשך קרוב ל-4 חודשים,אני התחלתי לאבד סבלנות וגם כן אבא שלי,אז פניתי לעו"ד שישלח לו מכתב התראה,העו"ד שלח לו עם כל הניירת של המשטרה וכו' ושוב הבן אדם. . כן כן אתם מנחשים טוב מתחמק מהמכתב. אז אני נגשתי לתביעות קטנות הגשתי את כל הטפסים והניירות שצריך לצרף ושלמתי אגרה,בינתיים שלחו לי תאריך דיון שזה רק בנובמבר השנה. השאלה שלי היא:אני יכולה לתקן את הנזק "הקטן" או להשאיר את זה עד שיסתיים הדיון? תודה ליועצים וסליחה שזה טיפה ארוך :) |
בלי הערכת שמאי לגבי הנזק ועלות הרכב במוסך אין לך מה לחפש בבית משפט לתביעות קטנות
|
צטט:
הכל הניירות כבר השגתי אותם לפני שהגשתי לתביעות קטנות. :) 1-תלונה במשטרה. 2-שרטוט של המקום שבו התרחשה התאונה. 3-תמונות של הרכבים. 4-דוח שמאי. 5-וכמובן הטופס של התביעות קטנות. |
מקווה שהכנסת את הוצאות משפט ,ימי עבודה , וטרחה
לפי ממצאיך לא אתפלא אם לא יגיע לדיון בכל אופן את מסודרת ואין לך כמעט מה לומר במשפט מי שיילל יותר ישלם יותר קחי בחשבון לך יש עובדות ואפשר גם שתביאי את אבא שלך בתור עד בקיצר יותר עובדות פחות דיבורים |
צטט:
צטט:
אכן יש לי עובודת ולא לשכוח שיש גם אח שלי שהוא עד מתחילת האירוע,וגם היה במקום מצלמת אבטחה שתעדה הכל אבל אני לא רוצה לסמוך על המצלמת האבטחה. בכל אופן בטח השופטת תראה כל המסמכים ותראה שאני מסודרת ואכן קרה הדבר הזה ובקשר לההוא היא תראה שהוא ברברי אז נחכה ונראה מה תשפוט השופטת שהיא במקרה הסגנית של בית המשפט השלום בחיפה. מקווה לטוב ויהיה טוב גם אני חושבת שהוא לא יבוא לדיון |
אני רק מקווה שלבחור יש מקום מגורים קבוע והוא לא אחד שנודד.
מקרה דומה שקרה לי לפני מס' שנים. בזמנו היתה לי מרצדס בת 5 שנים. עצרתי מול חנות לקנות דבר מה. לפתע שמעתי קול נפץ מכיוון האוטו. ראיתי שמשאית "גילחה" לי את הראי הצדדי והמשיכה לנסוע. נגרם נזק גם לדופן. נסעתי אחריו צפרתי לו שיעצור, לא עצר. עקפתי אותו וחסמתי לו את הדרך. הנהג סירב לתת לי פרטים. פניתי למשטרה וקיבלתי את הפרטים. קיבלתי הצעת מחיר מחברת מרצדס ועם זה הגשתי תביעה. העד שלי היה בעל הקיוסק. כמובן שזכיתי במשפט. אבל האבל הוא העניין. לא ראיתי את הכסף עד היום. פתחתי (אז)תיק בהוצאה לפועל, לאחר כחודשיים קיבלתי תשובה: "החייב לא גר בכתובת הנ"ל, זכותך למסור כתובת אחרת ואנו נמשיך לבצע". המסקנה, במקרה שהנזק קטן ויש לכם עסק עם פרחח, לא כדאי לתבוע. אני מודע לזה שלפעמים זה עניין של פרנציפ. במקרה שלי ההוצאה על התיקון היתה גבוהה. דוד. |
למזלי הטוב יש לו כתובת קבועה והוא גר באיזשהו כפר "באקה אלגרביה"
אני מקווה שיהיה טוב עד אז. הנזק הוא 1200 |
קודם לא רציתי לכתוב, אבל נהג המשאית היה מרהט. הוא הופיע למשפט וטען שהרכב שלי חנה וחסם לו את הכביש. טענה זאת לא עמדה לו.
אל תשמחי על מזלך בטרם עת. :) דוד. |
צטט:
אני לא שמחה בטרם עת לכן אמרתי יהיה טוב :) |
נקווה לטוב.
לא לשכוח לעדכן בנובמבר. :) דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:01. |