![]() |
אבא שלי חשמלאי במקצועו הוא בדק קודם אם מגיע לזרם ליוניט,אחרי זה הוא בדק אם היוניט מעביר את הזרם הלאה (כשהמנוע בחום עבודה,ואיפלו טיפה יותר חם),והיוניט מעביר את הזרם (שאמור להפעיל את הונטה).אבל הונטה פשוט לא מתחילה לעבוד.
ככה הוא בדק את היוניט לפי מה שהבנתי ממנו,אבל לגבי הונטה השרופה אני לא בטוח שנשרף..אבא שלי אמר שאם הונטה לא עובדת כנראה המעגל כבר לא סגור ושצריך לבדוק את הונטה וגם לבדוק עוד אופציות לכן שאלתי לגבי הטרמוסטט כדי לדעת איך בודקים אותו. |
זה הטרמוסטט
http://www.fiatforum.com/gallery/dat...m/DSCN0374.jpg 2 ברגי 10 והוא בחוץ. כדי לבדוק אם הוא נפתח, שים אותו במים רותחים. עדיף להחליף אותו גם ככה אם הוא ישן כי עלותו זולה. לגבי הנזילה שלך, כוס או 2 בחודש בדיוק כמו שהיה לי. מסתבר שנזל לי הרדיאטור חימום מתוך הרכב. בדוק רטיבות מאחורי קונסולת המזגן |
http://punto.org.pl/zrobtosam/ogolni...iewszystkim/69
פרק את הטרמוסטט והוצא רק את הכיפה שלו והחזר בחזרה כך ישאר הטרמוסטט פתוח ויתכן שטרמוסטט שאצלך תקול יתן זרימה ואז הוונטה תפעל שווה ניסיון אם אבא שלך בדק שיתן מתח ישיר מהמצבר זאת הבדיקה הטובה |
1 צירוף קובץ(ים)
פיוזים בדקתם ?.
אם לא בדוק את פיוז 4F בתא המנוע. זה פיוז של 40 אמפר. אם שרוף הוחלף ונשרף שנית אפשר לשים 50 אמפר. אם גם ה- 50 ישרף הוונטה מקוצרת. |
נ.ב. אם הפיוז לא שרוף, נסה להחליף בין ממסר 12 ל-5. (בסרטוט המצורף)
12 אורות גבוהים. 5 וונטה. זכור שהשעון צריך להיות מעט מעל החצי, כדי שהוונטה תעבוד. סוויצ' ומזגן דלוקים מנוע כבוי. נסה ועדכן. דוד. |
1 צירוף קובץ(ים)
צד ימין בתמונה...
עריכה: לא משנה, העיקר שיש תמונה יפה ונקייה |
תודה לכולם,כמה עדכונים:
1.פירקתי את הבית תרמוסטט ולהפתעתי גיליתי שאין אחד כזה,מה שמצביע על בעיית התחממות שקרתה בעבר ופשוט הוציאו את התרמוסטט.אבא שלי אמר שהיו עושים את זה הרבה במשאיות של פעם שהראש היה מברזל וברגע שהיו מוציאים את התרמוסטט הייתה סירקולציה טובה יותר של מים. 2. תודה דוד על התמונה של הפיוים..אכן בדקנוו את הפיוזים והקונקטורים והם נראו תקינים לחלוטין אבל אחרי שבדקנו והחזרנו אותם למקומם והנעתי את האוטו בכדי להגיע לטמפרטורת עבודה הונטה חזרה לפעלול (כנראה שאחד הפיוזים לא ישב טוב משום מה) כרגיל גם במהירות האיטית וגם במהירות הגבוהה מה שאומר שהונטה והיוניט עובדים טוב. 3. בזמן שהמאוור עבד אבא שלי עשה בדיקה קטנה כדי לבדוק אם המאוור מוציא אוויר חם והוא בעצם הוציא אוויר קר מה שאומר שאין סירקולצייה של הנוזל קירור ושיש סתימה ברדיאטור כנראה..לקחנו את הרכב בבוקר למוסך של חבר של אבא שלי ואכן כל הרדיאטור סתום. הוצע לי להחליף לרדיאטור(כולל מיכל עיבוי חדש) חדש מקורי של פיאט + טרמוסטט + עבודה + מע"מ ב900-1000 שקל..האם המחיר סביר או גבוהה מדי? דוד |
"הונטה חזרה לפעלול (כנראה שאחד הפיוזים לא ישב טוב משום מה) כרגיל גם במהירות האיטית וגם במהירות הגבוהה מה שאומר שהונטה והיוניט עובדים טוב".
תגיד לאבא שלך שמגיע לי גלידה. :smile: דוד. |
צטט:
המחיר שכתבתי הוא סביר להחלפת רדיאטור + תרמוסטט? צטט:
|
כן, סביר בהחלט.
דוד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 15:27. |