מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   שאלה מאתגרת ומכשילה. (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=12113)

yuvk 21-04-11 16:52

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 90752)
אם תסובב מנוע ביד, תרגיש שבכול 90 מעלות תהיה התנגדות

מנוע 4 פעימות -> פעימת דחיסה כל שני סיבובים. 4 צילינדרים -> פעימת דחיסה לאחד הצילינדרים בכל חצי סיבוב = 180 מעלות. מאיפה ה-90 מעלות?

davidmzr 21-04-11 19:59

"פעימת דחיסה כל שני סיבובים" שני סיבובים של מה ?. פעימת דחיסה היא מהלך אחד של הבוכנה מלמטה למעלה. היא גורמת לקרנק לבצע חצי סיבוב.
אכן חצי סיבוב הוא 180 מעלות.
הטעות שלך נובעת כי אתה יוצא מתוך הנחה, שהבוכנה בזמן כיבוי עומדת בנ.מ.ע.
הבוכנה עומדת בחצי הצילינדר בגלל לחץ בקומפרסיה, ז.א. היא ביצעה חצי הדרך לנ.מ.ע.
שהם רבע סיבוב. נשאר "למסכנה" עוד 90 מעלות להגיע לנ.מ.ע. בהנעה הבאה.
נראה שאתה מתבלבל בין מנוע 4 פעמות לשתי פעימות, שם מהלך הפליטה והיניקה מתבצע
במהלך אחד, ובמהלך הבא מתבצעת הדחיסה.
אתה מוזמן לתקן אותי אם אני טועה, בכייף.
דוד.

yuvk 22-04-11 04:56

התייחסתי למשפט אחד שלך - "בכל 90 מעלות יש התנגדות".

במנוע 4 פעימות, פעימת דחיסה אחת בכל שני סיבובים של המנוע, של הקראנק, של גלגל התנופה. מסכים?

אם כך, במנוע 4 צילינדרים, כל רבע מכך, שזה כל חצי סיבוב, כלומר 180 מעלות, יש דחיסה לאחת הבוכנות, מה שיוצר התנגדות.

לגבי נקודת העצירה, אני לא מתווכח שיש 4, רק לא מסכים להסבר למה.

ההסבר שלי קצת שונה. נ.מ.ע זו מה שנקרא בפיזיקה נקודת שיווי משקל בלתי יציבה. אם הבוכנה נעצרה בדיוק בנ.מ.ע, ועוד אפסילון (מרחק קטן מאוד), הקומפרסיה בבוכנה תהדוף אותה קדימה עוד קצת, כשמינית סיבוב. ואם הבוכנה נעצרה אפסילון לפי נ.מ.ע, הקומפרסיה תהדוף אותה חזרה כשמינית (?) סיבוב.

מודל דומה להמחשה של נקודת שיווי משקל בלתי יציבה: נתאר מסלול בו יש גבעה. ראש הגבעה היא נקודת שיווי משקל בלתי יציבה עבור כדור. אם תנסה לגלגל כדור בדיוק אל ראש הגבעה, מעשית הוא יתגלגל חזרה או יתגלגל אל מעבר לגבעה.

הקומפרסיה האגורה בצילינדר היא אנרגיה פוטנציאלית בדיוק כמו האנרגיה הפוטנציאלית של מסת הכדור בראש הגבעה.

davidmzr 22-04-11 10:56

צטט:

במקור פורסם על ידי yuvk (הודעה 90847)
התייחסתי למשפט אחד שלך - "בכל 90 מעלות יש התנגדות".

במנוע 4 פעימות, פעימת דחיסה אחת בכל שני סיבובים של המנוע, של הקראנק, של גלגל התנופה. מסכים? כן

אם כך, במנוע 4 צילינדרים, כל רבע מכך, שזה כל חצי סיבוב, כלומר 180 מעלות, יש דחיסה לאחת הבוכנות, מה שיוצר התנגדות. אם אנו מתייחסים לנ.מ.ע. אתה צודק. אבל ההתנגדות נוצרת כבר במהלך הבוכנה עד לחצי הצילנידר. ז.א. נשאר לה כדי לייצר דחיסה מלאה 90 מעלות.

לגבי נקודת העצירה, אני לא מתווכח שיש 4, רק לא מסכים להסבר למה.

ההסבר שלי קצת שונה. נ.מ.ע זו מה שנקרא בפיזיקה נקודת שיווי משקל בלתי יציבה. אם הבוכנה נעצרה בדיוק בנ.מ.ע, ועוד אפסילון (מרחק קטן מאוד), הקומפרסיה בבוכנה תהדוף אותה קדימה עוד קצת, כרבע סיבוב. ואם הבוכנה נעצרה אפסילון לפי נ.מ.ע, הקומפרסיה תהדוף אותה חזרה כרבע סיבוב.

מודל דומה להמחשה של נקודת שיווי משקל בלתי יציבה: נתאר מסלול בו יש גבעה. ראש הגבעה היא נקודת שיווי משקל בלתי יציבה עבור כדור. אם תנסה לגלגל כדור בדיוק אל ראש הגבעה, מעשית הוא יתגלגל חזרה או יתגלגל אל מעבר לגבעה.

הקומפרסיה האגורה בצילינדר היא אנרגיה פוטנציאלית בדיוק כמו האנרגיה הפוטנציאלית של מסת הכדור בראש הגבעה.

התיאור שלך יפה יותר, אבל ארוך. אין זמן לבעלי המקצוע להתעסק עם "מגילות אסתר". אני תיארתי את אותו מצב במשפט אחד, "יש מצב שהמנוע בגלל התנופה, יתגבר על הקומפרסיה, וייעצר בקומפרסיה של הבוכנה הבאה". :sad:

yuvk 22-04-11 12:06

אני אולי נודניק, ומשתמש במונחים של פיזיקה, אבל לפחות נתתי הסבר לארבע נקודות עצירה, למרות שיש רק שתי פעימות דחיסה בסיבוב אחד של הקראנק. "יעצר בקומפרסיה של הבוכנה הבאה" היה צריך לתת 2 נקודות עצירה.

מיציתי.

davidmzr 22-04-11 12:24

לא, אתה לא נודניק. נראה שיש לך ידע במנועים.
"היה צריך לתת 2 נקודות עצירה" אתה צודק.
דוד.

ben_david7 24-04-11 10:47

דוד שאלה לי אלייך.
יכול להיות שהמנוע לעולם לא היה בנ.מ.ע בזמן שהרכב היה כבוי, אך כאשר הניעו אותו בטעות נתנו סטרטר ארוך,אני בטוח שזה קרה לכל אחד מאיתנו לפחות פעם אחת.
וכך נוצר מצד שהזר של גלגל התנופה נשחק אך אף אחת מהבוכנות לא הייתה בנ.מ.ע בזמן שהרכב היה דומם.

או שאני טועה והדבר היחידי שייהרס יהיה הסטרטר ולא תיהיה שחיקה בגלגל התנופה.

תקן אותי אם אני טועה

(אני מתכוון שהרכב כבוי נותנים בסוויטץ סטרטר ארוך)

davidmzr 24-04-11 12:10

לא הבנתי למה הכוונה ב-"כאשר הניעו אותו בטעות נתנו סטרטר ארוך".
הגל"ש של הבנדיקס עשוי מסגסוגת יותר קלה מ-הגל"ש שעל גלגל התנופה.ז"א פחות מוקשה.
מהסיבה שהוא ישחק קודם. כדי שלא יהיה צורך להוריד גיר אלא רק סטרטר.
המצב היחיד שבוכנה תעמוד בנ.מ.ע הוא, אם תיתן סטרטר בלי הפלגים.
דוד.

ben_david7 24-04-11 18:54

הבנתי.
דוד היקר חזרת לכרס פורום?

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:46.