![]() |
הענין הוא הסיבה בשלה מופסק ייצור הבראבו, היינו מיעוט מכירות. ואצל פיאט כשאוטו מצליח, אין שום בעיה להמשיך בייצורו, כמו הגרנד פונטו ש"נולדה" לפני וכנראה "תמות" אחרי הבראבו. וזה בהחלט מצער שכן הבראבו היא באמת אחת המכוניות היותר משובחות של פיאט בשנים האחרונות ונותנת יופי של פייט להרבה מכוניות "נחשבות" בסגמנט שלה. כנראה שפיאט לא יודעת למכור אלא מכוניות קטנות. עוד יותר עצובה היא המחשבה שלא יגיע תחליף אמיתי לבראבו, אלא משהו בסגנון הטרנד הדי מגעיל לטעמי של מראה ה"ג'יפון", אולי אפילו רחמנא ליצלן איזו קרייזלר עם גריל של פיאט.
|
אין מה להתרגש, דגם בן 7, טבעי שיוחלף.
זהו מחזור חיים תקין של רכב. |
פיאט חושפת 2 גרסאות חדשות ל-500 קבריולט
פיאט חושפת בתערוכת ניו יורק הנוכחית שני גירסאות חדשות ל- 500 המצליחה. הכירו את גרסת הפופ וגרסת הלאונג' לדגם הקבריולט האופנתי. ככל הנראה הדגמים החדשים ישווקו בארה"צ בלבד, החל מהקיץ הקרוב. http://www.autosport.co.il/magazin/w...at500c_001.jpg |
בישראל: פיאט פונטו איבו 150th לכבוד איחוד איטליה
בישראל: פיאט פונטו איבו 150th לכבוד איחוד איטליה
סמל"ת, יבואנית רכבי פיאט לישראל הודיע כי תחל בימים הקרובים בשיווק גרסת ה- 150th המיוצרת לכבוד 150 שנה לאיחוד איטליה. בחרטום, מנוע 1.4 ליטר המספק 77 כוחות סוס. המחיר בישראל החל מ- 85,990 ש"ח. http://www.autosport.co.il/magazin/w...angle-view.jpg |
אני מאוד מעריך את פיאט (למרות הכל), אבל אני לא מבין מדוע לייצר גרסה מיוחדת עם מנוע מעפן כזה? לא מבין למה סמל"ת מייבאת בכלל את המכוניות האלו?
זה נראה כאילו מנהל המותג בישראל חי בלה לה לנד. לא שמת לב שאף אחד לא קונה את הפונטו איבו הזאת, ואם במקרה מוכרים כמה מאות חתיכות זה בגלל שהצלחתם לשכנע כמה חברות ליסינג והשכרה לקחת את המכוניות במחיר שחיטה כדי להיפטר מהמלאי שיושב במחסן ומעלה אבק? וגרסה "אוטומטית"?! מה "אוטומט" בגיר הזה? זה הגיר הכי מציק ומעצבן שהכרתי מעולם, בחיים לא אקנה רכב עם גיר כזה. כבר כמעט 3 שנים אני מנשק את ההגה של הפאביה כל פעם שאני נכנס לרכב. תודה לנציג סמל"ת ששכנע אותי בזמנו לקנות פאביה במקום פונטו, אם הייתי יודע מי אתה הייתי שולח לך זר פרחים הביתה לאות תודה. |
גיא, אולי תפסיק בבקשה לשחרר קיטור בגלל אותה חוויה שהייתה לך באותה סוכנות איי שם לפני מספר שנים?
העניין כאו הוא פשוט קצת מיתוג, והרבה אבזור, בדומה לדגם ה SPIRIT שנמכר בעבר, זה הכל. שים לב שהמחירים דומים ואף זהים למחירים של הגרסה "הרגילה". זה כמו עניין ה 100th A שהיה ביאריס, וגם בפאביה היה עניין דומה (אוראל יגבה אותי בזה, עוד מימי הצוללת הצהובה האגדית :) ). וגם בפאביה וביאריס האבזור נשאר כמעט זהה. ותתפלא, אנשים קונים, ולא מעט. אני חושב שמי שחי בלה לה לנד זה אתה דווקא. כיום שאתה קונה פיאט, יש לך את מנועי ה 16 שסת', יש לך את מנועי ה MA כולל גרסת 135 כ"ס מאוד אטרקטיביות, יש לך אבארת', יש לך 500 בשלל גירסאות, יש לך בראבו שהיא מכונית פשוט נהדרת במחירים טובים, יש מבצעים (למשל העניין עם שימור הלקוחות). וזה עוד בלי להזכיר בכלל את אלפא והכניסה של לאנצ'יה לשוק. אני חושב שסמל"ת עובדים יפה מאוד. אתה מרגיש כל כך פגוע בגלל סוכן אחד, ואתה לא מצליח לראות את זה. |
מסכים עם גיא
אומנם המחיר קורץ אבל אתה מקבל רכב איטי ביותר ומיושן כבר הפונטו ה- MK1 שלי יותר מהירה. מה היה כל כך קשה לקבל רכב כזה עם טורבו במחיר של 100 K הייתי הראשון שמזמין. ז"א כמה כבר עולה להרכיב טורבו בכדי שהרכב יסע כמו שצריך. מה שמעניין את היבואן זה לגזור קופון גדול ביותר ולא מעניין אותו כמה יחידות ימכור או את סיפוק לקוחותיו מביצועי הרכב. ולשם השוואה כדאי שאוראל יתן את חוית וביצועי הנסיעה מרכבו |
מעניין, רכבים אחרים כמו האיביזה, הפאביה, הפולו, הקליאו, למשל, גם כן נמכרים עם המנועים החלשים והישנים במחירים דומים. מדוע לגבי זה אתם לא מתלהמים?
עוד יותר מזה, תראו מה סיאט עושים לשוק, או מה קורה לאנשים שקונים איביזה, ואחרי חודש מגלים שנמכר דגם דומה ב10 אש"ח פחות, והם כרגע איבדו בערך 30 אש"ח מערך הרכב שלהם. על זה צריך להתלהם. אבל במקום זה אנשים ממשיכים לקנות ולקנות. שמציעים לכם רכב מפוצץ באבזור, עם מנוע שבואו נודה בזה, יותר ממספיק לצרכים של רובו הגדול של המשתמשים ברכב הזה, אתם בוכים. מכאן רבותי מתחילה התדמית הרעה על מותג. הרכב ממש לא איטי, וממש ממש לא מיושן. הוא אחד מהרכבים המודרניים והטובים ביותר בקטגוריה. ועם כל הכבוד לפונטו שלך, בכל מצב ובכל פרמטר, הפונטו הזו עדיפה עליה. רק עניין הבטיחות כבר סוגר את העסקה. שלא נדבר על איכות ואבזור גבוה בהרבה. אבל זה קצת לא חוכמה שמשווים רכבים שמפרידות בינהם כמעט 20 שנה של תכנון. אני בכלל תוהה אם יצא לך לנסוע באחת. לא מהדגמים הגבוהים, אלא MA105 ידנית למשל. חלקנו (ואני נמנה באותו החלק) מחפשים משהו יותר מזה, יותר ספורטיבי, יותר מיוחד. אז בוודאי שהרכב הזה ספציפית לא מעניין אותנו, ולא יהיה שיקול ברכישה שלנו. אבל הוא בהחלט עסקה טובה אל מול המתחרות בסכום הרכישה הזה. יאיר, אני אישית ישבתי בכמה פגישות עם ההנהלה הגבוהה בסמל"ת. ואני יכול בוודאות להגיד לך שאכפת להם משירות הלקוחות ומטיב המוצר, מאוד. ושוב, רוצים כוח? יש את מנועי ה1.4 16 שסת', יש את מנועי ה MA והMAT, יש שם מספיק טורבואים וכוחות סוס בשביל כולם. משום מה קשה לכם לראות את זה. |
תמונות של הפנדה החדשה.
לדעתי, שיחקו אותה. http://cartube.co.il/car-news/67-car...%A0%D7%94.html מאמין שמנוע ה0.9TA יהיה העיקר ברכב. |
פיאט פנדה המתחדשת
ומעניין מה יהיה מחירה בישראל ואם היא תצליח להתחרות ביתר מכוניות המיני שמחירן הוזל בישראל בצורה משמעותית.
בברכה - רפי לין |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 06:27. |