![]() |
אז זו לא הבעיה אצלך.
בדוק צריכת דלק בכביש בין עירוני ודווח. |
[quote="liorp"]הטמפרטורה בין 60 מעלות שזת תחילת הסקלה לבין האות c
לגבי ה צ'וק או שאני לא מפעיל בכלל או שאני עושה כמוך[/quote] מה זה כמוהו, גם זמן אתה נוסע עם צוק משוך, אתה אמור להניע עם צוק , ולשחרר שליש ממהלכו ולהתחיל לנסוע, ולא לשבת במקום ולהמתין שהמחוג יגיע ל60 מעלות! בברכה צביקה. פיאט הוא רכב בעל ראש מאלומיניום שמתקרר מהר מאוד, מצד שני גם מתחממם מהר מאוד, האם נסיעתך עם צוק משוך במנוע קר היא יותר משתידקות? בברכה צביקה |
זה מה שאני עושה
אני נוסע עם רבע צו'יק שמגיע ל 60 מעלות מחזיר בחזרה הבעיה שאם האוטו לא בפעולה שלוש ארבע שעות שוב האוטו קר ושוב פעם צ'וק |
זה בסדר שאתה זקוק לצוק לאחר כ3/4 שעות, השאלה האם אתה נוסע עם צוק יותר משתי דקות?
בברכה צביקה |
אני אסביר שוב
בחורץ הייתי מפעילבהתחלה צו'ק מלא בלי גז ממתין קצת סוגר אותו ומתחיל ליסוע אחר כך אמרו לי תעשה ככה תפעיל את הצ'וק תחזיר אותו קצת כל עוד האוטו מחזיק תתחיל ליסוע ואחר כך תסגור שארה רואה שהוא לא רועד זנ מה שהייתי עושה בחורף בקיץ עכשיו אני מחמם את האוטו שלוש דקות בלי צ'וק ונוסע אלי רומנו אמר לי להפעיל צוק להחזיר אותו לרבע ליסוע ואחרי שני קילומטר שמגיע ל 60 מעלות להחזיר וזה מה שעשיתי |
צביקה במידה והפלאג לא מתאים מבחינת הדגם לא החברה
למשל חברת ngk אבל הדגם שלו לא מתאים האם ההבדלים בצריכת הדלק היא מזערית? והאם אני זכותי המליאה להגיד לזה שהחליף לי שהדגם שהוא שם לי זה לא המומלץ לכן תחליף לי או תחזיר את הכסף? |
צטט:
נא עדכן על התצרוכת דלק לאחר הכוון של אלי רומנו, ואחרי החלפת הפלגים! תרבחו ותסעדו צביקה |
לצביקה
לצביקה או למי שמבין
שמו לי פלגים ngk r דגם BPRGES והדגם המומלץ הוא: ngk BPR6e-VG 0.7MM שזה ששם לי אמר לי שאין לו בעיה להחליף לדגם המומלץ הענין הוא שהוא אמר לי שבגלל שהאוטו שלי אוכל קצת שמן מה שהוא שם לי זה עדיף והפלגים הללו יחזיקו יותר הרבה זמן האם הוא סתם מבלבל את המוח? |
תצרוכת דלק, זה מה שצריך לעניין אותך, ולא סוג הפלג והמספר הקטלוגי שלו!!
תרבחו ותסעדו צביקה מה תצרוכת הדלק לאחר הכוון של אלי רומנו???????????? |
לגבי תצרוכת הדלק
זה יקח כמה ימים עד שאני אבדוק תודה מקרב לב |
הפלגים הוחלפו לבוש לדגם שאמרת צביקה
wr7dc תודה רבה ראיתי שהוא את הפלגים של ngk היה להם שמן כלומר האוטו אוכל שמן (כמה אני לא יודע) מה אפשר לעשות נגד זה? |
מה תדירות הוספת השמן? מה צמיגות השמן המוכנסת למנוע?
מיהו יצרן השמן המוכנס למנוע? בברכה צביקה |
עדכון תצרוכת דלק
לאחר החלפת פלגים של בוש עם הדגם המתאים
ולאחר הגעה לאלי רומנו קרבורטורים אז ככה: לאחר נסיעה של 65 קיולמטר בתוך העיר ו 65 קילומטר מחוץ לעיר (נסיעה בהילוך רביעי או חמישי) האוטו עשה 1 ל 9.2 קילומטר |
הצריכה מתקרבת בצעדי ענק לצריכה סבירה, ההבדל תלוי מאד, בהרגלי הנהיגה שלך, שימוש מתאים בהילוך המתאים, במהירות הנכונה, שימוש בהילוך הגבוה ביותר האפשרי, במהירות שיוט של 90 קמ"ש, יכולה להביא את תצרוכת הדלק במכוניתך, ל15-16 ק"מ לליטר!
חג עצמאות שמח צביקה |
מה הכוונה
שימוש מתאים בהילוך המתאים, במהירות הנכונה? |
צטט:
שימוש בהילוך שלישי במהירות 90 + יגרום לתצרוכת דלק גבוהה! לעומת זאת שימוש בהילוך רביעי , במהירות 40 קמ"ש, יגרום גם לתצרוכת דלק גבוהה ולבזבוז דלק! הגעה לצומת מרומזרת במהירות 80 , כשהרגל על דוושת התאוצה, והרמזור אדום, ובלימה חירום על יד פס העצירה, תגרום גם לבזבוז דלק, במקרה כזה יש לגלוש לצומת תוך עזיבה של דוושת התאןצה , והורדת הילוך\ בהתאם למהירות הרכב, תוך עזרה עם הבלם לסרוגין! שימוש ארוך עם הצוק בבוקר במקום להניע ולנסוע מייד! שימוש במצתים קרים, ולא לפי המלצות יצרן! ביטול טרמוסטט ברכב! חיבור מאוור חשמלי באופן קבוע.... ועוד ועוד! זה היה רגע קל על חיסכון בדלק , ונהיגה חסכונית בברכה צביקה |
בא אני אגיד לך מה אני עושה עם הצ'וק בבוקר
פותח אותו עד הסוף מתניע בלי לתת גז ממתין 3 או 4 שניות מחזיר את הצ'וק עד לרבע ממנו מרגיש שהטורים יציבים ומתחיל ליסוע אחרי בערך קילומטר וחצי שהאוטו מתחמם ומגיע ללפחות 60 מעלות שזה תחילת הסקלה בחום המנוע אז אני סוגר את הצ'וק לגמרי האם זה בסדר מה שאני עושה? |
צטט:
התייחס קודם לתגובתי, בנושא נסיעה חסכונית, והדרך לישם אותה! חג שמח צביקה |
כל מה שאתה רשמת אני מישם [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
לא הבנתי את מה שרשמת עם הצו'ק מה שאני עושה לא טוב? אם אחרי שתי דקות האוטו עדיין רועד וקר מה לעשות? |
צטט:
בברכה צביקה |
אני יודע שאחרי קילומטר וחצי שניים
הטורים יציבים וחון המנוע ואפשר לסגור את הצ'וק |
צביקה שמעתי שיש כאלה שאומרים שזה לא טוב או לא בריא להפעיל את הצ'וק כל הזמן
כי זה הורס את הקרבורטור או דברים אחרים ואני אצטרך לעשות לו שיפוץ אם אני ארבה להשתמש ב צו'ק זה נכון? |
אם תשתמש בצ'וק כל הזמן, יותר מדי דלק יוזרם למנוע שלך, דבר שיגרום לפיח בחלל הצילינדר ועל הבוכנה, צריכת דלק גבוהה, זיהום אוויר, עלול לחדור בגלל זה דלק לשמן ובלאי מואץ למנוע.
|
מה זה נקרא כל הזמן
רק בזמן שהאוטו קר נסיעה של שני קלומטר ואז סוגר את הרבע צ'וק שהפעלתי במהלך הנסיעה. עדיף לחמם חמש דקות את האוטו על ניוטרל? או שיש לך הצעה אחרת. כל אחד אומר לי משהו אחר? האם שימוש בצ'וק לא גורם נזק לקרבורטור עם הזמן ואז אצטרך לעשות שיפוץ שוב לקרבורטור? |
כל הזמן, פשוטו כמשמעו, צריכים להשתמש בצ'וק גם כשהאוטו חם, או שהוא מתחמם לאט.
אני לא יודע כמה זמן לוקח לך לעבור את שני הקילומטרים הנ"ל. אין שום צורך לחמם את האוטו בעמידה, בנסיעה הוא מתחמם יותר טוב :) שימוש בצ'וק לא גורם נזק לקרבורטור לאורך זמן. בשביל זה הוא נועד. גם ברכבים מוזרקים בהתחלה מחשב הרכב מעשיר את התערובת - שזה בעצם תפקידו של הצ'וק. מלא מיכל, סע 100 ק"מ על 90 קמ"ש, מלא שוב, וספר לנו כמה דלק נכנס בפעם השניה. זאת הצריכה שלך. בצריכה עירונית קשה לאמוד כיוון שהרכב נמצא הרבה זמן בעמידה, ואז בעצם צריכת הדלק הגרועה ביותר (אין סוף ליטרים לק"מ, בגלל שלא זזים). יכול להיות שהרכב שלך יתגלה כתקין בסופו של דבר. סופ"ש נעים :) |
אתה לא הבנת אותי
לגבי צריכת הדלק אני כל הזמן בודק וזה משתפר אני לא דיברתי על זה אני מדבר על הצ'וק שאמרת שזה לא בריא להשתמש איתו מצד שני לא נתת פתרון אחר איך לוותר על הצ'וק. לא הבנתי מהדברים שלך כן להשתמש עם הצ'וק או לא? את השני קילומטרים לוקח לעבור כשתיים וחצי דקות לערך פחות או יותר. |
צטט:
אבל ויש אבל גדול , השימוש בצוק הוא רק בהתעת מנוע קר, למשך זמן הקצר ביותר, למשך ממותע של כש תי דקות נסיעה(הכל בהתאם לטמפרטורה מחוץ לרכב, ולחום המנוע כמובן..), ומיד לאחר ההתנעה להחזיר את הצוק לכשני שליש ממהלכו, ולהתחיל בנסיעה איטית ועדינה, תוך כדי החזרה נוספת חלקית של הצוק, עד להחזרתו למקומו הסופי בתוך כשתי דקות, בהתאם להתנהגות הרכב. מה לא ברור כאן?! בברכה צביקה [שיא גינס בפורום על השרשור הארוך היותר , של נושא אחד. ברבו!] |
אני הבנתי אבל ארילו טוען את הדבר הזה:
אם תשתמש בצ'וק כל הזמן, יותר מדי דלק יוזרם למנוע שלך, דבר שיגרום לפיח בחלל הצילינדר ועל הבוכנה, צריכת דלק גבוהה, זיהום אוויר, עלול לחדור בגלל זה דלק לשמן ובלאי מואץ למנוע מה אתה אומר על זה צביקה? |
צטט:
ומעלה את תצרוכת הדלק, והכוונה בשימוש מופרז, ולא בשימוש רגיל ועם כל התנאים לכך שכתבתי בשרשור הקודם! לא טענתי שאין להשתמש בצוק [b]וגם כך ארילו לא טוען, אלא בשימוש מבוקר , לזמן ביותר!] בברכה צביקה |
אם אני מפעיל את הצ'וק בדרך שאני רשמתי
שהאוטו קר שתי דקות בקירוב אני לא מסכן את האוטו ? ע"פ הפירוט של ארילו |
דיי למה שוב ושוב לדפוק תראש בקיר?!
צביקה הסביר לך את השימוש בצ'וק לא?אתה רוצה קח את ההצעה , אתה לא רוצה לא צריך יש גבול. עידן |
צטט:
הצילו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!:[[][] |
צטט:
אם תגיע למפגש הבא שמתוכנן, אני בטוח שכמה וכמה אנשים ישמחו להציץ באוטו שלך, ואולי אפילו לבצע נסיעת מבחן איתו. עד אז, בצע מדידה נכונה (90 קמ"ש, 100 ק"מ) ודווח לנו מ הייתה צריכת הדלק בליטרים. סוף שבוע נעים! |
ליאור , יש לי עצה בשבילך :
אולי תחליף את האוטו לאוטו עם צ'וק אוטומטי כך שהוא( הצ'וק האוטומטי) ישבור את הראש מתי כן צריך ומתי לא צריך . ואתה לא תחשוב על זה יותר |
צטט:
בברכה צביקה |
צטט:
צביקה, אני חייב לומר שיש לך המון סבלנות אבל במקרה הנ"ל, אפילו סבלנות שלך התפוגגה.. אין יותר מילים. ***** נערך ***** :D |
רבותי כנראה עדכון אחרון על צריכת הדלק
אז ככה:
עם מיכל של 29.4 ליטר הצלחתי להגיע ל 214 קילומטר שרוב רובו נעשה בתוך העיר רק 20 קילומטר מתוך ה 214 נעשה מחוץ לעיר מחשבון פשוט עולה שבתוך העיר האוטו עושה 1 ל 7 בניגוד להתחלה שהצריכה היתה נוראה 1 ל 5 כדי להמחיש עכשיו על מנת לבזבז 30 ליטר דלק אני צריך ליסוע 210 קילומטר לעומת קודם שב 150 קילומטר לערך הטנק היה ריק. מה עשיתי על מנת להגיע לשינוי הזה: הצלחתי להוריד את ה co לפחות מ 1 בטורים גבוהים שזה 2000 סלד לפחות. לעומת בהתחלה שה co היה 5 החלפתי פלגים לבוש לדגם הרצוי. בדקתי קומפרסיה של המנוע הראה קרוב ל 200 הייתי אצל אלי רומנו קרבורטורים. החלפתי את משאבת הדלק הפגומה. ניפחתי גלגלים כראוי. הורדתי מטען יתר מאחורה. עשיתי כל מה שביכולתי גם ל 1 7 בתוך העיר זה שיפור בעיני. תודה רבה לכל העוזרים: בעיקר לצביקה על סבלנותו הרבה גם אם היה חוסר הבנה לפעמים לרפילין ולכולם שעזרו ושכחתי את שמם אם אתם רוצים להעיר משהו אתם מוזמנים. (אני רוצה להדגיש שמחוץ לעיר האוטו מבחינת דלק בסדר) כל הבעיה היתה בתוך העיר. ושוב תודה!!! |
מצטער לקלקל את החגיגה, אבל צריכת דלק בודקים בדרך בין עירונית, בנסיעה של כ- 90 קמ"ש ללא מזגן.
|
מצטער לקלקל לך את החגיגה
לא מעניין אותי מחוץ לעיר
כי לפי הבדיקה שלי למחוץ לעיר אני יכול גם להגיע גם 1 ל 14 אבל זה לא עוזר לי את רוב הנסיעות אני בתוך העיר עושה ששם הולך הדלק הגדול והכסף זה כמו שאומרים הניתוח הצליח אבל החולה מת. |
השרשור שעבר את שיאי גינס 8 דפים 15 תגובות לדף
ליאור שלום רב!
בוא נסכם מה היה לנו פה: שרשור אחד בנושא תצרוכת דלק הזויה! 8 דפים! 15 תגובות לדף! סה"כ 120 תגובות! ומה עוד ...פיאט אונו 1400 אחד ?! ניקוי קרבורטור אחד במוסך. תןצאה: רכב צורך 1:5 ק:מ לליטר בנסיעה עירונית(תזכורת מדובר בפיאט אונו 1400 קרבורטור, גיר ידני, 5 הילוכים, נהג אחד, נסיעה עירונית ללא מזגן!] החלפת 3 משאבות דלק,! 4 עד 5 כווניCO , במוסך שטיפל במקור בשיפוץ הקרבורטור לראשונה, כ3 פעמים, במוסך פיאט מרכזי, כוון נוסף, ולאחרונה במכון קרבורטורים אלי רומנו, במגרשי התערוכה! תוצאה: הרכב החסכוני ביותר בארץ, שיא היסטורי בחיסכון בדלק:1:7 ק"מ לליטר! וכמו שאמרת וסיכמת ליאור הנניתוח הצליח אך החולה מת! נ.ב הוחלפו גם מצתי בוש! את המסקנות חברי הפורום וליאור בתוכם, חברי הפורום המכובדים יסיקו בעצמם! להתראות במפגש בחיפה אצל דני זומרשטיין, יש לך ליאור הרבה מה ללמוד שם, כדאי ומומלץ שתגיע! בברכה צביקה |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:50. |