מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פישלתי ב"חצי אוברול"?? (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=11358)

chesh 12-02-11 23:11

יש פונטו GT כחולה ביד 2 לפירוק, לא ידוע לי מצב הטמבון אבל יש לו 2 שפריצרים כאלה ליד הפנסים
האוטו בצבע כחול, מניח שאם תצבע את הטמבון הוא יראה פצצה

ben_david7 13-02-11 14:20

שתי צעדים קדימה צעד אחד אחורה=== אטם לא אוטם

אחרי ההנעה של הרכב,הפונטו מעשנת עשן לבן וטיפות מים מהאגזוז,אני משאר שלא סגרתי כמו שצריך את אטם הראש.
שהאוטו מונע ופקק המים פתוח יוצא בועות אוויר וחלקיקים קטנים של חומר לבן סמיך (שמן במערכת המים)
תחילה חשבתי שזה ככה רק בהתחלה,אני עוד מעט מגיע הביתה אני ייסגור את הראש בעוד 90 מעלות,סגרתי 90 רק פעם אחת ,מאוד מקווה שזאת הבעיה.
מה שנראה לי שזה בגלל ששמתי ראש מנוע של פונטו 1250 ואני 1108 סמ"ק למישהו יש יידע בגודל הראש,או אפילו האטמים ,האם האטמים זהים כך אני אוכל לדעת אם מדובר בראש.
אשמח לתשובות...מקווה שצריך רק חיזוק

Amit 13-02-11 14:30

אותו ראש בדיוק . האם האטם ממוקם כראוי ?
נקווה שאכן מדובר רק בהידוק .

לפי התיאור שלך אתמול מדובר בבעיה שכבר אתמול היתה על הפרק , אין הסחיבה ואיך הטמ"פ?

Amit 13-02-11 14:33

מעט קצף לבן במים זה טבעי אחרי ראש . אבל אמור להיות מעט מאוד ..
אם לא תפתר הבעיה תפתח את הפלגים ותראה מי נראה נקי מאוד משם הדליפה .

עמית

ben_david7 13-02-11 14:33

טמ'פ 85-90 מעלות
סחיבה רגילה לחלוטין
אני אחזק את זה ,אחליף מים ואעדכן

Amit 13-02-11 15:09

קודם כל .. סחטיין עליך .. העבודה לא מיועדת לכל אחד . אם עמדת בזה כבר בשלב שהרכב מניע אז מגיע לך עידוד . עמית

ben_david7 13-02-11 22:52

תודה רבה אבל תמיד אפשר ללמוד יותר,רציתי לפרק את הבלוק כולו אני עוד יעשה את זה על הרכב הבא.
בכל מקרה פתחתי את מכסה השסתומים וסובבתי 90 מעלות את כל הברגים לפי הסדר,החלפתי מים,אין יותר שמן במים ,אין אוויר במערכת,ולא יוצא עשן לבן,לחצתי בניוטרל על הרבה גז ויוצא עשן רק שאני לוחץ על הגז ורק שמגיע לטורים גבוהים ...זה יפסיק?
חוץ מזה נסיעה נעימה אין בכלל זיופים ומורגש הרבה יותר כוח באוטו אי אפשר להסביר את זה.
המנוע לא פועל הכי שקט שיש אבל אין תזוזות של המנוע (זיופים) פשוט קצת רועש...

Platinum 13-02-11 23:18

זו ההודעה הראשונה שלי בפורום זה ואני רוצה להקדיש אותה לך.
כל הכבוד, קראתי את השרשור מתחילתו ועד סופו ואני פשוט מתפעל מהסקרנות, התעוזה, ההתמדה והנחישות שלך.

אני חסיד גדול של "עשה זאת בעצמך" ויודע שהסיפוק בלעשות לבד הוא אדיר.
אני חושב שעשית פרוייקט נהדר וגם אם הוא לא יצא הכי טוב בעולם או מושלם ב100%. זה עדיין יפה מאוד ואתה יכול להיות גאה בעצמך. גם בעלי המקצוע הטובים ביותר לא תמיד מוציאים עבודה שהיא 100%.

עשית עבודה מדהימה בתור פרוייקט ראשון, אין לי ספק שהפרוייקטים הבאים שלך יהיו עוד יותר מדהימים.

ben_david7 14-02-11 17:30

תודה רבה.
לאחר נסיעה של 100 ק"מ האוטו נסע חלק לא ייצא טיפת עשן לא התרעבב מים עם שמן או להפך,לא היה אוויר במערכת,האוטו לא התחמם,וסחיבה שכזאת לא האמנתי שיכולה להיות.
אבלללללל זה לא הכל רק סיימתי עם הכל ובאה לי עוד בעיה,עכשיו שחזרתי הביתה עמדתי ברמזור והאוטו שיחק עם הטורים בין 1000-2000 טורים הלוך וחזור שאני נותן גז קבוע הוא קבוע ולא מפסיק (להזכיר ששמתי בתהליך השיפוץ כבל גז חדש כי הוא נקרא לי ששיפצתי את המנוע)
חשבתי שמתחתי אותו איכשהו אבל שמתי לב שיש עשן חום מהאגזוז (דלק נשרף אני משאר) ככל שאני לוחץ על הגז יותר ,יותר עשן חום יוצא מהאגזוז.
אני משאר שיש בעיה במשאבת הדלק או האינגקטורים ואין לי כלכך ידע בזה,לפחות את יכול להרוויח עוד קצת ידע על מערכת ההזרקה בפונטו.
לפי מה שהבנתי בפונטו של ההזרקה היא חד נקודתית ,זאת אומרת שיש מזרק אחד שמחובר למשאבת דלק ומבוקר על ידי המחשב או לפי דעתי על ידי מנוע הצעדים בפונטו (בנוסף משירשורים קודמים שקראתי אין לנקות את החיישן האדום של בית המצערת אבל לצערי כבר עשיתי את זה (עם WWD40 ונייר) האם כדי לקנות מנוע צעדים מפירוק או שאין מה לנסות ומדובר במחשב?

תודה מראש בן.

yair068 14-02-11 17:40

האם נעשה כיוון שסתומים
איזה חיישן פורק ,אוליי פירקתה את חיישן מצערת.
האם ידוע איך נראה מנוע צעדים.
אין עשן חום יש עשן שחור ששורף שמן או לבן מים.
לגבי העשן הראשוני נראה לי מרוב שהרכב עמד נוצרו נוזלים בצינור הפליטה
אתה מתחיל לעייף וחבל כי לדעתי בםעם השנייה אתה לא עובד נכון ורוצה לסיים בכח
אם עמית יהיה באיזור נקפוץ לראות

ben_david7 14-02-11 17:42

לא נעשה כיוון שסתומים

ben_david7 14-02-11 17:43

לא פורק שום חיישן פשוט ניקיתי את חיישן בית המצערת עם WD40
מנוע צעדים מחובר עם שתי ברגי אלן כוכב על בית המצערת

yair068 14-02-11 17:49

שתהיה לי בריא

ben_david7 14-02-11 17:50

********* יש לי הרגשה שמדובר בנזק בלתי הפיך ושיפוץ חוזר.
אני יעמוד בהכל!
שום דבר כבר לא מפחיד אותי.

yair068 14-02-11 19:31

טוב הייתי עם עמית להערכת נזק
דוד פליטה אמצעי פגום
מותחן רצועת אביזרים פגום
ניקוי בית מצערת עם WD40 ......
כיוון שסתומים פגום ביותר הוסבר איך לעשות כיוון
בן תעשה ריסט למחשב בכדי שיקרה את חיישן חמצן שהתקנתה
ניקוי בית מצערת כמו שהוסבר קח לינק

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7483

ben_david7 14-02-11 21:10

3 צירוף קובץ(ים)
יאיר ועמית תודה רבה על הטרחה לבוא ולעזור.
כיוון השסתומים ייסתיים מחר חסרים 4 שימסים.
ניקוי בית המצערת גם ייתבצע מחר בניקוי ייסודי כולל ניקוי מנוע צעדים.
מותחן רצועת אלטרנטור ייעשה גם מחר.
את הדוד אני יילך לאיזה אחד ברחוב הרצל-סלמה ת"א זה יעלה בסביבות 200 שקל הוא הכי זול.
זהו בסך הכל....
יאיר תבדוק אותי לגביי הדפים שהעלתי

Amit 15-02-11 07:54

נראה טוב .. אחרי שתסיים תבדוק שוב ...

עמית

yair068 15-02-11 09:47

נראה לי מוזר שמתוך ה-16 שימסים רק 4 מתאימים.
אם יש לך אופציה למיקרומטר הבדיקה תהיה טובה יותר ותסתיים גם מהר.
קח בחשבון שאין לך טורק על הסגירה הראשונה שתשנה לך את המידות .
ישנה אופציה להחליף את הכוסיות היכן שיושב השימס וגם להם יש מידות שונות
לכן הייתי מנסה שלב ראשון להחליף שימסים ולא חשוב מה להתקין לסגור טורק ורק אחרכך לעשות עוד פעם את החישובים

ben_david7 15-02-11 16:43

אחרי בדיקה חוזרת והרבה הרבה הרבה יותרמדוייק 5 שימסים נמצאו מתאימים,הזמנתי שלוש שעוד 5 דקות אני יילך לקחת אותם.
תופסן אביזרים קניתי במחיר של 90 שקל.
אני אחזור הביתה וארכיב הכל ואבדוק עוד פעם .
ומהו מומנט הסגירה?

yair068 15-02-11 21:37

20NM בידית מומנט
הייתי סוגר במידה הזאת קודם כל ואח"כ מכין רשימה ולפי זה מחפש את השימסים
לא מתאים אפשר להוציא את הכטסית גם שם יש מידות ותוכל להתאים

ben_david7 16-02-11 01:03

לאחר ששמתי שוב את גל הזיזים במקומו ועשיתי הכל הרבה יותר מדוייק עם קליבר חשמלי שרושם מדוייק את המספר חסרים לי שתי שימסים אך שמתי את ההכי קרובים שיש לי בגודל ובדקתי מרווחים בשתי שסתומים יש מרווחים . אחד של 0.9 מ"מ ואחד של 0.11 מילימטר כמובן שמותר לחרוג עד 0.5 אך לקחתי צאנס וחיברתי הכל וניסיתי להניע לראות אם יש שיפור ויש שיפור בעשן אבל המנוע מזייף ,כיבית את המנוע ועכשיו אני צריך שתי שימסים של 4.100 ושל 4.125 עשיתי הכל מדוויק לפי הקליבר החשמלי במאית הנקודה.

אשמח אם למישהו יש שימסים למכור לי אני יישלם כמה שצריך פשוט אני לא מצליח להשיג.

ניסיתי להבין לגביי הכסטית אך לא מצאתי מספר ויש לי 8 כסטות מהראש הקודם בטוח אפשר להתאים משהו.
מחר אני יעבוד כל היום על האוטו ומקווה לסיים.
תודה רבה בן.

yair068 16-02-11 09:48

יופי אתה מתקדם
עכשיו בשני המקומות שאתה צריך להחליף שימסים בדוק מהראש הקודם את גובה הכוסיות
וגם שם יש הבדלים כך שתוכל להחליף רק בשני המקומות האלה ולהתאים גובה.
תן לי צילצול בצהרים אם לא הסתדרתה אקנה לך שימסים

ben_david7 16-02-11 14:33

אחריי הנעה היום,המנוע פועל ב-3000 סל"ד בסרק אך שאני מסתכל על המנוע הוא פועל חלק ,שום תזוזות לא רגילות,רצועת הטיימינג כבר לא עושה רעש (כנראה בגלל מותחן האביזרים).
פתחתי את שתי הברגים של בית המצערת ,ניתקתי את מנוע הצעדים,פירקתי אותו (הוא מחובר עם שתי ברגי אלן כוכב 4MM) וריססתי עליו ספרי קרבורטורים,מותר לנקות את מנוע הצעדים עם נייר אחרי ניקוי עם ספריי קרבורטור זה לא נראה לי מבריק.
אני ייחבר את זה אחרי שאקבל תשובה ואעדכן

תודה רבה בן.

ben_david7 16-02-11 19:05

הרכבתי את מנוע הצעדים ,אחרי שניקיתי גם את בית המצערת עם ספרי קרבורטור בכמות גדולה.
חיברתי הכל והמנוע חזר לקדמותו 1000-2500 טורים,כאילו אני נותן ועוזב את הגז....מוזר.

Amit 16-02-11 19:58

שאלה ? האם מישהו התעסק עם הטורים שלך ..? במצערת ?

אני אביא כבל דיאגנוסטיקה ביום ראשון אבצע דיאגנוסטיקה למחשב רכב נראה מי מצייץ שם .
נושא הסל"ד יפתר .

עמית

ben_david7 16-02-11 20:06

יש לי מחשב של פונטו SX60 לחבר אותו?
בינתיים ניתן לסוע עם הרכב? יכול להיגרם נזק?
אף אחד לא נגע לי בטורים...לפחות לא שהאוטו היה אצלי.

yair068 16-02-11 20:25

בכדי שמנוע צעדים או חיישן חמצן צריכים להכנס לפעולה וללמוד את השינוי צריך לעשות ריסט למחשב הרכב.
הוצא את קוטב המינוס מהמצבר וחבר אותו במגע עם הפלוס לאחר מכן חבר את הקוטב המינוס בחזרה

ben_david7 16-02-11 20:43

לא עזר השארתי את קוטב המינוס על הפלוס כרבע שעה ולאחר מכן חיברתי,הצב זהה.
יש לציין שהמנוע פועל חלק ולא יוצא עשן אבל הטורים דפוקים,יכול להיות שמנוע הצעדים סיים את עבודתו?

chesh 16-02-11 20:47

אחרי שניקית את מנוע הצעדים טוב טוב עד להברקה אתה צריך לאפס את המחשב או ע"י הוצאת קוטב המינוס כמו שיאיר אמר

או לחילופין נסה לנתק את הכבל מהמחשב ולהחזיר אחרי דקה. אצלי זה גם היה וזה הסתדר.
על מנת שהמחשב "ילמד" את השינוי לפי מה שהבנתי אמורים לתת לו להגיע לטמפ' עבודה ולא למשוך הילוכים מעל 3000 סל"ד

yair068 16-02-11 20:54

בוא נבדוק את חיישן חמצן הוצא את התקע היכן שהוא מחובר ועשה עוד פעם ריסט למחשב .
כך הרכב יעבוד על ברירת מחדל ללא חיישן חמצן.
בדוק מאיזור חיבור חיישן חמצן יוצא צינורית וואקום שמחוברת לסעפת יניקה בדוק שמחובר וללא סדקים
ועדכן

ben_david7 16-02-11 20:56

עשיתי את זה וגם הוצאתי את כבל המחשב וחיברתי שוב.
ישר בהנעה הטורים קופצים ל-3000 סל"ד למשך 7 שניות לאחר מכן יורדים ירידה דרסטית ל-400-500 ממש לפני כיבוי ואז משחקים בין 1000-2000 סל"ד.
אותו מצב אחרי 10 הנעות... מוזר (O.o) הפונטו שלי השתגעה!
והצינורית הקטנה מחוברת.
לסעפת היניקה שלושה חיבורים.
צינורית וואקום,כבל כבל כחול,ומעברי מים(צינור שהוחלף לפני שלושה ימים)[
אני יעדכן עוד 5 דקות אני מנסה לחבר את להניע בלי חיישן חמצן

ben_david7 16-02-11 21:12

הכל נעשה אבל שום דבר לא עזר.
יכול להיות שהמרווחים הלא משמעותיים בשתי שסתומים גורמים לזה?
מדובר במרווחים של 0.6 ו-0.5 מעל התחום המותר.

yair068 16-02-11 21:23

לא חושב שזאת הבעייה במרווחים

yair068 16-02-11 23:02

בן היה אצלי נבדקו כל החיישנים כשהגענו לחיישן בית המצערת הוצאנו את התקע שינוי בסל"ד הופסק.
כך שמה שנראה כרגע בעייה בחיישן מצערת .
האם חיישן זה תקול זה כשהוא מטפס לטורים גבוהים ומשחקי סל"ד למעלה למטה .
אם דוד מזר יתן כיוון

yair068 16-02-11 23:07

http://www.fiatclub.co.il/forum/show...8%FA#post85644

קרא פה סימטומים בנושא

ben_david7 16-02-11 23:10

יאיר תודה רבה על העזרה!
לאחר בדיקה של יאיר נמצא שהבעיה נמצאת בחיישן בית מצטערת.(חיישן למבדה תקין)
(רצועת האביזרים נקרעה והאלטרנטור לא נטעןן,ושהאלטרנטור לא נטען אסור להוריד את הרגל מהגז שהאוטו לא יכבה במקרה שלי לא הייתה לי בעיה כי שניתקת לי את החיישן הטורים נשארו קבועים על 2500 אלא אם כן אני לוחץ על הגז.)
מחר אני ייקנה רצועת טיימינג ואלטרנטור,מכסה גלגל שמאל קידמי,קניסטר,קופסאת פילטר אוויר,חיישן בית מצערת מפירוק (כדי לקנות מפירוק?) ,דוד סעפת פליטה
אם למישהו יש פונטו שהוא מוכר חלקים ממנה(וגר בראשון) אשמח לשמוע.

yair068 16-02-11 23:40

סדר את רצועת האלטרנטור שלב ראשון
אולי לעמית ייש בית מצערת אמצעי 38 מ"מ
טיפול בנזילות השמן
כן במצבך שווה לקנות מפירוק

ben_david7 17-02-11 00:14

נזילות השמן ממכסה השסתומים אני ייטפל בעוד 300ק"מ אחרי חיזוק הראש,אני ייסגור את מכסה השתומים עם סיליקון אדום.
מחר אקפוץ להביא מפירוק את החיישן ואקנה רצועת אלטרנטור,כל השאר אני ייסדר אחרי שאני ייסדר את זה,סעפת יניקה שגדולה ב-6 מילימטר תשפיע משמעותית?

yair068 17-02-11 09:09

בית מצערת 38 מ"מ יתן לך מומנט בטורים גבוהים

Amit 17-02-11 09:43

גם בטורים נמוכים :) שיפור מערך הנשימה ברכב צריך להתבצע מהכניסה ליציאה . כלומר לא מספק רק מצערת 38מ אלא יש צורך גם בקאמשאפט חם וכמובן גם סעפת פליטה 421 שניתן להשיג מפונטו 75 . שילוב של שלושתם יתן שיפור מקסימלי למנוע שלך כמובן ציפ יעדכן את תוכנת המחשב שלך לשיפורים שהרכבת מבחינת מפות דלק והצתה ביחס לחיישן מיקום מצערת .

אם את מתכוון להגיע מסלול הזה קאמשאפט כבר יש לך . השאר תצטרך להשיג ...
כמו שיאיר אמר יש ברשותי עוד סעפת שנוכל להסתדר עליה וציפ . סעפת פליטה תוכל להשיג מפרוקיה .

עמית

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:06.