מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פירקתי את ראש המנוע מה עכשיו? (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9753)

upetar 28-06-10 20:56

עמית כדי להגיע לרינגים אתה צריך לפרק מיסבי טלטלים ולהרים את כול הבוכנה והטלטל ולהוציא אותם מלמעלה.מיסבי טלטלים הם גם מיסבים ולא פחות חשובים ממיסבי מנוע ולהתאימם יש צורך בכלים יעודים(מיקרומטר,פילר,פלסטיגיץ)וידע.

ארילו 28-06-10 22:04

עמית, לפני שאתה מפרק את המיסבים של הבוכנות סמן איזה מיסב שייך לאיפה ומה הכיוון שלו. אני עושה את זה ע"י חריטת קו כדי שאני אדע איך זה היה מורכב. מיסבים חדשים חובה להתאים עם פלסטיגייג'.

מהתיאור שלך נשמע שאין בעיה רצינית עם הרינגים ואני חושב שאולי עדיף להמנע מזה. אם תרכיב לא נכון את המיסבים המנוע שלך ידפוק מהר מאוד.

ודבר אחרון חביב - יש לך ידית מומנט ואתה יודע מה סדר הסגירה של ברגי הראש?

בנוסף לכל אלה, אני הייתי מחליף גם את ברגי הראש.

upetar 28-06-10 22:42

ארילו גם אני אמרתי שאני לא חושב שצריך להיכנס לזה.וקיבלתי תגובה שחצנית ומיתנשאת .וחבל שיש דיבורים כאלו בפורום.

Amit-IL 29-06-10 09:08

(10) (5) (2) (6) (8
סדר סגירת ברגי ראש
(9) (4) (1) (3) (7)

את שלבי הסגירה לא ממש הבנתי אז אם אתה יכול תעשה לי סדר בבקשה ותקן אותי אם אני טועה:

ברגים חדשים 20Nm

ברגים משומשים 30Nm

שלב 1, 90 מעלות
שלב 2, שוב 90 מעלות

yair068 29-06-10 13:18

ישנם חמישה ברגים למטה וחמישה למעלה.
אתה מתחיל כמו שכתבתה מבורג-1 עובר לבורג 2 וכן הלאה.
בדוק שאתה שם את האטם כשהפתח של השמן למטה אם יהייה למעלה לא יעלה שמן לראש המנוע

Amit-IL 29-06-10 20:29

2 צירוף קובץ(ים)
טוב אז הנה הראש שחזר משיפוץ כללי נקי ומוכן להרכבה.
שאלתי מספר אנשי מקצוע שפגשתי היום גם אצל החרט שבאו למסור ראשים לטיפול וגם בחנות לחלקי חילוף שאליה הגעתי להתעניין על זוג בוקים ועלויות של סט רינגים ומיסבים, בנוסף דברתי טלפונית עם עוד מכונאי שאני מכיר והדעות ממש חלוקות.
חלק אמרו תסגור ראש ואל תיגע בכלום וחלק המליצו בחום להחליף מיסבי טלטל ורינגים עקב
כך שעכשיו יגרם לחץ נוסף מכיוון הראש גם בגלל החריטה (שדרך אגב יש הרבה בשר והראש במצב טוב) ובעיקר בגלל החלפת גומיות שסתומים
עלויות של סט מיסבי טלטל וסט רינגים מחב' טובה סה"כ סביב ה300 ש"ח כך שהעלויות לא משמעותיות ויתנו שקט להמשך חיי המנוע.

upetar 30-06-10 02:02

טוב עמית(ורק ביגלל שאתה אנושי ומנומס ולא ברשימה השחורה שלי)קיבלתה המון אינפורמציה ביום אחד שבילבלה אותך קצת.אז אין קשר בין גומיות השסטומים ללחץ על הקרנק,הכונה היתה שכשמחליפים רינגים והמיסבים שחוקים קצת המנוע לא יחזיק ויתחיל לידפוק בהקדם.(ואמרתי לך את זה קודם).הכול תלוי במצב המנוע כשהתחלתה לעבוד.(בלחץ השמן-מצב המיסבים).בשיפוץ ראש והשחזה אים המנוע היה טוב(לחץ שמן )וגם אתה אומר שהראש לא עבר השחזות קודמות,זה לא קריטי העליה בקומפרסיה ולמהדרין אפשר לשים גם אטם ראש עבה יותר.אים אתה מחליף גם רינגים ,אז יותר סיכוי שמיסבי טלטלים קצת שחוקים לא יחזיקו ,אז נחליף גם מיסבי טלטל,ואז אולי גם מיסבי מנוע,ואולי גם הבוקסות שבבוכנות שחוקות ,ואולי גם הקרנק עצמו שחוק ,ומשאבת שמן.בקיצור שיפוץ קומפלט ברמה תעופתית זה לא למידרכה.גם אצלי היתה לי בעיה בראש מנוע,המנוע היה 100000ק"מ ובמצב מצוין.תיקנתי את הבעיה בראש והחזרתי את המנוע למצוין.(ותאמין לי שאני יכול להחליף ולהחליף).בסגירת בירגי ראש,סגור לפי הסדר עד הכוח שרשום,לאחר מיכן עוד רבע סיבוב גם לפי הסדר,ועוד רבע סיבוב גם לפי הסדר.(שוב למהדרין יש מד מעלות על הידית כוח)בהצלחה.

Amit-IL 17-07-10 22:34

הפרוייקט כמעט הסתיים, בנתיים גם הרחבתי אותו והחלפתי גם סט רינגים של חב' הסטינג וסט מיסבי טלטל של חב' קינג.
בשביל הפרוייקט רכשתי ידית מומנט חדשה ומכווץ רינגים, בשביל פעם ראשונה שאני פותח ראש מנוע ומפרק אגן שמן טלטלים ובוכנות זאת הייתה חוויה של פעם ראשונה ואני יכול להגיד
שאפילו מהנה ומשכילה.
סגרתי טלטלים וראש מנוע בעזרת הידית מומנט לפי סדר סגירה כיוונתי טיימינג כמו שצריך (וכל כך קל ברכב הזה) הרכבתי סעפות ומצערת ומה שנשאר זה חיבורי קונקטורים וצינורות מים.
מזגתי שמן איכותי ונוזל קירור, ניקזתי אויר ונתתי בסיבוב של המפתח והרכב פשוט הניע, קצת רעשים בהתחלה והרבה עשן שעלה עם ריח של חדש וזהו אני מרוצה בנתיים הרכב נוסע ומגיב היטב.
מקווה מאד שהעבודה נעשתה היטב ושהרכב לא יאכל שמן וישרוף מים אבל רק ימים יגידו זאת.
הבנתי שצריך לעשות הרצה של 500 ק"מ כיצד אני צריך להתנהג עם הרכב בזמן ההרצה?

במהלך השבוע יש לי עוד פרוייקט קטן של החלפת מסרק הגה הידראולי שנוזל לי, כבר רכשתי אחד מפירוק, גרמושקות חדשות גריז ובנדים להידוק נשארה רק העבודה עצמה שהיא לא ממש נוחה אבל נתגבר על זה אחרי הכל יש לי זוג בוקים חדשים.

yair068 18-07-10 00:14

אל תעלה מעל 3000 סל"ד.
איך המנוע מגיב בסרק האם יש רעידות או שינויים בסל"ד.
אם הכל כשורה תחליף שמן אחרי 1000 ק"מ ותחליף מסנן אורגינלי.
כל הכבוד

Amit-IL 01-08-10 22:15

לאחר נסיעה של 100 ק"מ בנתיים, הרכב נוסע מצויין מגיב פי עשר מלפני השיפוץ ממש נותן הרגשה של מנוע חדש,
להוציא את התקלה במערכת הדלק מהיממה האחרונה והמנוע צעדים המזייף ומצריך החלפה
הרכב נוסע נהדר ועובד יפה, גם מכונאי עם ניסיון של שנים ששמע את הרכב בסרק ואף נתן מספר לחיצות על הדוושה אמר שהמנוע נשמע ומגיב טוב.

בנתיים סיימתי להחליף מסרק הגה הידראולי, עבודה מאד מפרכת שמצריכה פירוק גשר תחתון, תושבת גיר, מוט מייצב, פירוק ברגים מהמשולש ומהבולמים בקיצור המון ברגים גישה לא נוחה
אבל אין דרך אחרת וסה"כ יצא מעולה, החלפתי גרמושקות וגירזתי את המסרק ובנוסף פירקתי לגמריי את שתי הציריות והחלפתי בשתיהן גומיות וגירזתי כהכנה לטסט בחודש הבא וגם ככה חצי רכב למטה היה מפורק אז אמרתי על הדרך נבצע החלפה קומפלט (דרך אגב רק בשנה שעברה החלפתי את הגומיות וכבר שתים מהן היו יבשות וקרועות).
בנוסף היה רעש של חיכוך מהגלגל האחורי שמאלי, פירקתי את הגלגל וראיתי נזילה מהמשאבת ברקס בתוך בית בלם התוף אז החלפתי אותו לחדש עלות 50 ש"ח ועבודה לא קשה במיוחד,
הרעש שבגללו פתחתי את העסק היה מהמייסב של הגלגל שהחלפתי אותו קומפלט בעלות של 130 ש"ח לאחד מתוצרת איטלקית (לא ניתן ברכב הזה להחליף רק את המיסבים וזה מגיע קומפלט עם בית המייסבים) התוצאה נסיעה שקטה ובטוחה יותר.

מאד רציתי להעלות מדריכים לחלק מהעבודות שביצעתי אבל הידיים מאד מלוכלכות ואין אפשרות, צריך שיהיה לידי איזה נער עם מצלמה ביד ושאני ידאג לקרר אותו בגלידות וארטיקים מדי פעם.

תודה לכל מי שליווה אותי בפרוייקט ובתגובות בשירשור הנ"ל יש לכם חלק בזה
וכמובן שמיותר לציין שהפרוייקטים לא הסתיימו.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:10.