מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   הרעידות נמשכות ונשאר רק עוד דבר אחד לנסות (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7800)

mishel27 18-11-09 21:14

צטט:

נסה על מיכל כמעט ריק להכניס K44 ולנסוע במשיכת הילוכים וטורים גבוהים מקסימום הפסדתה 88 ש"ח באוטו דיפו
אני מסיים עכשיו מיכל עם K44. אין שיפור בריעדות.

לקסה, הוחלפה תושבת גיר,לחץ היה תקין, תושבות מנוע אין לי מושג אבל גם חיים וגם עוד עובדי המוסך הסתכלו טוב טוב על המנוע ואומרים שהם לא רואים בעיה. אחד המסוכניקים יצא סיבוב עם הרכב ואמר לי פשוט להתעלם מזה כל עוד הרכב סוחב ואין שום נורות אזהרה אין לי מה לדאוג. חיים הציע שנחכה שהרעידות יגברו וככה יהיה לו יותר קל למצוא את הביעה.

אני שמתי לב, ככל שהמנוע חם יותר הרעידות גוברות. בהתנעה כבר ניתן לשמוע את המונע מזייף טיפה, תחילת הנסיעה יש רעידות קלות ככל שהמנוע ממשיך ומתחמם הרעידות גוברות. שאני שם על נוטרל ומעלה את הסלד ל 1.5 אז ממש אפשר לשמוע מהאגזוז את הגמגומים.

אני מבין שמאוד קשה לבחון את הבעיה מבלי לראות אותה, ניסיתי לתאר כמה שיותר את הבעיה.
זה משגע אותי שאין דברים כאלה. להשאיר יומיים במוסך זה בעיתי, אין לי ספק שחיים ימצא את הבעיה, השאלה כמה בדיקות ידרשו לו ע"מ להגיע אל אותה הבעיה. 4.5 כבר הלך על ישור קו, להמשיך לשפוך עוד כסף אני כבר לא יכול. אמרתי לחיים שאני רוצה שיחברו את הרכב למחשב, לדעתו אין צורך וזה לא יראה כלום.
אני ממש אשמח שתציעו רעינות שאני אוכל לפנות לחיים ונחפש את התקלה ביחד מבלי שאני ישאיר את הרכב שם.

yair068 18-11-09 21:59

אתה מסיים מיכל עם K44 לדעתי צריך על 10 ליטר במיכל אבל זה לא העניין.
תן עוד פרטים על הרכב .שנה. ק"מ.יד .איזה הזרקה.האם חסר מים או מוסיף.החלפת אטם ראש .

ארילו 19-11-09 00:56

זה קורה כשהאוטו חם או קר, או גם וגם?

mishel27 19-11-09 07:03

יאיר, מדובר בפונטו ספייס SX שנת 2001 יד 2 עברה 81. מים לא חסר גם לא שמן.
מזה החלפת אטם ראש ? להגיע למוסף ולבקש החלפת אטם ?

ארילו, כשהמנוע קר הרעידות מורגשות פחות. ככל שהמנוע מתחמם, הריעדות הופכות להיות חזקות, הזיוף מורגש חזק יותר, ניתן לראות את מד הסלד מזנק מ 800 ל 1 ואפילו יותר ואז יורד. לפעמים הסל"ד יציב ולא זז ולפעמים רוקד.
כמו שאמרתי, גם שחם וגם שקר. כשחם, הסל"ד בנוטרל זז יותר מאשר שקר.
את הגמגומים אפשר לשמוע גם דרך האגזוז, שומעים שאין זרימה חופשית של האוויר ומריגישים תקיעות.
את הגמגומים מרגישים בתא הנוסעים ואפשר לשמוע בלי בעיה שהמנוע לא עובד עגול. כשחיים בדק את הרכב הוא אמר שיש זיוף ב 1000 סל"ד.

Lexxxa 19-11-09 09:41

מישל. יאיר התכוון האם החליפו פעם את האטם ראש ? אטם ראש יושב בין ראש מנוע לבלוק מנוע.
החלפה של האטם דורשת הורדת ראש. לא מבצעים זאת סתם.

חיים בדק לך מנוע צעדים ?
ביצעת ניקוי בית מצערת כולל הורדה של בית מצערת ??

mishel27 19-11-09 21:05

חיים בדק מנוע צעדים, הכל תקין.
לא פירקתי את בית מצערת מהמקום, אני חושש שלא אוכל להחזירה למקום. למראית העין היא נראת מאוד נקייה, המוסך הקודם השפריץ ספריי כלשהו. במוסך ביהוד נאמר לי שהיא נקייה.
מצערת מלכולכת יכולה לגרום לגמגומים כאלו ?

Lexxxa 19-11-09 23:28

יכול. (אנו לא ידעים איזה גמגומים יש לך במדויק)

ניקוי יסודי של בית מצערת לא יזיק :)

mishel27 20-11-09 12:27

אני חושש לפרק, אני לא חושב שאני אצליח להרכיב חזרה.
לקס, מזה סליל הצתה ? החלפתי חוטי הצתה ופלאגים.

yair068 20-11-09 13:37

אין לך מה לפחד כל בית המצערת עומד על 2 ברגים.
מחולק לשלושה חלקים.
החלק האמצעי לשם מתחברים הצינורות רצוי לצלם ואו לרשוםן.
ספרי קרבורטורים ואתה תהנה מהעבודה.
צריך מפתחות משושים לפתיחת מנוע צעדים לנקות פנימה לא לגעת במנוע עצמו רק לנקות מבחוץ
חיישן מצערת לא לגעת.
זהירות עם האטמים.
לפני טיפול הוצא קבל מינןס מהמצבר

חיים יוד 20-11-09 17:09

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.
אין צורך וחבל לפרק מצערת לחינם.
מצערת ומנוע צעד לא גורמים לזיופי מנוע.
בדיקת 4 גזים וסורק יעזרו באבחון .
הבסיס הוא לחץ דחיסה תקין בכול הצלינדרים, אח"כ אלק ומכניקה של ההזרקה.
בברכה.
חיים יוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:18.