מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   רכב כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   הדלקת אורות גם ביום (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7764)

stio 01-11-09 23:19

אני לא אומר שהדברים הכתובים הם "שקר מוחלט", אני אמרתי שאתה לא צריך לשפוט ע"פ מה שאתה קורא, אלא לראות בעצמך.

האיביזה היתה כמו הצהובה שהיתה לאוראל, רק 3 דלתות. כלומר לא זו החדשה, אלא דור קודם.

התמונות שהעלת והקישורים לא עובדים, אלא רק התמונה הראשונה. מבחינתי נהיגה בצל זאת כמו נהיגה במז"א סגרירי, ויש להדליק אורות. חוץ מזה, אני בטוח שהוא (בתמונה הראשונה) נוסע על אור גבוה.

idango 02-11-09 00:24

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 56945)
הקנס עולה 100 ש"ח.

עלות נורות קדמיות עולות 120 ש"ח, עלות 2 נורות חנייה קדמיות עולות 15 ש"ח, עלות 4 נורות דרך אחוריות עולות כ- 30 ש"ח, ועלות 2 נורות תאורה ללוחית רישוי עולות 10 ש"ח.אתה מדבר כאילו כל הנורות יכבו ויישרפו לך בו זמנית

במידה ואני אחגוג על האורות ואדליק אותם תמידית, אני אצא בנזק של 175 ש"ח לשנה לעומת 100 ש"ח של הדו"ח, .

שבעה אחוזים מהנהגים בישראל, שהם כ-190,000 נהגים, אינם יודעים שהחוק בישראל מחייב כל כלי רכב להדליק אורות בדרכים בינעירוניות בחורף ו 13% שהם כ 360,000 נהגים אינם מקפידים להדליק ביום באופן קבוע מכיוון ששוכחים אך רק נהג אחד מאזור הצפון לא מדליק אורות מטעמי חסכון וקמצנות – אלו תוצאות סקר בנושא הדלקת אורות בחורף שערכה חברת גיאוקרטוגרפיה עבור עמותת אור ירוק.

הקנס על נסיעה בלי אורות היא 165 שקל בתוספת 2 נקודות חובה

תחסוך 10 ש"ח אך תפספס את הנקודות! ומה יקרה אם תקבל פעמיים דו"ח ?

תדליק אורות ותפסיק להתבכיין!

stio 02-11-09 00:54

הקנס הוא 100 ש"ח ולא 165.

אגב, צריך לעזור ל- ynet עם הכתבות, אז שיפצתי אחת בנושא השרשור.

http://img20.imageshack.us/img20/7047/57291343.jpg

Caveman 02-11-09 07:14

העלתי את התמונה לIS, מקווה שזה מבהיר את הנושא יותר טוב.
http://img410.imageshack.us/img410/4530/lightsw.jpg

simon377 02-11-09 07:49

אני לא רואה שום דבר ב2 התמונות האחרונות.
בתמונה הראשונה מס' הרכב הוא 89-2354 DH. מה זה אומר?

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 56999)
איביזה שחורה 3 דל' עשתה לי ביה"ס בזינוק מ- 0 קמ"ש היום בלה בלה... מישהו יודע איזה מנוע מותקן ברכב הזה?

כעיקרון כל דגמי האיביזה השחורים עד 3 דלתות הגיעו עם מנוע בנזונה. מ4 דלתות ומעלה המנוע היה מנוע לא סוחב.

עדיפים האדומים או הצהובים עם 2 דלתות ומטה כי שם המנוע הוא בנבנבנזונה.

מעל 6 דלתות לא כדאי להתעסק כי המנועים הם קקה ואכלים שמן.
(כל האמור לעיל מתייחס לאיבזות ככלל, ללא תלות בשנתון.)
אגב, ברכב הזה ספציפי מותקן מנוע מס' 138-9487935665-09.

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 56999)
וגדעון, אני באמת ממליץ לך להפסיק להגיע למסקנות ממה שאתה קורא בפורום הזה או בפורומים מקבילים. תגיע קצת לטיולים (אתה אף פעם לא בא) ותראה את הדברים מול העיניים שלך, ואז תגיע למסקנות. אם מישהו כאן היה בטיול האחרון ומוכן לספר לגדעון אם היו לי בעיות כלשהן בנהיגה- מוזמן.

:shock::shock::shock:
:):):)
:D:D:D

קשוט עצמך... מכיר?

idango 02-11-09 07:58

צטט:

במקור פורסם על ידי idango (הודעה 57010)
הקנס על נסיעה בלי אורות היא 165 שקל בתוספת 2 נקודות חובה

תחסוך 10 ש"ח אך תפספס את הנקודות! ומה יקרה אם תקבל פעמיים דו"ח ?

תדליק אורות ותפסיק להתבכיין!

תיכףתגיד לי שאתה גם לא מפעיל מגבים , לא מדליק מפשיר אדים ולא מדליק את הרדיו גם ... מה שהעתקת מYNET מציג את הצרכן הישראלי המצוי שמזניח את הרכב ומחכה לרגע האחרון בלבד!לא ממחיש כלום ממה שהתנהל בשרשור .

לפי אך שאתה מתנסח ומדבר הייתי מנחש שאתה נהג חדש , אני צודק ? בן כמה אתה ?

vRS 02-11-09 09:23

צטט:

במקור פורסם על ידי idango (הודעה 57022)
לפי אך שאתה מתנסח ומדבר הייתי מנחש שאתה נהג חדש , אני צודק ? בן כמה אתה ?

עידן, גיא אוטוטו מסיים נהג צעיר... :|

וגיא, הגיע הזמן להפסיק עם השטויות ולהפסיק להתנצח מול כולם, בעיקר עם גדעון.

מה יוצא לך מזה?

אתה מתווכח עם עובדות בשטח ואתה מתקשה להבין שהפעם הטעות היא בידיך והצדק עם השאר.
אתה חושב שאתה חכם גדול ובינתיים אתה רק מ**** ת'מוח עם אוסף של שטויות שאין לי המושג מהיכן הבאת ומהיכן אתה מביא.

אתה עושה חושבים לפני שאתה רץ להגיב לכל תגובה?

אתה מוכרח להפסיק לחשוב שכולם נגדך - תתחיל להבין שאתה נוטה להגיב מבלי לחשוב בכלל והתגובות שלך טיפשיות לחלוטין ולא מעידות על חוכמה גדולה.

מנהלים, אני חושב שהדיון הזה פשוט מיותר והגיע הזמן לנעול אותו לפני שהשטויות ימשיכו לזרום פה והת'רד הזה יגיע לרמה של גנון.

mishel27 02-11-09 09:39

גיא, ממתי YNET מהווה מקור סימוכין כל שהו ? לא משנה, הנושא הדיון הוא תזכורת הדלקת נורות.
אתה לא יכול להתווכח מול הוכחות מדעיות ובנוסף לחוקים שנקבעו, שתבין, אני מסכים איתך וגם לדעתי ביום קיץ בהיר וכשהשמש יוקדת אין טעם להדליק אורות. כל אלו שכתבו "אני מדליק כל הזמן אורות" כל הכבוד, גם בבית תדליקו כל הזמן, הרי באמת רואים יותר טוב עם אורות. אם היה הגיון במה שאתם אומרים (הדלקת אורות גם בקיץ ביום בהיר), אז אני מניח שהינו מוצאים את שלטי הדרך מוארים גם כן, גם אורות כביש היו דולקים, אך אני לא רואה זאת בפועל ולכן אחסוך בהדלקת אורות בקיץ אך בחורף אצמד לחוקים כדי להימנע מעימות מיותר עם משטרת ישראל ובזבוז זמן על תשלום הדוח וכו'

Ron_Dadon 02-11-09 10:20

אני חושב שכמה מהחברה האחרונים שהגיבו לא הבינו שההודעה מYNET מפוברקת (עריכה של גיא לכתבה מקורית).

בשורה התחתונה, גדעון הציג 3 תמונות שאומרות הכל.
גיא, אם אתה ממשיך להתעקש, שיבושם לך. שתקבל את הדו"ח אתה מוזמן לבוא לפורום להתבכיין על כך (או להתפאר איך "סיבבת" את השוטר ויצאת מזה), או שתעבור עוד חורף בלי להתקל בשוטר שזה יעניין אותו. אני רק מקווה שלא תגיע למצב שתתקל בנהג שאתה לא מעניין אותו כי הוא פשוט לא ראה אותך בזמן (או רוכב אופניים, כמו שגדעון הדגיש על הנושא הזה).

בקיץ בהחלט לא חייבים להדליק אורות (בטח לא מבחינת חוק), ואפשר להפעיל שיקול דעת ולהפעילם רק במקרי אובך וכדומה. בחורף מעבר לזה שזה חוק כתוב, אנשים יקרים, תדליקו אורות (גם ככה אנחנו משקיעים אלפיי שקלים בדלק בשנה, בטיפולים וכו' - עוד 150 שקלים בשנה לא יהרגו כבר אף אחד), סעו בזהירות (ולא כמו הפסיכוליסינג שאתמול בגשם זלעפות בשעה 11 בלילה שכולם בקושי נוסעים 70 עקב ראות מאד לקויה, זיגזג בין כל המכוניות במהירות של 100+), ותחזרו הביתה בשלום :)

moty003 02-11-09 10:53

לפי דעתי התמונות לא משקפות את מה שתראה באמת על הכביש,
זה צולם עם מצלמה לא כ"כ איכותית.
לכן אם עיניים אנושיות יראו באותו מרחק הם יראו בוודאות את הרכב שמגיע גם בלי אורות.
אמנם עם אורות הרכב יבלוט יותר, זה קשור כבר לכמה ערני אתה בנהיגה.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 05:28.