מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פונטו שנת 98 מתחממת בעמידה,חצי קו מעל החצי.אשמח לעזרה,שי. (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7337)

רקובי 04-09-09 20:59

אני עדיין לא מבין למה זה טוב

למה אתה חושב שהחלפת הסנסור של הטמפ' (יוניט חום) למשהו אחר ממה שתכנן היצרן
זה פתרון טוב. בסה"כ נמכרו בעולם מכונית אחת או שתיים כמו שלך, והיצרן לא מצא לנכון לשים שם משהו אחר, אז למה לעזאזל להחליף?!

אם אתה חושב שהרכב שלך מתנהג בצורה לא תקינה, חפש את מקור הבעיה במקום לעקוף אותה,
ומצא פתרון הולם. מצטער, אבל WORKAROUNDS הם פתרונות זמניים ותו לא.

shay2828 05-09-09 23:25

ראשית אני באמת מנסה לחפש את מקור הבעיה וממש לא לעקוף אותה.
בשבועיים האחרונים שהרכב ברשותי,אני יכול לומר בוודאות שהוחלפו,תרמוסטט חדש,משאבת מים חדשה,ומי קירור פראפלו.
לגבי הניקוי רדיאטור:יש לי רק קבלה על כך שניקו את הרדיאטור לפני חודש,אבל אין לי מושג איך ניקו ומה ניקו ואם ניקו בכלל.בכל אופן,חיצונית הרדיאטור נראה נקי ושמור.
אם הייתי רוצה לעקוף את הבעיה בצורה הכי ברוטאלית הייתי יכול לבחור יוניט של:77-82 ו-82-87.אגב[וזה אגב מאוד מאוד חשוב]באחת מחנויות החלפים של פיאט בת"א,מוכרים יוניט חלופי כזה בדיוק:77-82 ו-82-87.ואם תחפוץ לקנות יוניט מקורי אתה תצטרך להזמין אותו.המזל שלי ששמתי לב למעלות שכתוב על היוניט ולכן לא קניתי אותו אלא את ה:82-87 ו87-92.

shay2828 05-09-09 23:29

צטט:

במקור פורסם על ידי ארילו (הודעה 53645)
1. המנוע מנסה לעבוד בטמפ' מסויימת (קרוב ל-90 מעלות) כי זאת הטמפ' האופטימלית שנקבעה לו. בגלל זה המאוורר שלך יעבוד ככל הנראה במהירות גבוהה מדי.
2. זה לא בריא למאוורר. בלאי גבוה יותר.
3. המצב הקודם גם לא תקין. יכול להיות אבל שלא הייתה בעיה בכלל עם הטמפ' אלא עם יוניט החום, או עם הארקה לקויה למרכב.
4. תקין. בנסיעה בין עירונית הטמפ' המוצגת צריכה להיות בין הרבע לחצי.

בדקתי את העניין ומהירות 1 עובדת..:)[לפחות לבינתיים..].
תודה רבה בכל אופן
שי

shay2828 08-09-09 23:02

טוב,שוב הבעיה חזרה.:confused:
בנסיעות בינעירוניות מד החום נע בין הרבע לחצי,אך לא עובר את החצי.
בנסיעות עירוניות ובעמידה ברמזורים או בפקקים,המד חום עובר את החצי ב-20% ואחר כך שוב יורד אל החצי.מה ניתן לעשות?

כאמור:
1-משאבת מים הוחלפה למשאבה איטלקית.[לא סינית!]
2-תרמוסטט הוחלף למקורי.
3-מי פראפלו.
4-המאוורר עובד בכיוון הנכון,מכניס אוויר מבחוץ.
5-נגד המהירויות נבדק ונמצא תקין.[כלומר עובד ב-2 המהירויות].
6-יוניט מאוורר הוחלף.
7-ניקוי רדיאטור נעשה,אבל את הפרט הזה אני לא יכול לאמת,אלא רק על ידי חשבונית של בעל הרכב הקודם.כלומר,יכול להיות שבוצע אצלו ניקוי רדיאטור חפיף ואולי מזה נובע כל הבעיה.
8-אין נזילות או איבוד מים כל שהוא.

השאלות שלי הם:
1-האם הבעיה שלי,יכולה לנבוע מרדיאטור סתום חלקית?
2-האם ייתכן שלא בוצע ניקוז אוויר מושלם?<כמו שאמרתי המכונאי ניקז אוויר רק,מהבורג שאחרי בית הפילטר אוויר.שאלתי אותו האם יש ניקוז ברדיאטור עצמו,הוא אמר לי שלא.ברדיאטור של פונטו אחרת שהבאתי לו,הוא ניקז גם מהבורג שאחרי בית הפילטר אוויר,וגם מהרדיאטור עצמו בצד.מדובר היה ברדיאטור שמחובר אליו מיכל עיבוי בצד.לעומת זאת ברדיאטור הנוכחי מיכל העיבוי יושב עליו באמצע,ולכן הוא אמר לי שאין ברדיאטור הזה ניקוז אוויר מהרדיאטור עצמו,אלא רק מהבורג שמאחורי בית הפילטר אוויר.]כלומר:האם ייתכן מצב שלא ניקזו אוויר בצורה מושלמת ואולי משם הבעיה?
3-במידה ואכן יש מצב שאולי ניקוז אוויר לא בוצע בצורה מושלמת,האם מישהו יכול לומר לי היכן נמצא בורג הניקוז ברדיאטור עצמו?[להזכירכם מדובר ברדיאטור שהמיכל עיבוי שלו נמצא עליו באמצע.מיכל עיבוי שיושב בצורה אופקית.]
4-מישהו אמר לי שזה שהחלפתי את היוניט מאוורר המקורי שהיה:87-92,92-97 ליוניט של:82-87,87-92,לא תשנה לי בכלום את הורדת החום במנוע,מכיוון שהתרמוסטט שלי מקורי.הוא אמר לי שאני צריך להחליף תרמוסטט,לתרמוסטט לא מקורי שנפתח יותר מוקדם ואז זה ישפיע על היוניט שהחלפתי.האמת לא בדיוק הבנתי אותו,ולכן רציתי להתייעץ איתכם,האם יש ממש בטענתו?

בתודה מראש
שי

saar 08-09-09 23:13

טוב אני רואה שהשרשור הזה לא נגמר אף על פי הבעיה הפשוטה.

אתה כנראה החלפת משהו, ואותו משהו הוא דפוק. ולכן אתה לא לוקח אותו בחשבון.

תחליף טרמוסטט עוד פעם.

סתם שאלה מדוע בוצע ניקוי רדיאטור? הרכב אכל ראש מנוע?

shay2828 08-09-09 23:38

היי סער
תודה רבה על תגובתך ועזרתך.
הרכב עבר ניקוי רדיאטור לפני כחודש וחצי בערך.בעל הרכב שמכר את הרכב לאחי,הראה לו את הקבלה,על סך 180 ש"ח ניקוי רדיאטור באחד המוסכים.
הרכב עבר ניקוי רדיאטור בגלל שהרכב התחיל להתחמם לו.

לגבי החלפת תרמוסטט,האם להחליף למקורי,או שאתה ממליץ על משהו אחר?

תודה רבה
שי

Amit 09-09-09 00:02

תרשה לי להתערב ...
אני ממליץ לבצע ניסוי . תקצר את שני חוטי היוניט טמ"פ (ע"י פיוז קטן 10A ) כך שהמאורר יעבוד ללא הפסקה . תעמיד את הרכב בנסיעת מבחן בעיר (בתנאים דומים למקרים שהוא התחמם בעבר ). ותראה אם הוא מתחמם .

מנסיוני יצא לי להתקל במקרה שבו המאורר פעם עובד ופעם לא עובד . (או עובד על מהירות 1 ולא תמיד מגיע ל2 ) ואז הרכב מתחמם .

רק לאחר שביצעתי קצר שמבטיח את הפעולה הרציפה של המאורר עליתי על הבעיה .

(והלחמתי את החוטים ליוניט ) לפלג המקורי יש נטייה ליצור פיח כתוצאה מזרם ההתנעה של המאורר ולכן הלחמת החיבורים פתרה לי את בעיית הטמ"פ.

אופציה שנייה . הראש מנוע שלך לקראת סופו .

אנא עדכן.

עמית

saar 09-09-09 00:04

משהו פה לא מסתדר לי, משהו פה לא נשמע לי. אנחנו מפספסים משהו.
בטוחני שמבט אחד של כמה דקות על האוטו, וכבר הייתי מצביע בדיוק על התקלה.
נשמע הזוי מידי.
החלף טרמוסטט לחליפי, והחלף יוניט חום (יוניט הקוראת את טמפ' החום ומעבירה אותה לשעון החום). לא יוניט מאוורר!.

דרך אגב, בדוק קומפרסיה במנוע.

זה ככל הנראה טרמוסטט, חבל על הזמן.

shay2828 09-09-09 11:16

צטט:

במקור פורסם על ידי Amit (הודעה 53928)
תרשה לי להתערב ...
אני ממליץ לבצע ניסוי . תקצר את שני חוטי היוניט טמ"פ (ע"י פיוז קטן 10A ) כך שהמאורר יעבוד ללא הפסקה . תעמיד את הרכב בנסיעת מבחן בעיר (בתנאים דומים למקרים שהוא התחמם בעבר ). ותראה אם הוא מתחמם .

מנסיוני יצא לי להתקל במקרה שבו המאורר פעם עובד ופעם לא עובד . (או עובד על מהירות 1 ולא תמיד מגיע ל2 ) ואז הרכב מתחמם .

רק לאחר שביצעתי קצר שמבטיח את הפעולה הרציפה של המאורר עליתי על הבעיה .

(והלחמתי את החוטים ליוניט ) לפלג המקורי יש נטייה ליצור פיח כתוצאה מזרם ההתנעה של המאורר ולכן הלחמת החיבורים פתרה לי את בעיית הטמ"פ.

אופציה שנייה . הראש מנוע שלך לקראת סופו .

אנא עדכן.

עמית

היי עמית
יוניט הטמפרטורה,זה הכוונה יוניט המאוורר,או יוניט חום המנוע?

לגבי הפלאגים,הם הוחלפו לפני שבוע לפלאגים של חברת דנסו.

Amit 09-09-09 13:06

אני מתכוון ליוניט מאוורר.

עמית

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:21.