![]() |
זהו חיישן סל"ד של הגיר. הוא יכול לכבות מנוע אבל אני לא בטוח שהוא מבטל את הניצוץ לגמרי. לא עקבתי אחרי השרשור מחוסר ידע באונו, אבל יש לך קודנית ברכב? אם כן מה היא מנתקת ניצוץ או דלק? אם ניצוץ אז תנסה לעקוף אותה.
|
רפי, אולי יתכן והחבר התכוון לחיישן נמ"ע?!
(לצערי הידע שלי מועט בנוגע לזה) |
חיישן נמ"ע
חיישן נמ"ע (הצתה) שבגיר יש רק באונו 1.4 כפי שכתבתי.
|
טוב חברים, אמרתם חיישן סל"ד, חיישן סל"ד.
אני מבין שאין לו קשר לכיבוי מנוע, וגם אין לו קשר להפסקת ניצוץ. היות וכל מערכת ההצתה החולפה (כוהל+מפלג+מודולים+חוטי הצתה+פלגים) ועדיין הרכב נותן סטרטר אך לא מעביר ניצוץ, כנראה שאפנה למוסך מורשה. |
צטט:
זאת אומרת איך גיר יכול להעביר אינפורמציה על כך ? למדו אותי בבקשה , מעניין לדעת . אני יודע שחיישן כזה תמיד מורכב על הפולי של גל ארכובה (crankshaft) במנוע ...אני טועה ? |
החיישן הנ"ל באונו 1.4 מורכב על הבית של הגיר - אבל למעשה הוא מנטר את גלגל התנופה. (אם אני זוכר נכון יש על גלגל התנופה 5 שיניים שמספרות לחיישן את המיקום שלו).
|
עכשיו זה מובן ומסתדר לי בראש , תודה .
הרי גלגל תנופה יושב על הcrankshaft ולכן אין הבדל האם חיישן מקבל אותות מהחלק הקדמי שלו על הפולי או בחלקו האחורי דרך גלגל התנופה . |
נפתרה התעלומה
חברים אני מעדכן אתכם:
הבעיה הייתה המודולים, תאמינו או לא, עברתי ארבעה מודולים, וכל אחד מהם נשרף בהפרש של כמה שעות, יש כאלה שנשרפו בהפרש של כמה דקות. ולא , לא מדובר בכך שהפיאט אוכלת מודולים, אלא פשוט באיכות מאוד מאוד מאוד ירודה של מודולים תחליפיים. אני חשבתי שדובר במודולים מקוריים, אך לא כך היה הדבר. לבסוף לאחר שהבנתי שמדובר במודול, סבלתי מסיוטים לשים מקורי, ולכן ביצעתי הליך שנקרא שינוי נוסחה. ושמתי מודול הצתה של valeo . ממליץ בחום האוטו שד! |
לאיזה חוטי הצתה החלפת? זהירות- המודול המקורי עלול להישרף!
כשהיו לי חוטים תחליפיים מתוצרת BS (ביתן ספרק) , ההתנגדות שלהם גרמה לתקלה במודול המקורי.
תוודא טוב טוב שיש לך חוטים מקוריים של פיאט או BERU. מנסיון... |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:32. |