![]() |
כמובן - אבל אם למשל אני נתקע עם האוטו (הרצועה נקרעת) באמצע הדרך לעבודה, ואני מחכה לגרר 3 שעות, ואז עוד צריך להגיע לעבודה ולצאת מוקדם בשביל להוציא את האוטו - זה בערך יום עבודה :)
וגם זה שיקול. |
אני לא מבין, למה בכלל הלגיע למצב של תקלה, ואז לתקן.
למה לא להקדים תרופה למכה, ולנסוע בראש שקט. אתה מעדיף להיתפס במצב שבו אתה זקוק לרכב ואז תיקרע לך הרצועה? |
בגדול אתה צודק , אך יחד עם זאת בהנחה ולא יגרם שום נזק מקריעת הרצועה הבהלה סביב נושא ההחלפה צריכה להיות מופחתת .
דהינו להחליף אותה לפי הקילומטרז' ולא לפי הזמן . |
אני עדיין נאלץ לחלוק על מה שאתה אומר.
הצרכן הממוצע אינו יכול לדעת מה מצב החגורה בכל רגע שירצה, ולכן יכול לקרות מצב שבו גם אם ההחלפה תתבצע לפי הנסועה, הרצועה יכולה להיקרע. רק בשביל זה, אני מוכן לשלם אחת לשלוש שנים/60K קצת יותר ולנסוע בראש שקט. |
צטט:
היא רשמה שהיא מכניסה את הרכב לטיפול בקרוב בכל מקרה, ושעברו 5 שנים ללא החלפת טיימינג. אז במקרה הזה, שכן הגיע הזמן להחליף את הרצועה ובכל מקרה כבר נכנסים למוסך - עדיף לעשות את זה כבר עכשיו ולחסוך כאב ראש לעוד X שנים קרובות (ורוב הסיכויים שאם עושים טיפול גדול + טיימינג המוסך יעשה הנחה משמעותית יותר). נכון שגרר לא עולה כסף, אבל זה סתם טירטור... ואם נלך על אופציה ממש לא חביבה - תאר לעצמך אותה נתקעת עם הרכב, באמצע נתיבי איילון ביום ראשון בבוקר בנתיב האמצעי "כי הטיימינג לא הוחלף בזמן ונקרע" :p אז מעבר לטרטור שזה יגרום לה, זה גם עשוי להיות מסוכן (אם נלך על מקרה קיצוני שיכול לקרות בקלות) וגם עשוי לגרום לשיבושי תנועה גדולים וכל ישראל תשנא אותה [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] :D |
יש לכם דמיון פרוע אני צריך להגיד :)
טוב שלא כתבתם גם שבמקום תעבור שיירה של רה"מ ומאבטחים יחשבו שזה נסיון פיגוע ויירו אלי :) למה לתת דוגמאות הכי קיצוניות ? |
נראה לי שנסחפתם...
|
טיימינג
שכן שלי קנה פונטו 2001 מיליסנג עם 90k בת 3 שנים, לא הוחלפה
רצועת טיימינג. הוא אחד שלא איכפת לו מהאוטו, לא מבקר במוסך ומחליף שמנים בתחנת דלק. רצועת הטיימינג ניקרעה לו לפני כמה חודשים כאשר לרכב היו 140k. זה מחזק את הדעה שלי שלא צריך כל 3 שנים להחליף רצועה בגלל שכך החליטו במוסך המרכזי. |
אני לא מבין מה כל כך קיצוני ברכב תקוע באמצע נתיבי אילון....קרה כבר יותר מפעם אחת לא?
כמובן שהקצנתי קצת במכוון. השורה התחתונה היא - אין צריך, יש מומלץ. לא צריך לטפל במוסך מורשה - מומלץ לטפל במוסך מורשה... לא צריך להחליף טיימינג כל 3 שנים - מומלץ להחליף טיימינג כל 3 שנים לא צריך בכלל לטפל ברכב - מומלץ לטפל ברכב... גם רכב שלא טופל כמעט כלל, בטח שלא במורשה, ולא הוחלפה לו רצועת טיימינג כבר 6 שנים יכול להמשיך ולנסוע ללא בעיה...אבל הסיכוי של הרכב הנ"ל לקריעת הרצועה (אם נשאר בנושא) כמובן גדול יותר מהסיכוי של קריעת רצועה ברכב שמחליף כל 3 שנים ע"פ הספר (נוציא מקרים יוצאי דופן, סטטיסטיקה כללית). שוב - אם זה היה טיפול של 5-6K...וואלה צודקים, אולי שווה למשוך בטח ובטח אם זה לא גורם נזק למנוע. אבל שמדובר על אלפייה אחת, שתשאיר ראש שקט לשנים הקרובות...למה לא? נעשה חישוב מאד פשוט וקצת דבילי: 1000 שקלים לחלק ל 3 שנים (365 ימים בשנה = 1095 ימים) ====> יוצא לנו בערך שקל ליום.........................אז תחסכו במסטיק :p |
שמע...
אני מאמין שכבר קיבלת החלטה, אבל במידה ולא, גם אני התלבטתי אם להחליף, ואם כן במורשה, או לא. בסוף, למרות שבמורשה הכינו אותי להיפרד מ650 שקל, יצאתי בנזק של 450. שווה את השקט... |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:47. |