מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פיאט כללי (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=10)
-   -   אתר אינטרנט חדש לפיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5036)

raanan_t 12-11-08 17:25

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 35037)
אגב, למישהו יצא לפתוח מכסה מנוע בגרנדה פונטו ולראות מה הולך שם? כי אני הייתי המום.

כן, יצא. יצא לי גם לדבר עם חיים ממוסך שמשון על הנושא והוא אפילו אמר שהגרנדה, מבחינת תכנון תא המנוע עושה חיים קלים למי שצריך לטפל בה, היות ואין יותר מדי סמטוחה מתחת למכסה המנוע.
אין צורך בפירוק דברים מיותרים בכדי להגיע לתקלה וסה"כ הרכב יותר נח לעבודה עליו.
התוצאה של זה בד"כ תסתכם במחירי עבודה נמוכים יותר (למרות שאינני יודע מה המצב בנושא) ועצם זה שלא צריך לפרק מכלולים מיותרים זה דבר שמשאיר את הרכב עובד יותר שנים, כל התעסקות עם מכלול כזה או אחר, שלא לצורך, היא לא טובה.

אני מאוד אהבתי את איך שתא המנוע של הגרנדה נראה.
מאוד לא אהבתי את ה"חולשה" ששדרה הגרסה הרובוטית, אך הופתעתי לטובה מגרסת הליסינג הידנית שסחבה יפה מאוד שלושה אנשים + 3 תרמילים גדולים במעלה ירושליים וים המלח.

Caveman 12-11-08 18:37

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 35037)
אגב, למישהו יצא לפתוח מכסה מנוע בגרנדה פונטו ולראות מה הולך שם? כי אני הייתי המום.

בהחלט. מה שראיתי זה מנוע, בלי פלטות ענקיות של פלסטיק שמסתירות את הכל.
תא המנוע בפאביה שלך לא רחוק מזה (גדול בסה"כ ב 200 CC שזה פחות מפחית קולה), רק מוסתר ברובו ע"י פלסטיקים שחורים שעושים את העניין ליותר אסטטיים.

KoF-sHeLeG 12-11-08 19:32

מה אני אגיד לכם, זה מאוד חשוב שתא המנוע יהיה חתיכי. אחרת פאדיחה להסתובב עם רכב כזה בכבישים. 8-O

stio 13-11-08 07:31

צטט:

במקור פורסם על ידי eliko1976 (הודעה 35040)
ותמיד איך שהוא גיא מנסה להצטדק ולהסביר לנו ( הן במישרין והן בעקיפין) למה הוא קנה את פאביה ובגד במשפחה איטלקית החמה והאוהבת שלנו :)

אליקו, האם אני הזכרתי פעם אחת בשרשור הזה את המילה "פאביה"? גם לא בעקיפין.
גם בסוזוקי סוויפט וגם במאזדה 2 יש פנסי ערפל ומגנזיום לדוגמא, מדובר באבזור בסיסי כיום. אתם יודעים מה? אפילו בגטס ובאוואו יש פנסי ערפל ומגנזיום.

אני ראיתי הרבה גטס פרטיות (דגם GLS) עם מנוע 1600, ספויילר אחורי, מגנזיום, פנסי ערפל וכ'. גטס נחשבת מכונית הרבה פחות נוחה מהגרנדה פונטו, אז למה הלקוחות הפרטיים קונים את הגטס המאובזרת בכל זאת?

התשובה היא יבואן שיודע לדאוג לייבא מבחר מנועים ורמות אבזור. החלפת האתר ע"י סמל"ת נותנת זיק של תקווה. שימו לב באתר, שבתמונה של הסוכנות מכירות בעכו כבר ניתן לראות שם את כל הדגמים של פיאט כולל הבראבו החדשה.

KoF-sHeLeG 13-11-08 08:03

אני חושב שבבואי לקנות סופר מיני חדשה, פנסי ערפל וחישוקי מגנזיום הם לא מה שיכריעו את הכף בהתלבטות בין הרכבים.
כך גם עבור רוב האנשים.

נכון להיום הסיבה שהגרנדה פונטו לא נמכרת בכמויות כמו מאזדה 2 או סוזוקי סוויפט היא העדר של תיבה אוטומטית רגילה, שכ"כ חביבה על הרוכשים הפוטנציאלים של רכב מסוג זה.

eliko1976 13-11-08 11:47

צטט:

במקור פורסם על ידי stio (הודעה 35071)
גם בסוזוקי סוויפט וגם במאזדה 2 יש פנסי ערפל ומגנזיום לדוגמא, מדובר באבזור בסיסי כיום. אתם יודעים מה? אפילו בגטס ובאוואו יש פנסי ערפל ומגנזיום.

לא נכון , לפחות במזדה ממש לא מדובר באבזור בסיסי - פנסי ערפל ישנם רק בדגם Dynamic , מגנזיום לא קיים כאבזור בסיסי באף דגם , גם לא בDynamic ! במיוחד התקשרתי לסוכנות וביררתי את זה. גיר רגיל , למשל לא יביאו ארצה בכלל , למרות שברוב התמונות באתר אתה רואה ידית הילוכים נורמלית .
הכול מתגלה כאשר אתה מוריד מפרט טכני ומעיין בו . בסוזוקי אבזור הנ"ל קיים , אבל רק בדגמי הGLX וכנ"ל אין גיר רגיל .

ובואו לא נשכח את המחיר של גרנדה לאומת MAZDA או SUZUKI . בהפרש הזה , לדעתי בכייף אפשר לקנות כל מגנזיום שאתה רוצה .

stio 13-11-08 12:08

אם אתה התקשרת לסוכנות ובררת אני לא אתווכח כמובן, אבל אני אישית ראיתי מאזדה 2 על הכביש עם מגנזיום מקורי (סמל מאזדה על המגנזיום).
בכל אופן ההבדל הוא שמאזדה לא צריכה לשווק את הרכב עם רמות אבזור גבוהות כדי למכור, הרכב הזה נמכר כמו לחמניות טריות, למרות שאני אישית חושב שהוא קטן, מכוער, מושך תשומת לב ורכב לנהגים חדשים בלבד.
על הסוויפט אני חושב שהיא מכוערת ברמה כ"כ גבוהה, שזה פשוט מדהים.

הפונטו לעומת זאת יפהייפייה, ואני נאלץ להסכים עם גל בנושא הסיבה למכירות של הגרנדה פונטו. רק אוסיף שאם הפונטו היתה יותר מאובזרת, אולי היה לנציגים יותר קל למכור אותה בכל זאת.
אנשים פשוט התרגלו לתיבה אוטומטית רגילה ואיכותית, שקשה להם להתרגל לגיר הרובוטי הזה. שימו לב גם למכירות של הטויוטה יאריס החדשה לעומת הדור הקודם. למשל טויוטה אוריס החדשה לעומת טויוטה ראנקס הקודמת ותראו שהגיר הרובוטי שם דופק את הכל.
טויוטה קורולה החדשה נמכרת בעיקר רק לציי רכב, וגם העובדים שמקבלים אותה דורשים את החלפתה בפורד פוקוס החדשה.

אצל פיאט המצב לא הולך להיות טוב יותר מכיוון שגם הבראבו וגם ה- 500 החדשות מצויידות בגיר רובוטי.

eliko1976 13-11-08 12:37

לא שאני מכיר , או נהגתי ברכב עם תיבה כזאות ....אבל מה כל כך לא בסדר בגיר רובוטי ?
אם הוא באמת כזה נוראי , אז למה חברות גדולות עם צבא של מהנדסים ומעבדות בדיקה מייצרות אותו ?
אולי הוא לא כל כך נוראי והכול תלוי בהרגלים שלנו ובחוסר רצון לקבל משהו חדש ???
נ.ב לגבי מגנזיום של מזדה - ניתן לקנות אותם בתוספת תשלום - אבל זה לא מרכיב בסיסי לא בדגם הפשוט ולא בדגם היוקרתי - ולכן זה לא עושה אותו מיוחד מכול סט מגנזיום אחר שמוכרים בחנויות .

stio 13-11-08 13:16

מה שלא בסדר בגיר הרובוטי זה שהעברת ההילוכים בו לא נעשית בצורה חלקה ולא מורגשת כמו אצל תיבה אוטומטית רגילה והנהג הישראלי לא אוהב את זה.

מייצרים אותו לטובת החיסכון בדלק ולטובת פליטת מזהמים נמוכה.

gil_a 13-11-08 17:20

...

חברה הסתכלתי באתר החדש וכמו שנאמר פה באולם התצוגה בעכו מוצגת פיאט בראבו עם כמו מה שזה ניראה מחירון הנימצא לידה?????

האם היא הגיע לארץ?? אפשר לקנות אותה כבר??

אם כן אני הבנאדם הכי מאושר עלה אדמות מכיוון שעכשיו מחפשים פיאט חדשה והתבאסתי לקחת את הגרנדה...

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:09.