![]() |
סובל מגמגומי מנוע כבר כמה ימים
אצלי גם התחילה בעיה של גמגומים, בעיקר בסרק וסיבובים נמוכים.
פתחתי מכסה מנוע וראיתי שיש מידי פעם זריקת ניצוץ מהפלאג שיושב הכי קיצוני ליד פתח מילוי השמן. כבל ההצתה נראה שלם. פירקתי והרכבתי אותו מחדש. הבעיה לא נעלמת. הפלאגים חדשים, נעשה טיפול לפני שבועיים. נראה שבכל זאת אני אכנס למוסך לבדיקה. 2002 SX ידני |
ביקרתי במוסך - להלן התוצאות
בעיית הגמגום נפתרה ע"י החלפת כבלי הצתה ופלאגים של NGK בפלאגים מקוריים של FIAT
מסקנה: פעם הבאה לקנות פלאגים מקוריים :) גם נאמר לי במוסך שמעון ביהוד שפלאגים לא מקוריים יכולים לגרום לפגיעה במחשב המנוע, שעלותו היא בסביבות ה2500 שקל |
אני דווקא חושב שבעיה הייתה בכבלים ולא בפלאגים ...
מה גם "שזריקת" ניצוץ גלוייה לעיין זה בדיוק סימפטום של כבל פגום . האם לפני להחליף את שניהם הם החליפו רק אחד מהם (פעם כבלים ופעם פלאגים ) בכדי לגלות מי באמת בגד בך ? NGK פירמה יפנית ידוע ומכובדת - לא מאמין ( אלא אם היה פגם ייצור באחד הפלאגים ) שהם לבד גרמו לנזק .מה גם שאמרת שלא מזמן החלפת אותם . מלא מכוניות נסעות על NGK ...מנוע של פיאט לא משהו מיוחד שדורש פלאגים של יצרן מסויים וזהו ...אם אחרים הוא מסרב לעבוד ... אין דבר כזה . יש מלא יצרי פלאגים לכול סוגי הרכבים . |
צטט:
מוסך "שמעון יהוד" זה חיקוי של מוסך "שמשון יהוד" (ממש כמו ש HIKE זה חיקוי של NIKE) |
באחד הטיפולים החליפו לי פלגים "מקוריים" של פיאט לנציה אלפא ב NGK
הסתכלתי על המקוריים והיה חרוט עליהם NGK ועל הקרמיקה היתה הדפסה של פיאט הפלגים ששמו לי NGK היו בדיוק אותו דבר כמו החריטה על המקוריים (וכמו בספר הרכב) רק בלי הדפסת פיאט עליהם |
3 צירוף קובץ(ים)
נכון מאוד, כנראה שהם מייצרים עבור מפעל ( פיאט , לנצ'יה ,אלפא ) .
קבלו , במקרה היה לי אחד כזה בבית . כך שלהגיד שפלאגים של NGK לא מתאימים או גורמים נזק למנועי פיאט לא מקצועי ולא אחראי . |
צטט:
אני ברכב שלי ממלא בנזיף. הרבה יותר טוב מבנזין וגם הרבה יותר זול. |
צטט:
ניסיתי להחליף כבלי הצתה ולא עזר.. האם כדאי לנסות להחליף גם פלאגים לפני המחשב (לפני 10K שמתי מקוריים ) ? עלות המחשב כולל הכל 3200 ש"ח , האם יש דרך לבצע איפוס למחשב או משהו נוסף לפני שאני מוציא סכום כזה ? בבקשה אני צריך עזרה דחוף.. ספייס 2001 SX |
תן קפיצה לאייל נוימן. הוא תותח בכל מה שקשור למחשבי רכב.
|
החלפת מחשב נהול מנוע בפונטו "ספייס"
והכוונה למקצוען איל נוימן שאכן מכיר מצוין את מחשבי הפיאטים ולמרות המרחק זה כנראה יהיה לך כדאי
ופרטיו באתרו www.vehicle-lab.net בברכה - רפי לין :) |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:22. |