![]() |
לא בתצוגה דיגיטלית..
כשהמנוע כבוי לא רואים כלום |
אצלי בפאביה רואים מצויין.
גם בפיג'ו החדשות רואים. |
בכדי להתגבר על זה הרכב צריך להיות בתנועה מתמדת וברגעים המועטים שאין ברירה וצריך לעצור ( לתדלוק למשל ) צריך להסתיר את לוח השעונים מעניי מתעניינים האין סופיים .:D
|
או פשוט לקנות פונטו,לדומם מנוע ולהוציא מפתח מהסוויץ' ולסגור את הדלת
שמתדלקים כי אז התצוגה ניכבית לחלוטין לאחר כמה שניות :D |
צטט:
כרגע, אני אומר למי שמבקש מה המצב אצלי, כמה אני עושה בשנה אך אני לא מוצא לנכון לחלוק את הנתון הזה עם כל העולם. נכון, מי שירצה לדעת כמה אני עושה בשנה, יבוא ויסתכל על מד הק"מ אצלי, אבל נראה אותו עושה זאת לכל הרכבים בארץ. בשורה התחתונה המידע הזה לא צריך להיות נגיש לכולם אלא רק לבעל הרכב, למי שבעל הרכב מחליט ולמדינה. אגב, ברגע שלמדינה יהיה מאגר כזה, היו סמוכים ובטוחים שהוא ידלוף החוצה ברגע שמישהו ירצה לחתוך סטטיסטיקות וכדומה ממנו. כסף, זה שם המשחק. |
צטט:
|
גיא - ההבדל הוא שאותו אדם יצטרך למצוא איפה האוטו שלי חונה, ולהציץ על השעון (וגם זה רק בפיאטים שלי, כי בדייהטסו כאשר האוטו כבוי גם הפאנל הזה כבוי).
זה לא מידע שכל אחד צריך לדעת. והרבה יותר קל לבנות שאילתא אוטומאטית שתקצור את המידע הזה באינטרנט, מאשר לשכור מישהו שרק יציץ לרכבים. לגבי האבטחה של המידע אצל המדינה - אני לא רוצה לגעת בזה, למרות שגם לזה יש פתרונות אם הם באמת היו רוצים ליישם אותם. האם באמת לא אכפת לך שכל אחד יוכל לדעת עליך כל פריט מידע שהוא? |
צטט:
יש כאן שתי ברירות - באחת יש הגנה על הפרטיות, אשר מאפשרת לנוכלים מרחב פעולה לרמאויות, ובשניה הפרטיות נפגעת ואיתה נפגעת גם יכולתם של הנוכלים לרמות. לתפיסתי, השיקול העיקרי צריך להיות טובת הכלל, ולהערכתי טובת הכלל היא ויתור קל על הפרטיות למען הגנה מפני נוכלים. בכל פעם שאתה מבקש הגנה מהמדינה אתה מוותר קצת על החירויות שלך. לגופו של עניין - בחוק שאושר מדובר בעיקר על חובת גילוי נאות, ולכן המידע לגבי מספר הק"מ שרכב עשה יהיה זמין לציבור. כמו כן הוגדר כי כל מוסך וחברת ביטוח יחוייבו לשמור היסטוריה לגבי כלי הרכב למשך 7 שנים ולמסור את המידע על פי דרישה. שימו לב, עם זאת, שהמידע לא ימסר לכל דורש אלא רק למי שרוכש את הרכב המשומש (בהסכם המכר יהיה עליו לציין, מן הסתם, כי מימושו כפוף לבדיקה בכל מאגרי המידע הרלוונטיים, כפי שמציינים בחוזה רכישת דירה) אגב, בהקבלה לרכישת דירה - האפשרות לקבל נוסח טאבו ולברר על שם מי רשומה כל דירה מהווה גם היא פגיעה בפרטיות, אבל היא באה להגן על רוכשי הדירות מפני מעשי נוכלות. |
נכון בהחלט,
ושים לב כמו שציינת שהמידע יימסר אך ורק לבעלים של הרכב (הקונה) ולא לכל אחד מהציבור הרחב, וגם זה רק בהסכמת המוכר. זה הגיוני. להעמיד את המידע הזה חופשי לציבור - זאת פגיעה רחבה ולא נחוצה בפרטיות של כולנו. לגבי טאבו - אני לא מבין בעניין. |
חבר'ה, לא הבנתי רק דבר אחד.
למה זה כ"כ מפריע לכם שיידעו כמה ק"מ אתם עושים בשנה? הנה, אני עושה 5000 ק"מ בשנה, אז יידעו. אם לא רוצים שהמאגר יהיה נגיש לכולם אפשר לחבר את מחשבי הדואר למאגר, ובמעמד העברת הבעלות שהפקידה תדווח מהו הק"מ לפני העברת הבעלות, אבל אני יהיה הרבה יותר רגוע לראות את המידע הזה באינטרנט לפני שאני ניגש לשלב העברת הבעלות. בקשר למד הק"מ הדיגיטלי- יש מכוניות שזה נעלם עם כיבוי מנוע ויש שלא, זוהי החלטת היצרן לפי שיקולים שלו. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 12:30. |