מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   מגיע לי מזל טוב :-) (וכמה שאלות) (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=3117)

danceoflife 27-01-08 20:31

אבל מה קורה אם נניח יש לי צורך להחליף מנעולים? (נניח ניסו לפרוץ ושברו את המנעול לגמרי)
אני אצטרך לקדד אחד חדש שיתאם לקידוד של הרכב או להחליף את הכל כולל הכל בעלות מטורפת?

אני ממש לא מבינה את הבלאגן הזה (וגם לא את העלות המוגזמת :-/)

Caveman 27-01-08 20:42

האמת שאין לי מושג. לELX הקודמת שלי פרצו בשיטה של "שבור מענול וכנס לרכב".
לא תיקנתי את זה עד יום מכירת הרכב, כי לא ראיתי לצורך.

העלות אינה מוגזמת, בכל רכב מודרני קיים מחשב רכב עם קידוד במפתחות, זו עוד אחת מן הדרכים לעכב גנבים. ככל שהטכנולוגיה מעורבת יותר, תיקון יעלה יותר לצערי.

רקובי 27-01-08 22:44

לגבי השכפול

אני חושב שאנחנו טוחנים מים. תבררי, זה הפתרון הטוב ביותר שיש עבורך ברגע זה. אם מישהו אומר לך שהוא יכול לעשות את זה, כנראה שהוא יכול. זה לא מדע טילים, וכפי שאמרתי - קל מאוד לבדוק אם המפתח עובד - זה בדיוק 10 שניות.

מה קורה אם נניח המנוע שובק חיים? משלמים. לדאוג מתקלות עתידיות זה מקצר את החיים ומונע הנאה. סעי בכיף, וכשתגיעי לגשר - תמיד אפשר לקפוץ...אה, כלומר לעבור אותו.

רפי לין 28-01-08 11:30

כרטיס הקוד

כרטיס הקוד גם מאפשר לאיש המוסך המיומן והמכיר את המכונית לבצע עם מס' הקוד פעולות של בדיקת מע' האימובילייזר ועקיפתו לצורכי הנעת חרום של המנוע ואימות שיש תקלה באימובילייזר המקורי.
בברכה - רפי לין :)

רקובי 16-02-08 21:06

עדכון קצרצר בנושא...

ראיתי באחד מעשרות המקומות שמכריזים שניתן לשכפל מפתחות קוד שאכן זה ניתן לביצוע.
הם מעתיקים את הקוד למפתח דומה, שלתוכו מוכנס צ'יפ (במקרה של הספייס, הצ'יפ הוא TP8)

בנוסף, הם מתחברים לרכב עם המכשיר ומקדדים את המפתח למחשב הרכב (או ההפך).

250 ש"ח רוצים על זה ו"בפונטו זה עוד זול, בטויוטה זה 400 כי המפתח קשה לשכפול".

לידיעתכם.

danceoflife 17-02-08 12:27

וואו, תודה על העדכון. אם זה נכון, חסכת לי הרבה מאד כסף שאין לי כרגע.
אתה מכיר מישהו ספציפי ששכפל מפתח לספייס במקום כזה? (ז"א, שזה עבד?)
ו..אתה מכיר מקום שמצהיר שהוא מבצע שכפול כזה? אשמח לשם או שניים מהמקומות שראית...

שוב תודה!

רקובי 18-02-08 00:45

כמעט כל מקום עושה את זה היום. זה רק מראה שכמו כל טכנולוגיה למניעת גניבות - היא טובה רק בשנה הראשונה... (ע"ע האזורים ב-DVD וכולי).

ספציפי: Mr. Service בקניון גבעתיים טוען שהוא משכפל, החנויות ב-ACE טוענות לזה, ו...אה...בטח בטמבוריות הקרובות לביתך. ובכל מקרה - אמרתי גם בעבר - אם זה לא יעבוד - את תדעי מייד, הרי הרכב לא יניע!

רפי לין 18-02-08 05:59

שכפול מפתח לפונטו "ספייס"

עוד לא נתקלתי במישהוא שיכול לשכפל מפתח לפונטו "ספייס" שכולל בתוכו את האימובילייזר המקורי של פיאט (פיאט קוד). אני מתכוון שגם לא מנעולני הרכב מהגדולים והידועים וגם לא במעבדות אלקטרוניקת רכב. מי שכותב שבטמבוריות משכפלים מפתחות כאלו, סתם כותב דברים לא נכונים ולא מדויקים, טועה ומטעה.
מפתחות עם קוד אימובילייזר לפונטו דור 1 ניתן לשכפל אצל מנעולני רכב.
בברכה - רפי לין :)

רקובי 18-02-08 17:17

לא סתם כותב - אבל גם לא ניסיתי זאת בפועל

רפי,
אמנם עדיין לא ניסיתי לשכפל מפתח כזה, אך בשיחה שהיתה לי עם אותו משכפל בתוך סניף ACE ביהוד, הוא הראה לי שהם מכניסים צי'פ לתוך מפתח, חורטים את הצורה, ואח"כ מעתיקים באמצעות מכשיר קטן את הקוד ממפתח למפתח (את הזיהוי של הRFID).

הוא גם אמר שבפונטו צריך להתחבר למחשב הרכב כדי להשלים את התהליך, ושזה עולה 250 ש"ח.
בפועל, יש לי 2 מפתחות, ולכן אין לי צורך בשכפול.

מעבר לכך,
כמעט בכל מקום שמשכפל מפתחות נוסף בתקופה האחרונה שלט "כאן משכפלים מפתחות אימובילייזר לרכבים". זו היתה הכוונה ב"בכל טמבוריה".

אם הבחורה בעלת הספייס צריכה מפתח - ותלך לשכפל אותו - נוכל לדעת בוודאות האם זה אפשרי או לא.

לא מנסה להטעות ולהפיץ אי דיוקים. אני מאמין שמי שמציע לך לשכפל מפתח כזה ב-250 ש"ח לא מנסה 'לגנוב אותך' כי קל מאוד לראות האם זה עובד או לא!

stio 18-02-08 17:42

קיימת תופעה של ניתוק הצ'פ מהמפתח המקורי, הדבקתו בסמוך לסוויץ', ואז כל מפתח שתשכפל יניע את הרכב.

אחרי שכפול המפתח וודאו כי יש צ'יפ אימובולייזר בשני המפתחות, ולא לעזוב את הרכב לבד בעת ביצוע העבודה בשום אופן.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:52.