![]() |
אני לא יודע איך השרשור עם דף הטיפולים ברח ממני. הוספתי אותו לדביק.
עמכם הסליחה :) |
צטט:
טוב לא החליפו מעולם גם......... :confused: אחרי שנה החליפו : מסנן שמן ושמן מנוע (2.8 ליטר) אחרי שנתיים החליפו : מסנן שמן,שמן(2.8 ל'),שמן גיר אוט' (3 ל') ו 4 מצתים אחרי שלוש שנים החליפו: מסנן שמן, שמן (2.8 ל') ,מסנן אויר,סט רפידות בלם אלו הדברים היחידים שאי פעם מוסך מורשה נגע לי בהם לא נוזל קירור,לא נוזל בלמים, לא מסנן אויר למזגן,לא רצועת טיימינג צטט:
|
אז רצוי מאוד להחליף את רצועת התזמון בהקדם :)
|
צטט:
למרות שמדובר במוסך מורשה פיאט של היבואן הם לא מקפידים על הוראות הטיפול שלהם עצמם. הרי ההוראות קובעות בבירור שיש להחליף נוזל בלמים כל 60K ק"מ או שנתיים - המוקדם מביניהם. האוטו שלך בן כמעט 4 היית כבר צריך להחליף נוזל בלמים כבר פעם שנייה. פילטר מזגן - כל שנתיים. שוב, לא בוצע מעולם. נוזל קירור - איזה עוד יבואן לא נותן הוראות להחלפה סדירה של נוזל קירור ועוד במכונית עם מע' קירור כל כך רגישה. אבל מה, נראה אותך מכניס את האוטו לטיפול ולא דבר ראשון בודקים את מצב הרפידות הקדמיות - ולא מתוך דאגה לבטיחות שלך. שיתביישו ! תחליף גם את פילטר האוויר של המזגן (ולמרות המחיר הגבוה אני ממליץ על פילטר מקורי) אתה תהיה המום מהשיפור באיכות הקירור של המזגן. ביום שסמל"ת יאבדו את הזיכיון לייבוא פיאט אני אפתח בקבוק יין יקר. |
אם אני אתחיל לספר פה מה שעברתי עם המוסכים המורשים של פיאט זה לא יסתיים לעולם.
על קצה המזלג: התקלה: חום מנוע קו אחד לפני התחום האדום, המוסכניק: "זה בסדר, סע לשלום. אבל תחליף קלאץ'". בפועל: רדיאטור היה גמור. התקלה: נעילה מרכזית שווקה חיים. קבעתי תור שבוע קודם בטלפון. המוסכניק: "אופס, המחסנאי טעה. אנחנו לא מטפלים בבעיות חשמל". (באתר סמל"ת מצויין שהם מטפלים בבעיות חשמל). בפועל: חוט פגע בחוט אחר וגרם לקצר. דקה וחצי עבודה. היה קשה להם לתקן? ועוד ועוד... זה מדהים כשחושבים על זה ככה במבט לאחור. |
דווקא במרכזי אני צופה הרבה פעמים מהצד במה שהולך שם.
יוצא לי הרבה לראות לקוחות מגיעים וטוענים שבגלל שהרכב לא הגיע לגבול הק"מ (60K לטיימינג נניח) אז אין צורך להחליף, למרות הוראות היצרן שאומרות בפירוש (ואני רואה שהם דואגים לעבור על דף הטיפולים כל הזמן) שיש להחליף גם אחרי 3 שנים. רק אז אפשר להבין את התסכול של המוסכניקים. הם עובדים לפי ההוראות, מנסים להסביר ללקוחות שאל הדברים שיש לבצע, ומקבלים תגובות של "אין מצב, אתם רק דופקים אותנו בטיפולים". "אצל חבר שלי ב<הכנס חברה אחרת כאן> הטיפולים זה פעם ב 30K, ולא פעם ב 20K". היה אפילו מקרה שהגעתי פעם אחת לטיפול, הייתי מעורב בשיחה עם אמא אחת שהביאה את הפנדה של ביתה לטיפול, התעקשה שלא יחליפו את רצועת הזתמון, למרות שניסינו להסביר לה את החשיבות ועוד יצאה בהצהרות שהבת שלה צריכה לנסוע לטיול באילת עם חבר שלה במשך השבוע, אז "שהטיפול יהיה יסודי" שהגעתי שבוע וקצת אחרי (לקבלת המפתח שלי) ראיתי בדיוק את אותו רכב, עם האם אוכלת את החולצה שלה שהמנוע שבק חיים כי הרצועה נקרעה. |
כמה הסיפר שלך, גדעון, מראה על כלל "הלקוח הישראלי" תמיד אבל תמיד הלקוח חושב שדופקים אותו בכל דבר ומנסים לרמות אותו. אני לא אומר שזה לא קורה אבל יש גבול . ד"א בספייס שהיתה לי. אחרי שנתיים שהאוטו היה על הכביש כבר הוחלפה לו משאבת מים. ככה שלפעמים זה קורה ועם פיאט זה קורה יותר.
|
עם פיאט זה לא קורה יותר, בד"כ העיניין תלוי באיזה סוג נוזל קירור השתמשו.
אצלי באונו בחיים לא החלפתי משאבת מים מאז שהאוטו אצלי, וב- 127 רק אחרי 13 שנה החלפנו משאבת מים. |
צטט:
כניראה שלא כי אני משתמש רק בפראפלו..גיא.. |
לפי התיאור שלך ושל ליאור, הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו הוא שיש כשל טכני מסויים במשאבת מים בדגמי/ חלק מדגמי הפונטו ספייס.
מומלץ להיכנס לאתרי מועדונים של פיאט בחו"ל ולבדוק האם הבעיה היא רחבת היקף, או שמדובר בצירוף מקרים נדיר בלבד. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 10:04. |