![]() |
בטח לא תאמין שידעתי. :)
זה מאוד עניין אותי ועקבתי אחריך, כל פעם שנכנסת לאתר, הייתי בטוח שתעדכן. זוכר מה כתבתי בתגובה למעלה ?. "אם התקלה לא הייתה לך מקודם, הבעיה לא בחוטים מהמצבר ולא בניקוי חיישן הקראנק. לדעתי גם ניקוי בית המצערת לא יפתור את הבעיה, אולי ישפר במעט (זכור שאני כותב זאת לפני העדכון על הניקוי, הלוואי שאני טועה :)) את הסיבה אכתוב לאחר שתעדכן." דוד. |
למה שלא תחבר דיאגנוסטיקה ?
אתה יכול לעשות את זה באמצעים ביתיים (אבל דרוש כבל ELM327 ותוכנה) ואתה יכול לגשת לבעל מקצוע לקבל את פלט התקלות, לא חייב לתקן אצלו. עדיף בשני סבבים - סבב ראשון לאפס את התקלות הקיימות (שיכול להיות שמכילות הסטוריה ארוכה מדי של תקלות לא קשורות לנוכחית) וסבב שני אחרי שתיסע והחיתוכים האלה יקרו. משחק הניחושים והניסויים יכול להמשך על חשבונך עוד הרבה זמן. davidmzr - פשוט תגיד לבחור לבוא לתקן אצלך, לא חבל על כל הסיבובים ? |
נכון, משחק הניחושים והניסויים יכול להמשך על חשבונו עוד הרבה זמן.
אבל זכור שאתה זה שהתחלת במשחק הניחושים כאשר כתבת, "תתחיל בלהחליף אותם לחוטים רחבים יותר אם לא עשית את זה עד עכשיו." לא בכול התקלות מחשב הבדיקה מצביע על הסיבה לתקלה. דוד. |
*** חברים מה אתם אומרים ,
לפי דעתך , סופי זה משאבת דלק ? לגבי ניתוח בדיאגנוסטיקה , הבנתי שזה לא יפתור לי את הבעיה ובכלל לא ניתן לאבחון ככה . ממליצים לי משאבה חדשה , מפירוקייה (דיברתי עם איזה אחד שהפונטו שלו ירדה מתאונה )? אפשר להוציא בקלות את המשאבה מהתא נוסעים ? או שמצריך ליפט ? אפשר להרכיב לבד ? אשמח לדעת מה עליי לעשות ? שבת שלום |
דוד עזוב אותך
לבחור יש בעיה בא שאל בפורום אתה עונה לו בהתחכמויות ובנינו , אתה לא באמת יודע מה הבעיה , אתה רק יכול לנחש אז בוא אל תשחק אותה מי התחיל ראשון. מתן, מי אמר לך שלא ניתן לאבחן עם דיאגנוסטיקה ? כשהמנוע והמערכות סביבו חורגות ואצלך יש חריגה ברורה , זה מתורגם לקוד תקלה - לא בכל המקרים כן בכל המקרים, במקרה הזה כנראה שכן. אתה מדלג על בדיקה זולה מאד שתאיר על הבעיה שלך ושכל בעל מקצוע רציני היה מתחיל ממנה ,כל השאר היו מתחכמים וממשיכים לנחש על חשבונך- הרבה פעמים הם צודקים אם ראו תקלה זהה ברכב אחר ופתרו אותה - אבל הרבה פעמים הם לא , אתה עדיין תשלם. זה נכון שלפעמים קוד התקלה מצביע על סמפטום כללי מדי - אבל גם במקרים האילו מספר המקרים הרבה יותר מצומצם. אתה מעדיף לשלם 1500 שקל למשאבה מקורית חדשה ? ואז להבין שזה לא משאבה ? דיאגנוסטיקה (חיבור למחשב) זה בדיקה שעולה 150 שקל במוסך מורשה לא יבואן וקצת יותר במוסך מורשה יבואן. עזוב אותך - לך תסתכל מה המחשב אומר אחרי זה יהיה הרבה יותר פשוט. עריכה- עוד משהו - לא בטוח שמדובר בתקלה אחת, בעיית ההנעה במנוע החם לאו דווקא קשורה לחיתוכים בנסיעה. |
צטט:
יש הבדל בין ספיקה ללחץ. את הלחץ קובע הרגולטור שנימצא מובנה במשאבת הדלק. אם הוא תקול תעבור כמות דלק אבל לא יהיה לחץ. במקרה הזה מחליפים משאבה ולא ניתן לטפל רק ברגולטור כמו ברכבים אחרים, בהם הוא נימצא מורכב עם שני ברגים לחליל. לא צריך ליפט, וקל להחליף. תיעזר בקרוב המשפחה שלך המכונאי, כדי לא לגרום נזק. לגבי משאבה מרכב שעבר תאונה, זה עשוי להיות בסדר. זכור שצריך/רצוי לבדוק לחץ דלק לפני ההחלפה. הלחץ עשוי להיות 3.5 BAR ולאלה שמוכנים ללמוד, התקלה הנ"ל משוייכת בד"כ למשאבה או לרגולטור. בהצלחה דוד. |
צטט:
צטט:
צטט:
הכי קל ישר להחליף חלקים ולבזבז כסף דבר שהרבה מוסכים בימנו עושים איך דוד הוא מאחרוני המכונאים בארץ שיש להם את היכולת לאבחן תקלה בין אם מדובר ברכב ישן או חדש מדובר באדם עם נסיון רב בתחום המכונאות זה לא סתם עוד ילד שיושב וזורק תשובות על סמך נסיונו הדל בתחום כי התקלה דומה למשהוא שהוא סבל ממנה אני בתור טכנאי מזגנים ומקררים לא הולך ומחליף סתם חלקים וזורק השארות סתם באוויר אם יש בעיה אצל לקוח במזגן או במקרר יש צורת עבודה מסודרת לאיתור ופתרון תקלות שניתן לעשות גם אם הלקוח מיתקשר ואומר שהמקרר לא עובד ורק המנורה בפנים דולקת או המזגן לא מקרר או מחמם ולאיטים גם ניתן לפתור את הבעיה מבלי להגיע לבית הלקוח |
יאיר, לא אני ולא דוד הם הבעיה בשרשור
אז אין טעם להגיב בהתייחס אלינו (ד"א אני לא מזלזל באף אחד כן עצבן אותי הסגנון האיטי והמלא מעצמו) , ממה שקראתי פה גם לך וגם לדוד יש ידע רב במכונאות , ועדיין אני לא מבין את התשובות שלכם. למה אתם לא שולחים את הבחור מיד לסורק תקלות? אתה מעדיף לעבור חיישן חיישן עם רב מודד ולמדוד התנגדות חיישן ומתח בקונקטור לפי מפרט ? אשריך אני לא מבין את זה זאת גם בדיקה חלקית. דוד מכיר תקלה דומה מרכב אחר שהוא טיפל ופתר עם החלפת משאבת דלק אז מה ? (אני לא אומר את זה בקנטרנות, אני באמת שואל) אני חוויתי בעצמי תקלה דומה בעצימות נמוכה יותר בגלל חוט הצתה בלוי (קראתי שהבחור החליף חוטי הצתה) אבל חיתוכים ואיבודי סלד במהירות גבוהה יכולים להיות מאלף ואחת סיבות. אם נרשמה תקלה - קל יותר יהיה למצוא את הבעיה. אם לא נרשמה תקלה - אלף סיבות חשמליות כבר נשללו. בדיקה שעולה מאה ש"ח וקצת לעומת משאבה (לי עלתה 1500 ש"ח). ד"א להחליף חוטים מהמצבר להארקה ולאלטרנטור קשורים רק לבעיות ההנעה במנוע חם , זה שונה לחלוטין מלהחליף משאבה תקינה במשאבה תקינה. העלות מזערית וזה שיפור לעומת הקיים , זה למה הצעתי בלי לחשוב פעמיים ובלי קשר לכלום. |
חברים , קודם כל תודה על ההתעניינות בבעיה ,
לגבי החוטים העבים , יכול ליהיות שביום בהיר אחד פיתאום זה יהווה בעיה ?, כלומר שנה שלמה הכל טוב עד לפני שבועיים ? הועלה פיתרון אחר ויכול ליהיות שהוא נובע מסלילי הצתה שהוא תקול ? הייתכן ? שהמנוע במהלך תנועה מגיע למצב שפיתאום הוא נוסע על 2 צילינדרים וזה מה שגורם לטורים ליפול בזמן שהמנוע בטמפ' ? |
בסליל פגום ונסיעה על שני צלינדרים (דיי באופן עקבי) אתה אמור להרגיש רעידות וקירטועים ולא רק חיתוכים ונפילות סל"ד.
ד"א סליל פגום ימופה כאיבוד ניצוץ בסורק תקלות. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:12. |