מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   צריכת דלק מוגזמת בפיאט פונטו ELX 2003 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=16384)

plats 25-03-13 17:30

צטט:

במקור פורסם על ידי indra (הודעה 119953)
דוד שמדבר על "בעית קרבורטור" וגם מבהיר שזה משהו שקשור ל"הזרקת דלק", הוא בלי ספק דוד שרוצה לעזור, אבל פשוט לא יכול ולא בגלל איזה ליקוי חלילה, אלא בסך הכל מהעדרה של הבנה בתחום.
ולענין צריכת הדלק, קצת מוזר לקרוא על צריכה של 9.9 בנסיעה עירונית כמעט טהורה שהיא צריכת דלק לגמרי סבירה ועל צריכה נמוכה ב 10% בנסיעה בינעירונית נינוחה כשההבדלים אמורים להיות גבוהים משמעותית. אני מעריך שאופן המדידה של צריכת הדלק אצלך אינו מדויק וכדאי, לפני שאתה מתחיל לפרנס כמה מוסכניקים, לאמץ את שיטות המדידה שהוצעו לך כאן ושעיקרן מילוי המיכל עד לקפיצת האוטומט שבמשאבה, נסיעה עד שתידלק נורת האזהרה של שעון הדלק, מילוי חוזר באותה משאבה ובאותו אופן וחלוקת הקילומטראז' שנוסף בליטרים שנוספו בין שני המילויים.

מילוי עד הקפיצה האוטמטית של האקדח עד כמה שהיא חביבה - לא מדויקת, מהסיבה שהזכרתי למעלה..

אתה לא יכול לדעת אם יכנסו לך עוד 4 /2.5 ליטר או 7.2 ליטר נוספים בקפיצה.
והנה נהיה לך צריכה "אופטימית" של 1 ל11.8 בעוד שבאופן מדויק היא 1 ל9.9 (לפי 450 ק"מ ו- 38 / 45.2 ל' בהתאמה)

GreaseDonkey 25-03-13 18:38

מילוי יתר עלול לגרום להצפה של מיכל הקניסטר ולכן לא רצוי.
השיטה הנכונה היא קפיצה אוטומטית של המשאבה ומילוי חוזר באותה משאבה בדיוק כאשר מקפידים על מיקום זהה של פיית התדלוק בשני התידלוקים.
כך אני בודק תצרוכת דלק, רק שמה שחשוב להקפיד זה לנצל את מיכל הדלק עד כמה שניתן כדי לצמצם מרווחי טעיות מדידה ולבצע מדידות מספר פעמים ואז לחשב ממוצע.

student 26-03-13 09:42

1 צירוף קובץ(ים)
OFFTOPIC
צטט:

במקור פורסם על ידי רפי לין (הודעה 119952)
בפיאט פונטו "ספייס" אוטומטית (או גיר רציף או גיר רובוטי) אין ממיר מומנט.

לגיר הרציף של הפונטו כן יש ממיר מוממנט - אחד מהייחודים של הגיר הזה הוא שהוא בגודל קומפקטי למדי ובמשקל קל ולמרות זאת יש לו גם ממיר מומנט. הממיר-מומנט תורם לביצועים חלקים ובמיוחד לזינוק חלק מעמידה. כידוע הגיר מיוצר/יוצר על ידי חברת AISIN שמקורה ביפן.

מתוך:
http://www.cvt.co.nz/vehicles%20fitted%20with%20CVT.htm
צטט:

DLTC46FHJ1AA *
Very light, compact design
Smooth performance due to use of a torque converter
High efficiency in fuel consumption
Main vehicles fitted with this CVT:

Fiat Punto, Palio, Uno, and other Fiat models.

indra 26-03-13 10:59

צטט:

במקור פורסם על ידי GreaseDonkey (הודעה 119956)
השיטה הנכונה היא קפיצה אוטומטית של המשאבה ומילוי חוזר באותה משאבה בדיוק כאשר מקפידים על מיקום זהה של פיית התדלוק בשני התידלוקים.
כך אני בודק תצרוכת דלק, רק שמה שחשוב להקפיד זה לנצל את מיכל הדלק עד כמה שניתן כדי לצמצם מרווחי טעיות מדידה ולבצע מדידות מספר פעמים ואז לחשב ממוצע.

אין לי אלא לחזק את דבריך, גם כמענה לקודמך כאן. אין שום דרך להכניס כמות דלק מדויקת למיכל ולכן המנגנון האוטומטי הוא הפתרון הסביר היחיד ובלבד שהמדובר באותה המשאבה.

plats 26-03-13 12:55

צטט:

במקור פורסם על ידי GreaseDonkey (הודעה 119956)

לא נתקלתי בהצפה של הקניסטר אחרי מאות תדלוקים כאלה במספר רכבים שונים, כמובן שמאוד חשוב במילוי כזה לבצע באופן מיידי נסיעה ארוכה ולא להעמיד את האוטו בצד.
המקס' שיכול לקרות הוא ריח חזק של דלק מתחת למושבים האחוריים במשאבת דלק אם האוטו ישן..

אחרי מספר רב של תדלוקים על אותה משאבה עד הקפיצה האוטמטית במספר תחנות דלק שונות(דור אלון, טן, פז,סונול, דלק, סדש) הגעתי למסקנה שתמיד זה יעצור בנקודה אחרת כל פעם, וזה פשוט לא מדויק - גם אם זה ק"מ לליטר אחד למעלה או למטה.
למשל, על הפונטו ספייס ו440 ק"מ , מילוי עד הקפיצה ונכנס 38.3 ל' קיבלתי צריכה של 1 ל11.4 ק"מ לליטר, פעם נוספת אחרי 424 ק"מ ואותם תנאי דרך ועל אותה משאבה, קפץ ב41 ליטר, יצא 1 ל10.4 ק"מ.
במילוי "עד הקצה" יש לך דיוק של קירוב ל100%.
אחרת זה שקלול פשוט לא נכון.

ידוע לך על מיכלי קניסטר שהלכו בעקבות מילוי כזה?

llli1234 26-03-13 13:32

אז אתם רוצים להגיד לי שצריכת דלק של 11 ק"מ לליטר בנסיעה בין עירונית בכביש החוף זה נורמלי לאוטו שלי?

chenrp 26-03-13 19:34

לא. בנסיעה בין עירונית, פונטו ספייס אוטומטית שותה בסביבות 1:19 אולי 1:18 (בנסיעה רגועה).

מה המחשב דרך שלך אומר? אם הוא כותב צריכת דלק לא טובה, אז יתכן והחיישן חמצן לא תקין וכו'...

llli1234 26-03-13 22:43

מחשב דרך אומר 1\11.4
מה מה חיישן חמצן?
וכמה בדיקה ותיקון אמורים לעלות בערך

chenrp 27-03-13 08:13

1:11 בנסיעה בין עירונית על 90 קמש? צריכה רגעית או ממוצעת? כמה כתוב ברגעית?

llli1234 27-03-13 11:31

רגעית

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:51.