מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   גמגומים בהנעה והאצה - התייעצות (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=15792)

liranet 21-11-12 22:31

אם אפשר לשאול כמה ק"מ הרכב עשה?
מה עלות תיקון בגדול (לאדם רגיל ולא לחבר)?

forum770 22-11-12 02:55

לא היה שום תסמינים אחרים חוץ מחדירת מים לצילינדרים., האמת לגביי יציאת מים מהאגזוז לא בדקתי. ולעשן לבן לא שמתי לב.

לגביי המחיר, זה משתנה בין מוסך למוסך, יכול לנוע בין 1500-6000 שקל, אם תעשה במורשה זה יהיה יקר. כבר נתקלתי במוסכים מורשים שעקב שעות העבודה המחיר הגיע ל6 אלפיות

liranet 22-11-12 18:46

רק כדי להבין, החלפת אטם ראש מנוע יכול להגיע ל-6000 ש"ח, או שיש עוד חלפים בדרך שמחליפים?

forum770 28-11-12 04:39

החלפת האטם נטו ללא שום עבודות מסביב לא תעלה 6000,
אבל כאשר מורידים את הראש לצורך החלפת האטם אז כבר שולחים לשיפוץ, ובדרך כלל מחליפים תרמוסטט וטיימינג ומשאבת מים. לא חייב תלוי במצב של הטיימינג.
אני אישית עשיתי טיימינג ומשאבה לפני כחודשיים שלושה, לכן הראש נשלח לשיפוץ ויבוצע החלפת שמן ופילטרים ופלאגים בלבד.
היום אחר הצהריים הרכב אמור להיות מוכן, אני מקווה שהכל יהיה בסדר כי זו הפעם השנייה שעובר שיפוץ ראש.

forum770 30-11-12 09:47

טוב עדכון; האוטו יצא מהמוסך ואחרי יום נסיעות כמובן שהמיכל עיבוי התמלא במשקעים שכנראה היו במעברים בראש, אני ימצא יום שבוע הבא ואני יבצע ניקוי יסודי למערכת קירור.
לפני השיפוץ ראש הייתה נזילת שמו מהאטם ראש לכיוון החלק האחורי של המנוע בצד קיר האש, ושמתי לב שגם עכשיו קיימת נזילה של שמן, וזה נראה מאותו מקום, אני בנתיים אובד עצות וממש נמאס לי מהרכב, תיאמתי שבוע הבא עם המוסך שלי שאני יגיע לאבחון של הנזילה המקוללת הזאת, בנתיים אשמח לרעיונות או כיוונים שלכם,
תודה וסופ״ש נעים.

davidmzr 30-11-12 16:31

צטט:

במקור פורסם על ידי forum770 (הודעה 116172)
החלפת האטם נטו ללא שום עבודות מסביב לא תעלה 6000.

חברים נא לא לטפס על "עצים" כל כך גבוהים. :)
גם אם יוחלפו כל החלקים מסביב לא תגיע ל-6000 ש"ח. אלא אם...
דוד.

yair791 30-11-12 16:43

צטט:

במקור פורסם על ידי davidmzr (הודעה 116236)
חברים נא לא לטפס על "עצים" כל כך גבוהים. :)
גם אם יוחלפו כל החלקים מסביב לא תגיע ל-6000 ש"ח. אלא אם...
דוד.

מה קרה? החלקים עשוים זהב או משהוא דומה :confused:

forum770 30-11-12 17:44

חברה מדובר בניסיום אישי במוסך מורשה עם המאזדה שלי, שיפוץ ראש טיפול כולל טיימינג וניקוי רדיאטור עבר את ה6, כי רק על שיפוץ הראש הם גבו 2000 שקל ״ שליחה לטיפול חיצוני״ ושעות עבודת מוסך אני לא צריך להגיד, אני אף פעם לא ממציא.
בדיעבד אני מבין שטחנו אותי ובגלל זה נפרדנו מהמוסך.

אגב דוד ויאיר, מה אתם חושבים על נזילת השמן שרשמתי.?

mechtech 30-11-12 18:07

צטט:

במקור פורסם על ידי forum770 (הודעה 116231)
טוב עדכון; האוטו יצא מהמוסך ואחרי יום נסיעות כמובן שהמיכל עיבוי התמלא במשקעים שכנראה היו במעברים בראש, אני ימצא יום שבוע הבא ואני יבצע ניקוי יסודי למערכת קירור.
חבל שלא ביקשת מהמוסך לבצע שטיפה של מע' הקירור בסיום התיקון.
לדעתי בשיפוץ כזה הם היו צריכים לבצע שטיפה ובדיקה של התרמוסטט, משאבת המים וחיישן הטמפ' מבלי שתבקש.

לפני השיפוץ ראש הייתה נזילת שמו מהאטם ראש לכיוון החלק האחורי של המנוע בצד קיר האש, ושמתי לב שגם עכשיו קיימת נזילה של שמן, וזה נראה מאותו מקום,

האם אתה בטוח שזאת נזילה ולא השמן שנשאר מלפני התיקון?
מקווה שלא החזירו את אותו האטם הישן, בכל מקרה אם זאת נזילה/הזעה, המכונאי כנראה חיפף פה.
מדוע לא ביקשת שיעשו שטיפת מנוע בסיום התיקון, יש מוסכים שגם בטיפול טיימינג שוטפים את המנוע, על אחת כמה וכמה בשיפוץ ראש מנוע.
כשעשיתי ראש מנוע ניגשתי לתחנת דלק שיש בה רחיצה ועשיתי שטיפה לרכב כולל שטיפת מנוע (מעל ומתחת). זה חשוב כדי לראות אם יש הזעות, מה שלא אמור להיות!
שיבצעו גם ניקוז אוויר כמו שצריך.

אני בנתיים אובד עצות וממש נמאס לי מהרכב, תיאמתי שבוע הבא עם המוסך שלי שאני יגיע לאבחון של הנזילה המקוללת הזאת, בנתיים אשמח לרעיונות או כיוונים שלכם,
תודה וסופ״ש נעים.

1. גש למוסך, תסביר יפה שמע' הקירור מזוהמת במשקעים וג'יפה בגלל הדליפה שהיתה ותדרוש שיבצעו שטיפה שלה. תסביר גם ששאריות של שמן וג'יפה עלולים לגרום לסתימה במערכת לבעיות עם חיישן הטמפ' ולבלאי של אטם משאבת המים. הם יודעים את זה אבל החליטו "להריץ אותה" ולומר NEXT?, אבל אתה שילמת עבור שיפוץ נורמלי ולכן תעמוד על-כך שיבצעו זאת.
תדבר עם בעל המוסך בלבד, יכול מאד להיות שהמכונאי חיפף והוא לא יודע זאת, אבל זה לא משנה.

2. תראה לבעל המוסך את הנזילה של השמן ותדרוש שיפתחו מכסה שסתומים, ינקו היטב את האטם ואת המכסה, ישימו מעט חומר אטימה אם צריך ויסגרו כנדרש (רצוי עם טורקמטר).
בסיום שיעשו שטיפה למנוע.

אתה רוצה רעיון וכיוון?
קודם כל אל תתיאש, אני יודע שלא קל למצוא מוסך נורמלי (קיבינימאט), אבל אני במקומך את התסכולים האלה מוציא אך ורק על המוסך, אין פה חוכמות, אתה שילמת את מלוא הכסף עבור מלוא השיפוץ. אם זה היה ההיפך ואתה היית חייב למוסך כסף, אני לא צריך לספר לך שהוא היה "מרים אותך על טיל" ולא מוותר, אז אתה גם אל תוותר, תיגש לשם ותדרוש שישלימו את העבודה כנדרש!!!
עכשיו עצבנת אותי..:mad:

davidmzr 30-11-12 19:05

צטט:

במקור פורסם על ידי forum770 (הודעה 116240)
חברה מדובר בניסיום אישי במוסך מורשה עם המאזדה שלי, שיפוץ ראש טיפול כולל טיימינג וניקוי רדיאטור עבר את ה6, כי רק על שיפוץ הראש הם גבו 2000 שקל ״ שליחה לטיפול חיצוני״ ושעות עבודת מוסך אני לא צריך להגיד, אני אף פעם לא ממציא.
בדיעבד אני מבין שטחנו אותי ובגלל זה נפרדנו מהמוסך.

אגב דוד ויאיר, מה אתם חושבים על נזילת השמן שרשמתי.?

עכשיו גם אותי הרגזת. לא חלילה שאני לא מאמין לך.
לפני כ-5 חודשים עשיתי שיפוץ ראש למאזדה לאנטיס מודל 2000 1.6.
חרט 800 ש"ח. כולל מילוי והשחזת ראש, השחזת שסתומים וזיצים, ניקוי בחומר, הרכבת גומיות שסתומים (הגומיות שלי מהסט שקניתי).
סט שלייף 350 ש"ח (יש גם יותר זול).
סט טיימינג כולל משאבת מים 550 ש"ח.
פלגים, שמן, מסנן שמן מסנן אוויר כ-350 ש"ח.
ניקוי רדיאטור אצל רדיאטוריסט 150 ש"ח.
סה"כ 2200 ש"ח חלקים לא כולל עבודה. תעריך לבד את המחיר לעבודה.
העבודה פירוק והרכבה 5 שעות בהגזמה. אם לא נחשב את השעות שהראש היה אצל החרט.
לא הבנתי איך המוסך גבה ממך סכום מעל 6000 ש"ח.
ביחס לנזילת השמן בפונטו, עשה כפי שכתב mechtech.
דוד.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 19:35.